Ras al Khaimah, RAK – Kokemuksia

by Anna | TÄMÄ MATKA

Ras al Khaimah, RAK, kokemuksia

Finnair tarjoaa ajoittain erittäin kilpailukykyisiä hintoja Dubaihin. Jos Dubain lisäksi lomalleen haluaa jotain vähän muuta, suosittelen ottamaan auton ja suuntaamaan 80 km päähän Dubaista pohjoiseen. Täällä sijaitsee Ras al Khaimah, RAK, noin 300 000 asukkaan emiraatti. Ras al Khaimah ei tuota öljyä ja sen talous perustuu teollisuuteen ja hitaasti kasvavaan turismiin. Juuri turismin vähäisyys tekeekin tästä emiraatista kiinnostavan matkakohteen.

Sananen Finnairin Dubain lennosta

Kone oli uusi Airbus A321 Sharklet -kone, ja toistaiseksi nämä koneet ovat vielä hyvässä kunnossa. Istuinpaikan sai varattua veloituksetta jo etukäteen, ja nappasin meille paikat keulasta. Kun varsinainen lähtöselvitys aukeni huomasin, että varaulospaikat olivat vapaana ja siirsin meidät niille paikoille. Keskipaikka jäi kivasti tyhjäksi lennon ajaksi.

IMG_7776
IMG_7823

Tälle lennolle voi ostaa myös business-paikan Euroopan pisteveloituksella ja koska lento on yksi pisimmistä tässä luokassa, tätä voi suositella. Olen kirjoittanut tästä luokasta oman postauksen, joten jos aihe kiinnostaa, niin täältä lisää tietoa, klik.

Olin lukaissut Finnairin lehdestä, että uusi Hobitti olisi katsottavissa lennoilla. Lehdessä esitelty elokuvatarjonta koski kuitenkin vain ”isoja” koneita (surkeus), joten Hobitti jää odottamaan seuraavaa mannertenvälistä lentoa kohdallani. Lennolla vuokrataan 10 euron hintaan tabletteja, mutta nyt niiden elokuvatarjonta ei siis kelvannut minulle.

Ruokana koneessa saa veloituksetta aamiaisen, joka pitää sisällään munakasta, makkaraa ja perunaa, jugurtin, leipää ja tuoremehun. Kaikki muut juomat ovat maksullisia lennolla, ja vesipullot ovat niitä tylsiä muutaman desin kokoisia, joten oma pullo mukaan. Tuolla aamiaisella pärjää kyllä kuuden tunnin lennot ihan hyvin, mutta minusta oli mukava mutustella myös omia eväitä, jotka olin napannut kentältä mukaan.

Peittoja ja tyynyjä löytyi, joten puolet lennosta nukuin ja loput luin kirjaa.

IMG_7805
IMG_7807
IMG_7821

Dubain kenttä

Dubain kentällä otetaan matkustajia tarkastukseen harvakseltaan. Meidän laukkumme läpivalaistiin. Passintarkastuksessa kannattaa valita ns. länkkärijono. Siirtotyöläisten paperien tutkiminen vie joskus kauemmin. Maahan pääsi nyt nopeasti, ilman sähläystä. Naamasta vain kuva ja leima passiin.

Vessoja löytyi kentältä joka kulmalta. Siirtymät olivat ärsyttävän pitkiä, joten huonojalkaiset voivat kysellä kyytiä kärryissä. Jos lennät Emiratesilla, saat oman VIP kyydin automaattisesti. Kentällä on apteekista lähtien kaikki tarvittava, myös iso supermarketti.

Autonvuokraus löytyi helposti, mutta tiskillä vierähti tovi. Palvelukulttuuri ei ole kovin joutuisaa ja itse auton saaminen hallista oli myös oma show. Ukkoa oli maleksimassa joka nurkalla, mutta kukaan ei oikestaan tehnyt mitään.

Olimme ottaneet käytännössä halvimman auto mitä löytyi ja sen se oli kyllä oloinenkin. Luksus kärrymme kulki vaivanloisesti tuhahdellen eteenpäin, nyki ja ulisi, sekä aiheutti epäuskoisia katseita vallet parkissa. Oli vaikea pitää pokkaa yllä, kun sillä päräytti Hummereiden ja Mersujen jonon jatkeeksi hotellin eteen. Eräässä paikassa kysyttiin varovasti, onko Madam varmasti nyt tulossa oikeaan hotelliin?

IMG_7769
IMG_8137

Ras al Khaimah. Alkoholia mukaan?

Jokainen pakkaa mitä pakkaa, mutta muutama sananen alkoholista. RAK on emiraatti, jossa myös ulkomaalainen voi ostaa alkoholia paikallisesta kaupasta. Koska lento laskeutuu Dubaihin, on ihan hyvä muistaa, että maahan saa tuoda vain 4 litraa alkoholia tullessaan. Alkoholi on erittäin kallista emiraateissa, joten tietty omavaraisuus on ihan hyvästä.

Haluat ehkä tietää tämänkin

Rahaa ei kannata vaihtaa kotimaassa, sitä saa näppärästi heti lentokentältä hyvään kurssiin. Dirhamit ovat kuin leikkirahoja, pieniä ja sieviä.

Adapteri on ihan kiva olla mukana, UAE:ssa on brittipistoke. Lisäksi kannattaa muistaa, että se pistorasia tulee monessa paikkaa myös laittaa katkaisimesta päälle. Allekirjoittanut latasi läppärin akkua koko yön ilman tulosta muutaman kerran.

Ruokailu on usealla pakettimatkalaiselle kysymysmerkki ja pikaisesti silmäilin kannattaisiko ottaa All inclusive, puolihoito vai ei aterioita lainkaan? Ateriapaketit näyttivät kalliilta ja haluamansa ateriat voi todellakin ostaa hotellilta myös. Itse en siis lähtisi aterioita etukäteen maksamaan, vaan söisin missä söisin, silloin kun haluan.

Hotelleilla ruokailu oli kallista, jopa kalliinpaa kuin Suomessa, mutta kaikki ateriat jotka nautin, todellakin nautin! Ruoka oli kaikkialla laadukasta, hyvää ja sitä oli riittävästi. Buffet-aamiaiset olivat niin runsaita, että aikuinen pärjää niillä pitkälle iltapäivään. Lisäksi päivisin oli niin kuuma, että syöminen ei tullut edes mieleen. Jos lasten kanssa reissaa, niin paikallisista ostoskeskuksista saa välipalaa hankittua helposti huoneeseen. Katselin hintoja ja laskin nopeasti, että peruselintarvikkeet perheelle ( juustoa, hedelmiä, jugurttia, vihanneksia, mehua, leipää, leivonnaisia jne.) viikoksi, saa alle sadalla eurolla kevyesti.

Pullotettua vettä oli joka hotellissa riittävästi tarjolla. Jos vesi loppui, huonepalvelu toi sitä lisää ilman veloitusta. En osaa sanoa, onko tämä normaali menettely, vai haluttiinko meitä vain palvella paremmin. Hotellihuoneista löytyi aina jääkaappi, vedenkeitin, kahvit ja teet. Lisäksi huoneeseen kannettiin parhaimmillaan kolmesti päivässä hedelmiä ja levonnaisia.

IMG_8147
IMG_8102
IMG_8085

Pukeutuminen

Jos haluat olla jurpo, niin liiku crocseissa ja hihattomassa T-paidassa. Jos taas haluat olla hitusen fiksumpi, varaa mukaasi riittävän väljää, pitkää ja siistiä vaatetta. Naisella tämä tarkoittaa reilusti yli polven ulottuvaa alaosaa ja olkapäät peittävää ei avokaulaista yläosaa. Kukaan ei tule hutkimaan sinua nilkoille, jos paljasta pintaa näkyy, mutta tiettyä säädyllisyyttä odotetaan myös turistilta.

Jos majoitut hotelliin, missä illallinen maksaa 300 euroa, saatat haluta pukeutua myös hieman paremmin. Valitettavasti suomalainen ei koskaan pärjää kullan määrässä tai käsilaukkujen hinnassa paikallisille, joten itse vedin illallisen läpi tyylillä ”smart casual”.

Asia mikä saa kylmiä väreitä selkääni, on pukeutuminen hotellialueella. En yksinkertaisesti halua syödä aamiaista katsellen jonkun reisiä, tai uimapukua. Joidenkin vieraiden mielestä on siis ihan OK tulla aamiaisella uimapuvussa, jonka päälle on vedetty joku verkkomekko tai omituinen, juuri takamuksen peittävä kaftaani. Hyi hemmetti.

Hotellien yksityisillä uimarannoilla voi liikkua normaalisti uima-asussa, mutta monissa paikoissa allasalueille siirrytään yleisten tilojen kautta, joten jonkinlainen riittävän peittävä ranta-asu on hyvä varata mukaan. Et ehkä halua kokea tunnetta, kun itselläsi on narutoppi ja mikroshortsit ja vastassasi on joukko naisia ja miehiä, joilla on päällään ison aluslakanan verran kangasta.

IMG_7712
IMG_7707
IMG_7677

Nähtävyydet

RAK Mall, Manar Mall ja Al Hamra ovat pieniä verrattuna Dubain tai Abu Dhabin suuriin ostoskeskuksiin. Mutta kyllä niissäkin rahansa saa tuhlattua.

Ras al Khaimahin varsinaiset nähtävyydet ovat noh… melko olemattomia. Muutamia paikkoja voisi mainita, jotka ovat ehkä käymisen arvoisia. RAK Country Club on kaunis paikka, jossa voi nähdä upeita arabialaisia heppoja läheltä.

Al Sawanin kamelirata on kymmenen kilometrin mittainen. Radalla on kamelikilpailuja syyskuusta huhtikuuhun klo 6.30-8.30. Perjantai ja lauantai ovat parhaimpia päiviä. Jos käy tuuri, pääset paikallisten autoon seuraamaan kameleiden juoksua. UAE on kieltänyt ajat sitten alle 16-vuotiaiden lapsien käytön ohjastajina, joten homma on ihan OK. Pyydä taksia odottamaan, sillä sen saaminen kisojen loppuessa voi olla hankalaa.

Hajjar-vuoret näkyvät lähes kaikkialle RAK:issa. Jos olet kovakuntoinen, niin lähde vuorille patikoimaan. Vuorille ja aavikolle voi mennä myös ihan viihtymään, erilaisia puolenpäivät reissuja on tarjolla hotelleissa reilusti. Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta sijaitsevat myös Khattin kuumat lähteet.

IMG_7652
IMG_7641

Muut turistit

Kysyin jokaisessa hotellissa ketkä ovat heidät kohderyhmänsä, ja luonnollisesti se vaihteli kovasti.

Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort majoittaa paljon skandeja sekä saksalaisia. Respassa on jopa saksalainen nainen palvelemassa. Hotellissa oli myös paljon virolaisia ja venäläisiä, joiden käytöstavat olivat kyllä jotain ihan kamalaa. Paras oli vain sringit jalassa (!) lobbyssä makaava läski virolainen, joka katseli kännykästään jotain kaahailuvideota.

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa majoittaa saksalaisia, brittejä, italialaisia, skandeja ja emiraatteja. Hotellissa oli myös jokunen virolainen ja venäläinen, mutta ei häiritsevästi.

Waldorf Astoria Ras Al Khaimah majoittaa emiraatteja ja hyvin toimeentulevia länsimaalaisia. Myös muutama venäläinen näkyi alueella, mutta tässä hintatasossa oli opittu jo käytöstavatkin.

 

Summa summarum, jos Dubai on jo nähty, etsit aurinkolomaa, vesiurheilua ja haluat majoittua hyvissä hotelleissa edulliseen hintaan, niin RAK on mainio kohde.

.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

19 comments

Juju 29 tammikuun, 2016 - 12:54 pm

hei kiitos tekstistä!

onko kuvat siis mistä hotellista?
olen miettimässä tätä Blue Star Hilton Al Hamra Beach and Golf Resort

– onko tästä siis kokemuksia?

Olisi kiva kuulla onko hotellin ulkopuolella millaista nähtävää/ toimintaa 9 vuotiaalle pojalle ? Vesipuisto näytti ok … Kävittekö vuorilla? Oliko lämmin vesi ja mitähän vielä…

Niin taksikyyti hotellille lentokentältä? Eli jos ottaa valmismatkan niin bussikyydin osuus on 62 euroa meno paluu 2 aikuista 1 lapsi ja kestää sitten minkä kestää about 2h.. sitten eikös taksi maksa sen 60 e ? +säästää 1 h matka ajoissa ?
Eli mutta kannattaako mennä taksilla itse ajan säästön vuoksi ja saako lentokentältä hyvin taksia ?

Toinen paikka mitä mietin on abu dhabi, siitä ei vielä olekaan paljon kirjoituksia netissä.

Tuo valmismatka perheeltä maksaa puolihoidolla noin 3000 euroa, vaikea verrata mitä olisi puolihoidolla omatoimimatka, kun lennto maksaa 1262 euroa kun tahdotaan yöllä olla sängyssä, ei taksissa tai lentokentällä lasten kanssa. Ei meinaan alle 1000 euron lennoista löytynyt kuin 02.00- 04-00 lähtöjä- saapumisia. k 3 aamulla lasten kanssa taksilla vieraassa maassa hotelliin matkustaminen ei ole 1000 euron säästön arvoinen …

Kiitos kaikille vierailijoillekin kommenteista ja tekstin rikastuttamisesta ja eri näkökulmista.

Reply
Anna Koskela 29 tammikuun, 2016 - 1:40 pm

Hei,

Tässä jutussa on kuvia kaikista vierailemistamme hotelleista.
Kysymästäsi hotellista löytyy erillinen juttu täältä http://tamamatka.pallontallaajat.net/2015/04/28/hilton-al-hamra-beach-and-golf-resort-ja-persianlahden-maisemia/

Vuorilla kävimme, mutta ne nyt ovat….vuoria. Ei mitenkään ihmeellinen kokemus.
Vesipuistosta en osaa sanoa mitään. Vesi oli uimalämpöistä vierailumme aikana. Et kerro koska olet lähdössä. Talvikuukausina merivesi tietenkin on kylmempää kuin keväällä/syksyllä.

Me käytimme omaa autoa liikumiseen, joten tuosta taksimatkasta ei ole henkilökohtaista kokemusta. Takseja saa aivan varmasti kentältä, mutta sellaisen asian sanon, että ne ajavat melko kovaa, eli valmismatkojen bussikyyti voi olla turvallisempi.

Finnairin ja Norwegianin lentoja Dubaihin on ollut jatkuvasti tarjouksessa. En nyt oikein saa kiinni tuosta aikatauluongelmasta. Finnairin koneen menevät 8:25-16:30 ja 20:50-04:55 Paluu 05:55-10.30 ja 17:40-22:15. Joskus yöpyminen lentokenttähotellissa on ihan hyvä vaihtoehto.

Reply
Ninnuli 27 joulukuun, 2015 - 5:06 pm

Kiitos Anna vinkeistä. Olin buukannut meille Finnmatkojen kautta reissun RAKiin, yöpyminen Hiltonissa siellä. Kommenttisi luettuani äsken, soitin Finnmatkoille, vaihdoin varaukseni pelkkiin lentoihin ja buukkaasin Waldorf Astoria Ras Al Khaimahista meille huoneen, joka varmasti vastaa toiveitamme. Onhan se hurjan kallis, mutta kerran elämässä kokemus <3

Reply
Anna Koskela 29 joulukuun, 2015 - 9:48 am

Ihan loistavaa. Nauttikaa!

Ottakaa kaikkia irti hotellin palvelusta. Henkilökunta on siellä todellakin vierasta varten, ja ei niin pientä asiaa, etteikö kannattaisi sitä kysyä tai pyytää.

Kannattaa kiertää hotellia ihan ylimpiin kerroksiin asti rauhassa, ja nautiskella hienoista näkymistä. Mm. aulan lasikatto on mielettömän upeaa katsottavaa ylimmästä kerroksesta auringon osuessa siihen kunnolla, ja kaikkien ravintoloiden sisustus kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa, vaikka ei niissä jokaisessa ruokailisikaan.

Reply
Anu 27 joulukuun, 2015 - 2:46 pm

Tosi kiva kirjoitus ja upeat kuvat! Olitteko kaikissa noissa hotelleissa mitkä olit listannut blogiisi? Itse mietin Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spata, mikä on listattu 5 tähden hotelliksi. Osaatko sanoa onko siinä suurta eroa muihin? Millainen RAK:n kaupunki oli?

Reply
Anna Koskela 27 joulukuun, 2015 - 3:03 pm

Juu, kaikissa hotelleissa yövyimme päivän tai kaksi. En koskaan kirjoita hotellista, jossa en ole yötä.

RAK on paikkana melko tylsä, jos rehellisiä ollaan. Kannattaa valita hyvä hotelli, jotta siellä viihtyy. Lähellä on katsottavana vain vuoristo (joka ei ole kummoinen) ja kamelikisat.

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, ei ole 5 tähden hotelli. Se on ihan mukava ja toimiva hotelli, mutta ei mitään luksusta. En tiedä mihin nyt tätä vertaat, mutta yleisesti suomalaiset matkatoimistot pitävät tätä taso parhaimpana valikoimissaan, mutta ilmeisesti olet varaamassa suoraan… Hotelli siis on ihan OK, ja siinä ei ole puutteita sinällään, mutta ei mikään tajuntaa räjäyttävä kokemus. Jos haette erittäin hyvää hotellia, jossa yöpyminen jättää pysyvätn muiston, valitkaa Waldorf Astoria Ras Al Khaimah. Tästä hotellista löytyy myös juttu blogista.

Reply
Anu 27 joulukuun, 2015 - 3:14 pm

Luinkin kaikki kirjoituksesi RAK:ista ja hotelleista postaukseni jälkeen. Olen nyt lähdössä viikon valmismatkalle kaiketi Aurinkomatkojen hotelleihin ja valitettavasti tuo Astoria ei kuulu niihin. Se oli upea! Onneksi löysin blogisi, olet loistava kirjoittaja ja kuvaaja!

Reply
Anna Koskela 27 joulukuun, 2015 - 3:33 pm

Hyvä jos jutuista on hyötyä!

Ihanaa lomaa sinulle.

Reply
Jani 5 joulukuun, 2015 - 1:14 am

Muuten hyvä kirjoitus, mutta erittäin mauttomia heittoja virolaisista ja venäläisistä.

Reply
Anna Koskela 5 joulukuun, 2015 - 8:25 am

Minkäs sille voi. Veljesrakkautta…

Reply
Jopi Jopinen 19 syyskuun, 2015 - 11:30 pm

Kivoja kuvia mutta ällö kirjoitus

Reply
Milla 2 toukokuun, 2015 - 8:43 am

Wau!

ollaan lähdössä Dubaihin jouluna. Kiitos tästä infosta.

Reply
Anna Koskela 7 toukokuun, 2015 - 2:36 pm

Kiitos 🙂

Reply
Hilton Al Hamra Beach and Golf Resort ja Persianlahden maisemia - TÄMÄ MATKA 28 huhtikuun, 2015 - 8:18 pm

[…] heti kun olimme laittaneet navigaattorin päälle. Sitä ennen olimme tehneet kunniakierroksen Ras al Khaimahin keskustan ruuhkassa, koska mielikuvissamme hotelli sijaitsi jossain keskustan ja rannan välissä. […]

Reply
Esa 24 huhtikuun, 2015 - 1:06 pm

Tavallisen tylsä paikka minun mielestäni. Ei koskaan uudestaan.

Reply
Anna Koskela 24 huhtikuun, 2015 - 6:53 pm

Noinhan se on. Joku tykkää, joku ei. Harvoin minäkään kahta kertaa samaan paikkaan menen.

Reply
Mia / Elämää ja matkoja 23 huhtikuun, 2015 - 10:26 pm

Moi ja kiitos kivasta postauksesta. Oli kiva lukea kokemuksia RAK:sta jonne olemme matkalla ensi talvena Dubain lisäksi, hotellina juuri tuo Hilton Ras al Khaimah Resort & spa. Tulenpa siis kurkkaamaan myös tulevat postauksesi aiheeseen liittyen!

Reply
Anna Koskela 24 huhtikuun, 2015 - 6:52 pm

Pitääpä ottaa tuo ensimmäisenä työn alle! Saattaapa tulla postauksia myös Dubaista. Täällä ollaan nyt vielä kaksi päivää : )

Reply
Mia / Elämää ja Matkoja 24 huhtikuun, 2015 - 11:14 pm

Srhän kuulostaa kivalta, onkin mukava lukea vinkkejä ja kokemuksia näistä! RAK:ssa tarkoituksenamme on viettää leppoisaa rantalomaa enimmäkseen lasten ehdoilla ja Dubaissa sitten aktiivisempaa kaupunkilomaa.
Aurinkoista loman jatkoa Teille ja näkemisiin tulevien postauksien merkeissä!

Reply

Leave a Comment