Rakas matkapäiväkirja. Dos Palmas

by Anna | TÄMÄ MATKA

Rakas matkapäiväkirja. Dos Palmas

Tunnin merimatkan päässä Puerto Princesin satamasta sijaitsee Dos Palmasin saari. Varasin majoituksen Dos Palmas Island Resort & Spa-nimiseen hotelliin kahdeksi yöksi, koska paikka oli saanut paljon kehuja, ja hotelli oli kuvissa kivan oloinen. Yö täällä maksaa hieman yli 100 euroa + verot, joten ihan halvasta paikasta ei ole kyse.

Olimme itse ensin ottamassa taksin satamaan, mutta respassa poika kertoikin, että lomasaaarella on toimisto keskustassa, mistä lähtee myös kuljetus satamaan.

Kaikki sujui oikein mallikkaasti. Kuljetus lähti ajallaan, henkilökunta oli oikein huolehtivaista, ja merimatka mukava. Siis sinällään ei mitään mutisemista.

IMG_5549

IMG_5501

IMG_5510

IMG_5555

IMG_3100

IMG_5607

IMG_3092

Maisema on kaunis, mutta…

Inhoan lukea valituksia hotelleista. Jos lavuaarissa on hius, tai kaksi, ei koko hotelli ole huono. Siksi hieman mietin miten tämän nyt sanoisi.

Ranta ei ole varsinaista hiekkarantaa, vaan pikemminkin mangrovemetsää, jonka keskellä on ranta. Vesi on puhdasta, mutta rannasta ei uimaan pääse. Tai pääsee, mikäli kahlaa 200 metriä. Päivittäin viedään asiakkaita snorklaamaan, joten kaloja kyllä näkee. Jopa laiturilta voi bongailla upeita värikkäitä mereneläviä. Itse rannan on kävellyt 10 minuutissa päästä päähän.

Se mikä minua hieman haitasi, oli saaren pienuus, ja villojen kuluneisuus. Myös siisteyden kanssa oli hieman niin ja näin. Alueella kunnostettiin osaa villoista, mutta kovin helposti niitä ei saada päivitettyä nykyaikaisiksi.

Toisaalta maisemien puolesta tänne kelpaa kyllä tulla, ja henkilökunta oli äärimmäisen ystävällistä. Nyt paikka oli puoliksi tyhjä, joten tungostakaan ei muiden turistien puolesta ollut.

Ravintolan menu on lyhyt, mutta sitäkin parempi. Annokset ovat isoja. Niistä syö helposti kaksi itsensä kylläiseksi. Hinnoittelu on hyvin kohtuullinen. Olut 80 pesoa, kala-annokset ja curryt noin 300-400 pesoa. Kasvisruoka irtoaa 150 pesolla. Aamiaiseen kuuluu buffan lisäksi myös listalta valittava lämminruoka, joka saattoi olla melko eksoottinenkin. Tönkkösuolattu ja uppopaistettu kala ei uponnut heti aamusta kovin hyvin.

IMG_3086

IMG_3119

IMG_3084

IMG_5625

IMG_5637

IMG_5636

IMG_5633

Wi-Fi ei toimi

Internetyhteys on mikä on. Siksi yritän saada postaukset vain eteenpäin, ja palaan yksityiskohtiin myöhemmin. Teen koosteen matkan hotelleista sitten kotona paremman yhteyden ääressä, jos siitä vaikka hyötyä jollekin matkalaiselle olisi.

Tämän hotellin tiivistän nyt siihen, että se ei ole hintansa arvoinen. Filippiineillä on muitakin pieniä saaria joihin voi mennä lomailemaan yli 100 euron vuorokausihinnalla.

IMG_3118

IMG_5619

IMG_5604

IMG_5596

IMG_5594

IMG_5591

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

3 comments

Is It More Fun In the Philippines? - TÄMÄ MATKA 16 joulukuun, 2015 - 9:10 am

[…] Palmas Island Resort and Spa on oma lomasaarensa tunnin merimatkan päässä Puerto Princesasta. Voit lukea siitä enemmän täältä. Kaksi yötä maksoi 300 […]

Reply
Rami & Kohteena maailma 4 joulukuun, 2015 - 12:27 pm

Hyvin kirjoitettu hieman negatiivinen arvio. Hinta/laatu ratkaisee, niin mielummin samalla rahalla sitten ehkä muualle.

Ehkä satunnaisia lukijoita auttaisi jossakin kohdassa hinnoista puhuessa, että 100 pesoa on n. 2€, niin saisi nopeasti paremman käsityksen hintatasosta.

Nautinnollista lomaa!

Reply
Anna Koskela 5 joulukuun, 2015 - 8:26 am

Hyvä huomio!

Pitääpä yrittää laittaa hinnat euroissa ja pesoissa jatkossa.

Reply

Leave a Comment