Raffles Hotel ja Singapore Sling – siirtomaa-ajan klassikko

Raffles Hotel ja Singapore Sling – siirtomaa-ajan klassikko

joulukuu 17, 2016

Raffles Hotel Singapore avattiin vuonna 1887 ja se on yksi hienoimmista jäljellä olevista klassisen siirtomaa-ajan hotelleissa Aasiassa. 1900-luvun alkupuolen arkkitehtuuri on säilynyt hyvin, kuten lukuisia huonekaluja myös hotellin valmistumisen ajoilta. Tuolloin Raffles Hotel Singapore sijaitsi rannalla ja sen laaja puutarja oli vesijättömaata. Kun nyt katso pääovista ulos, voi olla vaikea kuvitella eteensä hiekkarantaa.

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Raffles Hotel Singapore – Kukkia sisällä ja ulkona

Rafflesin upea lobby kohoaa kolmen kerroksen korkeuteen. Lobbyn hienoja kukka-asetelmia varten hotellilla on työntekijä, jonka toimenkuvaan kuuluu pitää huolta hotellin aulan ja muiden julkisten tilojen kukka-asetelmista. Ulkokasveja varten löytyvät omat puutarhurit. Hotellin puutarha onkin oikea keidas keskellä miljoonakaupunkia.

Hotellin käytävät, seinät ja holvit ovat hohtavan valkoisia. Koko hotelli maalataan kaksi kertaa vuodessa valkoiseksi. Käytännössä yksi maalauskierros vie aina kolme kuukautta.

Kokonaisuudessaan hotelli on ihanan vanhanaikainen. Hotellin tehtiin kahden vuoden peruskorjaus vuonna 1989. Vuonna 2017 hotelli menee jälleen mittavaan remonttiin. Mitään olennaista ei muuteta, mutta matkustajien mieltymykset ovat muuttuneet niin, että huoneisiin tarvitaan mm. päivitystä tietotekniikan ja valaistuksen osalta.

Raffles Hotel Singapore, 103 Suitea

Hotellissa on 103 sviittiä. Sisustus koostu antiikkkihuonekaluista, vanhanaikaisista propellituulettimista, muhkeista sohvista, itämaisista matoista ja teak-lattiasta. Osa huoneista on jopa hieman askeettia, jos niitä vertaa nykyisten hotellien pröystäilevään tyliin.

Huoneista 18 on valtion vieraiden kestitsemiseen tarkoitettuja, 66 kappaletta kulkee nimellän Courtyard ja 12 kappaletta huoneista on nimitetty Palm Court Suiteksi. 12 kappaletta Suiteja on nimetty niissä yöpyneiden kuuluisuuksien mukaan

Somerset Maugham, oli englantilainen näytelmäkirjailija, kirjailija ja novellisti, 1930-luvun tunnetuimpia länsimaisia kirjailijoita ja tiettävästi myös suurituloisimpia. Hän vieraili Raflesissa viimeisen keran 2960, noin 40 vuotta ensimmäisen vierailunsa jälkeen.

Ava Gardner, oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja oman aikansa seksisymboli. Häntä pidetään yhtenä Hollywoodin kulta-ajan legendaarisimmista näyttelijöistä. Hän käytti huonetta 1950-luvulla filmatessaan elokuvaa The Barefoot Contessa.

Charlie Chaplin, tätä herraa tuskin tarvitsee esitellä. Knoppi tietoja, että Tiffin Roomissa on kuva Chaplinista ja hänen veljestään.

Rudyard Kipling, syntyi vuonna 1865 . Hän oli oli brittiläinen kirjailija, runoilija, novellisti ja toimittaja. Hänet tunnetaan parhaiten lastenkirjastaan Viidakkokirja ja Intiaan sijoittuvasta vakoiluromaanistaan Kim.

James A Michener “To have been young and had a room at Raffles was life at its best”- sanoi Pulitzer-Prizen voittanut novelisti, joka vieraili Raflesissa tasaisesti vuodesta 1949 alkaen

Myös Pablo Neruda, John Wayne ja mm. Gavin Youngilla löytyvät omat nimikkohuoneet täältä.

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Long Bar

Long Bar on kaksikerroksinen baari ja se on tullut tunnetuksia ikonisesta “Singapore Sling” cocktailista. Tuon coctailin isä oli kiinalainen baarimikko Ngiam Tong Boon. Drinkki kehiteltiin 1915 brittirouville, joiden ei ollut sopivaa nauttia alkoholia julkisesti

Vaaleanpunainen ylimakea cocktai ($26/kpl) on säilyttänyt suosionsa edelleen ja nykyisin siiitä tehdään myös erikoisversioita, kuten japanilaisilla turisteille sake-pohjainen. Alkuperäisen reseptin ainesosat ovat Beefeater-gini, Peter Heering, D.O.M., Cointreau-appelsiinilikööri, ananasmehu, limetinmehu ja Angostura-katkero.

Singaporesta löytyy varmasti useita baareja, joisa Singapore Sling on edullisempi ja paremman makuinen. Kuitenkin on vain yksi paikka, jossa se kuuluu kerran elämässään nauttia, ja se on Long Bar.

Toinen perinne, joka on säilynyt Long Barissa, ovat puulaatikot ja pähkinät. Ideana on tiputtaa pähkinöiden kuoret lattialle. Long Bar onkin ainoa paikka Singaporessa, missä on luvallista sotkea.

Long Barin tumma sisustus, messinkiset koristeet, baarituolit ja katon tummat palkit ovat yksistään jo hauskaa katsottavaa. Mielenkiintoisin on kuitenkin omituinen “fani”,  jonka viuhkat mekaanisesti jäähdyttää ilmaa katonrajassa.

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Rafless Hotle

Long Bar Steakhouse

Long Bar Steakhouse tarjoaa ulkotiloissa aivan ihania grillattuja aterioita. Niiden hinnat ovat myös melko ihastuttavia, tosin iltaisin pihvinsä voi nautiskella akustisen orkesterin tahtiin, joka soittaa mukavasti hotellin toisen kerroksen erkkeriltä.

Rafless Hotle

Rafless Hotleraffles-hotel-singapore-label

2 comments

2 comments

Pirkko / Meriharakka joulukuu 18, 2016 - 5:48 pm

Vaikkakin vierailustamme tuolla on jo lähes 20 vuotta, niin paikat kyllä tunnistaa – klassikko taitaa muuttua vain hyvin hienovaraisesti, jos lainkaan!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA joulukuu 18, 2016 - 5:50 pm

Lasi pienenee. Muutama vuosi sitten se oli vielä puolet isompi. Hinta tosin ei pienene… : )

Reply

Leave a Comment