Radisson Blu Plaza Helsinki – Ehdoton suosikkini

by Anna | TÄMÄ MATKA

Kulmittain Helsingin Rautatientoriin sijaiseva Radisson Blu Plaza Helsinki on tunnistettavissa helposti jyhkeästä kulmatornistaan. Vanhassa SOK:n pääkonttorissa sijaitseva hotelli on korkeimman luokan palveluhotelli ja Radisson Blu-ketjun lippulaiva Suomessa.

Radisson Blu Plaza Helsinki on päässyt salakavalasti hiipimään suosikkihotellikseni Helsingissä. Monet kerrat olen päättänyt antaa mahdollisuuden myös jollekin toiselle hotellille ja sijoittanut rahojani Klaus K:sta Seurahuoneeseen. Ei niissä mitään vikaa ole ollut, mutta jotenkin Radisson Blu Plaza vain kerran toisensa jälkeen vetää voiton.

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Miksi Radisson Blu Plaza Helsinki on hyvä valinta?

Sijainti – sijainti – sijainti.  Yöpyjän kannalta Radisson Blu Plaza Helsinki on ihan ykköspaikalla. Rautatieasema busseineen, junineen ja metroineen on vieressä, raitiovaunut kulkevat läheltä ja kävellen pääset hetkessä Stockmannille shoppailemaan, Musiikkitaloon konserttiin tai Hakaniemenrantaan lenkille. Hotellista saa myös lainaksi Jopo:n, jos haluaa hipsteröidä Punavuoren suuntaan.

Työntekijät! Heillä on aina energiaa ja motivaatiota palvella. Hotellin menestyminen on todella vahvasti kiinni henkilökunnasta ja Radisson Blu Plazassa on onnistuttu löytämään palkkalistoille ihmisiä, joilla on oikeanlainen palvelufilosofia.

Radisson Blu Plaza Helsinki

No entä huoneet?

Sviitit, shampanjat ja mansikat on hehkutettu monessa blogissa liki puhki. Ne ovat toki mukavia, mutta eivät kuitenkaan sitä arkipäivää, mitä hotellissa majoittuminen normaalisti on. Jätetään siksi ne nyt tämän ulkopuolelle. Kuvat huoneista ovat kännykkäräpsyjä, eivät mainostarkoitukseen otettuja. Kunnon kuvia eri huonetyypeistä pääset katsomaan täältä.

Business class -huone on ollut yleisimmin käyttämämme huone. Keskeisestä sijainnista huolimatta huoneet ovat aina olleet hiljaisia ja rauhallisia. Fantastinen sänky hallitsee huonetta. Vuoteeseen joutuu liki kiipeämään ja sen pehmoiseen syliin on niin mukava kaivautua yöunille.

Huoneessa on aina ollut myös kylpyamme. Se on mukavaa luksusta, ja illat ovat päättyneen kuumaan kylpyyn liki poikkeuksetta. Kylpyhuoneen peiliin upotettu televisio saattaa ensin tuntua turhakkeelta, mutta vaahtokylvyssä lojuessaan ideaa rupeaa arvostamaan aivan eri tasolla. Ongelmana on ainoastaan se, että meikkaamiseen menee entistä enemmän aikaa, mielenkiinnon suuntautuessa ripsivärin levityksen sijaan uutisiin.

Business class -huoneesta löytyvät myös kylpytakit ja tossut. Kylpytakki on ollut erityisen mieleinen Tepolle, joka käy saunomassa aina kun siihen on mahdollisuus. Radisson Blu Plazan sauna on siisti ja kookas kiuas antaa lempeät löylyt. Ruuhkaa saunassa ei ole.

Huoneista löytyy paljon design-klassikoita, ja mm. Eero Aarnion Tuplakupla-kattovalaisin. Sviitit on sisustettu Alvar Aallon tunnetuimmilla kalusteilla

Love Blu, Be Pink

Radisson Blu Hotellit ympäri maailmaa tunnustavat lokakuussa 2016 pinkkiä väriä kampanjoimalla “LOVE BLU, BE PINK!” -teemalla. Tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta ja tutkimusta rintasyövän ympärillä. Hotelleissa yksi huone on sisustettu pinkillä teemalla ja pinkin väriset tuotteet nousevat esille myös Super Breakfast -aamiaisella. Osa pinkin huoneen tuottamasta myynnistä ohjataan rintasyövän tutkimuksen tukemiseen ja Europa Donna järjestölle.

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Plaza Lounge

Business class-huoneen hintaan kuuluu pääsy Plaza Loungeen. Olohuonemainen Lounge sijaitsee ravintolasalin yläparvella. Asiakkaille on jatkuvasti tarjolla mm. hedelmiä, kahvia, teetä ja virvoitusjuomia. Klo 17-19 tarjolla on pikkupurtavaa ja juotavaa. Hyödynnän mielelläni tätä mahdollisuutta, sillä se siirtää mukavasti nälkää ennen varsinaiselle illalliselle lähtöä.

Tila jonka parvella Lounge sijaitsee, on entinen näyttelyhalli, jossa osuuskauppiaat valitsivat aikanaan myytävää kauppoihinsa. Esillä oli kaikkea maataloustuotteista säilykkeisiin, pukineisiin ja jopa Harley- Davidson-moottoripyöriä, joiden osien maahantuojana SOK toimi 1920-luvulta lähtien.

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Radisson Blu Plaza Helsinki

Super breakfast

Radisson Blu:n ”Super Breakfast” on ollut saatavissa Suomesta nyt vuoden ajan.

Olen syönyt lukuisia aamiaisia ympäri maailmaa Radisson Blu -hotelliketjun ravintoloissa. En ole tiennyt syöväni mitään “Super Breakfastia”, mutta yleensä nämä aamiaiset ovat jääneet mieleeni massasta erottuvina positiivisina kokemuksina. Helsingin Radisson Blu Plaza joutuu vielä hieman petraamaan, jotta se pääsisi samalle viivalle esim. Lyypekin tai Frankfurtin Radissoneiden kanssa, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Radisson Blu Plaza Helsinki nojaa vahvasti hotelliaamupalan lämpimiin kulmakiviin ja perinteisin makuihin. On ymmärrettävää, että liikematkustajille haluataan tarjota tuttuja makuja ja valikoimaa ei voi ruveta uudistamaan liian radikaalisti. Tiettyjen perustuotteiden tulee ehdottomasti löytyä.

Aamiaisella asiakkaalla on mahdollisuus puristaa itse appelsiinimehunsa, tilata vohveleita tai vaikka tryffelillä maustettu munakas paistopisteestä. Kahvi tarjoillaan pöytään, samoin pieni vitamiinishotti. Erikoiskahvit käydään hakemassa itse automaatista. Myös erilaisia makuvesiä löytyy. Huomasin myös nyt muodikkaiden ”hölskykurkkujen” ilmestyneen kylmätiskille.

Jos itse suunnittelisin aamiaisen, lisäisin valikoimaan ehdottomasti enemmän pientuottajien maksapasteijoita ja erilaisia pateita, makkaroita, kalaa, juustoja, sekä kunnon Karjalanpiirakoita oikealla munavoilla. Suomessa täysin tuntematon on Euroopassa hotelleissa jo hyvin suosittu salaattibaari,  josta löytyi rapsakoiden salaattien lisäksi paljon erilaisia tahnoja, hummusta, oliiveja, marinoitua punasipulia, sieniä, kanaa, parmesaania jne.

Ihannemaailmassani hotellin aamiaisella kahvimaito tuotaisiin pöytään kuumana ja shamppanja kylmänä, kokki osaisi valmistaa täydellisen Eggs Benedict:in, ympäristössä ei olisi lapsia ja aamiaisen voisi nauttia ulkona +26 C lämpötilassa.

Radisson Blu Plaza

Radisson Blu Plaza

Radisson Blu Plaza Helsinki

Kyseessä ei ole blogiyhteistyö.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

23 comments

Virpi /Täynnä tie on tarinoita 13 marraskuun, 2016 - 11:13 am

Näyttää tosi kauniilta huone, aamupala ym. Tämä on sellainen hotelli, jossa on pakko joskus yöpyä, on ollut mielessä monen monta kertaa, utta vielä jäänyt. Tämä postaus vakuutti, että ehdottomasti, tänne jos/kun Hesasta majoitusta tarvitsee.

Reply
Heidi / Maailman äärellä 5 marraskuun, 2016 - 5:12 pm

Tosi kiva hotelliesittely kauniine kuvineen – sait Plazan kuulostamaan siltä, että sen voisi tosiaan jollain Helsingin reissulla ottaa testiin. Ja sitten heti haluaisin mennä testaamaan myös Plaza Loungen ja erityisesti Eero Aarnion pallotuolin, jonka bongasin kuvastasi. Olin juuri syyslomalla Köpiksessä ja meidän hotellissa oli joka päivä viideltä tarjolla viiniä. Minusta se oli ihana luksuslisä lomaan. Voisin kuvitella tällaisen sopivan myös Plazaan.
Aamupalalla on aina plussaa, jos kahvin saa pöytään tarjoiltuna. Niitä pieniä asioita, jotka tekevät arjestakin hieman juhlavampia.

Reply
Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 5 marraskuun, 2016 - 4:49 pm

Olen aina pitänyt Radissoneista, mutta Helsingissä ne ovat olleet reissuajankohtinani niin ylihintaisia, että kipuraja on ylittynyt. Oulussa kävin yhden vuoden aikana aamiaisella myös silloin, kun majoituin toisaalla. Oulussa parasta oli nimenomaan se aamiainen, siellä huoneet olivat pientä freesausta vailla. Mutta, ehkä pääsen tämän monen kehuman hotellin testaamaan (tiedän jo nyt, että aamiaisihmisenä rakastan tuota aamupalaa) 🙂

Reply
Anna 6 marraskuun, 2016 - 10:22 am

Mä en ole Oulun Radissonissa yöpynyt, vaikka tietenkin myös oman kotikaupungin tarjonta pitäisi tarkastaa 🙂

Radisson on yleisesti hyvin turvallinen ja tasalaatuinen valinta. Siksi käytetään sitä paljon myös ulkomailla.

Reply
Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 6 marraskuun, 2016 - 11:16 pm

Sama:) Krasnaja Poljanasta olympiareissulta sairaana kotia kohti matkatessani harva asia ilahdutti niin paljon kuin se, että viimeinen yö ko seudulla oli Sotshin Radissonissa. Siitä jäi niissäkin olosuhteissa pelkästään hyvä mieli. Totta, harvemminpa sitä kotipaikan majapaikkoja tulee käyttäneeksi 🙂 Saman joudun toteamaan, kun minulta tänne kysellään suosituksia. Öö.

Reply
Katja / Lähtöselvitetty 2 marraskuun, 2016 - 11:29 pm

Näin Helsingissä asuvana jäävät kyllä nuo kotikaupungin hotellit täysin kokeilematta. En muista, että olisin yöpynyt Helsingissä hotellissa koskaan – kotiin kun on lyhyt matka myös ihan keskustasta.
Muistelimme juuri tuota hotellin ovimiestä: en muista nähneeni korkealakkista ovimiestä missään muussa paikassa ainakaan niin yhtäjaksoisesti kuin tuolla – vaikken edes muistanut hotellin nimeä.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 3 marraskuun, 2016 - 8:20 am

Ymmärrän : ) En ole tainnut käydä yhdessäkään Oulun hotellissa…

Ovimies on kyllä aivan ehdoton. En minäkään hänen nimeän tiedä, mutta kasvot kyllä tunnistan. Aivan ihana.

Reply
Noora | Kerran poistuin kotoa 1 marraskuun, 2016 - 12:05 am

Mä yövyn hotelleissa niin harvoin, etten kyllä osaisi millään nimetä mitään erottavia tekijöitä joidenkin Suomesta löytyvien hotelliketjujen välillä… Helsingissä tyypilliset yöpaikkani ovat olleet Stadion Hostel ja Omenahotellit. Niistä ei puhuta ihan samana päivänä tämän kanssa. Henkilökunta kyllä vaikuttaa ratkaisevasti viihtyvyyteen. Mä yövyin kesällä Irlannissa neljän tähden hotellissa, joka sijaitsi vanhassa linnassa. Aluksi vähän jännitti, että miten siellä osaa olla, kun majapaikka on mulle yleensä vain nukkumapaikka. Mutta henkilökunta oli irlantilaiseen tapaan hurmaavaa ja avuliasta. Huonoja vitsejäkin heiteltiin puolin ja toisin. Auttoi heti tuntemaan olonsa kotoisaksi. Nuo hotelliaamiaiset ovat se juttu, joiden missaaminen noissa halvemmissa vaihtoehdoissa harmittaa. Kyllä mullekin kelpaisi!

Reply
Anna 6 marraskuun, 2016 - 10:21 am

Henkilökunnalla on todellinen merkitys. Hotellille voi antaa paljonkin anteeksi, jos näkee, että henkilökunta tekee ja yrittää parhaansa. Toisaalta taas mikään bling-bling ei auta, jos respassa katsellaan sinua nokanvartta pitkin ja aamiaisella henkilökunta on kuin pystyyn kuollutta.

Reply
Terhi / Muru Mou 31 lokakuun, 2016 - 5:12 pm

En saanut tabletilla kaikkia kuvia auki, mutta niissä jotka tuli näkyviin, näkyy upea hotelli! En ole Plazassa käynyt, mutta jo Radisson Blu Aleksanteri oli todella miellyttävä kokemus ja tämä näyttää ja kuulostaa sitä paremmalta. Aleksanterin aamiainen oli paras koskaan Suomen hotelleissa saamani, joten ketjun panostus aamiaisiin ei ole mennyt hukkaan.

Reply
Anna 6 marraskuun, 2016 - 10:18 am

Aleksanterissa yövyin viimeksi kesällä. Silloin ei kaikki mennyt ihan putkeen. Myös Kampin Radisson on hyvä, mutta Plaza kyllä ehdoton ykkönen.

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 31 lokakuun, 2016 - 1:42 pm

Ihania huoneita ja kiva esittely hotellista muutenkin! En ole ikinä edes Helsingin vierailulla harkinnut tätä hotellia, mutta seuraavalla kerralla katsastan sen ehdottomasti.

Reply
Anna 6 marraskuun, 2016 - 10:17 am

Kannattaa pitää hotelli mielessä. Ei ole pettänyt kertaakaan.

Reply
Miraorvokki/Pöndekengissä 31 lokakuun, 2016 - 1:28 pm

Olipa kiva postaus Plazata! 🙂 Ja kiva että olitte kirjoitelleet muistakin kuin sviitistä ja samppanjasta sillä harvemmin sellainen majoitus on käytössä. Tuo Plaza Lounge on mielenkiintoinen, pitääkin valita teidän suosima huonetyyppi seuraavaksi! 🙂

Reply
Anna 6 marraskuun, 2016 - 10:17 am

Kiitos!

Luksusmajoittumista on helppo kirjoittaa, koska niissä harvemmin on mitään moitittavaa. Mutta kun mennään alaspäin huoneluokassa alkavat ne hotellien väliset erotkin paljastua.

Reply
Emma / Mutkia Matkassa 31 lokakuun, 2016 - 12:24 pm

Olen kuullut tästä hotellista paljon kehuja, mutta yöpyminen on vielä kokematta. Toi pinkkiteema oli mukava lisä, mutta mielestäni sitä olisi voinut tuoda vähän useampaankin huoneeseen edes pikkuisen.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 31 lokakuun, 2016 - 12:29 pm

Toivottavasti ensi vuonna heillä on useampia huoneita pimpattuna pinkiksi ; – ) Ainut vika oli se, että huonessa oli kulhollinen Geisha-karkkeja väriteemaan sopien. Nehän piti tietenkin syödä pois.

Reply
Meidän matkassa / Monna 30 lokakuun, 2016 - 9:15 pm

Eipä ole tullut yövyttyä pahemmin Helsingissä mutta täytyykin suunnitella joku viikonloppu jos ihan Suomessakin raaskisi viettää hotelliviikonlopun 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 lokakuun, 2016 - 11:02 pm

Radisson Blu Plaza on erinomainen valinta. Se on jotenkin niin keskellä kaikkea. Ei tarvitse mennä kamalasti mihinkään, kun kaikki on siinä vieressä!

Reply
Maria 30 lokakuun, 2016 - 5:47 pm

Hmm jännä konsepti tuo super breakfast, onko se esim. kalliimpi kuin normaalisti?

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 lokakuun, 2016 - 6:00 pm

Ei käsittääkseni. Kuuluu huoneen hintaan yleensä.

Reply
Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog 30 lokakuun, 2016 - 4:07 pm

Sain seurata läheltä tämän rakennuksen muuntumista ensisestä SOK:n pääkonttorista hotelliksi, sillä työskentelin siihen aikaan YIT:llä, joka muutostyöt teki. Olikin aivan mahtavaa päästä näkemään ja kokemaan Plaza tuoreeltaan käyttöönoton jälkeen ja sinne oli ilo järjestää sidosryhmämatkoja. Se oli pitkään myös omien matkojemme vakipaikka Helsingissä, mutta viimeisimpien huonemuutosten jälkeen en ole oikein pitänyt huoneiden sisustuksesta, ja siksi vierailut ovat jääneet vähemmälle.

Plaza on kyllä palvelultaan todella hyvä, ja sinne tullessaan kokee aina itsensä tervetulleeksi! Sijainti on mitä parhain, aamiainen loistava ja aamiaissali & lounge aivan ihanat.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 lokakuun, 2016 - 6:32 pm

Itselläni on sellainen kontakti tuohon hotelliin, että sen sisustuksen on suunnitellut oululainen arkkitehtitoimisto Archeus, jonka toimintaa tunnen hyvin.

Itselleni ei oikeastaan hotellin sisustus ole edes se tärkein juttu, vaan enemmänkin tunnelma. Joissain hotelleissa vain on hyvä ”viba”. Sitä on vaikea selittää, mutta sen tuntee heti. Voi olla vaikka minkälainen marmoripalatsiblinblig, mutta jos fiilis on huono, niin voi voi…

Reply

Leave a Comment