Porto | Livraria Lello – maailman söpöin kirjakauppa

by Anna

Livraria Lellon art nouveau -portaikko on instagrammaajan unelma

PORTO | Livraria Lello – maailman söpöin kirjakauppa. Vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Porton hotellistamme sijaitsi söpöin kirjakauppa minkä olen ikinä nähnyt. Jo Livraria Lellon julkisivu on varsin hurmaava. Itse sisustus on yhdistelmä tummaa puuta, kauniita puuornamentteja ja värikkäitä lasimaalauksia. Mutta se varsinainen the juttu Livraria Lellossa on kauniisti kaartuva art nouveau -portaikko ja sen punaiset askelmat.

Livraria Lello

Livraria Lello

Livraria Lello

Livraria Lello – maailman söpöin kirjakauppa on pääsymaksun takana

Ennen kuin portaikkoa pääsee ihailemaan ja ottamaan itsestään pari (tusinaa) instagrammaavan kuvan, on kirjakauppaan hankittava pääsylippu. 5 euron hintaisen tiketin saa ostattua Livraria Lellon matkamuistomyymälästä (?), joka sijaitsee samassa korttelissa kuin itse kirjakauppakin. Lippumyymälään on opastus kirjakaupalta ja lipun hinta hyvitetään takaisin kirjaostoksista.  

Lipun mukana tulee ohjekirjanen vierailulle (en lukenut) ja kaunista pääsylippua on ilmeisesti tarkoitus käyttää vaikka kirjanmerkkinä myöhemmin (heitimme vahingossa pois).

Livraria Lello

Livraria Lello

Livraria Lello

Livraria Lello | Harry Potter siivitti suosioon

Miksi Livraria Lello sitten on näin käsittämättömän suosittu kirjakauppa? Vastaus löytyy Harry Potterista. Portossa aikaansa viettänyt kirjailija J.K. Rowlingin sanotaan ottaneen mallia kirjojensa noitien ja velhojen oppiahon Tylypahkan kääntyileviin portaisiin juuri Livraria Lellon portaikosta. Suurin osa kirjakaupassa vierailevista ei siis ole kiihkeitä kirjanystäviä, vaan pikemminkin Harry Potteriin hurahtaneita.

Minusta portaikko ei kyllä muistuta Tylypahkan portaita kuin etäisesti, vaikka hyvin kaunis ja jännittävä se muodoltaan onkin. Mutta kaikkihan on nykyisin kiinni tarinasta. Livraria Lello hyödyntääkin Potter huumaa häpeilemättä. Myynnissä on Harry Potter -kirjoja ja muuta sälää. Yhdessä nurkassa on jopa “Laituri 9¾”, eli portti helakanpunaiseen Tylypahkan pikajunaan. Jos muuten haluat lukea Tylypahkan pikajunasta lisää, niin tässä linkki kirjoittamaani juttuun. Glenfinnanin rautatiesilta on se silta, minkä Hogwarts Express ylittää, kun Harry ja Ron yrittävät ehtiä kouluun Weasleyn lentävällä autolla.

Skotlanti | Harry Potter-silta, eli Glenfinnan Viaduct – TÄMÄ MATKA

Harry Potter-silta, eli Glenfinnan Viaduct. Useimmat Harry Potter -fanit tuntevat Glenfinnan Viaductin, eli Glenfinnanin kivisen rautatiesillan. Tämä on se silta, minkä Hogwarts Express ylittää, kun Harry ja Ron yrittävät ehtiä kouluun Weasleyn lentävällä autolla. Harry Potter-silta, eli Glenfinnan Viaduct löytyy Ylämaalta, Luoteis-Skotlannista.

Alla Mike Norton nimisen kuvaajan kuva Flickeristä joka näyttää, miksi portaita kuvataan leijuviksi.

Livraria Lello

Livraria Lello on HYVIN suosittu!

Livraria Lello -kirjakauppa voi olla kiva käydä kurkistamassa, vaikkei Potter -fani olisikaan. Paikka on erittäin söpö ja onhan vanhoissa kirjakaupoissa aina jotain maagista. 

Sellainen varoituksen sana, että kirjakauppa on HYVIN suosittu. Me olimme kolmantena jonossa odottamassa avautumista ja kuvittelin napsivani kuvia tyhjästä kirjakaupasta rauhassa. Kun ovet avautuivat, juoksivat juonikkaat japanilaiset oikealta ja vasemmalta ohitse valtaamaan parhaat poseerauspaikat. Eli paikka saattaa livenä näyttää kovinkin erilaiselta, kuin tyhjissä mainoskuvissa.

Porto, Livraria Lello, Harry Potter, Kirjakauppa, Portaikko

Livraria Lello

Livraria Lello

Livraria Lello

 

 

 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Henkilön Miguel Rodriguez (@angelmaarg) jakama julkaisu

Paikasta on kirjoitettu myös muissa blogeissa:

Livraria Lello – Harry Potter -henkinen kirjakauppa Portossa

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

11 comments

Anna- Glitteriaddikti 21 syyskuun, 2022 - 2:48 pm

Wau kertakaikkisen upea ja kiehtova rakennus! Harmillisesti yliturismi pilaa usein näitä helmiä, mutta sehän on se henki kun kaikki haluaa nähdä ja kokea saman. Kiitos vinkistä!

Reply
Eve, Jetlaggies 25 marraskuun, 2018 - 2:24 pm

En kestä, miten kutkuttavan kaunis paikka! Tällaiset löydöt ovat helmiä missä päin maailmaa tahansa. Niin silmiähivelevää ja tunnelmallista! Kirjakaupoissa on aina oma tunnelmansa. Nautimme Tokiossa kierrellä kirjakauppoja, vaikka itse kirjallisuudesta emme ymmärtäneet tietenkään tuon taivaallista. Jotenkin niissä oli vain aina omanlainen rauhaisa ja mielenkiintoinen fiiliksensä <3

Reply
Anna-Katri / Adalmina's Adventures 24 marraskuun, 2018 - 7:30 pm

No nyt on kirjastossa puitteet kohdillaan. En ole mikään Potter-fani mutta tuolla voisi kyllä piipahtaa. Jollakin tavalla paikasta tulee mieleen Dublinissa sijaitseva ravintola, joka oli tehty entiseen pankkisaliin.

Reply
Aron / Ja sitten matkaan... 24 marraskuun, 2018 - 6:56 pm

Vau, onpas hieno paikka. En mikään varsinainen Harry Potter -fani ole, vaikka olenkin käynyt tutustumassa Potter -maailmaan Orlandon Universalin huvipuistossa sekä elokuvien tekemiseen Lontoon lähellä Warner Brothersin studiolla. Elokuvat olen kuitenkin katsonut ja kirjatkin lukenut ja löydän kyllä tuosta portaikosta jotain tuttua. Tuo pääsymaksu on vähän erikoinen, joskin kyllä minäkin pyytäisin turisteilta rahaa, jos minulla olisi noin suosittu kauppa. Ei tämä nyt ehkä yksistään ole riittävä syy käydä Portossa, mutta kun tuon kaupungin nyt joka tapauksessa haluaisin joskus nähdä, niin ehkä siinä samalla käyn tuolla kaupassakin. Ja tuon skotlantilaisen sillan haluaisin nähdä ihan ilman Potter-kytköstäkin.

Reply
Antti / Lanttimatkat 24 marraskuun, 2018 - 10:09 am

Aivan upea kirjakauppa! Haahuilla tuolla kauan ja nauttia ilmapiiristä kosketellen kauniin puun muotoja ja antautuen ihanille kuvitelmille, ei kumminkaan Harry Potter vaan sille fiilikselle mikä on kaikissa isoissa ja hienoissa kirjakaupoissa. Tyylikkyyttä, aistikkuutta, arvoa ja paperin ihana tuoksu. Olen kyllä hieman hurahtanut paperiin, mutta tämä on itselle pakollinen kohde kun Portoon menen.

Reply
Heidi 22 marraskuun, 2018 - 3:29 pm

Vau! Tulee jotenkin Zafonin Tuulen varjo mieleen tästä kirjakaupasta! Itse kirjakaupan työntekijänä tykkään matkoilla käydä ihastelemassa näitä persoonallisia paikkoja 🙂

Reply
Frida Ingrid - Ikimatkalla 20 marraskuun, 2018 - 12:17 am

Ei vitsi, tänne meidän piti myös mennä syys-lokakuun vaihteessa, kun oltiin kiertelemässä Pohjois-Espanjaa ja -Portugalia. Kuitenkin se aamu, jolle oltiin suunniteltu aikaista visiittiä Lellolle, venyikin liian pitkäksi uutta kamerajalustaa etsiessä paikalliselta ostarilta. Oli pakko jättää koko kirjakauppa väliin, koska pelättiin juurikin, että heti avaamisajan jälkeen taitaa olla liian myöhäistä turistien suhteen edes yrittää sisään enää koko puotiin. Teillä kuitenkin näytti olevan vain kourallinen muita ihmisiä siellä, ihanan näköinen paikka kyllä on. 🙂

http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

Reply
Merja 19 marraskuun, 2018 - 4:12 pm

Voi että, ihana paikka! Rakastan muutenkin kirjakauppoja ja myös Harry Potteria, joten olisi täydellinen kohde. Joulukuun Amsterdamin reissullakin meillä on yksi tietty kirjakauppa käyntilistalla 🙂 Ja Portugali on ensi vuoden matkatoivelistalla, joten ehkäpä pääsen tuonne ensi vuonna!

Reply
Anna 20 marraskuun, 2018 - 9:33 am

Kiitos Merja

No jos kirjat ja Potter ovat lähellä sydäntä, niin ehdottomasti tuonne. Koska Potterista tuolla on otettu kaikki irti, niin sarjan ystäville paikka on vielä normaaliakin kivempi paikka käväistä.

Reply
katri/Kotona ja kaupungilla 18 marraskuun, 2018 - 9:12 pm

Onpa upean näköinen! Juuri jostain pari päivää sitten tuosta kirjakaupasta näin kuvan ja silloin jo
ihailin 🙂

Portugali on vielä koluamatta. Sinne kyllä pitää jossain vaiheessa päästä tutustumaan! <3

https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

Reply
Anna 20 marraskuun, 2018 - 9:31 am

Kiitos Katri

Tämä kirjakauppa oli minulle ihan vieras kohde, kunnes rupesin selvittämään, mitä kaupungissa ”pitää” nähdä. Kun näin kuvat, päätin, että tuonne!

Reply

Leave a Comment