MASSERIA ALTEMURA | PUGLIAN PRIMITIVON MAISEMISSA

Italian Salenton niemimaahan viitataan puhekielessä usein Italian ”saappaankorkona” ja tuo kielikuva sijoittaakin paikan kartan oikeaan kohtaan helposti. Kyse on siis Puglian (Apulian) alueen eteläosasta ja kaistaleesta, joka sijoittuu Adrian- ja Joonianmerten aaltojen väliin.

Mielikuvat alueesta eivät turhaan liity kauniin siniseen mereen, oliivi- ja tammipuiden vihreisiin väreihin, valkoisena hohtaviin historiallisiin kaupunkeihin, sekä viinitarhojen vuodenaikojen mukaan vaihtuviin syviin sävyihin.

Masseria Altemuran viinitila levittäytyy Torre Santa Susannan ja Orian alueen maaseudulle 300 hehtaarin kokoisena suurtilana. Se on keskittynyt perinteisten puglialaisten lajikkeiden, kuten Primitivon ja Negroamaron viljelyyn. Tilan vuosisatoja vanhat oliivipuut tuottavat myyntiin myös erittäin laadukasta oliiviöljyä.

Masseria Altemura siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuosituhannen vaihteessa. Zoninin perhe ei ole mikään pikkutuottaja, vaan viljelee 2000 hehtaaria seitsemällä viinialueella Italiassa ja yhdellä USA:n Virginiassa sijaitsevalla tilalla.

Pääset lukemaan koko kirjoituksen täältä.

 

Dear Anna & Teppowe thank you very much for your kind cooperation and congratulation for your wonderful article on your blog! We wish you all the best!