LÄÄKITYS KOHDALLAAN? FARMAKOGENEETTINEN TESTI

Abomics Oy:n farmakogeneettinen geenitesti oli aiheena haastava. Farmakogeneettinen geenitesti on lääkkeiden osalta varsin kattava ja antaa suoraan lääkärien kirjoittamat suositukset henkilökohtaisen geeniperimän mukaisesti. Ongelmana oli kirjoittaa testistä ”kansantajuisesti”

Kiitos postauksesta! Erittäin hyvin oli vaikeaselkoista asiaa käsitelty niin, että lukijatkin varmasti ymmärtävät mistä oli kyse. En löytänyt asiavirheitä ja kaikki vaikuttaa olevan ok! – Petteri Saarinen, Markkinointikoordinaattori, Abomics – Genomic Medicine Expertise

Miksi kodeiini ei muutu kaikkien kehossa morfiiniksi ja helpota kipua? Miksi sydäninfarktin ehkäisemiseen tarkoitettu lääke ei toimikaan kaikilla? Miksi psyykelääkkeen annostusta ei saada kuntoon? Miksi ehkäisypillerit voivatkin aiheuttaa joillekin naisille verisuonitukoksen?

Vain otettu lääke auttaa, sanoo vanha kansanviisaus, mutta entäpä jos lääke ei autakaan, tai jopa pahentaa tilannetta? Ihmisille määrätyistä reseptilääkkeistä 10% on tehottomia. Toisaalta sairaaloihin joutuu vuosittain myös tuhansittain potilaita erilaisten lääkekomplikaatioiden vuoksi.

Olisivatko nämä haitat ennakoitavissa ja estettävissä farmakogeneettisen testin avulla?

Pääset lukemaan koko kirjoituksen täältä.