Pitäiskö vähän päivittää…?

by Anna

Blogi on pahasti hiljainen, mutta voin selittää…

Se on katsokaas niin, että kun läppäri sanoo poks, niin siihen loppuu bloggaajan kiire (ja elämä). Juhannuksena 4,5 vuotta vanha MacBook Pro päätti katkaista suhteemme ja päivät ovat olleet yhtä tuskaa sen jälkeen. Ohjauslevy lakkasi toimimasta ja kun se ei toimi, niin mikään ei toimi. Siellä koneella olevat tiedot ja kuvat ovat kyllä tallessa, mutta niihin käsiksi pääseminen on nyt mahdotonta.

Maanantaina kiikutin laitteen huoltoliikkeeseen josta kerrottiin ystävällisesti, että pelkkään ”arviointiin” on 5 päivän jono. Hetken oli mielessä sanoa, että antakaas se takaisin – käytän sitä verkonpainona, ja marssia ostamaan uusi. Uuden koneen ostaminenkaan ei ole kuitenkaan sekään ongelmatonta. Ne tietenkin maksavat aika paljon rahaa ja lisäksi malleja, joita olen katsonut, ei ole edes hyllyssä valmiina, vaan tilausaika on viikkoja.

Mätä omena makaa nyt Oulussa ja minä yritän kiertää Eurooppaa vuosimallia 2010 olevan koneen kanssa. Ei ole kovin sulavaa tämä työskentely tällä hetkellä.

Harmittaa, sillä minulla olisi niin paljon kerrottavaa esim. Avignonista ja Lyonista. Kuvienkäsittely ei kuitenkaan tällä vanhalla koneella onnistu mitenkään, ja kuvat ovat aika olennainen osa postauksia. Nämä matkakertomukset joutuvatkin nyt odottamaan siihen saakka, että saan taas käyttööni jonkun vähän tehokkaamman tietokoneen.

Vähän muutakin sähläystä

Tässä on päällekkäin toinenkin asia, joka hiertää nyt pahasti. Meillähän murtauduttiin Ranskassa vuokra-autoon ja se toi ”muutamia” käytännönongelmia. Paperiasioita en ole yhtään ehtinyt itse vielä selvittää (Teppo varmaan ehtii), mutta matkavakuutukset ovat kunnossa kummallakin. Toivottavasti korvaukset sujuvat ilman säätöä.

Rahan menon lisäksi SUURI ongelma on se, että kaikki kesävaatteet katosivat voron matkaan. Ei siinä muuta, mutta kun minä lähden ipanoiden kanssa ajamaan Puolaan jo tänään, joten aika hankkia uusia jäi juhannuksen takia (kaikki kaupat kiinni) hieman lyhyeksi.

Maanantaina ajoin Oulusta Helsinkiin ja tiistain kiersin vaatekauppoja yrittäen haalia kasaan edes sellaisen setin, jolla pärjäisin alkuun. Miehet tietenkin nyt vinoilevat, että käytetäänhän Virossa ja Latviassakin vaatteita, mutta ei se ole hauskaa mennä ostamaan rintaliivejä tai uimapukua ihan vieraaseen paikkaan. Lisäksi luulen, että 14- ja 16-vuotiaat poikani arvostavat joitain muita aktiviteetteja reissussa, kuin vaatekauppoja.

Tänään keskiviikkona ajan auton Tallinnan lauttaan ja huomenaamusta pitäisi sitten suunnata Riikaan. Sieltä matka jatkuu reittiä Kaunas-Bialystok-Lublin-( 4 päivää miettimättä missä kierrettäisiin) – Krakova. Vanhempi poika on ylennetty viralliseksi navigaattorin käyttäjäksi. Saas nähdä mihin päädymme.

Laitetaan piritykseksi kuva sisareni koirasta. Mila on ns. rescue koira, joka on hankittu Liettuasta. Mitään muuta tietoa ei ole taustoista kuin, että pennut oli aikanaan löydetty maatilan navetasta. Vieläkin on kovin arka,  mutta voih – niin suloinen <3

IMG_9164

IMG_9184

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

Leave a Comment