Pikkuvikoja, heleppo korjata – B Bou Hotel La Viñuela & Spa

by Anna | TÄMÄ MATKA

B Bou Hotel La Viñuela & Spa. La Viñuela sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Malagasta ja 20 kilometrin päässä rannikolta. La Viñuela ei ole kylänä mitenkään merkittävä, mutta täällä toimii yksi alueen parhaimmista ja palkituimmista maaseutuhotelleista.

B Bou Hotel La Viñuela & Spa on sesongin ulkopuolellakin viikonloppuisin aina täynnä ja kallis. Viikonloppuisin asiakkaiden on ilmeisesti varattava vähintään 2 yötä (perjantai ja lauantai). Keskellä viikkoa huoneen aamiaisineen sai kuitenkin 80 eurolla.

B Bou Hotel La Viñuela & Spa

B Bou Hotel La Viñuela & Spa

B Bou Hotel La Viñuela & Spa

B Bou Hotel La Viñuela & Spa

Pikkuvikoja, heleppo korjata – B Bou Hotel La Viñuela & Spa

Saavuimme hotelliin suurin odotuksin ja piha, sekä sisustus saivat meidän huokailemaan. Oli palmuja, järvi siintämässä kaukaisuudessa, hienoja kukkapuskia sivupöydillä ja jazz soimassa taustalla. Laitoinkin heti Facebookiin varsin positiivisen päivityksen paikasta ja onnittelimme toisiamme, kun olimme saaneet huoneen niin hyvään hintaan.

Edullisen hinnan syy selvisi meille kuitenkin nopeasti. Hotellissa oli menossa remontti ja pora soi läpi siestan. Voin kertoa, että Italiassa moinen ei tulisi kuuloonkaan. Iltapäivän tunnit ovat pyhitetty myös Espanjassa levolle, mutta tämä remonttireiska ei välittänyt moisesta. Otti pikkaisen päähän, koska olisimme halunneet hetkisen lepäillä. Innokas remontoija hiljeni vasta kahdeksan aikaan illasta.

Sisustus huoneessa oli kyllä nätti ja kylpyhuonekin näytti juuri remontoidulta. Hieman oli kuitenkin vedetty kaatojen kanssa mutkat suoriksi. Kesken suihkussa lauleskelun huomasin vesien valuvan täysillä kohti kylpyhuoneen ovea. Se siitä pitkästä suihkusta. Lattialle oli kertynyt muutama sentti saippuavettä ja laatta oli sairaan liukas. Istuin sitten vessanpytyn päällä ja vetelin pyyhkeellä pahimpia vesiä kohti viemäriä. En niin kamalasti tykännyt.

Parvekkeilla oli pulunkakka ja jääkaappi tietenkin irti seinästä. Ilmeni, että töpselin laittaminen seinään ei mitenkään viilentänyt jääkaapin sisuksia. Rikki, mikä rikki. ”Pikkuvikoja, heleppo korjata”*

Ei B Bou Hotel La Viñuela & Spa kokonaisuudessaan huono ollut. Aamiainen oli hyvä, sänky mukava nukkua, tekstiilit erittäin laadukkaita, maisema parvekkeelta kaunis jne. Mutta jos kokonaisuus ei toimi, eivät yksittäiset onnistumiset sitä pelasta.

Yleisestihän pyrin esittelemään ja antamaan tilaa vain niille hotelleille, jotka olen itse kokenut onnistuneeksi valinnaksi. Haluan kuitenkin välillä kirjoitella myös näistä paikoista, joilta olen odottanut enemmän, kuin mitä hotelli on pystynyt antamaan. Maailma on täynnä juuri tällaisia hotelleja, missä paikassa itsessään olisi paljonkin potentiaalia ja majoittuminen voisi olla erittäinkin hyvä kokemus, mutta joissa hommaa ei silti jostain syystä saada vietyä loppuun asti maaliin.

B Bou Hotel La Viñuela & Spa

B Bou Hotel La Viñuela & Spa

B Bou Hotel La Viñuela & Spa

La Viñuela ja Route of Olive Oil and Mountains

*Luultavasti suurin osa lukijoista on niin junioreita, että heillä ei ole mitään hajuakaan Matti Ijäksen ohjaamasta kulttikomediasta Katsastus (1988). Sen yksi siteeratuimmista lausahduksista lienee:”Pikkuvikoja, heleppo korjata”.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

9 comments

Paula - Viinilaakson viemää 15 huhtikuun, 2018 - 1:49 am

Tuo Katsastus on kyllä ihan legendaarinen elokuva, ei voi kuin nauraa. Kuvat näyttää kyllä varsin ihastuttavilta. Joskus ihan harmittaa hotellin puolesta että kaikki puitteet olisi kohdillaan mutta viimeinen yritys puuttuu.

Reply
Rosita - Matkaopas Vapauteen 14 huhtikuun, 2018 - 2:47 pm

Voin kuvitella, että etenkin silloin kun odotukset on korkealla pienemmätkin epäkohdat tuovat kyllä ikävää säröä kokonaiskokemukseen. Tuo remppahommien osuminen oman oleskelun ajalle on kyllä harmillista, niistä ois kiva tietää etukäteen tai saada joku hyvitys, jos möykkä on pidempiaikaista.
Täällä Da Nangissa on hämmästelty hyvää tuuria sen suhteen, että tän hotellin välittömässä läheisyydessä ei oo rakennustyömaata, kun puoli kaupunkia tuntuu olevan rakennusvaiheessa. Mutta tälleen ku oltu kohta 5 viikkoa samassa hotellissa niin onhan noita pikkuvikoja tullut kaikenlaisia vastaan :P. Yks millä testaan onko hotellin henkilökunta tehtäviensä tasalla on vedenkeittimen kunto, on meinaan harvinaista, että saa puhtaan vedenkeittimen käyttöönsä. Hyvissäkään hotelleissa se ei ole mikään itsestäänselvyys. Pienissä majataloissa ja perhemajoituksissa taas antaa pikkovikoja helposti anteeksi.

Reply
Merja / Merjan matkassa 12 huhtikuun, 2018 - 9:30 pm

Onpa harmillista, jos noin viehättävässä hotellissa on moisia pikkuvikoja. Kylppäreiden päin peppua olevat kaadot tuntuvat olevan yleisiä tietyissä maissa. Gambiassa oli tehty kylppäriremonttia ronskin ottein (onneksi ei meidän huoneessa) ja kaakelit oli haljennut siinä rytäkässä. Siellä toki kaikilla rahasta ja materiaaleista puute, mutta Espanjassa ei luulisi sitä ongelmaa olevan. Ainakaan tuon tason hotellissa.

Reply
Anna Holopainen 10 huhtikuun, 2018 - 10:58 am

Tämä hotelli vaikuttaa tosi nätiltä ja kivalta. Onhan nuo pikkuviat vähän ärsyttäviä, mutta itse en jaksa niitä niin murehtia. Tietty jos olisi pidempi majoittuminen kyseessä niin voisi vähän ärsyttää, mutta itse majoitun yhdessä paikassa maksimissaan viikon niin pienet epämukavuudet eivät haittaa. Toki olen enemmän sellainen budjettimatkailija, joten muistan myös sen että halvalla harvoin saa täydellistä. 😀

Reply
Pirkko / Meriharakka 10 huhtikuun, 2018 - 10:52 am

Taisinkin juuri Fort Youngista Dominicalla kirjoittaessani todeta, että jos hotellissa kaikki toimii, niin en niinhin erityisesti kiinnitä huomiota, enkä viitsi niistä juuri kirjoittaakaan. Mutta joskus hotellit ylittävät odotukset, kuten tuo Fort Young, tai alittavat ne, ja silloin kyllä hiukan jurppii. Äsken päättyneellä Karibian reissullamme yhdessä apartementos-tyyppisessä hotellissa ei ollut shampootakaan ja kun juuri olin laskenut, että hotellimajoituksessa riittää oma hoitoaine, kyllä niillä joku shampoo tapaa olla, niin sitten jurppi, kun ei ollutkaan ja joutui moisen lahjatavarakaupasta ostamaan. Toisessa hotellissa ei tullut kunnolla kuumaa vettä ja vessan vetosysteemi oli sen verran haastava, että ellei ollut ihan tarkkana, niin se jäi ikävästi valumaan.
Kuten totesit, niin kaikki nämä, ehkä sitten sen veden lämpötilaa lukuunottamatta, jos ongelma olisi sattunut olemaan koko saarta koskeva, olisi ollut ihan helppo korjata, kun vaan joku viitsisi asiaan paneutua – ja paneutua asiakkaan näkökulmaan.

Reply
Anita 9 huhtikuun, 2018 - 8:47 pm

Itsellä matkustellessa on yleensä törmännyt kolmenlaiseen suhtautumiseen kun menee kertomaan viasta. 1. Homma korjataan näpsäkästi pahoittelujen kera tai tarjotaan jotain vaihtoehtoa. 2. Kielletään ongelma. Lempparini on ollut esimerkiksi toteamus ettei ole mahdollista, että teiltä puuttuu huoneesta pyyhe. 3. ”No problem”. Yleensä siinä vaiheessa kun saat vastaukseksi pitkään selitykseesi vain no problem voit olla melko varma, että meillä itseasiassa on ongelma, jonka korjaamisaikataulusta tai tavasta voidaan olla hyvin eri mieltä. Usein tosin nämä on olleet myös niitä juttuja, joille ollaan naurettu pitkään matkan jälkeenkin.

Reply
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 9 huhtikuun, 2018 - 8:44 pm

Voi, päällisin puolin kaikki näyttää niin loistavalta. Ihanaa maalaisromantiikkaa luksustwistillä. Harmittaa jo ihan paikan puolesta, jos taso kuitenkin ontuu, eikä asiakkaalle jää niin hyvä mieli kuin voisi. Tolla paikallahan olis potentiaalia selvästi vaikka mihin. On hyvä, että asiakkaat uskaltavat antaa myös negatiivista palautetta, kun siihen on aihetta. Jos vaikka ottaisivat tosissaan 🙂

Reply
Pia / Lyhyenä hetkenä 9 huhtikuun, 2018 - 10:32 am

Haha, mies korjasi aukkoni sivistyksessä pari viikkoa sitten, kun dvd-hyllystä kaivettiin Katsastus. Puolisko osaa kaikki repliikit ulkoa, lainaa niitä aina sopivissa tilanteissa ja omistaa version, jossa mukana on alkuperäinen käsikirjoitus. Kulttikamaa, todellakin.

Mitä hotelliin tulee, juuri tuollaiset pikkuviat saattavat huonoina päivinä katkaista kamelin selän. Varsin ärsyttävää, jos majoitus muuten on puitteiltaan mieleinen.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 9 huhtikuun, 2018 - 5:21 pm

Kiitos Pia

Todellakin leffa on varsin riemastuttavaa katsottava 😀

Ottaa tavallaan päähän myös hotellin puolesta. Eli hän, jonka pitäisi katsoa, että kaikki on huoneissa kunnossa, ei tee työtään (ja saati sitten hän, joka ottaa tuollaisen remontin vastaan, missä vedet ei mene viemäriin?). Me kyllä nätisti sanoimme vioista, mutta en oikeasti usko, että se respan tyttö asialle mitään tekee….

Reply

Leave a Comment