Peloponnesoksen kiertomatka: Eurot, reitti ja hotellit

by Anna

Peloponnesoksen kiertomatka | Vuokra-auto Ateenasta mahdollistaa vaivattoman kiertelyn

Peloponnesoksen kiertomatka vaatii usein vuokra-auton. Alueella kulkee toki linja-autoja, mutta syrjäisimpiin paikkoihin niillä ei pääse. Esimerkiksi Spartan lähellä oleva upea mutkatie yli Taygetos-vuoriston vaatii oman auton. Jos ei halua ajaa itse, tehdään alueelle myös valmiita kiertomatkoja. Olen yhden sellaisen tehnyt 90-luvulla ja nyt halusin raunioiden ja kulttuuriaarteiden sijaan nähdä, mitä rannikkokaupungit ja sisämaan vuoristo pystyy tarjoamaan.

Oheisesta kartasta voi zoomailla ja katsella tarkan reitin mitä ajoin. Kysy ihmeessä jos haluat tietää reitistä lisää.

Peloponnesoksen kiertomatka | Vuokra-auto Ateenasta

Ateenan vuora-autojen vaihtoehdot eivät olleet kummoisia. Kun vertaa Saksaan, Italiaan tai vaikka Espanjaan, oli valikoima suoraan sanoen surkea.

Tarjolla oli suuri määrä vuokraamoja, joihin ei kokemukseni mukaan kannata rahojaan kantaa (Abbycar, Alamo, Caldera, Centauro, Goldcar, Trifty, Global, Sun Price jne.) Tietenkin jokainen auto-vuokraamo on oma yksikkönsä ja aina on olemassa maakohtaisia eroja, mutta kun vuokrausehdot napsautti näiden kohdalla auki, asia varmistui. Vuokraehdoissa oli x-määrä mahdollisuuksia joutua huijatuksi ja tarjolla vain huonoja halpisautoja.

Ajatuksen automaatista sai hylätä heti, sillä se tuplasi hinnan. Halusin vuokra-auton terminaalista, en jostain periferiasta bussikuljetuksen päästä. Muutamia muitakin ehtoja oli: Keskikokoinen auto, polttoaine täysi-täysi, diesel, rajoittamattomat kilometrit, ilmainen peruutus ja autoksi Peugeot, Seat, Hyundai (näistä himmeleistä hyviä kokemuksia) tai esim. Volkswagen, ei mikään Nissan, Opel, Kia, Suzuki tai muu hilavitkutin.

Mitä maksoi autonvuokraus SIXT?

Vaihtoehdoiksi nousivat SIXT tai Europcar. Valinta oli SIXT, sillä minulla on heiltä GOLD kanta-asiakaskortti ja heidän autokanta näytti hyvältä. Autoluokaksi tuli Renault Clio Diesel tai vastaava Sedan/Hatchback | CDMR. Järkeilin, että mahdollisuuteni saada alle Volkswagen, olivat aika korkeat ja niinhän siinä myös kävi. Tiskillä kaivettiin esiin 1,7 litraisen Golfin avaimet, jolla oli rullailtu rapiat 100 000 km.

Mies täytteli jokaisen kolhun ja nirhauman tunnollisesti lappuun ja niitä todellakin autossa oli. En käsitä mitä järkeä tuollaisessa oli, sillä yleensä näin vanhoissa autoissa alle 10 cm jälkiä ei edes merkitä. Takapuskurista hävisi maalia ihan reippaasti reissun aikana, mutta palauttaessa autoa ei kukaan vilkaissut. Jouduin erikseen pyytämään, että mies allekirjoittaa auton palautetun ja olevan OK.

Auton vahingon omavastuu oli 930 €, vakuus 470 euroa. Kokonaishinta seitsemän päivää 158,89 euroa. Muita kuluja: polttoaine 61 euroa, tietulleja 24 euroa. Kilometrejä kertyi noin 750.

PS: Kreikassa, kuten muuallakin EU-maissa, auton vuokraukseen tarvitaan suuremmissa autovuokraamoissa EU-maan ajokortti tai kansainvälinen ajokortti. ”Afrikan”-ajokortilla ei irtoa edes hymyä tiskiltä. Todistin autoa odotellessani kuinka kaksi tummaa herraa häädettiin nopeasti tiskiltä pahvikorttiensa kanssa. Eli muistakaa tarkistaa ajokorttinne kelvollisuus kohdemaassa, jos vuokra-autoilu kiinnostaa.

Peloponnesoksen kiertomatka

Peloponnesoksen kiertomatka

Peloponnesoksen kiertomatka: Eurot, reitti ja hotellit

Lennot Ateenaan Finnairilla

Lentomatka Ateenaan on vajaa neljä tuntia ja Finnairin Oulu-Hki-Ateena-Hki-Oulu -hinta kahdelta edullinen. Lentoajat olivat sitten aika hankalat. Perillä oltiin klo 03:10 ja takaisin lähdettiin klo 04:00. Tällaiset lentoajat asettavat vuokra-auton noudolle ja palautukselle, sekä ensimmäisen ja viimeisen yön yöpymiselle hieman haasteita.

Lentoliput Finnair: Oulu-Helsinki-Ateena-Helsinki-Oulu kahdelta 508 euroa.

Onneksi ensimmäiseksi ja viimeiseksi yöksi löytyi todella hyvä hotelli

ATEENA Holiday Apartment osoittautui pelastajaksi. Omistaja haki meidät aamuyöllä klo 04:00 lentokentältä ja kuljetti aamusta takaisin kentälle hakemaan vuokra-auto. Palatessa majoituimme myös tässä samassa huoneistossa. Kun olimme luovuttaneet vuokra-auton, omistaja haki meidät kentältä, kuljetti rantaravintolaan syömään, nousi takaisin hotellille, sekä vei meidät yöllä klo 02:00 lentokentälle. Tuonnit ja viennit kentälle kuuluivat huoneen hintaan. Ylimääräisestä kiemurasta ravintolaan hän ei rahaa pyytänyt, mutta maksoimme 10 euroa ”taksirahaa”. Paikkaa voi vain suositella! Hintaa yöltä 55 euroa.

Nafplio oli kiistämättä näkemistämme kaupungeista kaikista kaunein

NAFPLIO Agamemnon Hotelon siisti ja toimiva hotelli rantakadulla Nafplion vanhassakaupungissa. Sen parvekkeelta avautuvat näkymät merelle ja Bourtzille, joka on pieni linnoitussaari kaupungin edessä. Autoa ei vanhaankaupunkiin voi tuoda, mutta sataman edessä on suuri ja maksuton parkkialue. Muutaman kierroksen jos ajaa, niin paikka kyllä löytyy ja kävelymatkaa ei tulee kuin muutama sata metriä.Huone oli hintaansa ja sijaintiinsa nähden erinomainen. Hintaa yöltä 65 euroa. Olimme täällä yötä myös paluumatkalla.

Lisää Nafpliosta voit lukea täältä.

Bourtzi, pieni venetsialainen linnoitus

KALAMATA Belvedere Hotel toimi vain yöpymispaikkana, ja sen ympäristössä ei ollut mitään katsottavaa. Halusimme hotellin näkymillä ja niitä tämä majoituspaikka todellakin tarjosi. Parvekkeelta avautuva maisema Kalamatan ylle oli illasta upea. Hinta 96 euroa.

Areopoli ja sen lähiseutu olivat karua ja kaunista ”todellista Kreikkaa”

AREOPOLI Ktima Karageorgou oli varsin kreikkalainen kokemus. Tulimme paikan päälle ilman varausta ja olimme katsoneet, että Booking .comissa huoneen hinta aamiaisineen olisi 95 euroa. Emäntä tuumaili hetken ja tarjosi huonetta hintaan 85 euroa. Kun lähtiessä tarjosimme korttia maksuksi kävi ilmi, että käteisellä (ilman kuittia) hinta oli 75 euroa.

Paikka oli mainio. Hiljainen, siisti ja aamiainen viimeisen päälle laitettu. Jos haluaa illasta “kylille”, kannattaa ajaa auto parkkipaikalle vanhankaupungin viereen. Matkaa ei ole kuin 400 metriä, mutta kyseessä on täysin valaisematon tie keskellä puskaa ja peltoa. Näimme alueella muutaman yliajetun puolitoistametrisen käärmeen, joten auto tuntui siksikin ihan hyvältä idealta.

Areópolista voit lukea lisää täältä. Kylä sijaitsee Mánin niemimaalla, joka on Peloponnesoksen etelärannikon kolmesta niemimaasta keskimmäinen ja eteläisin. 

Areopoli, Mani, Peloponnesos

Areopoli, Mani, Peloponnesos

GYTHIO Mareggio Exclusive Residences & Suites on taivas maan päällä. Ja nyt en liioittele lainkaan. Kun aina ajoittain keskustellaan siitä, mikä on luksusta hotelleissa, niin esim. huoneaamiaiset eivät ole minun juttuni, sillä voin syödä kotonakin sängyssä. Aamiainen terassille toimitettuna maiseman kera on paljon tyylikkäämpi vaihtoehto. Hinta 140 euroa.

Peloponnesoksen kiertomatka

Loutrakin ja Korintin kanavan saa helposti yhdistettyä samalle päivälle

LOUTRAKI Hotel Petit Palais oli pieni ja todella siisti perheomisteinen hotelli. Paikka sijaitsee hieman keskikaupungin sykkeestä syrjässä, ja täällä kohtaa yhtenäinen rantaviiva on muuttunut jo pieniksi poukamiksi. Huoneeseen kuului ihana koko huoneiston levyinen parveke. Sisustus oli jo hieman vanhaa, mutta ilmastointilaite oli juuri uusittu ja jaksoi viilentää huoneen hyvin. Yö maksoi 70 euroa aamiaisineen.

Lisää Loutrakista voit lukea täältä ja Korintin kanavasta täältä.

Hotellit maksoivat yhteensä 611 euroa.

Loutraki

Peloponnesoksen kiertomatka | Kulut yhteensä 1373 euroa

Lentoliput Finnair: Oulu-Helsinki-Ateena-Helsinki-Oulu kahdelta 508 euroa

Auto 159 euroa, polttoaine 61 euroa, tietulleja 24 euroa.

Hotellit maksoivat yhteensä 556 euroa

Viikon reissuun upposi rahaa yhteensä kahdelta hengeltä  1373 euroa.

Vuokra-auto Ateenasta

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

8 comments

Maarit S 8 helmikuun, 2022 - 1:40 pm

Tosi mielenkiintoinen juttu, olisipa ihanaa päästä toteuttamaan Peloponnesoksen kiertomatka! Kiitos hyvistä vinkeistä. En ole uskaltanut vuokrata vielä autoa Ateenasta sillä liikenne hieman hirvittää, ehkä näiden vinkkien avulla uskaltaisin lentokentältä?

Reply
Enni 31 elokuun, 2019 - 9:25 am

Ihana reissukertomus! Minkä hintaista Peloponnesoksella syöminen oli? Meillä suunnitteilla tehdä melko vastaavanlainen matka syysloman aikaan 🙂

Reply
Anna 1 syyskuun, 2019 - 9:24 am

Kiitos Enni

Syöminen ei meidän kukkaroa varsinaisesti rasittanut. Yleensä lounaalla n. 20 euroa ruuat (keikkalainensalaatti, leivät, jotain tahnoja alkupalaksi + pääruoka), vedet ja viinit kahdelta. Ei tuolla oikein rahaa saa ruokaan kulumaan, vaikka söisi pitkän kaavankin kautta. Kalaa jos tilaa, niin kannattaa selvittää onko se kilohinta vai valmis annos mistä puhutaan. Ja jos annos, niin esim. montako sardiinia siinä on. Joskus annos voi olla niin iso, että siitä syö kaksi. Kilohinnalla myytävä on kalliimpia, annoksena edullisempi.

Reply
Merja Rukajärvi 11 heinäkuun, 2019 - 2:09 pm

Kiitos aivan mahtavasta blogista! Paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa myös esim. Korintin kanavasta ja spartalaisuudesta. Kannattaa siis klikata ne tekstit näkyviin. Ihania kuvia Naphlionista, missä 90-luvulla kävin. Upeita kuvia myös vuoristotiestä. Itse menin 04/2016 bussilla välin Kalamata-Sparti enkä huomannut ottaa yhtään kuvia siellä korkealla. Kiertelimme reissuystäväni kanssa lähinnä Manin alueella bussilla. Kiitos myös autonvuokraus- ja yöpymispaikkavihjeistä. Tämä blogi sai minut haukkomaan henkeäni. Ihan pakko jakaa muillekin Kreikkahulluille!

Reply
Anna 13 heinäkuun, 2019 - 1:00 pm

Kiitos Merja!

Todella mukavaa saada tällaista palautetta : )

Reply
Leila 7 heinäkuun, 2019 - 10:48 am

Peloponnesoksella on kierretty noin 10 vuotta sitten. Otimme Finnmatkojen valmisteiden. Asuimme ihanassa Pylojsen kaupungissa joka oli tyypillinen kreikkalainen kaupunki. Majapaikkamme Hotel Philip oli hienolla paikalla, huoneistosta näkymä merelle. Vuokrasimme auton muutamaksi päiväksi ja kiersimme seutua laajalti. Tuo matka on lukuisten Kreikan matkojen listalla ehkä se nro 1.

Reply
Anna 11 heinäkuun, 2019 - 7:59 am

Kiitos Leila

Pylojsen-kaupunki jäi meiltä katsomatta, mutta seuravalla kerralla….

Reply
Raija 7 helmikuun, 2020 - 9:13 am

Suosittelen lämpimästi Pylosta tukikohdaksi. Lähiympäristössä on runsaasti katsottavaa. Ja etenkin paikallista elämää.

Reply

Leave a Comment