Palma de Mallorca – sopii myös pitkään viikonloppuun!

by Anna | TÄMÄ MATKA

Palma de Mallorca

Keihäsmatkojen 60-luvun riemulomat Mallorcalla ovat muisto vain, mutta Mallorcan ”maine” on edelleen voimissaan. Se sai matkakohteena tuttavapiirissäni yhtä kiinnostuneen vastaanoton, kuin vierailu Lahdessa. Yleisin vastaus oli: kävin 20-30 vuotta sitten ja se riitti.

Ruotsalaiset ja saksalaiset eivät sen sijaan vierasta Mallorcaa. Palma de Mallorca oli täynnä heitä myös maaliskuussa, turistikauden ulkopuolella.

Kaupunki sopii mielestäni myös pitkän viikonlopun viettoon. Lento Helsingistä vie 4 tuntia suuntaansa. Tämänkin yhteyden hankimme Norwegianilta tarjouskampanjasta 19 euroa/ suunta. Maalis-huhtikuulle lentoja löytyy halvimmillaan välille 45,50 €-61,50 €. Toukokuussa hinnat ovat alkaen 81,40 € (12.3.2017). Joten miksi ei Palma de Mallorcalle Barcelonan sijaan? 

Vietimme Palma de Mallorca :lla kolme yötä osana Mallorcan road trippiä, ja se oli sopiva aika. Kaupunkia ei tarvinnut juosta läpi ja aikaa jäi myös tapaksille sekä viinille. Ajankohtana maaliskuu oli meille hyvä. Auronkolomaa etsivälle taas vielä liian kylmä.

Jos lomailee saaren lomakeskuksissa, kannattaa Palma de Mallorca ottaa päiväkohteeksi. Mieluimmin kaupungissa tulisi kuitenkin yöpyä ainakin yksi yö.

Palma de Mallorca

Maaliskuussa takki pitää olla vielä päällä.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Mikä ihmeen Baleaarit?

Baleaarit ovat neljän suurehkon saaren muodostama Espanjan autonominen saariryhmä Välimerellä. Baleaareihin kuuluvat Mallorcan lisäksi, Menorca, Ibiza sekä Formentera. Älä sekoita niitä Kanariansaariin! Allekirjoittanut ilmeisesti nukkui koulun maantiedontunnilla ja heräsi katsomaan karttaa vasta kolmekymppisenä.

Noin puolet Mallorcan n. 900 000 asukkaasta asuu Baleaarien itsehallintoalueen pääkaupungissa, eli Palma de Mallorcalla. Kyseessä ei ole siis mikään pieni kaupunki. Turistin näkökulmasta katsoen Palma de Mallorca on kuitenkin melko pieni. Kävelykadut, museot, linnat ja kirkot sijaitsevat kompaktisti lähekkäin toisiaan.

Aloitimme Palma de Mallorcaan tutustumisen ottamalla omat jalat allemme. Onnistuimme navigoimaan itsemme yhdelle kaupungin suosituimmista kävelykaduista. Passeig des Born on komea puiden reunustama bulevardi, jonka varrelta löytyvät niin edullinen Zara, kuin vähemmän edullinen Louis Vuittonkin. Lopulta päädyimme La Seu:n katedraalin lähistölle.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

La Seu – Mallorcan katedraali

Kuten katedraaleihin, myös Mallorcan sellaiseen liittyy aina tarina. Kuningas Jaime I:n oli matkalla joukkoineen Salousta Mallorcalle, kun puhkesi rajuilma ja ristiretkeläiset joutuivat merihätään. Hurskaina miehinä ristiretkeläiset, kuningas etunenässä lankesivat rukoilemaan Jumalaa ja anomaan pelastusta. Jaime I päätti myös turvautua lahjontaan ja lupasi, että jos hän selviää myrskystä, rakentaisi hän Neitsyt Marian nimeen pyhitetyn kirkon Mallorcalle.

La Seun kohdalla oli maurien rakentama moskeija, mutta koska Jaume I oli jo saanut maurit ajettua pois Mallorcalta, sopi kirkko rakentaa hyvin moskeijan paikalle.

Kirkon rakentaminen kesti lähes 400 vuotta ja se valmistui vuonna 1601. Jaume I oli kirkon valmistuttua luonnollisesti jo kuollut, ja hän, sekä hänen poikansa Jaime II:n muumiotuneet ruumiit lepäävätkin kirkon hautaholvissa.

La Seun katedraali on huikean kokoinen. Kirkko on 121 metriä pitkä ja 65 m leveä. Keskilaivan korkeus on 44 metriä, goottilaiset pylväät 30 metriä korkeat, kivikaton pinta-ala on 4000 m² , koko katedraalin pinta-ala 7000 m² ja sisätilat 160 000 m³.

Keskilaivan 44 metrin korkeus ylittää mm. Kölnin tuomiokirkon (43m) korkeuden ja ei jää jälkeen sisätiloiltaan maailman korkeimmasta Ranskan Beauvais:in katedraalista (48m) kuin 4 metriä. Kuuluisan Milanon katedraalin keskilaivan korkeus on muuten 45 metriä.

La Seun ruusuikkuna on Euroopan goottilaisten katedraalien suurin. Sen halkaisija on 13 metriä ja se koostuu 1236 värikkäästä lasista. Ilman tätä ruusuikkunaa ja lukuisia kapeita lasimaalauksia kirkko ei olisi niin näyttävä. Nyt lasimaalaukset luovat auringon osuessa niihin aivan oman värimaailmansa kirkon holveihin ja seiniin.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Gaudin työ hämmentää

Mikään, eivät edes kirkot, ole ikuisia ja vuonna 1850 maanjäristys tuhosikin kaledraalin pahoin. Paikalle kutsuttiin joukko kuuluisia arkkitehtejä hoitamaan jälleenrakennusta vuosina 1904-1914. Yksi heistä oli  Antonio Gaudi, jonka kädenjälki näkyy mm. hyvin erikoisessa alttarikoristuksessa, joka roikkuu katedraalin pääalttarin yllä. Se on paperista rakennettu massiivinen rakennelma, joka kuvaa Jeesuksen orjantappurakruunua.

Gaudin työn vieressä on toinen erikoinen taideteos omassa syvennyksessään. Teoksen on tehnyt Miquel Barcelo vuonna 2007 ja se on työstetty kokonaan savesta. Teos kuvaa kahta erilaista maailmaa: Merta ja meren antimia, sekä maata ja maan hedelmiä.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Castell de Bellver – kuninkaanlinna

Kun La Seu on katsottu ja kierretty, istahdimme Palma City Sightseeing -bussiin. Huonoksi onneksemme tuuli ylti puuskissa juuri tuolloin 20 metriin sekunnissa, joten välillä tuntui, että tukka irtoaa päästä. Auringossa lämpöä oli +18, mutta tuulen takia vilu tuli bussissa.

Bussi kierteli keskustasta Palma de Mallorcan satamaan, johon suuret ristelijät saapuvat. Tämän jälkeen bussi kaartoi hieman kiinnostavammalle reitille. Yhäältä mäen päältä löytyi yli 700 vuotta vanha Bellverin linna.

Bellverin linna on 1300-luvulla rakennettu kuninkaanlinna. Se on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä pyörölinnoja ja linnan korkeimmalta kohdalta on hienot näkymät Palmanlahdelle. Linnan museo ei ole mistään kotoisin, mutta pyöröpiha on kaunis varjojen osuessa siihen kuvauksellisesti.

Palma de Mallorca

Hiukkasen kaipasin lippalakkia ja kunnon takkia!

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Joku turisti näyttää seisovan linnan ylimmälläkin tasolla

Mitä muuta nähtävää on?

Palma de Mallorcan pienvenesatama ei ole mikään ”pieni”, vaan kilometrien mittainen alue , jonka rantabulevardilta saa ihailtua mukavasti veneitä joka lähtöön.

Vanhakaupunki on täynnä kauppakatuja ja ravintoloita. Keskustassa sijaitsee myös espanjalaisen nykytaiteen museo.

Joan Miró -museo löytyy hieman kaupungin ulkopuolelta, läheltä Bellverin linnaa. Piirustusten ja maalausten lisäksi museon puutarhassa voi tutustua Mirón veistoksiin. Mallorca oli taiteilijalle tärkeä paikka, sillä hän asui saarella kymmeniä vuosia ennen kuolemaansa vuonna 1983. Täältä löytyy Meriharakka -blogin kirjoitus Miron museosta

UR Palacio Avenida

Hotellina meillä oli UR Palacio Avenida. Hotelli sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä. 6. kerroksen ikkunoista aukesi nätti näkymä Placa Espanyalle. Palmassa rautatieasema on piiloitettu fiksusti maan alle. Samasta paikasta löytyy myös metro. Lentokenttäbussi kulkee hotellin viereisellä kadulla, samoin monta paikallislinjaa, joten liikkuminen oli helppoa.

Hotellin rakennus on peräisin 1940-luvulta ja viimeisin remontti on tehty vuonna 2009. Hieman nuhruisuutta näkyi jo kulumapinnoissa, mutta se ei ollut häiritsevää, sillä muuten hotelli oli erittäin siisti. Aamiainen tarjoiltiin kuohuviinin kera ja elintärkeä Wi-fi toimi hyvin. Hinta 120 euroa/ yö aamiaisineen.

Hotellin lähellä oli kaksikin kaupunkipyöräparkkia. Teppo lainaili pyöriä ahkerasti ja reippaili rannan hyviä pyöräteitä pitkin.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Lähdetään taas -blogissa Palma de Mallorcasta juttua kolmihenkisen perheen näkökulmasta.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

52 comments

Nimetön 12 heinäkuun, 2018 - 7:56 pm

Onko sun äiti ja isä serkuksia? Mallorca sekoitetaan Kanarian saariin 🙂

Reply
Anna 13 heinäkuun, 2018 - 8:24 am

Niinhän tuossa kirjoituksessa sanotaankin. Eli, että ei pidä sekoittaa 😀
”Baleaarit ovat neljän suurehkon saaren muodostama Espanjan autonominen saariryhmä Välimerellä. Baleaareihin kuuluvat Mallorcan lisäksi, Menorca, Ibiza sekä Formentera.”

Reply
Pirkko / Meriharakka 28 joulukuun, 2017 - 10:27 am

Kiitos linkkauksista! Noista ruotsalaisista ja Mallorcasta tuli mieleen, että taisin jostain lukea lehtijutun, että paikalliset jo vihaavat ruotsalaisia melko voimallisesti – se sama kuvio kuin Airbnb:ssä monissa kaupungeissa, että kun ostavat tai vuokraavat asuntoja lomakäyttöön, niin tarjonta paikallisille vähenee ja hinnat nousevat.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 28 joulukuun, 2017 - 11:15 am

Airbnb on kyllä ”pilannut” monta kaupunkia. Amsterdamista oli juuri samanlainen juttu.

Reply
Menorcan Mahon - Pittoreski pääkaupunki | TÄMÄ MATKA 8 elokuun, 2017 - 9:01 pm

[…] Mao. Baleaarien varsinainen pääkaupunki on kuitenkin Palma, joka sijaitsee Mallorcan saarella. Käy lukemassa kokemuksemme sieltä.  Palma de Mallorca sopii nimittäin loistavasti myös pitkän viikonlopun […]

Reply
Maria / Tinytrek 19 maaliskuun, 2017 - 8:11 pm

Pyöräilemään minua ei kyllä lomalla saisi mutta noista linnoista ja kirkoista innoistuin kovinkin, upeaa rakennelmaa ja varmasti paljon tunnelmaa mitä ei kameralla saa talteen 🙂

Reply
Liza in London 19 maaliskuun, 2017 - 12:55 pm

Mäkin olen monen muun tapaan lomaillut Mallorcalla pikkuisena, mutta tykkäsin Palmasta tosi paljon jo silloin! Pitäisi käydä tuolla uudestaan, etenkin kun Briteistä on Palmaan aika hyvät ja helpot yhteydet. Upeita kuvia!

Reply
Palma de Mallorca, ravintoloita moneen makuun | TÄMÄ MATKA 19 maaliskuun, 2017 - 9:21 am

[…] Palma de Mallorcalla on ravintoloita moneen lähtöön. Päätimme ruokailla sekä laadukkaasti, että edullisesti ja kaikkea siltä väliltä. Kaupungissa on yli 800 ravintolaa, joten suunnitelma onnistui helposti. […]

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 18 maaliskuun, 2017 - 8:56 pm

Joo o, joo o… Kyllähän kaupungissa voisi päivän tai pari viettää! Mutta jotenkin silti epäilyttää, vaihtaisinko urbaanin ja tapahtumarikkaan Barcelonan tähän. Toisaalta kun noilla hinnoilla pääsee, niin todellakin voisi testata. Pyöräily kuulosti ja näytti houkuttelevalta vaihtoehdolta lähiseutujen tutkimiseen. Ja ihanan sinistä vettä!q

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2017 - 11:35 am

Ei tarvitse vaihtaa, mutta voi ottaa vaihtoehdoksi. Eli kun Barcelona alkaa olemaan ”niin nähty”, tässä hyvä vaihtehto harkintaan.

Reply
Sannahof // Unelmamaja 18 maaliskuun, 2017 - 11:03 am

Mallorca on kiinnostanut matkakohteena jo vuosia. Ja Gaudi-aspekti lisäsi kiinnostusta! Tuonne täytyy vielä päästä.

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2017 - 11:35 am

Kannatan. Ja kirkkoon kannattaa varata riittäväti aikaa. Itse kävin kahdesti.

Reply
Susanna/Matkapatonki 18 maaliskuun, 2017 - 2:08 am

Onpa hienoja kuvia, varsinkin katedraalista! Kävin lapsena usein Mallorcalla ja pari vuotta sitten siellä taas ollessani yllätyin siitä, että saarella on paljon hienompiakin asioita tarjottavana kuin rantahiekka ja lämmin merivesi (unohtamatta tietenkään nuorison bilemestoja). Palma de Mallorca on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde!

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2017 - 11:36 am

Kiitos!

Lapsena se ranta ja vesi taitavat olla ne tärkeimmät asiat. Ja jäätelö… : )

Reply
Tiia/ReiseReise 18 maaliskuun, 2017 - 12:03 am

Upeat nuo nähtävyydet,katedraali ja linna. Tuntuu, että aika moni käytti hyväkseen tuon Norskin 19€ tarjouksen, kohde vain vaihtunut.

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2017 - 11:37 am

Saisi tulla uudestaan tuo norjalaisen tarjous. Olisi kyllä monta kohdetta mihin tuolla hinnalla lähtisin.

Reply
Merja / Merjan matkassa 17 maaliskuun, 2017 - 10:11 pm

No mikäs vika Lahdessa? 😉 Todella edulliset lennot olette saaneet. Eipä ole koskaan tullut mieleen lähteä tuonne viikonlopuksi, mutta jos jotkut tekee Singaporeen viikonloppumatkoja, niin miksei Mallorcallekin.

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2017 - 11:37 am

; – )

Eihän tuo ole kuin vajaa 4 tuntia helsingistä, joten miksi ei?

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 17 maaliskuun, 2017 - 7:14 pm

En ole koskaan käynyt näillä saarilla joten oli ihan mielenkiintoista lukea Mallorcasta. Ehkä jos joskus vielä asutaan Suomessa niin tämäkin on ihan varteenotettava matkakohde. Näyttää ainakin ihan kivalle.

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2017 - 11:38 am

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Kivaa oli ja menisin koska vaan uudestaan. Se on aika hyvä mittari.

Reply
Pirkko / Meriharakka 17 maaliskuun, 2017 - 9:54 am

Päädyimme joku vuosi melko ex tempore saarelle juhannukseksi (+ jokunen päivä) ja meille harvinaista kyllä tästä jäi sellainen fiilis, että tänne voisi vaikka palatakin!

Reply
Anna 19 maaliskuun, 2017 - 11:39 am

Sinäkin : )

Juuri mietin, että voisin lähteä koska tahansa uudestaan tuonne. Ei huono paikka lainkaan.

Reply
Lotta | Watia.fi 17 maaliskuun, 2017 - 2:36 am

Nää 20-30 vuotta sitten suomalaisten matkailijoiden suosimat kohteet oli mun ikäluokan silmissä aiemmin ”mummokohteita”, mutta nyt tuntuu et ovat saaneet jälleen uuden mahdollisuuden. Mallorcastakin on tullut jälleen kiinnostava.

Reply
Heidi / Himomatkaajan turinoita 16 maaliskuun, 2017 - 3:29 pm

Kylläpä saitte todella edulliset lennot Mallorcalle!
Muutama vuosi sitten tuli vietettyä viikko saarella ja tehtiin päivän pituinen retki Palma de Mallorcalle. Tykkäsin kaupungista kovasti.
Olitte saaneet otettua todella hienoja sisäkuvia katedraalista. Meidän siellä ollessa turisteja oli heinäkuun helteessä paikalla sen verran paljon, että liikuimme katedraalin sisällä jonomuodostelmassa. Siinä ei paljoa kuvia otettu…

Reply
Heidi / Maailman äärellä 15 maaliskuun, 2017 - 11:34 am

Palma de Mallorca on yksi minun lemppareista, kuin pikku Barcelona. Ja muutenkin olen ihastunut Baleaareihin. Mallorcalla olen käynyt pari kertaa 2000-luvulla ja Ibizalla (joka myös mainettaan paljon upeampi kohde! Ei todellakaan pelkkä bilesaari) ja Formenteralla kerran ja juuri eilisiltana katselin lentoja Menorcalle <3. Mallorcan Palmassa olen syönyt elämäni parhaan tonnikalapihvin. Se oli niin hyvää, että kävin viikon aikana kolmesti samassa ravintolassa. Tarjolijatkin olivat super mukavia ja suosittelivat muuuten, että lokakuu olisi tosi hyvä aika matkustaa sinne: vielä kunnon kesä muttei enää turisteja juurikaan. Muitakin tosi hyviä ravintoloita Palmasta löytyi. Voisin ihan hyvin lähteä sinne taas.

Ja voi vitsi miten edulliset lennot olette saaneet! Melkein tekisi mieli napata heti lennot pitkälle viikonlopulle huhti-toukokuulle.

Reply
Johanna Hulda / Vida de Estrada 14 maaliskuun, 2017 - 1:08 pm

Onpa upea katedraali eikä kaupunki rantabulevardeineen muutenkaan hullummalta näytä! Täytyykin alkaa vahtimaan lentotarjouksia. Sain jo idean, että mitä jos lähtisi kiertämään vaikka koko saaren polkupyörällä. Noin viikko varmaan riittäisi siihen.

Reply
Terhi / Muru Mou 13 maaliskuun, 2017 - 8:41 pm

Mallorca on niin upea saari, että kaikkien 30 vuotta sitten siellä käyneiden pitäisi mennä uudestaan ja päivittää mielipiteensä! Palma sopii erinomaisesti viikonlopun viettoon, mutta suosittelisin kyllä vähintään viikkoa, että ehtii tutustusa saaren muihinkin osiin.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 13 maaliskuun, 2017 - 8:47 pm

Koko saaren tutkiminen tosiaan vie enemmän kuin viikonlopun. Kyse oli kuitenkin siitä, että Palma de Mallorcan ehti kokea hyvin myös viikonlopussa : )

Reply
Katja/jumalainenseikkailu 13 maaliskuun, 2017 - 5:34 pm

Heh, tulin juuri Lahdesta 😀 Täytyy sanoa, että Mallorca näyttää vetävämmältä! Upeita kuvia, erityisesti katedraalista, vau!

Reply
Anna 13 maaliskuun, 2017 - 10:29 pm

Lahti vastaan Mallorca : D

Kiitos!

Reply
Kati / Lähinnä Kauempana 13 maaliskuun, 2017 - 4:06 pm

Apua, mä olen käynyt Mallorcalla mummoni kanssa alakouluikäisenä – eli juurikin noin 30 vuotta sitten… Silloin mä tietenkin tykkäsin ihan simona. Hotelli, jossa oli uima-allas ja sain viettää uima-altaalla kaiket päivät. Muutaman kerran käytiin ihmisten ilmoilla ja olin silloin tosi innoissani paikallisista tiimareista. Ostin kaikilla matkarahoillani reissun aikana karkkia, jätskiä tai kynä-paperi-pyyhekumi -tarvikkeita.

Kirjoittamasi Mallorca kuulostaa minulle ihan oudolta. Kuin en olisi koskaan käynytkään! Ehkä en olekaan, jos kokemukseni perustuu vain hotellin uima-altaalle ja pariin paperikauppaan. Saatettiin me käydä kyllä muuallakin, mutta en yhtään muista niistä reissuista mitään. Siksikin oli kiva lukea Mallorcan nähtävyyksistä!

Pitääkin bongailla lentotarjouksia ja lähteä Mallorcalle pyöräretkelle!

Reply
Anna 13 maaliskuun, 2017 - 10:28 pm

Tuo on hieman samankuuloinen kokemus, kuin mulla Riminiltä, Italiasta. Muuta en muista kuin jäätelöt ja hiekkarannan.

Ollaan nyt Alcudiassa ja tämä on täydellinen pyöräilijöiden kaupunki myös. Pyörävuokraamoja vieri vieressä ja satoja fillaristeja polkemassa rantabulevardilla, luontopoluilla tai ajoradalla. Kyllä kelpaa pyöräretkeillä täällä.

Reply
Sateenmuru 13 maaliskuun, 2017 - 1:27 pm

Onpa halvat lentojen hinnat! Hyviä vinkkejä, ehdottomasti haluaisin käydä Palma de Mallorcalla – entinen työtoverini asui siellä talvet ja puhui paljon hyvää ruoasta ja kulttuurista kaupungissa. Eli mieluummin Mallorcalle kuin Lahteen. ^_^

Reply
Anna 13 maaliskuun, 2017 - 10:26 pm

No todellakin oli. Joskus sattuu tällaisia löytöjä. Tätä ennen edellinen oli Filippiinien matkalöytö alle 400 euron.

Juu, unohdetaan Lahti ja lähdetään Mallorcalle : )

Reply
Emma / Mutkia Matkassa 13 maaliskuun, 2017 - 11:11 am

Mua on kyllä jo jonkun aikaa kiinnostanut Palma ja koitin Norskin alestakin bongailla lippuja sopiville päiville, mutta tällä kertaa ei tärpännyt. Onneksi sentään yhdet Nizzan lennot sain tohon samaan hullunhalpaan hintaan!

Reply
Anna 13 maaliskuun, 2017 - 10:24 pm

Nizza on myös aivan ihana. Onneksi sait liput sinne!

Reply
Meidän matkassa / Monna 13 maaliskuun, 2017 - 10:06 am

No vau mikä katedraali! Ja kyllä tosiaan tuollaisilla lentojen hinnoilla lähtisin minäkin Mallorcalle 😀 Muutenkin näyttää viihtyisältä ja ai että kun tuollaisia pyöräteitä löytyisi Suomestakin enemmän..

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 13 maaliskuun, 2017 - 10:52 am

Pyörätiet on täällä kaikkialla erinomaisia. Ollaan nyt Alcudian alueella. Täällä on nyt oikeasti tuhansittain pyöräilijöitä ja maantiellä mennään pyöräilijöiden ehdoillla, ei autoilijan. Viikonloppuna on pyöräkisoja ja kaikki ravintolat on täynnä fillaristeja. Vuokraliikkeitä löytyy. Pyöräturismi on täällä siis voimissaan ja pyöräilijät huomioidaan todella hyvin.

Reply
Heidi / Seikkailujen helmiä 13 maaliskuun, 2017 - 12:38 am

Onpa halpaa! Vitsit kun täältä Lapistakin pääsisi nuin halvalla. 😀 En ole käyny Mallorcalla, mutta tämän lukiessani voisin joskus käydä. Ihania kuvia!

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 13 maaliskuun, 2017 - 10:50 am

No oli halpa! Huomattiin ne tarjoukset ja sitten vaan ruvettiin katsomaan kalenteria, että mihinkä sopisi reissut. Oltiin mantereen puolellakin Alicantessa samaan hintaan.

Mitä enemmän Mallorcaa kiertelen, sen enemmän tykästyn tähän saareen.

Reply
Johanna @ Out of Office 13 maaliskuun, 2017 - 12:04 am

No olipa taas melkoinen tietopaketti! Omasta Mallorcan reissustani on kymmeniä vuosia, joten voisin hyvin antaa Mallorcalle uuden mahdollisuuden.

Mieheni sanoo minun nukkuneen koulun historiantunneilla, mutta luulenpa että ne tunnit saattoivat etenkin yläasteella mennä takarivissä meikatessa… Onneksi on tämä teidän blogi, niin tulee paikattua niitä aukkoja maailmanhistoriassa 😀 Biologia ja maantiede on onneksi aika lailla paremmissa kantimissa.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 13 maaliskuun, 2017 - 10:48 am

Kannattaa käydä!

Saattaa tosiaan olla, että jonkinlaista muuta toimintaa on voinut olla koulutunneilla, kuin opiskelua : D Paras oli kun selitin nytkin miehelleni jotain Belaruksesta ja mies aina korjasi, että ei, vaan Baleaarit. Vähänkö nolotti.

Reply
Skimbacon Katja 12 maaliskuun, 2017 - 10:13 pm

Noilla lentohinnoilla kuulostaa just hyvälle paikalle karata keväällä pikaisesti viikonlopuksi! Varmasti lentoineenkin tuli edullisemmaksi kuin monelle se Lahdessa käynti 😉

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 13 maaliskuun, 2017 - 10:45 am

Todellakin ei ole pahat hinnat. Pitää vain olla säpäkästi ja ajoissa liikkeellä. Nyt täällä on todella vihreää ja kaunista. Kesällä sitten kaikki palaa ruskeaksi…

Reply
Anne | Metallia Matkassa 12 maaliskuun, 2017 - 8:28 pm

Kyllä ainakin tämän kirjoituksen perusteella voisin matkustaa Mallorcalle ja Palma De Mallorcaan. Olen ehkä joskus käynytkin siellä, mutta siitä on jo yli 20 vuotta eikä muistikuvia juuri ole 🙂 Tuo katedraali on vaikuttavan näköinen. Joan Mirón museo kiinnostaa myös. Tykkään kovasti Mirón töistä.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 13 maaliskuun, 2017 - 10:44 am

Hih, olet kuin mun pikkusisko. Hän _arvelee_ käyneensä Mallorcalla, mutta ei ole ihan varma : )

Miron työt on kyllä hienoja. Pirkon blogissa olikin hyvä esittely näyttelystä.

Reply
Teija / Lähdetään Taas 12 maaliskuun, 2017 - 8:06 pm

No nyt harmittaa, ettei käyty tuolla katedraalissa sisällä. Näyttävän näköinen! Olen harmitellut noita Mallorcan edullisia lentohintoja. Oli se hieno saari, mutta en kuitenkaan näin lyhyen ajan sisään halua sinne uudelleen. Huippuhyvät hinnat te kyllä saitte!

Kiitos linkkauksesta 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 12 maaliskuun, 2017 - 8:41 pm

Katedraali oli erittäin näyttävä. Itse kävin siellä kahdesti, niin syvän vaikutuksen se teki.

Reply
Ne Tammelat 12 maaliskuun, 2017 - 6:10 pm

Kiva lukea kokemuksista sesonkiajan ulkopuolella. Viileämpi sää ja väljemmät olot eivät kuulosta ollenkaan hullummalta ajatukselta!
En osannut aavistaakaan tuolta löytyvän noin mahtavan katedraalin!

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 12 maaliskuun, 2017 - 6:25 pm

Itsekin hämmästyin katedraalin näköä ja kokoa. Menin sisään vähän sillä ajatuksella, että onhan näitä nähty… Aivan huikean kaunis paikka.

Illasta ja tuulisella säällä pitää laittaa takki päälle. Mutta toisaalta, eilen oli +23 ja hiki vaan virtasi, eli vaihtelevaa. Hotelleja on hyvin tarjolla ja teillä mahtuu hyvin ajamaan. Erinomainen aika käydä.

Reply
Kohteena maailma / Rami 12 maaliskuun, 2017 - 12:16 pm

Noi lentojen hinnat on tippuneet sen verran merkittävästi, että sopivilla tarjouksilla monet kohteet sopii paremmin pitkiksi viikonloppukohteiksi kuin ennen ei viitsinyt alta viikon lomaa edes harkita. Lentojat tuonne on varsin kohtuulliset ja Palmassa on sopivasti tekemistä pitkään viikonloppulomaan. Mallorca oli kyllä todella positiivinen yllätys ja uskon siitä tulevan lähiaikoina uudestaan monen suosikkikohde. Vanha maine on karaistunut pois ja siellä on tekemistä ja näkemistä vaikka kuinka paljon ympäri saarta. Upea saari kaiken kaikkiaan.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 12 maaliskuun, 2017 - 6:23 pm

Mä olen edelleen ihan innoissani näistä omista 19 euron hintalöydöistäni, vaikka kyllä Mallorcalle kannattaa lentää kalliimmallakin. Luulisin, että moni ei edes hoksaa katsoa Mallorcan lentohintoja, koska pitää niitä automaattisesti kalliina.

Lentoajat ja etenkin lentoaikataulu on hyvä. Mallorcan kone lähtee aikaisin aamusta, joten jää jo saapumispäiväkin aikaa kierrellä.

Reply

Leave a Comment