Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt – Mikä voisi mennä pieleen?

by Anna

Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt | Ajatus hyvä, toteutus huono!

Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt | Vii­kon­lo­pun aikana jaettiin yli sata lii­ken­ne­vir­he­mak­sua Oulun to­ri­alueen lä­hei­syy­des­sä. Näin Oulun po­lii­si muis­tut­taa muut­tu­neis­ta lii­ken­ne­jär­jes­te­lyis­tä. Hieno homma. Not!

Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt tulee saattaa kaupunkilaisten tietoisuuteen muuten, kuin sakotuksen kautta. Paheksun suuresti riittämätöntä tiedottamista ja kaupunkilaisten olematonta opastamista muuttuneiden liikennejärjestelyiden suhteen. Haluan oululaisena kaupunginvaltuutettuna (1.8) alkaen ja intohimoisena autoilijana muistuttaa, että kaupunki on olemassa kaupunkilaisia varten.

Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt – Missä kunnon tiedotus?

Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt koskevat muutamaa tietä Oulun torialueen läheisyydessä. Rantakatu on muuttunut Saaristonkadun ja Pakkahuoneenkadun väliltä pihakaduksi. Myös yöaikaista liikennettä on rajoitettu. Rantakadulla samalla välillä moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo on kielletty klo 22 – 06 välisenä aikana. Jo aikaisemmin Kiikelin- ja Teatterinsaareen ajo moottorikäyttöisellä ajoneuvolla on ollut kielletty klo 22 – 06 välisenä aikana. Alueella on ollut paljon melua aiheuttavaa ja tarpeetonta ajoa.

Tämä ON hyvä asia, sillä näin aluetta saadaan rauhoitettua. Olen saanut paljon yhteydenottoja Kiikelin-saaren ongelmista ja toivon näiden nyt tehtyjen toimenpiteiden osaltaan rauhoittavan tilannetta yöaikana.

Se, mikä EI ole hyvä asia, on liikenteellisistä muutoksista tiedottaminen ja kaupunkilaisten ohjaaminen omaksumaan muutokset. Ei se nyt ihan oikeasti riitä, että täräytetään muutama kilpi tikun nokkaan ja sanotaan, että homma bueno. Että Oulun kaupunki on nyt merkinnyt muutokset liikennemerkein ja sopii verovelvollisen suorittaa ja poliisin sakottaa. EI, ei ja vielä kerran ei.

Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt
Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt
Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt

Missä kunnon informaatio autoilijoille? – ”Alueella muuttuneet liikennejärjestelyt”

Asioita voidaan tehdä kuten on määrätty ja miten helpoimmalla pääsee. Eli, että tielle on asetettava liikennetarpeiden, liikenneturvallisuuden ja tiestä aiheutuvien haittojen tarpeellisen ehkäisemisen kannalta välttämättömät liikenteen ohjauslaitteet. Tai sitten niitä voidaan tehdä ottamalla se kuuluisa maalaisjärki esiin.

On minusta täysin kohtuutonta olettaa, että ikänsä torinrantaa pitkin autoilleet huomaavat torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt heti. Katu on miinoitettu kymmenillä liikennemerkeillä muutenkin. Autoili joutuu ajaessaan myös kiinnittämään huomioita jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin. Ärsykkeitä on yksinkertaisesti liikaa, jotta muutokset voisi havaita tehokkaasti ja ottaa heti huomioon.

Oikea tapa ilmoittaa laajoista muutoksista kaupunkilaisille olisivat suuret huomiokyltit alueella, joissa selkeästi kerrotaan: ”Alueella muuttuneet liikennejärjestelyt”, ja osoitetaan mitä muutokset koskevat. Näin toimitaan muualla maailmassa, vink, vink vaan matkabloggaajalta… Muutenkin soisin, että liikennemerkkihässäköitä järkeistettäisiin.

Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt
Oulun torialueen muuttuneet liikennejärjestelyt

PS: Poliisi valvoo tällä hetkellä muuttuneiden liikennejärjestelyiden noudattamista tehostetusti ja erityisesti viikonloppuisin. Tässä ei ole mitään vikaa. Oulun poliisi tekee perustyötään, siinä missä Helsingin poliisi joutuu turvaamaan ylempien käskystä laitonta yleisötapahtumaa. Silti tästä alueesta ei minun maailmassani tule tehdä uutta sakkorysää.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

3 comments

Oululainen 26 helmikuun, 2023 - 6:07 pm

Koomisinta tässä on että Aleksanterinkatua pohjoiseen päin ajettaessa Saaristonkadun risteyksessä on virallinen opasmerkki Kivisydämeen joka ohjaa reitille mitä ei saa oikeasti käyttää, vaan tulisi jatkaa Hallituskadun risteykseen asti jottei syyllistyisi niinkin törkeään terroritekoon kuin rikkoa läpiajokieltoa (tai hoksata pihakadun merkki ajoissa ja kääntyä takaisin sallitulle reitille).

Jos liikennevirhemaksun tulot menisi kaupungille/kunnalle, niin tässä olisi uskottavan salaliittoteorian ainekset kasassa.

Reply
TrueNigga 20 kesäkuun, 2021 - 12:44 pm

Tyhmiltä rahat pois. Jos ei osaa seurata liikennemerkkejä, ei tarvitse ajokorttia.

Reply
Anna 20 kesäkuun, 2021 - 12:54 pm

Just, just…

Keskimääräistä parempi kuljettaja? Sompailee suvereenisti ainakin kommenttikentässä 😀

Reply

Leave a Comment