Ostolakko helmikuu-huhtikuu. Vuosi takana!

by Anna

Ostolakko. Siis tila, missä ei osteta mitään. Ei vaatteita tai kenkiä, ei astioita tai kukkaruukkuja, ei sohvatyynyjä tai pyyhkeitä, ei kirjoja, koruja tai käsilaukkuja. Ei ylipäätänsä mitään tavaraa.

Ostolakossa tarkoitus ei siis ole erityisesti säästää rahaa, vaan pyrkiä rajoittamaan turhaa shoppailua ja tavaroiden kertymistä nurkkiin.

Huhtikuussa 2019 päätin olla ostamatta mitään ylimääräistä kotiin tai itselleni. Säännöt olivat selkeät. Ruokaa, hammastahnaa, vessapaperia ym. saa toki ostaa. Pojille vaatehankinnat on tehtävä, vaikka äiti ostolakkoilee. Myös sellaisen tarpeellisen esineen, joka menee rikki ja jota ei voi korjata, voi korvata uudella.

Miten sujuu ostolakko? – Helmikuu

Helmikuussa olin reissussa melkein koko kuukauden. Ne päivät kun olin Suomessa, pysyin visusti kotona, eivätkä nettikaupatkaan houkutelleet. Eli ei ostoksia.

Maaliskuu

Maaliskuussa iski korona ja kotoilu. Huomasin katselevani kodin nurkkia sisustuskulmalla. Hankittua tuli:

Mausteritilä 20 euroa. Tämän mausteritilähässäkän ammuin niittipyssyllä kiinni vanhaan leikkuulautaan. Isoimmat maustepurkit on edelleen hellan päällä. Santa Maria -maustepurkit (vanha mallia) istuvat tuohon ritilään parhaiten, joten ostin niitä nettikirppikseltä 10 kpl lisää yhdellä UTH-maitotölkillä.

Ostolakko

Valaisin keittiöön 115 euroa. Keittiössä oli ikäloppu plafondi, jonka yksi polttimonpaikka ei enää suostunut toimimaan lainkaan. K-raudasta lähti mukaan uusi ja valaisuteholtaan parempi. Hieman meni sormi suuhun, kun piti itse ottaa sokeripala pois ja laittaa töpseli tilalle, mutta sujui se lopulta ohjeiden mukaan tehtynä. Isoin työ oli ruuvailla lamppu kiinni kattoon tikkailla seisten. Ei mikään mielihomma.

Bauhaus sai rahojani 132 euron edestä maaliskuussa. Ostos piti sisällään rullakaihtimen parvekkeelle, muutaman varastolaatikon ja teippiä + ruuveja + muuta sälää.

Huhtikuu

Huhtikuussa kotoilu jatkui. DNA:lta tuli tilattu lisää kaistaa kotinettiin, koska käyttäjämäärä kasvoi etäkoulun myötä. Poika asenteli ja löysi omista varastoistaan uuden reitittimen, joten tästä selvittiin vain koronneella kuukausimaksulla.

Ostolakko

Pojat saivat myös uudet kirjoituspöydät ja tuolit, jotta koulunkäynti kotona sujuisi jouhevammin. Tai no uudet ja uudet. Työtuolit olivat uudet, mutta yhdet pöydänjalat löytyivät omasta kellarista ja kaksi kantta ja yhdet säätöjalat ostettiin käytettynä Oulun Yrityskalustosta. Kansiin ja jalkoihin meni alta satanen ja työtuolit menivät kummitädin ja mummon piikkiin.

Kotoilu sai aikaan myös lisää uudistuksia keittiössä. Bongasin netistä Kekkilän viherhyllykön 115 euroa. Tämä oli ihan loistava ostos. Käytän hyllykköä hieman toisin, kuin ehkäpä on tarkoitettu. Puolikas hyllystä on keittiössä tasoja yrteille ja huonekasveille. Alaosa on parvekkeella. Syksyllä, jos yrtit lakkaavat kasvamasta sisällä lisävalosta huolimatta kunnolla, voin siirtää koko viherhyllykön sisään ja lastata sen orkideoilla ja muilla huonekasveilla.

Koska nyt oli viherhyllykkö, niin pitihän siihen myös kukkavalo hankkia. Ostin Nelson Gardenin n. 60 cm led-listan, jonka saa myös roikkumaan ja johon voi lisätä myös jatko-osia. 55 euroa. Minulla led-lista on sijoitettu hyllykön etureunaan, jolloin se antaa tasaisesti valoa kaikille tasoille. Tällä hetkellä se on kiinni hyllyssä pussinsulkijoilla, jotka näyttävät toimivan kiinnityksessä oikein hyvin.

Ostolakko

Tykkään grillata ja huomasin ilokseni kaasugrillin käytön olevan sallittua parvekkeella. Olin vuosia kuvitellut, että vain sähkögrillit ovat luvallisia. Siirsin mökillä olevan grillin nopeasti Ouluun. Onneksi grilli on niin kevyt, että sitä voi kuljetella edestakaisin helposti. Uusi kaasupullo maksoi 107 euroa.

Niin ja sitten ovat vielä nämä ”pakko pelastaa” -purkit, jotka löysin paikalliselta nettikirppiksellä. Ne muistuttavat minua todella mukavasta Marokon matkasta. 5 euroa ja hyvä mieli.

Untitled

Viinalakko 100 päivää

Aloitin tipattoman jo hieman etuajassa joulukuussa. Tammikuu meni hyvin. Helmikuu meni hyvin. Maaliskuussa oli hieman ongelmia, sillä seikkailin ympäri Etelä-Afrikan viinitiloja. Taisi silloin muutama lasillinen kurkusta alas valua. Huhtikuussa taas sitten kotosalla ilman alkoa – jopa vappu. Eli 100 päivää putkeen ei ilman viinaa onnistunut, mutta sata päivää ilman viinaa on aikaa sitten täyttynyt.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

Leave a Comment