Mitäpä sitä salaamaan – Lähden Espanjaan!

by Anna

Älä nyt ainakaan sieltä someen mitään kuvia laita, kun ”joku” voi suuttua.

Lähden ensi viikolla Espanjaa. Vaikkakin #sannasanoonyteioleaika #mutkuvoisiolla ja #sielläjatuollajotakin. Jep. Voi olla tai olla olematta, sillä tältä osin olemme saapuneet tilanteeseen, missä miltään osin harkitaan toimenpiteitä joiltain osin. Se nyt kuitenkin on selvää, että matkustaminen on edelleen sallittua. Ja itse tiedän miten matkustetaan koronaturvallisesti.

Moni kehotti minua olemaan asiasta ihan hiljaa. Ohjeena oli: Älä nyt ainakaan sieltä someen mitään kuvia laita, kun ”joku” voi suuttua. Siis minun, joka rakastaa matkustamista ja joka on päivittänyt joka reissun blogiin, Instagramiin ja Facebookiin, tulisi salata reissu maisemineen, ruokineen, hotelleineen jne. kaikilta – ettei ”joku” nyt vaan pahastuisi. Hymm… Anna mä mietin?

Tavoistani poiketen päivittelen tavallista tarkemmin tämän matkan edistymistä ja viranomaiskoukeroita. Toivottavasti niistä on hyötyä esim. kakkoskotiinsa Espanjaan suuntaaville. Veikkaan nimittäin, että en ole ainoa, joka aikoo pakata aurinkorasvaa matkalaukkuun tässä seuraavien kuukausien aikana…

Aina ”joku” jossain pahastuu ”jostain”

Ohje tietenkin tarkoittaa hyvää ja ajatus on kaunis. Olisihan se ikävää, jos ”joku” suuttuisi ja tulisi kakkamyrsky. Ongelma on vain se, että näitä ”jokuja” on muutama miljoona pelkästään Suomessa. Aina ”joku” pöyristyy, närkästyy, pahastuu, järkyttyy ”jostain”. Kuukausi sitten eräät influensserit aloittivat kunnon kissatappelun siitä, saako sitä nyt mennä UAE:n aurinkoon vai ei. Mukaan kisaan vedettiin kaikki kuolaavista vauvoista kuoleviin mummoihin ja Dubain prinsessa Latifaan. Voittaja ei ole edelleenkään selvinnyt.

Äänestäjät suuttuu!

Toinen asia, mistä minua kuntavaaliehdokkaana varoitettiin, oli äänestäjien suuttuminen. Kun se kuulemma katsos niin, että: ”Joku ei varmaan tykkää kun sinä lähdet Espanjaan, mutta tämä joutuu menemään pilkille, eikä se muutenkaan ymmärrä miksi joku matkustaa muualle kuin Muonioon.” No sitten se ”joku” ei äänestä minua. Niin yksinkertaista. Ei liene uutinen, että rakastan matkustamista. Sitä paitsi en pidättelisi henkeä vaaleja odotellessa. Kun vallan makuun on kerran päästy, niin mikä estää siirtelemästä vaaleja siihen asti, että gallup-luvut ja ehdokasmäärät on saatu hallituspuolueilla kuntoon.

Minä en valehtele!

Mutta ehdottomasti tärkein asia miksi en pidä matkaa pimennossa on se, että minä en valehtele. Olen kirjoittanut avoimesti ja rehellisesti paljon vaikeammista asioista kuin jostain Malagan matkasta korona-aikana. Olisi täysin naurettavaa ja tapojeni vastaista salailla tätä somessa!

No miten se matkalle lähteminen nyt sujuu?

Täytyy sanoa, että näinkin paljon matkailleen sormi on mennyt suuhun näiden vaatimusten kanssa. Kyse ei ole siitä, että ne olisivat vaikeita tulkita, vaan siitä, että jokainen kykenevä tulkitsee niitä oman käsityksensä mukaan. Vastuullinen matkailu on täysin mahdollista, mutta se maksaa tällä hetkellä paljon rahaa ja vaatii kaikenlaista selvitystyötä.

Itse olen soittanut Finnairille kolmasti tästä tulevasta matkastani. Periaatteessa minun ei tarvitsisi edes esittää negatiivista koronatodistusta, sillä Pohjois-Suomesta tulevat eivät sitä tarvitse päästäkseen Espanjaan. Finnair vaan ei tiedä miten suhtautuisi välilaskullisiin asiakkaisiinsa. Kyseessä on yönyli vaihto ja kuulemma en pysty todistamaan, että olisin pysynyt transit-alueella koko ajan. Olen yrittänyt turhaan selittää, että jos poistun alueelta, pääsen takaisin vain turvatarkastuksen kautta. Ei kuulemma muuta mitään. Jos vaihtoaikaa olisi ”vähemmän”, ei testitodistusta tarvittaisi. Kuitenkaan minulle ei kyetä määrittelemään, mikä olisi se mahdollinen tuntiraja, jonka voisin transit alueella viettää. Eli kovin sekavalta tämä tuntuu.

Oulun koronatestaus on vitsi

Koronatestaus täällä periferiassa on aika hankalaa. Testauksia tekee Helsinkiin verrattuna vain kourallinen paikkoja, tuloksen saanti kestää 1-3 päivää ja osa ei ota näytteitä viikonloppuisin lainkaan. Käytännössä minun pakko laskea testin valmistuminen tuon pisimmän 3 vuorokauden mukaan.

Ensimmäinen lento lähtee Oulusta tiistaina 9.3 klo 18.20 ja testiin voin mennä aikaisintaan 72 tuntia ennen ensimmäistä lentoa. Tässä tapauksessa sunnuntai 7.3 on ensimmäinen päivä, jolloin pääsen testiin Mehiläisen testauspaikan aukioloaikojen puitteissa. Kun menen testiin su 7.3 klo 8, on aikaa maanantaina 8.3 klo 8 kulunut 24 tuntia, tiistaina 9.3 klo 8 aikaa on mennyt 48 tuntia ja keskiviikkona 10.3 klo 8 kilahtaa 72 tuntia täyteen. Koska lento lähtee klo 8 keskiviikkona sopii toivoa, että portilla ymmärretään aikarajan todellakin alkavan ensimmäisestä lennosta.

Testi maksaa n. 300 euroa, joka on täysin kohtuuton hinta, mutta tähän asiaan en jaksa sen enempää pureutua. Helsinkiin on jo tullut useita paljon edullisempia vaihtoehtoja, joten kevään matkojen kohdalla aion mennä aikaisemmin pääkaupunkiseudulle ja teettää testin siellä. Kun palaan Suomeen, joudun ottamaan testin Espanjassa. Fuengirolassa ja mm. Malagassa on useita paikkoja, joissa testin saa tehtyä satasella.


PS: Ihan vaan muina perusnaisina myös toteaisin, että perussuomalainen ei tosiaankaan ole mikään pirtissä nököttävä vihainen mies. Kuten ei vihreäkään ole rastatukkainen pössyttelevä ituhippi tai kokoomuslainen BMV:llä ajava setämies. Nämä asenteet perustuvat tylsiin prototyyppeihin. Tuntemissani perussuomalaisissa on todellisia reissumiehiä ja -naisia, jotka ovat purjehtineet pitkin maailman meriä, olleet komennuksilla kuukausia Etelä-Amerikassa tai ajaneet prätkällä ympäri Eurooppaa. Ja mikä vika on pilkkimisessä? Tai Muoniossa?

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

4 comments

Annukka 16 maaliskuun, 2021 - 4:14 pm

Toivottavasti sinulla on ollut ihana matka! Tehnyt varmasti hyvää päästä vähän toisiin maisemiin. Itse juuri mietin lentojen varmaamista, kun ei oikein tiedä miten nuo maahantulorajoitukset elää ja miten tarkkaa juuri esim. noi tuntimäärät testien kohdalla on. Elättelen toivoa, että kesällä tilanne olisi parempi, ja ehkä Eurooppa (tai ainakin EU-maat) olisi jonkinlaisen matkustuskuplan sisällä. Tuntuu vaan, että yks sanoo toista ja toinen toista, ja seuraavana päivänä kaikki onkin ihan erilailla kuin edellisenä päivänä.

Reply
Mia 9 maaliskuun, 2021 - 2:48 pm

Aurinkoista lomaa! Ota paljon kuvia ja kerro sitten millaista siellä on, on jo kova ikävä Malagaa!

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 8 maaliskuun, 2021 - 12:21 am

Hyvää matkaa, toivottavasti kaikki menee hyvin! Millainen muuten Malagan koronatilanne on viimeaikoina ollut verrattuna Suomeen? Paljon tosiaan on merkitystä sillä, että miten itse toimii.

Reply
Anna 8 maaliskuun, 2021 - 8:37 am

Moi Mikko

Malagan provinssin tilanne on tällä hetkellä. Sunnuntaina, eli eilen, julkistettiin tieto, että alueella ei ollut tullut vuorokaudessa yhtään koronakuolemaa. Málagan alueella sairaalahoidossa Covid 19-viruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 278 potilasta. Luku on 99 vähemmän kuin viikko sitten sunnuntaina. Alueella asuu yli 1 600 000 ihmistä.

Reply

Leave a Comment