Mitä nyt kuuluu ”oikeasti” ?

by Anna

Monessa blogissa pyörii Mitä nyt kuuluu -postaushaaste. Saadakseni kiinni haasteen ideasta luin useita, lähinnä lifestyle-bloggaajien kirjoituksia. Fiilis oli sen jälkeen hieman hämmentynyt. Kyseessä ei sitten ollutkaan varsinainen kuulumisten kertominen, vaan enemmänkin tekstit olivat bloggaajien avautumisia, joissa kaikissa oli hyvin samankaltainen viesti. Bloggaajat selittelivät kilvan, miten kaikki ei olekaan sitä, miltä sen on annettu somessa näyttää. Että tasapainoisen, seesteisen ja blogihohdokkaan -julkisivun alta löytyy stressiä, arkea ja kaikkea muuta tylsää.

Koh Yao Noi ja Cape Kudu

Somea varten tuunattu elämä on itseaiheutettu ongelma

En tiedä kumpi yllättää enemmän. Se, että joku jaksaa rakentaa elämäänsä nettiin kuva kuvalta, vai se, että joku uskoo netissä näkemänsä todeksi? Omituisinta näissä Mitä nyt kuuluu oikeasti -postauksissa oli, että bloggaajan tunnustaessa ettei tässä ollakaan 24/7 bling-bling, vaan kakkaa osuu tuulettimeen tasaisin väliajoin, lukijat kiittävät rehellisyydestä. Minua kai enemmänkin harmittaisi, kun tajuaisin lukeneeni jonkun mielikuvituselämästä.

Vakavammin puhuen somea varten tuunatun elämän takana voi tietenkin olla epävarma tai mieleltään sairas ihminen, mutta enemmänkin näiden lukemieni bloggaajien kohdalla olettaisin kyseessä olleen harkittu halu luoda tietty kliseinen kuva itsestään someen mm. mainostajien takia. Kerran kyytiin noustuaan on sitten ollut vaikea hypätä pois. Nyt kun muotiin onkin tullut ”aito elämä”, kuuluvat tällaiset tunnustukset ja ”verhojen raoittaminen” (taas uuteen) trendiin.

Tietyt asiat on hyvä pitää yksityisenä, mutta lukijoita ei minusta saa tietoisesti johdattaa harhaankaan. Tätä rehellisyyden periaatetta yritän noudattaa, vaikka ajoittain se johtaakin omituisiin tilanteisiin. Jotkut lukijoista ovat ilmeisesti niin tottuneita unelmahöttöön, että realismi ja mielipiteen suoraan sanominen koetaan valittamiseksi. Vai mitä mieltä esim. seuraavasta kommentista: ”Tämän blogin nimeksi sopisi hyvin vali vali vaan. Aika negatiivisvoittoista sun reissaaminen”.

Mitä kuuluu

Mitä kuuluu OIKEASTI?

Kevät keikkuen tulevi ja niin pois päin. Sain viimeinkin jouluvalot varastoon ja parvekekukat istutettua. Annoin myös kevään raikkauden virrata kotiin, eli vaihdoin kahteen sohvatyynyyn vaaleammat päälliset ja ostin kasan leikkokukkia. Ei pidä luulla, ettenkö nauttisi kauniista kodista. Sisustaminen, siis sellainen kunnollinen tuunaaminen, ei vaan nyt nappaa tuon enempää.

Silmälääkäriin pitäisi mennä ja sitä ennen selvittää maksaako vakuutus kaihileikkauksen. Silmät väsyvät matka-ajossa nyt selvästi enemmän kuin ennen. Ajatus silmien operoinnista ei vaan tunnu kovinkaan mukavalta. Netti on täynnä esimerkkejä epäonnistuneista kaihileikkauksista. Mistä ihmeestä löydän lääkärin, johon voin luottaa?

Mitä kuuluu

Mitä nyt kuuluu? | Parisuhde / perhe /ystävät?

Osalle Facebook-”ystävistä” perussuomalaisten näkyvä kannattaminen vaalien aikana oli liikaa ja he nostivat kytkintä. Olen jotenkin omituisella tavalla pettynyt näihin ihmisiin. Itseäni kiinnostavat jokaisen sometutun ajatukset, vaikkakaan en kaikkien arvoja jaa. Blokkaamalla pois ”väärin” ajattelevia kavereitaan, menettää myös mahdollisuutensa vaikuttaa heihin. Omassa kuplassa oman viestinsä saa vain heidän kuuluville, jotka jo marssivat rinnalla.

Tepolla ja minulla menee hyvin. On aina mennyt. Kun joskus sanon, että emme tappele, moni luulee sitä kaunisteluksi. Mutta ihan oikeasti, me emme tappele.

Poikien kanssa on vaihtelevan värikästä. Viimeisin ”voi luoja, mitä tästä taas tulee” -fiilis oli, kun nuorempi veti tajun kankaalle tultuaan portaat alas kerien ja sai päänsä pakettiin.

Mitä kuuluu

Mitä nyt kuuluu? | Matkat?

Kalenterissa on yksi matka merkittynä ja kohde on Tallinna. Kyseessä on pressimatka kulmalla Vastuullista lähimatkailua Tallinnassa, järjestäjinä Visit Tallinn, Eckerö Line, Tallink Silja ja Viking Line

Alicanten kokemuksia

Mitä nyt kuuluu? | Harrastukset / hyvinvointi?

Nyt tuli vaikea kohta. Ei minulla ole varsinaisia harrastuksia.

Alicanten kokemuksia

Mitä nyt kuuluu? | Inspiroi eniten/vähiten?

Eniten inspiroidun juuri nyt ruuasta. Tein kevään ensimmäisen mansikkakakunkin jo. Keittiössä on odottamassa tomaattia, basilikaa, rosmariinia, kesäkurpitsaa ja lammasta. Niin, ja perunaa. Jostain syystä peruna on noussut yhä enemmän lautaselle.

Vähiten inspiroi vaateshow. Omissa ei ole ongelmaa, mutta poikien vaatehankinnat vievät energiaa (ja rahaa).

Alicanten kokemuksia

Mitä nyt kuuluu? |Tällä hetkellä katson / luen ?

En katso mitään sarjaa säännöllisesti. Odotan, että Game of Thrones pääsee loppuun ja katson sitten 8. kauden putkeen. En muista edellisistä kausista paljoakaan, mutta nautin tappeluista, musiikista ja lohikäärmeistä. Netflix on olemassa lähinnä lapsien painostuksesta ja sieltä katsoin viimeksi Roma elokuvan.

Alicanten hotellit

Mitä nyt kuuluu? | Mitä odotan?

Oulussa ovat aamuisin auton ikkunat edelleen kuurassa. Odotan, että päästäisiin kunnolla plussan puolelle. Kesä ei vuodenajoista minulle mitenkään rakkain, mutta kyllähän se valo ja lämpö ihmiselle hyvää tekee.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

6 comments

Janne Pyykkö 21 toukokuun, 2019 - 12:18 pm

Mä lähden nyt toista kertaa Pyreneille ,Espanjan puolelle.Eipä ole liikaa turisteja,ei siis meteliä.Yleensäkin kataloniassa ei katsota möykkääjiä hyvällä.Yhdessäkään baarissa ei musa soinut,ainakaan päivällä, iltapäivällä.Kiva pääsee taas patikoimaan korkealle !Talo vuokrattu ,auto vuokrattu ja lennot maksettu!

Reply
Teija / Lähdetään Taas 15 toukokuun, 2019 - 12:10 pm

Mä en olekaan näihin ”mitä nyt oikasti kuuluu” -postauksiin törmännytkään. Mutta toisaalta en kyllä lifestyle-puolen blogeja seuraakaan. Näin matkabloggaajan näkökulmasta tuo kuulostaa kyllä tosi hassulta, kun kirjoitan blogiin pääsääntöisesti vain matkoista. Mutta toisaalta aina välillä tulee kyllä vastaan ihmisiä, jotka kuvittelevat minun vain ja ainoastaan matkustavan, koska kirjoitan matkablogia. He eivät käsitä sitä, että vain se matkustamis-osio elämästäni on sitä, mistä kirjoitan blogiin. Olen siinä sitten saanut oikoa, että kyllä minä ihan sitä normaalia arkeakin elän, mutta se nyt ei vaan ole blogini aihe, vaan blogissa annan nimenomaan niitä matkavinkkejä 😀

Matkavinkkejä taas nyt ei ole millään tapaa tarve kaunistella, koska matkakohteet nyt on niitä mitä ne on ja kun omasta näkökulmasta kirjoittaa, niin ne omat kokemuksetkin nyt on mitä on. Ja toivoisi jokaisen ymmärtävän, että jokainen kokemus on aina yksilöllinen. Sen kyllä toivoisi jokaisen ymmärtävän, mutta niinhän se asia ei valitettavasti ole, vaan väärinkäsityksiä tulee.

Reply
Anna 15 toukokuun, 2019 - 2:59 pm

Kiitos Teija

Kyllä. Moni tosiaan kuvittelee, että matkabloggaaja vain matkustaa. Moni on yllättynyt, kun kerron esim. että mulla on kaksi poikaa. Osa olettaa minun olevan lapseton tai ainakin täysin kykenemätön vastaamaan lapsista, koska ”sähän olet aina matkoilla” 😀

On jännää miten herkästi asiat tulkitaan valitukseksi. Jos ihan vain toteaa selkeitä tosiasioita, joissa ei ole edes kyse mielipiteestä, kuten: huone oli pimeä, koska kohdevaloja oli liian vähän tai huone oli meluisa, koska alakerrassa sijaitsi baari – niin tämä on monen mielestä kamalaa valitusta? Toisaalta, jos sanoo, että hotelli oli sisustukseltaan upea ja yksityiskohdat harkittuja, sekä huoneen hintaan kuuluvan Klubi-kerroksen iltapäivän coctailtarjoilu laadukas – niin TAAS1111 MAKSETTU MAINOS!!??##%%&& 😀 😀

Reply
Teija / Lähdetään Taas 19 toukokuun, 2019 - 9:29 am

Just tämä! Kirjoitin Malesta, sen ahtaudesta, väen- ja liikenteenpaljoudesta. Minä en siitä pitänyt, mutta ne on silti asioita, jotka jollekin toiselle voisi olla ihanaa vaihtelua rauhallisen ja tylsän saarilomailun jälkeen. Malen kirjoitukseni ei ollut valitusta, vaan kerroin, millainen Malediivien pääkaupunki on, ihan siitä syystä, että pohdin sitä itse ennen matkaa, enkä yhtään tiennyt, kannattaisiko minun olla siellä kokonainen päivä vai vain puolikas.
Kun saari nyt sattuu olemaan täyteen ja todella ahtaasti rakennettu, ja siellä asuu saaren pinta-alaan nähden valtavan paljon ihmisiä, en saa sitä mitenkään päin minun mielipiteekseni. Se nyt vaan on niin 😄

Reply
Margit 15 toukokuun, 2019 - 9:57 am

Ei harrastuksia? Eikö tuo matkailu ole selvästi harrastus, samoin valokuvaaminen? Ainakin itse koen ne nimenomaan sellaisiksi 👍👍 Ja pojat – kaikki kolme saatu kunnialla aikuisiksi, khyl se siitä, aina joku paikka paikattuna 😅

Reply
Anna 15 toukokuun, 2019 - 2:39 pm

Kiitos Margit

Näin sitä tulee sokeaksi. Siis tietenkin valokuvaus ja matkustus on harrastus 😀 !!
Mä jotenkin mietin vain, että joogaanko, juoksenko, piirränkö jne.ja meinasin ruveta selittelemään, miten pianon soitto on jäänyt nyt vähemmälle…

Reply

Leave a Comment