Mitä maksoi Andalusian Road Trip? Eurot, reitti ja hotellit

by Anna

Malaga, Ronda, Sevilla ja Jerez | Kuinka paljon rahaa kului erittäin kivalla reissulla?

Mitä maksoi Andalusian Road Trip | Andalusian on Road Trip alkaa olla jo melkein perinne alkuvuodesta. Ilma on silloin Espanjassa jo keväinen, mantelipuut kukkivat ja suurimmat turistilaumat loistavat poissaolollaan. Suomessa taas paukkuvat usein hirmupakkaset ja lumikinokset kasvavat. Aivan loistava hetki käydä tankkaamassa aurinkoenergiaa.

Tänä vuonna halusin päästä jälleen Sevillaan, mutta kaikki muu olikin avointa. Kaivoin kartan esiin ja katselin paikkoja, joissa emme olisi jo käyneet. Kiinnostavia kohteita ei oikein löytynyt. Siirsin katseeni kohteisiin, joissa olimme käyneet pikaisesti vain kääntymässä, mutta jotka olivat jääneet silti mieleen. Ronda ja Jerez olivat tällaisia ja ne asettuivat suunnitelmaan myös ajomatkojen kannalta nätisti.

Andalusian Road Trip

Ronda

Malaga

Mitä maksoi Andalusian Road Trip? | Malaga, Ronda, Sevilla

Tarkoitus oli olla Malagassa yksi yö, mutta todella tuulinen sää teki kaupungista vähemmän houkuttelevan. Kävimme katsomassa rantaa, jossa hiekka lensi, eli ei puhettakaan rantabulevardilla kävelystä ja istahtamisesta kalaravintolaan. Osa rantaravintoloista oli harmillisesti myös vielä talviteloillaan. Päädyimme Rondaan muutaman pienemmän kylän kautta kiemurrellen. Sisämaassa olikin sitten jo todella nätti ilma.

Ronda on yksi Espanjan Andalusian sadoista hurmaavista valkoisista kylistä. Sen suosituin nähtävyys ei poikkeuksellisesti ole kuitenkaan itse kaupunki taloineen, vaan erittäin kuvauksellinen silta, sekä syvä rotko maisemineen. Olimme käyneet paikalla pikaisesti vuosia aikaisemmin, mutta minulla oli tunne, etten ollut vielä oikeasti nähnyt Rondaa. Yöpyminen kaupungissa olikin oikea ratkaisu, sillä maisema pääsee oikeuksiinsa vasta, kun sitä tutkii rauhassa vuorokauden vaihtuvissa valoissa.

Rondasta suuntasimme Sevillaan, missä vietimme kaksi yötä. Sevillalaiset sanovat itse, että Sevilla on koko Espanjan komein, mahtavin ja ehdottomasti kaunein kaupunki– ja olen hyvin valmis olemaan heidän kansaan samaa mieltä. Yrityksistäni huolimatta en ole löytänyt yhtään blogikirjoitusta tai artikkelia, jossa Sevilla ei olisi hurmannut kirjoittajaa. Tällainen täydellinen yksimielisyys siitä, että kaupungissa on jotakin erityistä kauneutta ja erikoisuutta on täysin epätavallista.

Espanjan Sevilla

Sevilla, Sevillan katedraali, La Giralda ja Real Alcázar

Mitä maksoi Andalusian Road Trip? | Jerez ja Sanlúcar de Barrameda

Kahden päivän tapas- ja kulttuuriähkyn jälkeen ajelimme Jereziin. Kävimme jo vuonna 2014 kääntymässä Jerezissä. 200 000 ihmisen kaupungiksi paikka oli tuolloin täysin kuollut, siellä ei ollut mitään mielenkiintoista nähtävää ja emme mitenkään onnistuneet löytämään edes yhtään auki olevaa sherrytehdasta. Päädyimme jatkamaan 20 kilometrin päässä sijaitsevan Cádizin rantojen ääreen. Nyt teimme kotiläksymme paremmin ja tiedustelimme etukäteen Pernod Ricard Finlandilta, missä Jerezissä kannattaisi käydä tutustumassa sherryn valmistukseen. Tämä viinitasting oli varastokierroksineen yksi reissumme huippukohdista. Moista viinikellaria, niin mykistävää ja vaikuttavaa, en ole koskaan ennen nähnyt.

Saimme oppaalta vinkin, että Sanlúcar de Barrameda (hänen kotikaupunkinsa) olisi käymisen arvoinen. Kyllä näin, tosin rantaravintolat eivät täällä(kään) olleet auki. Keskustasta löytyi kuitenkin erinomainen tapas-baari nimeltä Casa Balbino. Jos nyt koskaan tuonne eksytte, niin voin suositella!

Jerez ja sherry | Grupo Estevez

Andalusian Road Trip

Andalusian Road Trip

Mitä maksoi Andalusian Road Trip? | Marbella ja Malaga

Vatsa täynnä kurvasimme erittäin suositeltavan maisematie A397 kautta Marbellaan. Kävimme tekemässä tuliaisostokset (mm. chorizoa, tonnikalaa oliiviöljyssä ja Jamón Ibérico Bellota) Marbellan erinomaisesta La Cañada ostoskeskuksesta, menimme yöunille ja starttasimme aikaisin aamusta jo kohti Malagaa.

Malaga on enkäpä Espanjan Aurinkorannikon väärinymmärretyin kaupunki. Malagaa luonnehditaan usein näin:“Malaga on turistipaikka, mutta tykkään kovasti sen ravintoloista ja shoppailumahdollisuuksista siinä kävelykadulla”. Mikäpäs siinä on tykkäillessä, sillä tämä ”turistipaikka” on perusandalusialainen 600 000 asukkaan rantakaupunki. Kuinka moni väittäisi Helsingin olevan turistikaupunki? Asukasluku on liki sama. Itse pidän Malagasta ja en koe kaupunkia mitenkään turistisoituneeksi. Päinvastoin: Malaga on täynnä paikalliskultturia, upeita museoita ja loistavia ravintoloita. Tietenkin asia on toinen, jos ei reissullaan pääse sitä ostoskatua ja katedraalia pidemmälle…

Malaga

Malaga

Mitä maksoi Andalusian Road Trip? | Lennot

Lentomatka Malagaan on yllättävän pitkä ja lensimme menomatkan busineksessa. Etuosa koneesta oli täysin tyhjä, joten valtasin koko rivin itselleni. Tälle korotukselle ei oikein hintaa voi laskea, sillä korotus tehtiin Finnair Plus -pisteillä. Tai voi tietenkin, mutta en jaksa lähteä vääntämään pisteitä euroiksi.

Lentoliput Finnair: Oulu-Helsinki-Malaga-Helsinki-Oulu kahdelta 574 euroa

Andalusian Road Trip

Mitä maksoi Andalusian Road Trip? | Autonvuokraus

Otimme auton alle Malagasta. Vuokraamoksi valikoitui AVIS ja autoksi tuli Audi Q3. Auton hinta viikoksi oli 165 euroa.

Ehkäpä taas kasvoin hippasen paremmaksi kuljettajaksi taivutellessani autoa (1400 euron omavastuulla) spagettimaisilla kujilla ja vaatehuoneen kokoisissa parkkihalleissa. Onneksi osa parkkihalleista oli palveluhalleja, joissa vaan heitetään avaimet pojalle ja auton voi hakea sitten joskus lappua vastaan.

Hieman edelleen mutisen henkilökunnan asenteesta naisautoilijaa kohtaan. Vaikka ovimies näki minun astuvan kuskin paikalta, he puhuivat AINA täysin Tepolle: Voinko pysäköidä autonne, herra? Haluatteko avaimet takaisin itsellenne, herra? Nainenhan ei siis voi tehdä autoa koskevia päätöksiä ..?

Kuluja: Auto 165 euroa, polttoaine 56 euroa, tietulleja 12 euroa ja parkkimaksut n. 40 euroa. Kilometrejä kertyi noin 700.

Andalusian Road Trip

Andalusian Road Trip

Mitä maksoi Andalusian Road Trip? | Hotellit 

RONDAN Parador de Ronda on yksi Espanjan kuuluisimmista näköalahotelleista. Sen terasseilta ja parvekkeilta avautuvat hienot näköalat suoraan sillalle ja rotkoon.Huoneen hinta 180 euroa, joka sisälsi puolihoidon ja parkkimaksun.

SEVILLAN vanhakaupunki on poikkeuksellisen laaja. Nukkua voi toki vanhankaupungin ulkopuolellakin, mutta jos tarkoitus on kierrellä nähtävyyksiä ja ostoskatuja, niin näppärintä silloin on myös yöpyä tällä alueella. Valintamme oli uusi hotelli nimeltään Hotel Rey Alfonso X. Otimme halvimman mahdollisen huoneen, joka oli tilava ja erittäin siisti, mutta siinä oli miinuksena vain yksi kapea ikkuna sisäpihalle. Hotelli sijaitsi aivan Santa Cruzin -kaupunginosan vieressä, 500 metrin päässä Sevillan katedraalista. Kaksi yötä 180 euroa, sisältäen parkkipaikan hallissa.

JEREZISSÄ ei ole edes kovin montaa hotellia keskellä pientä vanhaakaupunkia, joten päätös oli helppo. Otetaan se, jossa on parkkihalli lähimpänä. Eurostars Asta Regia Jerez, oli jo aikaa nähnyt ja hometta keräillyt, mutta lämmin ja homepilkkuja lukuunottamatta siisti. Yö maksoi 69 euroa.

MARBELLAN lähellä eksyimme Booking.comin tarjouksen myötä Vincci Selección Estrella del Mar hotelliin, joka oli varsin tyylikäs tapaus. Tosin tulimme sinne myöhään illasta ja lähdimme aikaisin aamusta, joten vaikea sanoa muusta kuin aulasta ja huoneesta mitään. Kuohuviiniä, kumartelijoita, marmoria ja muhkeita pyyhkeitä ainakin riitti. Hinta ilman aamiaista 94 euroa.

MALAGA on hyvä kaupunki hotellien suhteen, sillä valinnanvaraa riittää. Uusi Hotel Palacete de Alamos **** sijaitsi 200 metrin päässä Picasso-museosta, aivan vanhankaupungin keskellä. Huone oli pieni, mutta tyylikäs ja toimiva. Hinta ilman aamiaista 120 euroa.

Hotellit maksoivat yhteensä 633 euroa.

Ronda

Espanjan Sevilla

Andalusian Road Trip

Andalusian Road Trip

Mitä maksoi Andalusian Road Trip? | Kulut yhteensä

Lentoliput Finnair: Oulu-Helsinki-Malaga-Helsinki-Oulu kahdelta 574 euroa

Auto 165 euroa, polttoaine 56 euroa, tietulleja 12 euroa ja parkkimaksut n. 40 euroa

Hotellit maksoivat yhteensä 633 euroa

Viikon reissuun upposi rahaa yhteensä kahdelta hengeltä 1480 euroa.


Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Periaatteen Nainen 9 maaliskuun, 2019 - 12:55 pm

Itse olen nauttinut Andalusian kiertämisestä juuri alkuvuodesta, yleensä olen löytänyt itseni Sevillasta ja Rondasta juuri tammi-maaliskuun välillä (ja noh, kerran Granadasta viettämässä miniloman AirBnB:ssä, koska sade…). Kiva kattaus ja varsin edullinen reissu, näin omasta näkökulmasta.

Reply
Anna 10 maaliskuun, 2019 - 4:29 am

Kiitos

Alkuvuosi on ilmojen suhteen usein se mukavin. Itse kun en edes ole mikään aurinkoa ottava ihminen, niin ei tippaakaan haittaa, vaikka ei ihan bikineissä tarkenisikaan.

Reply
Merja / Merjan matkassa 9 maaliskuun, 2019 - 11:24 am

Ahtaat parkkihallit ovat minulle kauhistus. Espanjalaisista ei ole kokemusta, mutta ihan täällä kotimaassa olen niissä kieli keskellä suuta yrittänyt saada autoa järkevästi parkkiin. Andalusia on minulla vielä kokematta ja tänä talvena on mukavasti ollut blogikirjoituksia sieltä päin. Ei ne yhtään matkakuumetta himmennä. Tästäkin jutusta syntyi oivallus, että Espanjaan voisikin mennä talvella eikä aina perinteisesti kesällä. Toki osa paikoista on talviteloilla, mutta näemmä moni paikka pyörii ympäri vuoden. Auton vuokraaminenkin lähes ilmaista. Piti hieraista silmiä kaksi kertaa, että maksoiko koko viikko tosiaan alle 200 €. Rondan rotkohotelli näyttää niin upealta, että sinne täytyy joskus päästä.

Reply
Anna 10 maaliskuun, 2019 - 4:27 am

Kiitos Merja

Luulen, että pitää olla jonkinlainen masokisti, jos ylipäätänsä pitää parkkihalleista. Itse saan aina hirveä urputuskohtauksen, kun pitää taivuttaa auto jotain minikapeaa luiskaa pitkin metri kertaa metri tilaan. Poikia naurattaa, mutta salaa odotan sitä hetkeä, kun itse joutuvat samaan tilanteeseen. Tuskin naurattaa silloin enää …

Itse en edes keäkuumalla Espanjaan lähtisi enää. Muutaman kerran olen erehtynyt näin tekemään ja on yhtä tuskaa.

Jep. Autot ei maksa paljoa mitään. Siksi ei kannata edes ottaa välittäjiltä, vaan suoran joltain isolta firmalta. Ei tule säätöä.

Reply
Eeva / Eevagamunda-blogi 7 maaliskuun, 2019 - 11:35 pm

Málagassa asuvana tulee paljonkin harrastettuja Andalusian road tripejä, tosin usein lyhempiä sellaisia. Nuo mainitsemasi spagettikujat ja vaatehuoneen kokoiset parkkihallit ovat siis ikävän tuttuja. Onneksi alla on oma jo vuosia ja Málagan katuparkkeja nähnyt (lue: kolhittu) Seat, niin ei harmita. Kun ollaan uuden auton ostoa mietitty, pohdin aina uskaltaisinko edes tuliterällä kiesillä lähteä mihinkään.

Ja kiitos kun jaat Málagan-ilosanomaa ja korjaat monien käsityksiä kotikaupungistani. Tämä on todellakin jotain ihan muuta kuin ”pelkkä turistikaupunki”.

Reply
Anna 10 maaliskuun, 2019 - 4:22 am

Kiitos Eeva

Joo, jos olisikin vähän kolhittu auto alla, niin ei olisi niin kauhusta jäykkänä. Vuokraamon autoa ei vaan oikein halua naarmuttaa… Tosin ei omaakaan, eli kun kesällä oli omalla autolla Euroopassa, niin parkkipaikan valinta oli aina enemmän kuin vaikeaa. Osa kun näytti siltä heti, että siihen jos auton jätät, niin varmasti on kolhut ovissa kun palaa.

Malaga on ihana. Ärsyttää, kun jengi ei tajua sitä!! 😀 😀

Reply
Pirkko / Meriharakka 7 maaliskuun, 2019 - 10:42 am

Sevillan ja Rondan osuuden voisi vielä joskus vaikka kopioida tästä teidän kierroksestanne! Tuo autopaikka vanhojen kaupunkien keskustahotelleissa on kyllä must – kokemusta mm. San Marinosta ja Cadizista, joissa autopaikka onneksi oli, muuten autoa ei olisi kyllä saanut suosiolla mihinkään, mutta samalla myös juuri nämä paikat ovat jääneet mieleen niiden parkkipaikkojen minimaalisen koon myötä: oli siinä vääntämistä, että sen auton sai kaikkien niiden pylväiden väliin ahtaissa autotalleissa/halleissa!

Reply
Anna 10 maaliskuun, 2019 - 4:19 am

Kiitos Pirkko

Juu, ole hyvä, kopioi vaan : D

Autopaikka tosiaan kannattaa varata/katsoa valmiiksi etukäteen. Joskus on pyöritty ja pyöritty ja etsitty sitä paikkaa ja väsyneenä ei ole mitään kamalan kivaa hommaa. Menee ns. hermot.

Ahtaat parkkihallit ja ne hemskatin pylväät on ihan horroria. Kun yhtä varoo, niin toinen lähestyy uhkaavasti kylkeä…

Reply
Maisemaonnellinen Johanna 7 maaliskuun, 2019 - 12:01 am

Kuukolmonen alle viikoksi sadalla kuudellakympillä? Oliko joku spesiaalidiili?

Maksoin tammikuun lopussa nelivetoisesta Opel Mokasta Levillä 150 euroa per päivä…. Ihanan kallista tämä elämä täällä Suomen muotoisen pilven alla.

Reply
Anna 7 maaliskuun, 2019 - 1:23 pm

AVISin ihan normihinta. Piti olla automaatti Audi A3 tai vastaava. Oli vissiin automaattiautot loppu, niin joutuivat antamaan tuollaisen.

Reply
Pia / Lyhyenä hetkenä 5 maaliskuun, 2019 - 10:30 am

Näyttääpä aikainen kevät Andaluciassa kauniilta! En ole roadtrippailua yleensä harrastanut, mutta jo viime syksyisen Gran Canarian autovuokrauksen jälkeen se on alkanut kutkutella ihan uudella tavalla. Vapaus liikkua milloin ja mihin tahansa houkuttelee, varsinkin kun vuokraaminen ei ole superkallista. Onneksi matkassa on aina luottokuski, sillä minusta ei todellakaan olisi kurvailemaan kapeilla kujilla ja ahtaissa parkkihallissa.

Reply
Anna 10 maaliskuun, 2019 - 4:17 am

Kiitos Pia

Juuri liikkumisen vapaus tekee autolla etenemisestä niin mahtavaa. Voi pysähtyä kun siltä tuntuu ja ei tarvitse suunnitella kamalasti mitään. Kun vaan heittää auton keulan johonkin suuntaan ja painaa kaasua. Nyt olen Aasiassa ja ei otettu autoa. Vähän jumissa koko ajan, vaikka toki taksit kulkee…

Reply
Anna K. - Kaukaa haettua 4 maaliskuun, 2019 - 4:08 pm

Mä tulin katsomaan, miltä Andaluciassa näyttää näin alkutalvesta. Totta, kovin aurinkoiselta ja keväiseltä, kuten kirjoitit. Kymmenisen vuotta sitten ystävän kanssa seikkailin siellä ja nyt jotenkin tekisi mieli uudestaan. Sevillassa käytiin myös silloin ja nyt tv-sarja La Otra Mirada, jota oon Areenasta katsonut, on taas vienyt ajatukset sinne. Ja oi, kun vielä pääsisi puhumaan espanjaakin.

Reply
Anna 10 maaliskuun, 2019 - 4:15 am

Kiitos Anna

Keväistä oli ja aurinkoa riitti. Varmasti kymmenessä vuodessa on paljon muuttunut, joten tuonne vaan : )

Reply

Leave a Comment