Menorcan hotellit – koetuista paras ja paskimmat

by Anna | TÄMÄ MATKA

Kun halvalla saa, niin tietenkin ostaa. Finnair myi Aurinkomatkojen ylijäämälentoja Menorcalle heinäkuulle edullisesti ja nappasimme kiinni niihin. Menorcan hotellit tai oikeastaan niiden kova varausaste sesonkina, sai tämän ”edullisen” loman muuttumaan vähemmän edulliseksi.

Menorcan hotellit olivat jo 70% varattuja ja hinnat järjettömiä. Tuumailimme, että odotellaan ja katsellaan miten hinta kehittyy. Menorcalla hotelleja ei ole joka niemen notkossa ja saarelmassa, vaan tarjonta on rajoitettua.

Menorcan hotellit eivät kuitenkaan odotellessamme tyhjentyneet, vaan varausaste vain nousi. Hiljalleen näytti siltä, että ainakin muutamaksi ensimmäiseksi yöksi pitäisi varata joku majapaikka. Mieleen nousi Lähdetään taas -blogin postaus: Kahden tähden hotelli – mitä oikein ajattelimme?

Mutta hei, mehän olemme Tepon kanssa kokeneita reissareita, jotka kestävät mitä tahansa olosuhteita (not). Eikä se hotelli ole päätarkoitus, vaan matka – vai miten se nyt menikään?

Menorcan hotellit aiheuttivat mutinaa

Tämä juttuhan ei sitten mennyt kuin Strömsössä. Ei sinne päinkään. Luciferiksi nimetty lämpöaalto teki tuhojaan Euroopassa ja jäsähti Menorcankin päälle. Saarella mitattiin kaikkien aikojen lämpöennätys, + 40,9 C.

Muistutan, että ilmastointi voidaan käsittää monella tavalla hotellikuvauksissa. Ja sekään, että ilmastointi on koneellinen, ei vielä oikeastaan takaa mitään. Sen kun pitäisi olla oikeasti myös ilmaa jäähdyttävä.

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit

Olen tähän luonnostellut muutamasta yöpymästämme hotellista omat hotellikuvaukseni.

Menorcan hotellit – Hotel del Almirante, 90€

Tässä aateliskodissa on runsaasti luonnetta, kosteutta ja hometta, kaunis terassi täynnä brittejä, sekä uima-allas, johon mahtuu helposti 20 lasta. Historiallinen kohde mainitaan merkittävänä myös satamaristeilijän selostuksessa.

Hotel del Almiranten mukavuuksiin kuuluu ilmainen Wi-Fi, joka toimii hotellin julkisissa tiloissa 1×1 metrin kattavalla alueella. Huomioithan, että koko paikka viettää siestaa klo 15-17, jolloin myös baari, sekä vastaanotto on suljettuna.

Aikoinaan aatelisperheen kotina toiminut Almirante tarjoaa saaren aatelistolle tyypillisen pönöttävän julkisivun, sekä suuret, valkokehyksiset ja kaarevat ikkunat. Itse huoneilla ei ole mitään tekemistä aateliston kanssa, vaan niitä on todennäköisesti käytetty talleina aaseille.

Nykyisin Hotel del Almiranten ilmastoimattomissa ja karuissa huoneissa asiakkaat voivatkin tuntea itsensä helposti aaseiksi pohtiessaan maksamaansa hintaa kontra laatua.

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit – Hotel Playa Santandria – Adults Only, 140€

Rantapaikalla sijaitseva Hotel Playa Santandria – Adults Only on hyvä paikka nauttia Menorcan auringosta, merestä ja erityisesti hiekasta, jota kantautuu kaikkialle. Voit tutustua paikalliseen palvelukulttuuriin hotellin ravintolassa, jossa tarjoillaan Välimeren alueen ruokia ja ylihintaista olutta autenttisen töykeästi.

Muutaman askeleen päässä olevalta rannalla voit pulahtaa mereen uimaan 400 muun innokkaan auringonpalvojen kanssa. Paikan erikoisuuksiin kuuluu suuri vesilintujen määrä, joten rantaa ei suositella lintusyyhystä helposti kärsiville.

Hotellin huoneet ovat valoisia, reippaasti hajusteelle tuoksuvia ja pelkistetysti sisustettuja. Huoneissa on ilmastointi, ja huono äänieristys.

Hotellin mukavuuksiin kuuluu myös viemäriltä haiseva aulabaari, jossa maksuton Wi-fi toimii. Ilmainen parkkipaikka kadulla on saatavilla, varaus ei ole mahdollinen ja sitä hakiessasi opit helposti kaikki espanjalaiset kirosanat, sekä käsimerkit.

Kirjoittajan huomautus: Totean, että olen oppinut käyttäytymään kuin paikalliset. Jos jossain 5 km säteellä on vapaa parkkipaikka jonka löydän, puolustan sitä kaikin mahdollisin tavoin kunnes Teppo on ehtinyt siihen autolla. Olen jopa syyllistynyt mutisemaan mielessäni, espanjalaisen yrittäessä peruuttaa päälleni ja huutaessa Público (julkinen), että kuules kolli: Äitis on…

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit – Sant Tomas 90€

Sant Tomas tarjoaa omintakeista ekomajoitusta. Ilmainen pysäköinti on mahdollista, varausta ei tarvita, koska 10 km säteellä muut kulkuneuvot ovat traktoreita.

Huoneeseen kuuluu oma terassi tai patio, jonka kautta pääset kulkemaan erilliseen suihkuhuoneeseen. Koska tila suosii uusiutuvaa energiaa, pyydetään sähköjä, vettä ym. säästämään joka tilanteessa. Hanavesi ei ole juomakelpoista, joten matkailijaa kehoitetaan tuomaan omat vedet mukanaan.

Tilan kukko ja kanat vaeltelevat rauhallisesti myös terasseilla ja erityisen maalaisromanttiseksi vaikutelma muuttuu, kun kymmenet lehmät saapuvat hotellihuoneen vieressä sijaitsevaan navettaan. Voit ihailla kantturoiden perseitä ikkunastasi ja tutustua maaseudun monipuoliseen tuoksumaailmaan.

Huoneistossa ei ole sähkönsäästön takia lainkaan ilmastointia, mutta avaamalla ikkunan, hieman viileämpää ilmaa virtaa huoneeseesi klo 2300 alkaen kärpästen kera.

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit

Rajansa se on kärsimykselläkin

Tässä vaiheessa minun huumorintajuni loppui. Päivällä kuumuutta saattoi paeta ilmastoituun autoon ja rannoille. Yöllä se ei kuitenkaan onnistu. Varasimme samalle illalle uuden hotellin. Perikunta kiittänee, mutta en aio kuolla lämpöhalvaukseen.

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit – Cheap & Chic Hotel 130€

Cheap & Chic Hotel sijaitsee Ciutadellan keskustasta. Ilmastonti sekä Wi-Fi toimivat. Huone oli siisti ja veikeästi sisustettu.

Tosin ei tämäkään varaus sujunut ilman mutinaa. Rappukäytävässä oli menossa suuri remontti, ja lateksimaalin kitkerä tuoksu täytti huoneen mukavasti. Eikö sitä maalia voisi vetää seiniin aamusta, että iltaan mennessä käryt olisivat kadonneet? – No ei tietenkään, vaan remonttia jatkettiin espanjalaiseen tyyliin äänekkästi pitkälle iltaan. Hiemankin astmaattisempi hotelliasukki olisi todennäköisesti vedellyt Ventolinea tunnin välein keuhkoihinsa.

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit – Hotel Rural Biniarroca, 130€

Seuraavaa yötä pohdimme jo pitkään ja hartaasti ja varasimme lopulta yön Hotel Rural Biniarroca nimisestä 1700-luvulta peräisin olevasta hotellirakennuksesta. Heti varauksen jälkeen meille tuli maili, että voisimmeko poistua huoneesta jo klo 10.30, koska heillä oli häätilaisuus, ja morsian tarvitsi pukeutumistilan. Kielenpäällä oli vastata, että ei morsian Teppoa häiritse, mutta ignoorasin koko viestin.

Kun saavuimme, meille vain ilmoitettiin, että huone on luovutettava klo 10.30. Sen verran ärsytti, että ilmoitin Bookin.comissa lukevan klo 12 ja että me olemme kovin aamu-unisia. Kehotin heitä miettimään jotain kompensaatiota. Ensin tuli kaksi drinkkilippua, kun katselin pitkään, tuli toiset kaksi. Muistutin, että olemme Bookin.comin Genius-varaajia ja meille kuuluu automaattisesti myös tervetulomalja. Tiskiin tuli kolmannet drinkkikupongit. Nämä saatiinkin hyvin tuhlattua uima-altaalla menorcalaiseen giniin.

Hotelli oli oikeasti instagrammaajan märkä päiväuni pienine söpöine yksityiskohtineen ja upeine rustiikkeine rakennuksineen. Kaikki oli oikeasti kaunista ja henkilökuntaa riitti. Illallista söimme aivan ihanasti kynttilöin valaistulla terassilla kaskaiden sirittäessä ja päivän armottoman kuumuuden muuttuessa yön sylin helläksi lämmöksi. Tässäkin paratiisissa oli kuitenkin pieni mutta – arvannette varmaan –  ilmastointi.

Sänky oli sijoitettu ahtaaseen syvennykseen, mihin hyvin heikosti puhalteleva ilmastointilaite ei saanut liikutetuksi mitään ilmaa. Lopulta tartuimme sänkyä yksinkertaisesti laidoista kiinni ja kannoimme sen ilmastointilaitteen alle.

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit – Sindic Hotel 230€

Nyt ei enää kumpikaan meistä jaksanut edes vitsailla sesongilla tai hotellien vaatimattomalla tasolla. Läppäri auki ja katsomaan voiko Menorcalla saada edes yhden yön asiallisessa ympäristössä. Ja voihan sitä – maksamalla 230 euroa yö.

Sindic Hotel on avattu kolme viikkoa sitten ja se sijaitsee Mahonin vanhassa kaupungissa. Kun astui kunnolla ilmastoituun aulaan ja respan henkilökunta riensi ottamaan kantamukset pois käsistä, sekä tuomaan kylmää juomaa, voittajafiilis nosti päätänsä. Sivistys!

Saimme varausluokkaa paremman huoneen, lähinä hätistelimme ympärillä pyörivän miehen matkoihinsa ja lösähdimme viileisiin puhtaisiin valkoisiin lakanoihin.

Olen nyt istunut tässä viileydessä 4 tuntia ja enkä aio liikkua mihinkään hetkeen. Cava on viilenemässä, koska hotellissa kerrankin on cooleri, sekä jääpaloja saatavana. Kun ilma viilenee, nousen hissillä yläkerran terassille, missä on toimiva ja siisti poreallas, suuntaan katseeni kauniin vanhan kaupungin silhuetin ylle ja huokaisen syvään tyytyväisyydestä.

Menorcan Mahon

Menorcan hotellit

Menorcan hotellit

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

17 comments

Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 1 tammikuun, 2018 - 2:00 pm

Apua. Nyt vasta löysin tämän. Jos olisin löytänyt ennen lokakuista Menorcan-reissuani (kuten sun muut Menorcan jutut), olisin ehkä arvostanut omaa tuuriani majoitusvalinnan suhteen jopa vielä enemmän. Arvostin kyllä myös keliä, mulle +30 olis tuolla ollut ihan liikaa, tuo 20-25 oli just hyvä. Monesti mua on tuon ilmastointiasian liiottelun lisäksi huvittanut hotellien tarve korostaa wellness-KESKUSTA, joka usein on ollut etäisesti saunaksi tunnistettava huone ja joku tuoli. Tai kuntoKESKUS, jossa on ollut yksi parhaat päivänsä nähnyt kuntopyörä. Kuten näitä, että uima-altaan kerrotaan olevan ISO, jos se on 4x10m tms tms. Mutta sitkeitä sissejä olette olleet kyllä tosiaan etsiessänne parempaa. Mulla ois saattanut ehkä huumori loppua. Pitääpä pistää ko ”helmet” mieleen seuraavaa Menorcan-reissua ajatellen!

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 1 tammikuun, 2018 - 3:31 pm

Vois tosiaan laatia tekstin: Hotellien ylimainostetut kohteet: Ilmastointi (viuhka), wellness-keskus (hyppynaru), iso uima-allas (1x1m tai naapurin), ilmaisia virvokkeita (kaksi vesipulloa) jne.

Nythän tuo hotelliturnee jo naurattaa. Silloin ei 😀

Reply
Kohteena maailma / Rami 13 elokuun, 2017 - 9:53 am

Olipas hyvä yhteenveto ja sopivasti huumoria mukana, erityisesti mieltä lämmitti eläväinen kuvaus parkkiruutujen löytymisestä 🙂

Reply
Merja / Merjan matkassa 12 elokuun, 2017 - 2:21 pm

No, näinkö siinä sitten kävi hotellien kanssa. Sitkeitä sissejä olitte kun jaksoitte lähes joka yö vaihtaa hotellia. Ilmastoinnilla tosiaan voidaan käsittää monenlaisia systeemejä. Meillä oli Mallorcalla onneksi kunnon ilmastointi huoneessa, muuten olisi hermo mennyt 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 12 elokuun, 2017 - 5:06 pm

Kyllähän ne propelit olisi menneet, JOS olisi ollut viileämpi.

Hotellien vaihtaminen päivittäin on oikeastaan aika helppoa, kun ei ole paljoa kamaa mukana, ja nekin vähät oli lähinnä auton peräkontissa. Mutta tietty meneehän siihen aina aikaa ja on siinä oma vaivansa kirjaantua ulos, etsiä uusi mesta, odottaa koska saa sinne huoneen jne.

Reply
Katariina/Maisemajahdissa 11 elokuun, 2017 - 8:20 pm

Kiitos tästä kirjoituksesta – nauroin lukiessani melkein ääneen 🙂 Teitä ei tosin tainnut koko aikaa naurattaa, joten sympatiat toki siitä. Majoitutteko viikon aikana tosiaan kuuteen eri hotelliin? Mulla loppuis huumorintaju jo ihan pelkästään jatkuvassa majapaikan vaihdossa. Menorca kiinnostaisi matkakohteena joskus, joten hyvä pistää tuo hotellitodellisuus muistiin.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 12 elokuun, 2017 - 8:39 am

Kyllä se nyt jo naurattaa itseäkin, mutta välillä paikanpäällä meinasi kyllä huumori loppua 😀

Menorcaa voi tosiaan suositella, mutta hotellinvalintaan kannattaa ehkäpä kiinnittää hetkinen huomiota!

Reply
Katja / Lähtöselvitetty 10 elokuun, 2017 - 10:45 pm

Tuo espanjalainen käsitys ilmastoinnista on mielenkiintoinen. Löytyy toki monista paikoista ihan oikeitakin ilmastointeja, mutta usein ilmastoinniksi voi mainostaa oikeastaan kaikkea tuulettimesta siihen avonaiseen ikkunaan asti. Minä pyörähdin kesäkuussa Costa Bravalla, kun lämpöä oli parhaimmillaan +38 astetta. Asunnossa piti olla ilmastointi, mutta kun sen toimimattomuutta selviteltiin, ilmeni että siellä onkin lämmitys. Ja koko isossa laitoksessa oli kaksi tuuletinta, joista olisi saanut riidellä. Mutta parkkeeraamista kannattaa tosiaan lähteä Espanjaan harjoittelemaan: minä tein talvella Valenciassa pari sellaista parkkeerausta, että Helsingin keskustaan laitan nyt vaikka bussin kadunvarteen. Rahanhimoinen paikannäyttäjä yritti huudella ”Madre miaa”, mutta minä uskoin miehen käsimerkkeihin ja veivasin auton roskalavan ja toisen auton väliin. Tilaa jäi viitisen senttiä per puoli.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 11 elokuun, 2017 - 8:31 am

Juurikin näin. Sanalla ilmastointi voidaan tarkoittaa mitä tahansa koneellisen ilmastointilaitteen ja viuhkan väliltä. Keväällä kun oltiin Alicantessa ja sen ympäristössä, asiallla ei ollut mitään väliä, koska lämpötila oli lempeän lämmin, mutta kunnon helteillä lähtee järki, jos huonetta ei saa viilennettyä.

Aah, nämä paikannäyttäjät. Minulle ei ole koskaan selvinnyt mitä heille pitäisi maksaa ja etenkin, miksi heille pitäisi maksaa, jos paikalla on maksuautomaatti, josta pitää hakea jokatapauksessa lippu. Jos heistä on oikeasti apua, maksan mielelläni jonkun 50 senttiä ja ovat olleet siihen ihan tyytyväisiä. Sevillassa maksoin vitosen, koska oikeasti pelastivat meidät kalliilta maksulta ja saimme paikan ihan hotellin läheltä. Jos taas muutenkin löytyy paikkoja, niin en oikein tajua, miksi/mistä mun pitäisi heille rahaa kylvää.

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 9 elokuun, 2017 - 9:18 am

Tää oli kyllä tosi hauskasti kirjoitettu! 😀 Kiitos aamun viihdytyksestä! Eihän se hotellivalinta aina putkeen mene, mutta tuo viimeinen löytö on tosiaan upea! Ottaisin tän hotellin kyllä itsellenikin jos rahatilanne vain sallisi sitten ^_^

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 9 elokuun, 2017 - 9:24 am

Ole hyvä 😀

Jos ajattelee kuinka monta hotellia mekin olemme elämämme aikana varanneet, niin luulisi tällä kokemuksella osaavan – Mutta kun se ei mene niin … No kokemus se oli tämäkin kokemus!

Reply
Sandra 7 elokuun, 2017 - 7:49 pm

No loppu hyvin, melkein kaikki hyvin, eikö vain? No ei ehkä täysin. Itselläni ainakin nousee kiukku, kun laskutetaan mitä tahansa pohjattoman huonosta. Koneellinen ilmastointi ei minulle tarkoita potkuria katossa. Onko koneeton ilmastointi sitten kuuma adonis, joka löyhyttelee viuhkalla?! Vai ikkunat, jotka saa auki, että tulee läpivetoa?

Itse olen tällä hetkellä Maltalla enkä voisi kestää ilman ilmastointia ja kiitän kaikkia taivaan jumalia, että pääsin pois hostelleista omaan kämppään ennen Luciferin iskemistä. Tälläkin hetkellä 37 astetta ja kosteaa kuin saunassa.

Viimeisin paikka näytti ihanalta. Nauttikaahan!

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 8 elokuun, 2017 - 8:36 am

Joo tai jotakin : D

Facebookissa on tullut paljon kommentteja siitä, että Menorcan hotellien taso on ylipäätänsä aika vaatimaton ja hankalasti hahmotettava etukäteen. Eli moni on pettynyt juurikin Wi-Fin ja ilmastoinnin toimimattomuuteen.

Tuolla oli myös jännän kosteaa, vaikka olikin niin karsean kuuma. Se vain lisäsi tukaluutta. Kunnon ilmastointi on kyllä pakollinen noissa lämpötiloissa.

Reply
Sateenmuru 6 elokuun, 2017 - 7:43 pm

Haha, lukijaa naurattaa – kokijaa ei ehkä niinkään! No, odotus taidettiin palkita tällä viimeisimmällä löydöllä? ^_^ Pitää laittaa tästä listasta pari nimeä mieleen, mikäli joskus Menorcalle päädyn…

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 8 elokuun, 2017 - 8:32 am

Saa nauraa : D

Laita ainakin muistiin, mihin EI kannata mennä…

Reply
Teija / Lähdetään Taas 6 elokuun, 2017 - 6:24 pm

Voi apua! Menorca on niin kaunis, että oikein harmittaa tuo hotellitilanne. Tai ehkä hyvien hotellien pitäjät vaan ovat fiksuja, kun osaavat pyytää rahat pois turisteilta. Heti tuli itsellenikin mieleen tuo meidän kokemus ja ”innolla” luin, minkälaisia kokemuksia teillä on ollut. Nauttikaahan täysin rinnoin tämänhetkisestä hotellistanne. Mao on ihana kaupunki! Toivottavasti lämpöaalto hieman hellittäisi – tuo kuulostaa jo ihan liian kuumalta.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 8 elokuun, 2017 - 8:32 am

Joo, sanoppa muuta. Olihan tuo nyt yhdenlainen kokemus jälleen. Koskaan ei tiedä mitä tasoa hotellit oikeasti ovat, ennen kuin käy paikanpäällä tutustumassa. Aasiassa on tullut eteen ihan päinvastaisia tilanteita, eli hotellit ovat olleet laatuluokkaansa paljon parempia.

Reply

Leave a Comment