Madridin ympäristön Road Trip. Kulut ja hotellit

by Anna | TÄMÄ MATKA

Madridin ympäristön. Road Trip Espanjassa. Kulut ja hotellit

Madridin ympäristön Road Trip. Yhteistyössä SIXT, joka tarjosi meille vuokra-auton viikoksi.

Road Trip Espanjassa on meille juuri oikea tapa nähdä maata. Espanja ja vuokra-auto on yksinkertaisen hyvä yhdistelmä.

Aina kun käymme Espanjassa, tuliaisina tulee mukaan Paleta Iberico, luolakypsytetty mustan possunjalka, jonka makuun vaikuttavat popsitut tammenterhot ja jalohome. Pitkään on ollut haaveissa nähdä nuo tammimetsät, missä possut iloisena temmeltävät ja popsivat pähkinöitä.

Toinen Madridin alueen kiinnostuksenkohde on Espanjan kuuluisin viinialue La Rioja. Paikka missä on Bodagas  jokaisessa kylässä, useimmissa kolme, ei voi olla kuin mielenkiintoinen.

Madridin ympäristössä on lisäksi viisi Unescon maailmanperintökohdetta. Suunnittelimme reitin kiertämään niistä mahdollisimman monta.

Madridin ympäristön Road Trip | Kulut

Varasin lennot Hki- Madrid Finnairilta 270 euroa + Oululisä.

Teppo varasi hotellit yhtä lukuunottamatta Paradores-ketjulta, joka on Espanjan valtion omistama hotelliketju. Hotellien hinta oli aamiaisineen yhteensä 800 euroa.

Auton vuokrauksen hinta liikkuu välillä 200-600 euroa.

Espanja vuokra-auto alla

1. päivä

Sixtin vuokra-auto tiskin löytää Madridin lentoasemalta terminaalissa 4 kerrosta alempaa kuin tuloaula. Sillä aikaa kun Teppo odotti matkalaukkua, kävin noutamassa auton. Olimme liikkeellä illasta klo 22 aikoihin, joten mitään ruuhkaa ei enää ollut.

Sixtin virkailija kyseli mihin ollaan suuntaamassa ja innostui kertomaan omia suosikkejaan Pohjois-Espanjasta. Puolet paikkojen nimistä meni täysin ohi. Mutta se tuli selväksi, että kivalle seudulle ollaan suuntaamassa. Nimet kuitteihin ja avaimet käteen. Alle napsahti BMW 320D, joka löytyi parkkihallista helposti.

Se mikä ei löytynyt helposti, oli hotelli. Madridin lentokenttä on ISO. Jos hotelli ilmoittaa olevansa 2 km päässä lentokentästä, se saattaa pitää paikkansa jostain kulmasta mitattuna, mutta terminaalista 4 ajomatkaa hotellille kertyi kuitenkin 9 km! Ilman navigaattoria pyörisin edelleen lentokentän ulosmenojen ja kehäteiden risteyksissä.

Espanja vuokra-auto alla

2. päivä Madrid- Toledo- Guadalupe, Extremadura. Noin 300 km.

Toledo sijaitsee Keski-Espanjassa 68 kilometriä Madridista etelään. Kaupungin maamerkkinä kohoaa  ylhäällä kukkulalla sijaitseva 600-luvulta peräisin oleva Alcázarin linna, joka hallitsee muurein koko vanhaa kaupunkia.

Vuonna 1085 kuningas Alfonso VI teki Toledosta Kastilian ja Leónin pääkaupungin ja Toledon kaupunki eli silloin kultaista aikaansa. Vuonna 1561 kuningas Filip II muutti pääkaupungin  Toledosta Madridiin ja kaupunki ajautui hiljalleen rappioon.

Toledossa kristityt, juutalaiset ja muslimit elivät aikoinaan vuosisatojen ajan sulassa sovussa ja rakentelivat toinen toistaan upeampia kirkkoja. Viisilaivainen goottilainen katedraali on Toledon huomattavin nähtävyys ja siitä todellakin huokuu vanhan Espanjan katolilainen vauraus.

Sisäänpääsymaksu kirkkoon on 8 euroa ja siellä vierähtää helposti tunti. Lipputoimistosta saa kapulan ja kuulokkeet, joiden kautta pääsee kuuntelemaan kaiken mahdollisen nippelitiedon kirkon jokaisesta taideteoksesta.

Auton saa parkkiin kukkulan alle ja nousu ylös kukkulalle tapahtuu helposti rullaportaita. Kiipeilyä jyrkillä kaduilla tulee silti vanhassa kaupungissa kierrellessä paljon, joten kesällä Toledo voi olla tuskainen paikka vierailla. Kaupunki on melko suuri, sekä hämäävän sokkeloinen. Kartasta ei juuri ole apua. Me eksyimme kahdesti: ensin etsiessämme katedraalin sisäänpääsyä ja sitten poislähtiessämme. Silloin rullaportaiden sisäänmeno oli hävinnyt mystisesti ja teimme extra kilometrin sen löytämiseksi.

Todedon yksi miellyttävistä piirteistä on se, että kaikki krääsäkauppiaat on ajettu kukkulalta alas sen alapuoliseen puistoon ja vanhassa kaupungissa tunnelma on hyvin siisti, jopa hieman steriili. Pakollisen magneetin, tai Toledon kuuluisan miekan saa kuitenkin helposti ostettua.

Tule, jos vain jaksat heti klo 9 aikoihin ja käy jossain baarissa nauttimassa aamukahvi hyvän kinkkuleivät kera. Tuo lysti maksaa 2 euroa ja kinkussa ei ole taatusti säästelty. Puoliltapäivin kujat ovat jo täynnä aasialaisia turistilaumoja.

Espanja vuokra-auto alla

Espanja vuokra-auto alla
Pohjois-Espanja autolla

Guadalupe, Santa María de Guadalupe

Toledosta jatkoimme ajoa Guadalupen suuntaan, jossa sijaitsi hotellimme. Eteneminen kävi vaivattomasti. Tiet ovat erittäin hyvässä kunnossa ja liikennettä ei ollut käytännössä lainkaan.

Guadalupessa on Unescon maailmanperintökohde Santa María de Guadalupe. Aueen merkittävin luostari on ollut kylän maamerkkinä neljän vuosisadan ajan.

Luostari sai alkunsa 1200-luvulla, kun paikallinen lammaspaimen löysi Guadalupe-joen rantapenkasta mustan Madonnan patsaan. Patsas oli luultavasti piilotettu maurien valloituksen aikana vuoden 714 paikkeilla. Patsaan löytöpaikalle rakennettiin kappeli. Kuningas Alfonso XI arveli patsaan edessä rukoilemisen siivittäneen hänet merkittävän taistelun voittoon ja teki kappelista kuninkaallisen pyhiinvaelluskohteen. Vuonna 1389 siitä laajennettiin luostari.

Sen verran tärkeä luostarista tuli, että eräs maailmanmatkaaja nimeltään Kolumbus nimesi löytämänsä Karibian saaren tämän kylän ja luostarin mukaan. Täällä luostarissa Kolumbus kiitti myös Jumalaa Amerikan löytämisestä. Guadalupen Neitsyt on nykyisin Meksikon kansallispyhimys.

Nykyisen Espanjan historia alkaa 1000-luvulla, jolloin kristityt kuningaskunnat aloittivat Iberian niemimaan takaisin valtauksen islaminuskoisilta maureilta. Muslimiajan jälkeen, alkaen noin 1200-luvulta Marian palvonta nousi Espanjassa korkeaan kukoistukseen.

Olemme vierailleet myös Montserratin luostarissa, mistä löytyy toinen Espanjan kolmesta mustasta Madonna -patsaasta, eli Montserratin neitsyt, La Morenetalle. Myös Kuubassa on lukuisia mustia Maria-patsaita.

Guadalupe

Guadalupe on kylänä hyvin pieni ja sympaattinen. Me olimme siellä sopivasti keskiviikkona markkinoiden aikaan, jolloin kaduilla näkyi muitakin kuin luostarituristeja. Tänne kylään tullaan todellakin vain tasan kahden syyn takia: joko luostarin (turistit) tai markkinoiden (paikalliset).

Otimme iltaoluet torilla, katselimme kuinka nuoriso vietti aikaa liki 700 vuotta vanhan luostarin portailla ja minä parantelin haavojani. Saapumiseni hotelliin, eli luostarin vanhaan sairaalarakennukseen, oli päivällä ollut varsin vahdikas. La Morena, Santa María de Guadalupe, eli musta neitsyt oli päättänyt selvästi opettaa minulle nöyryyttä. Saavuin luostarin sisäpihalle kirjaimellisesti polvilleni langeten, ja näitä haavoja sitten parantelinkin lopun matkaa

Guadalupen kylä oli jopa niin pieni, että varsinaista hyvää illallispaikkaa ei oikein osunut silmiin. Ruoka-aika alkaa tällä vasta illalla joskus klo 20:30 aikaan, ja silloin halusimme olla jo suloisen lämpimässä kylvyssä, Cava-lasi kädessä. Ratkaisimme ongelman, kuten niin usein aikaisemminkin, ostamalla hyvää leipää, juustoa, hilloa ja Jamon Ibericoa hotellihuoneeseen ja pitämällä pienen picknikin siellä

Yö Parador de Guadalupessa oli vallan suloinen. Tiedän, että osa ihmisiä ei arvosta kirkonkelloja, mutta minulle ne ovat aina mieluisia. Kellot soivat tasatunteja ja puoliatunteja eri äänillä aivan huoneen vieressä. Vain kukko puuttui äänimaailmasta.

Espanja vuokra-auto alla

Pohjois-Espanja autollaSIXT, Espanja vuokra-auto alla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

3. päivä  Guadalupe – Cáceres, Extremadura. Noin 130 km.

Kun Madridin ruuhkista päästiin, autoilu eteni vauhdikkaasti erinomaisia ja hiljaisia teitä. Mm. pikkukylien Guadalupe ja Caceres välillä oli uusi moottoritie lähes tyhjillään.

Cáceres on samannimisen maakunnan pääkaupunki Espanjan länsiosassa Extremaduran itsehallintoaluella. Vuonna 2014 siellä oli 95 855 asukasta. Vanhankaupungin muurit ovat säilyneet hyvin ja vanhakaupunki muodostaa kaupunkikuvaltaan yhtenäisen keskiaikaisen maiseman ilman moderneja häiriötekijöitä. Tämän takia kaupungista on tullut suosittu elokuvien kuvauspaikka.

Kun saavuimme paikalla oli käynnissä Romea ja Julia elokuvan kuvaukset. Koko pieni kylä on todellakin ihan sekaisin tuon filmaamisen takia. Ensin vähän ärsytti, mutta toisaalta milloin pääsee seuraamaan elokuvan tekoa näin läheltä? Tämä on kyllä parempaa kuin mitkään perinnepäivät tai kyläjuhlat. Keskusta täynnä upeaa rekvisiittaa ja vanhoissa asuissa käveleviä näyttelijöitä. Kohtauksien ottojakin pääsee seuraamaan melko läheltä.

Vaikka usko oli kova, auto ei vaan enää taittunut 90 asteisista mutkista. Naviaattori antoi ohjeita siihen malliin, että lopulta se kytkettiin pois ja kyseltiin ihan vain ihmisiltä tietä. Hikisintä on joutua peruuttamaan ahtailla kujilla, kun tie nousi yllättäen pystyyn. Tämä oli ehdottomasti matkan pahin paikka, mutta suoritus onnistui ja auto palautettiin kyljet naarmuttomana.

Itse hotelli oli varsin hieno. Ehkäpä yksi reissun hienoimmista. Tässä hotellissa tutustuin myös paikalliseen erikoisuuteen. Torta del Casar tehdään lampaan maidosta ja erikoisuutena on juuston juoksettamisessa käytettävät takiaisen kukinnon emin kuivat osat. Näin valkohomejuusto saa makuunsa voimaa ja happamuutta. Perinteisesti Torta del Casar -juusto avataan leikkaamalla kansi auki ja maistelemalla kermaista, paksua sisusta leipäpalalla kaapimalla. Aivan ihanaa!

Pohjois-Espanja autolla

SIXT, Espanja vuokra-auto alla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

4. päivä Cáceres -Salamanca, Kastilia ja León. Noin 200 km.

Salamanca on urbaanimatkaajan ihannekaupunki. Sen asukasluku on noin 150 000. Unescon noteeraama vanhakaupunki on täynnä upeita vanhoja rakennuksia, viihtyisiä aukioita ja herkkutapasbaareja. Yliopisto on Salamancan vanhassa keskustassa, joten keskussa on reipasta elämää. Kaiken kukkuraksi siellä on helppo liikkua kun kaikki on Plaza Mayorin ympärillä.

Käyntimme aikana menossa oli  Feria del Dia, joka toi katumusiikkia ja street food- kioskeja keskustaan. Salamanca todella näyttäytyi meille erittäin viihtyisenä paikkana. Mielenkiintoinen erikoisuus on uuden katedraalin läheltä löytyvä sisällissota-arkisto. Tai ei oikeastaan se arkisto, vaan sieltä löytyvä Picasson Guernican pieni kopio, joka on tehty pienten tarkkojen sotakuvien mosaiikista. Hieno työ.

5. päivä Salamanca- Burgos – Santo Domingo de la Calzada, La Rioja. Noin 300 km.

Burgos on kaupunki Pohjois-Espanjassa, Kastilia ja Leónin itsehallintoalueella ja Burgosin maakunnan pääkaupunki. Kaupungissa on 180 000 asukasta.

Burgosin katedraali on Espanjan vanhin esimerkki upeasta goottilaisesta arkkitehtuurista. Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla, mutta se sai viimeisen silauksensa vasta 1600-luvun lopulla. Tämä upea rakennus on pyhitetty Neitsyt Marialle ja se on saanut vaikutteita ranskaisten katedraalien tyylisuuntauksista. Unesco julisti Burgosin katedraalin maailmanperintökohteeksi vuonna 1984.

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Maisemareitti

Kirjasta Eyewitness Travel: Back Roads of Spain bongasimme mielenkiintoisen maisemareitin. Burgosin itäpuolelta pienestä kylästä nimeltä Quintanar de la Sierra lähtee tie BU822 kohti Santo Domingo de la Calzadaa. Matkalla väistelimme sonneja, mutkittelimme kanjonissa kasvillisuuden seassa ja ihmettelimme tekojärven alle jääneitä keskiaikaisia kyliä. Loppumatkalla saa hyvän tuntuman La Riojan viiniköynnöksistä.  Tuolle vajaan sadan kilometrin pätkälle kannattaa tulla kauempaakin.

6. päivä ylimääräinen kierros La Riojan viinialueella,  Noin 100 km

Sama tammi, mikä ruokkii Extremaduran possut antaa La Riojan viineille ominaisen tumman värin ja vahvan maun. La Riojan viiniviljelmät ovat hieman vaikeammin lähestyttäviä kuin esimerkiksi Moselin, Reinin tai Alsacen, joilla köynnösviljelykset seuraa selkeästi jokea tai laaksoa. Täällä tilat ja köynnökset ovat ympäri La Riojan laakson pohjaa laajalla alueella. Niinpä mekin keskityimme muutamaan tunnetuimpaan tilaan ja ihme kyllä edes viikonloppuna  Gehryn piirtämän Marqués de Riscal:n tiluksilla ei ollut ruuhkaa. Saimme nautiskella tilan valkoviinejä kaikessa rauhassa. Puolentoista tunnin kierros maisteluineen maksaa 12€.

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

Pohjois-Espanja autolla

 

Pohjois-Espanja autolla

7. Santo Domingo de la Calzada – Sigüenza, Kastilia- La Mancha Päivä 277 km

Parador de Siguenza rakentaminen aloitettiin 1123 ja toimi piispojen ja kardinaalien rakennuksena aina 1800-luvulle asti. Saapuminen oli hämmentävä. Hihkaisin Tepolle: “Katso mikä linna“, johon mies totesi lakoonisesti: “Se on meidän hotelli“.

Hotellissa oli etupäässä espanjalaisia, me ehkä ainoina skandeina. Auton ajaminen parkkiin linnanpihalle, oli jälleen sellainen “nolo” kokemus – tunkea auto läpi ahtaiden kujien, joissa kulkee kävelijöitä.

Muuten ei kaupungissa ollut mitään mainittavaa. Idea on tulla yöpymään linnassa ja meidän miellyttävän kokemuksen pääset lukemaan täältä.

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza

8. Sigüenza – Madrid viimeinen 133 km

Madridin aamuruuhkat huomioiden varasimme aamun ajoon hieman ylimääräistä aikaa. Mitenkään kovasti sitä ylimääräistä ei kuitenkaan jäänut: kiitos aamuruuhkien, kauriiden ja pimeyden. Auto saatiin silti palautettua iloiselle virkailijalle ehjänä ja ajoissa. Varman päälle pelaaja yöpyisi lentokentan läheisyydessä!

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

45 comments

Malaga, Costa del Sol - Pako aurinkoon! - TÄMÄ MATKA 10 lokakuun, 2021 - 12:12 pm

[…] ja Espanjan kuudenneksi suurin kaupunki, jota suurempia ovat vain Sevilla, Barcelona, Valencia, Madrid ja monelle tuntematon Zaragoza. Kuinka moni muuten väittäisi Helsingin olevan turistikaupunki? […]

Reply
Matkavuosi 2016 - 2,6 kertaa maapallon ympäri | TÄMÄ MATKA 17 maaliskuun, 2018 - 6:17 pm

[…] kiertelemässä Madridin kaunista ympäristöä yöpyen vanhoissa linnoissa ja tutkien erityisesti Espanjan kuuluisinta viinialuetta La […]

Reply
Tiia/ReiseReise 4 lokakuun, 2016 - 6:32 pm

Olen varmaan jo useassa blogin kommenttilootassa maininnyt, etten ole koskaan käynyt Espanjassa. En tiedä oikein mihin siellä suunnata, ehkäpä vain Barceloonaan. Road trip kyllä kiinnostaisi, mutta ahtaat kadut eivät, hah. Oli muuten vähän pitkä kertomus, vaikka toisaalta kiva että kaikki päivät oli samassa.

Reply
Johanna @ Out of Office 2 lokakuun, 2016 - 7:12 pm

Nuo Unescon maailmanperintökohteet valloittavat aina! Upeita hotelleja ja maisemia reissullanne. Innolla odotan ensimmäistä Parador-kokemustani.

Ja selvisihän sieltä lopulta sitten sekin, miksi autossa luki kissankokoisin kirjaimin Sixt 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:14 am

Upeita ovat Paradores-hotellit. Mutt maisemat vielä upeampia : )

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 2 lokakuun, 2016 - 1:19 am

Aikamoisen ziekuran tekin olette ajaneet road tripillänne. Vau! Hienoja paikkoja ja mahtavia rakennuksia. Toivottavasti pääsen joskus itsekin noihin maisemiin tutustumaan tarkemmin.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:15 am

Jep. Kannattaa mennä tuonne. Ei ole lainkaan turistisoitunutta ja eroaa Espanjan aurinkorannoista kuin yö ja päivä.

Reply
Hanneli /duunireissaaja 1 lokakuun, 2016 - 7:23 pm

Roadtripit on ihan parasta matkailua. Espanjaan en vielä ole sellaiselle suunnitellut lähteväni, mutta sait sen kyllä kuulostamaan tosi kiinnostavalta.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:15 am

Kyllä! On vapaa menemään mihin haluaa ja voi vaihtaa suunnitelmaa lennosta.

Reply
Lotta | Watia.fi 1 lokakuun, 2016 - 3:39 pm

Aika kiva reissu kyllä ollut. Eurooppaa on tosi vähän tullut kierrettyä ja vielä vähemmän autolla. Hirmu kätevää se kyllä olisi. Vuokra-auton voisi joskus ottaa alle, joo, mutta vielä enemmän kiinnostaisi lähteä Suomesta saakka jollain campervan-meiningillä kesäksi Eurooppaa kiertämään. Joku kerta vielä!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:16 am

Joo, jos olisi karavaanari, niin voisi pysähdellä oikeastaan ihan mihin vaan. Saksalaisia oli tuolla paljon asuntoautoilla liikenteessä.

Reply
Sunna 1 lokakuun, 2016 - 3:29 pm

Eikä, miten nostalginen ja ihana tunnelma tästä tuli! Olin lukiovaihtarina Cáceresissa syksyn 2011, ja mieletöntä lukea, että joku suomalainen siellä lomallaan ihan huvikseen pyörii. Seutu on omalaatuisen karun kaunista, ja varsinkin vanhakaupunki kyllä varmasti hurmaa. En yhtään ihmetteli, että juuri siellä kuvataa historiallista leffaa. Salamanca on ihan yksi lempikaupunkejani: niin huippu yhdistelmä opiskelijakaupunkia, luontoa ympärillä, historian lehtien havinaa ja kauniita vanhoja taloja – ja tietty herkkuruokia!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:17 am

Hih, kyllä oikein mielellään siell pyörimme : ) Ei ollut paljoa turisteja, mikä oli hyvä juttu.

Tepon yksi lapsista on asunut Salamancassa, joten siksikin oli kiva käydä siellä.

Reply
Veera Bianca 1 lokakuun, 2016 - 11:20 am

Olisi ihana reissata joskus vuokra-autolla, mutta näin kortittomana se ei ole niin kätevää hah 😀 Ihastuin vähän myös noihin söpöihin lehmiin ja possuihin <3

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:18 am

Kaikki nelijalkaiset oli tuolla älyttömän söpöjä <3

Reply
Merja / Merjan matkassa 1 lokakuun, 2016 - 10:47 am

Hyvä postaus, kiitos Anna! Täytyy laittaa tämän suosikkeihin siltä varalta, että innostuu lähtemään roadtripille. Nuo ahtaat kujat hirvittää, mutta näköjään niistäkin voi selviytyä 🙂 Espanja on yksi suosikkimaistani ja siellä näkemistä riittäisi.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:18 am

Kiitos Merja!

Olihan siellä ahdasta välillä, mutta kyllä niistäkin selvisi, kun maltilla meni.

Reply
Anna | Muuttolintu.com 1 lokakuun, 2016 - 8:16 am

Jep, oon vakuuttunut, Espanjan road trip pitää kokea ja pian. Paljon mielenkiintoisia paikkoja ja historiaa, ihania yöpymispaikkoja, viiniä ja hyvää ruokaa, eli kyllä kelpais!! Sielläkin on kyllä näköjään vaikka mitä, eli ihan yksi reissu ei taida riittää..

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:19 am

Espanjaan ei tosiaankaan yksi reissu riitä, eikä kymmenenkään. En ole edes laskenut kuinka monta kertaa siellä ollaan oltu ja aina vaan löytyy lisää katsottavaa!

Reply
Simo 1 lokakuun, 2016 - 1:15 am

Hei noi teiän hotellivalinnat oli aika mielenkiintoisia. Ollaan ite varmaan seuraavilla kesälomilla suuntamas Espanjaan ja joutunee varmaan itsekin jossain noin kivassa kohteessa yöpymään!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:20 am

Paradores ketju on kyllä erittäin suositeltava. Kannattaa surffailla niiden omilla sivuilla ja katsoa, josko joku osuisi reitin varrele.

Reply
Kohteena maailma / Rami 30 syyskuun, 2016 - 7:39 pm

Aikas mukavalta reissulta vaikutti! Itselle alue on muuten tuntematonta, mutta paikannimet tunnistan La Ligan ja alasarjojen jalkapallojoukkueista. Täytyisi tehdä itsekin roadtrip tuolle alueelle jossain vaiheessa ja mennä Madridiin – itsellä kun ei ole pelkoa tuosta käsilaukun varastamisesta 😉

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:21 am

Heh, jalkapallo! En tajunnutkaan kuinka sivistävää se voi olla : )

Reply
salaine 29 syyskuun, 2016 - 7:22 pm

Espanjan sisämaa on tästä jutusta päätellen vierailemisen arvoinen kohde. Erityisesti La Rioja hm. Ja hienoja on nuo teidän hotellivalinnatkin. Pitää laittaa ylös tuo kirja, mistä reitin olitte tuolle yhdelle päivälle valinneet.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:22 am

Ehdottomasti suositeltava kohde. Ja jos kesällä menee, niin onhan noissa hotelleissa suurimmassa osassa uima-altaat mihin pääsee vilvoittelemaan.

Reply
Martta / Martan Matkassa 29 syyskuun, 2016 - 2:05 am

Voi vitsi! Tulipa aikamatka menneeseen, kerrassaan ihania kuvia! Monissa paikoissa tuli käytyä Madridin vuosina ja sinänsä kaupungin sijainti keskellä Espanjaa on todella otollinen matkailua silmällä pitäen. La Rioja on todella kivaa aluetta ja siellä on paljon ihania pieniä kyliä!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:23 am

Ne pikkuiset kylät olivat ihan parhautta. Kirkko tai kaksi keskellä kylää ja aivan yli söpöjä taloja : )

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 28 syyskuun, 2016 - 11:02 pm

Kyllä tuossa Euroopan roadtrippailussa vaan jokin vetää puoleensa, niin huikeita paikkoja löytyy. Ja La Rioja! Lempipaikkani Espanjassa, vaikken ole siellä edes käynyt 😀 Luulenpa, että siellä vierähtäisi tovi vallan ongelmitta. Ja teillä oli hotellilinnakin ja kaikkea hienoa, oon ihan inspiroitunut tästä postauksesta!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:31 am

Veikkaan tosiaan, että ei olisi mikään ongelma viettää La Riojan alueelle, esim. viikko kirrelleen tiluksilta toiselle : D

Reply
Pirkko / Meriharakka 28 syyskuun, 2016 - 10:25 pm

Onpa näkyvästi vuokra-autoksi merkitty auto. Tänä kesänä olemme päätyneet tätä havainnoimaan eri kohteissa: Norjassa (Lofooteilla) autot oli merkitty takalasiin pienillä merkeillä ja iso osa Lofooteilla matkaa tekevistä autoista näyttikin olevan vuokra-autoja. Kanadassa meillä oli käytössä kaksi eri autoa, kun kahtena erinä pätkänä teimme roadtripiä, eikä autoja ollut mitenkään ”leimattu”vuokra-autoiksi. Jotenkin pidimme siitä, ajattelimme, että ihmiset eivät heti kaukaa näe, että nämä ovat liikennettä häiriköiviä turisteja, jotka eivät tiedä minne olisivat menossa. Tai tietäväthän ne turistitkin nykyisin, GPS:llä:-)
Burgosin katedraalin kävimme toissasyksynä osana ”pyhiinvaellusmatkaamme” ja Madridissa olen joskus viettänyt pari päivää edustusvaimon ominaisuudessa, mutta uusi vierailu sinne(kin) olisi varmaan tarpeen.

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 4 lokakuun, 2016 - 8:32 am

No tuota… Tuo auto oli siis ihan SIXT:in mainosauto, joten lienee siksi nuo näkyvät mainokset : D

Reply
Emma / Mutkia Matkassa 28 syyskuun, 2016 - 2:06 pm

Erityisen upeita teidän hotellit, eikä valittamista muissakaan maisemissa! Jos itselläni olisi ajokortti, niin harrastaisin kyllä road tripejä ihan koko ajan ja joka paikassa!

Reply
Anna 4 lokakuun, 2016 - 10:18 am

Paradores on kyllä miellyttävä ketju siinäkin mielessä, että ne sijaitsevat aina kauniilla paikoilla. Ei tarvitse erikseen lähteä etsimään söpöjä kuvauskulmia.

Reply
Anna / 270 Degrees 28 syyskuun, 2016 - 8:57 am

Täällä myös yksi vuokra-autoilun puolestapuhuja. Tämä postaus kiteyttääkin oikeastaan täydellisesti sen, miksi se mun mielestä kannattaa: te olette ehtineet nähdä suhteellisen lyhyessä ajassa ihan hirveästi hienoja paikkoja! Mulla ei ole Espanjan sisämaasta lainkaan kokemuksia, mutta kiinnostaisi kyllä kovasti.

Reply
Anna 4 lokakuun, 2016 - 10:20 am

Niin totta! Ehtii paljon ja voi pysähdellä juuri siellä missä haluaa.

Ollaan ajeltu paljon Espanjan sisämaassa ja kaikki reissut on olleet mahtavia.

Reply
Teija / Lähdetään taas 27 syyskuun, 2016 - 12:44 pm

En ole koskaan käynyt Madridissa, ja se kiinnostaisi kovasti. Se Pohjois-Espanja kiinnostaa myös, mutta siellä olen jo käynyt, ja sen takia sinne olisi suuri hinku takaisin. Onpa tylsää kuulla, että Madrid vaikuttaa vaisulta sen rinnalla. Täytyy siis kenties ensin käydä Madridissa ja vasta sen jälkeen Pohjois-Espanjassa uudelleen, niin säilyy parempi paikka viimeiseksi 😀

Reply
Anna 4 lokakuun, 2016 - 10:21 am

Juu, tuonne vaan seikkailemaan. Kaikki paikat on kivoja. Jotkut vaan hieman toisia kivempia ; – )

Reply
Annika | Travellover 27 syyskuun, 2016 - 11:25 am

Kuinka usein olenkaan miettinyt autoilua Espanjan sisämaassa. Siellä olisi varmasti paljon nähtävää, kuten jo teidänkin viikkonne on mahtunut. Jotenkin vain Espanja ei muutamalla matkalla ole tuntunut omalta. Yhdessä Paradoresissa ollaan joskus yövytty Barcelonan ja Andorran välillä. Niissä on kyllä todella oma viehätyksensä. 🙂

Reply
Anna 4 lokakuun, 2016 - 10:22 am

Nähtävää todellakin löytyy. Espanja on suuri maa ja kovin erilainen eri puolilla maata/rannikkoa. Kannattaa mennä uudestaan avoimin mielin.

Reply
Ansku BCN 27 syyskuun, 2016 - 10:47 am

Kyllä täällä Espanjassa on monipuolista! Ehdinköhän mä kaikkia kulmia kiertää ennen täältä pois muuttoa (josta en tiedä, koska se tulee)… Onneksi aina voi palata lomareissuille! Upeat kuvat!

Reply
Anna 4 lokakuun, 2016 - 10:24 am

Sulla on kyllä etulyöntiasema Espanjan matkojen suhteen. Olen ehkäpä pikkuisen kade ; – )

Reply
Stacy 26 syyskuun, 2016 - 2:23 pm

Epätodellisen hienot kuvat! Tuohon vielä lisää kokemukset terhopossusta ja valkohomejuustosta, niin onpas mahtavaa! Minulta on jäänyt koko Espanja kokonaan korkkaamatta, koska se vetää turakaisia. Herää kysymys, onko muutkin paikannimet Amerikoissa saaneet nimensä jonkin espanjalaisen paikan mukaan. Ainakin ”Malaga” on minulle paikkakunta jossain ihan muualla kuin Espanjassa: Abra de Malaga. Linnoihin varmasti liittyy tarinoita puolihulluista aatelisista, epäonnisia rakkaustarinoita ja kummituksia.

Reply
Anna 4 lokakuun, 2016 - 11:01 am

Kiitos Stacy!

Luulisin, että Amerikoista löytyy vaikka mitä espanjalaisia nimiä…
Yhdessä linnassa oli ainakin torni, mistä kuulemma joku linnanneito oli hypännyt kuolemaan, koska ilkeä isä ei ollut antanut mennä naimisiin maalaistollon kanssa.

Reply
Venla / Breezes from my Atlas 26 syyskuun, 2016 - 12:39 pm

Upeita paikkoja, varsinkin toi kirkko ja Guadalupen hotelli! Myös lehmät ovat supersuloisia 🙂 Itsekin olen saanut kokemusta noista Madridin lentokenttähotelleista, sillä Brasiliaan lentäessä meillä oli yön yli -pysähdys Madridissa, eikä se hotelli varmasti ollut edes linnuntietä niin lähellä kenttää, mitä sivuilla väitettiin. Ehkä lentokenttäalueen laitamalta linnuntietä oliskin ollut, mutta ei saapuvien terminaalista. 😀

Reply
Sateenmuru 26 syyskuun, 2016 - 10:28 am

Mielenkiintoista! Tein itse äskettäin myös automatkan Espanjassa (+ Ranska & Andorra), lähtöpisteenä tosin Barcelona. Pidin itärannikon maalaismaisemista, ja haluaisin ehdottomasti käydä näissä teidänkin paikoissa, etenkin Toledossa. Pidin myös autoilukulttuurista yleensä Espanjassa, oli jouheva ajaa – tosin myös Barcelonan lentokentän liepeillä hääräily vaati sitä navigaattoria. Luinkin teidän linnayöpymisestä aiemmin, pitää muistaa tuo historiallinen ketju seuraavalle Espanjan matkalle!

Reply

Leave a Comment