Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport | Yö lentokentällä

by Anna | TÄMÄ MATKA

Yhteistyössä GLO Hotel Airport

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalissa 2.

Joskus herääminen ennen kukonlauluakaan ei ole riittävä, jotta ehtisimme Oulusta Helsingin aamukoneisiin. Kävimme Malagalla helmikuussa 2018 ja meidän oli lennon aikaisen lähtöajan takia pakko yöpyä edeltävä yö hotellissa.

Lentokenttähotelleja on Helsinki-Vantaan lentokentän yhteydessä 13 kappaletta. Näistä hotelleista vain GLO Hotel Airport sijaitsee sisällä terminaalissa. Hilton, sekä Scandic Helsinki Airport sijaitsevat 200-300 metrin päässä 2 terminaalista. Clarion, Cumulus, Bonus In, Pilotti ym. menevätkin jo siihen sarjaan, jossa pitää ajella bussilla tai junalla 1,5-4 km pitkin Vantaata päästäkseen huoneeseensa.

Siirtyminen ilman matkatavaroita ei sinällään ole ongelma. Ongelma on hinnoittelu. Helsinki-Vantaan hotellikapasiteetti ei riitä lentokentän matkustajamäärille, jolloin luokattomat luukutkin voivat repiä 100 euroa yöltä matkailijalta – vain sijaintinsa takia.

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport | Sijainti

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport sijaitsee Starbucksin ja Alepan lähellä, terminaali 2 alakerroksessa. Päästäkseen hotelliin pitää siis mennä saapumiskerroksesta vielä kerros alaspäin.

Sijainnin suhteen ei kyllä löydy mitään mutisemista. Keskeisempi se ei voisi mitenkään olla. Erityisesti nyt talvella tuntui melkoiselta luksukselta siirtyä hotellihuoneesta lämpimissä sisätiloissa minuutissa turvatarkastukseen.

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport | Yö lentokentällä

Respan henkilökunta oli tehokkaan positiivista porukkaa, jonka iloisuus ainakin minusta tuntui aidolta, ei päälleliimatulta tekopirteydeltä.

Huoneessa oli leveän parisängyn lisäksi vuodesohva, jonka eteen oli saatu mahtumaan myös pöytä. Meillä ei mukana ollut kuin reppu kummallakin, joten tilaa oli kahdelle ihmiselle reilusti. Leveä sänky oli moottoroitu ja päädyn nostaminen tuli tarpeeseen. Kumpikin oli puolinuhaisena liikenteessä, joten pääpuolen kohottaminen helpotti tuhisemista.

Äänieristyksen eteen oli tehty töitä. Mitään ylimääräistä ei huoneeseen kuulunut. Ainoat häiritsijät olivat myöhään saapuvat matkustajat, jotka kailottivat käytävässä.

WC ja suihkutiloissa oli tila käytetty tyylikkäästi hyödyksi ja ne toimivat kahdella aikuisella ihmisellä hyvin. Jos mukana olisivat olleet teinipoikani, niin tässä kohtaa kompakti tila olisi ruvennut nyppimään. WC-pönttö kun sijaitsi käytännössä aivan sängyn vieressä – tosin tietenkin lasiovella eristettynä.

Hammasharjat kävimme noutamassa respasta, koska omamme olimme pakanneet tehokkaasti jo ruumaan laitettuun matkalaukkuun.

Aamiaista voi syödä kahdessa ravintolassa klo 0600 alkaen: CESAR’s Little Italy sijaitsee hotellin vieressä ja O’Learys – portti 29. tuntumassa. Valittavana on myös Grab&Go-aamiainen, jolloin croissantin, mehun ja kahvin saa jostain lentokentän kahvilasta, joita on listalla 11 kappaletta. Me käytimme tätä mahdollisuutta hyväksi aikaisen lähtömme takia.

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport | Hinnoittelu

Olen maksanut 100 euron pintaan useinkin esim. Pilotin tunkkaisesta huoneesta, missä suihkuvedet valuvat huoneen puolelle. Kun vertaa sijaintia, siisteyttä ja huoneen sekä palvelun laatua ylipäätänsä, niin GLO Hotel Airportin hinnoittelu rupeaa vaikuttamaan hyvin siedettävältä.

Sellainen vinkki, että lunastamalla Finnairin palkintosetelin hintaan 93,55€ ja maksamalla 1000 pistettä, saa Smart-huoneen hankittua hintaan 93,55€ + 12,90€ (1000 pistettä).

Huoneita on kahta eri kokoluokkaa. Smart-huoneeseen voi majoittua 1-2 henkeä. Comfort-huoneessa, jollainen meillä oli käytössä, yöpyy max. 3 matkailijaa. Huoneen hinnat alkaen 139€/yö.

Viimeksi Kiinassa halusin hotellin päiväkäyttöön ja tämä onnistuu myös GLO Hotel Airport :issa klo 9-17 välillä.

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport

Lentokenttähotelli GLO Hotel Airport

Olen pieni ja söpö ja mahtuisin hyvin käsilaukkuun. Miten niin en saa tulla mukaasi?

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

20 comments

Antero 21 lokakuun, 2021 - 12:03 pm

Kiitos hyvästä artikkelista lentokenttähotelleissa yöpymisestä. On hyvä tietää, että voi saada näin hienoja huoneita jo 139 eurolla yöltä. Jos löytää hyvän lentokenttäparkin ja mukava huone on valmiina odottamassa, on se tietenkin hienoa. Ehkä kokeilen sitä seuraavilla matkoillani, kiitos! https://www.lentoparkki.fi/

Reply
Antero 21 lokakuun, 2021 - 12:02 pm

Kiitos hyvästä artikkelista lentokenttähotelleissa yöpymisestä. On hyvä tietää, että voi saada näin hienoja huoneita jo 139 eurolla yöltä. Jos löytää hyvän lentokenttäparkin ja mukava huone on valmiina odottamassa, on se tietenkin hienoa. Ehkä kokeilen sitä seuraavilla matkoillani, kiitos!

Reply
Rosa 3 maaliskuun, 2018 - 12:27 am

Vähän samanlaisia ajatuksia kuin muillakin kommentoijilla. Olen yöpynyt lentokentällä kaksi kertaa: kerran Glossa ja kerran Hiltonissa. Jälkimmäinen tarjosi parempaa vastinetta rahalle ja oli hiukan edullisempikin.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 3 maaliskuun, 2018 - 10:01 am

Kiitos Rosa

Hiltonissa olemme yöpyneet lukuisia kertoja. Välillä olemme tarkoituksella ottaneet sen executive roomin, jolla pääsee loungeen syömään. Hilton on erittäin hyvällä paikalla, mutta kallis.

Nyt tuo kirjoittamani Finnairin setelitarjous tekee GLO:n hinnan niin edulliseksi, että Hilton tulee häviämään siinä reilusti. Eli jos 100 eurolla pääsen terminaaliin yöpymään, tulee tuota tarjousta varmasti käytettyä jatkossa.

Reply
Petri 28 helmikuun, 2018 - 9:23 pm

Ah, lentokenttähotellien aatelia on on Best Western The Plaza Hotel Honolulun lentokentän lähellä (ei tietenkään kävelymatkan..).

Astuttiin huoneeseen sisään ja luulin että joku oli jättänyt ikkunan auki, sen verran kova meteli naapurissa olevalta H1-valtatieltä. Ei ollut. Yöpöydillä oli vinkiksi korvatulpat, huoneita muihin suuntiin ei ollut tarjolla. Vieressä oli ~18 kaistainen moottoritie.

Poikkeuksellisesti laitoin TripAdvisor-arvion, yhdellä tähdellä — joka oli aamiaisravintolan tarjoilijan ansiota. Hotellilla oli hyvä peruste meteliin — moottoritie rakennettiin vasta hotellin jälkeen. Moottoritietä rakennettiin 44 km 1959-1986. Ehkä ottivat nokkiinsa kun sanoin että Waikiki Beachin rantapenkillä olisi ollut hiljaisempaa.

Parhaimmillaan lentokenttähotellit ovat kyllä äärimmäisen mukavia.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 28 helmikuun, 2018 - 10:09 pm

Lentokenttähotelleista voisi kyllä kirjoittaa ihan oman koosteensa. Ja ei tosiaan positiivisessa mielessä 😀

Toinen on tuo matkan ilmoittaminen. Jos hotelli ilmoittaa olevansa 2 km päässä lentokentästä, se saattaa pitää paikkansa jostain kulmasta mitattuna, mutta mm. Madridista terminaalista 4 ajomatkaa hotellille kertyi 9km! Ei enää ihan lentokenttähotelli…Ilman navigaattoria pyörisimme varmaan edelleen lentokentän ulosmenojen ja kehäteiden risteyksissä.

Reply
Mari 26 helmikuun, 2018 - 11:01 pm

Olen yöpynyt tasan kerran lentokenttähotellissa, voisi kyllä alkaa hyödyntää niitä useamminkin. Siistin näköinen huone!

Reply
Anna 27 helmikuun, 2018 - 10:20 am

Kiitos Mari

Huone oli todella siisti.

Me käytämme lentokenttähotelleja melko paljon. Suomessa toki, mutta vielä enemmän niitä usein joutuu varailemaan ukomailla paluun tai myöhäisen saapumisen yhteydessä.

Reply
Terhi | VAGABONDA 26 helmikuun, 2018 - 9:01 pm

Työmatkoilla olen yöpynyt useita kertoja Pilotissa, Hiltonissa ja kerran GLOssa. Pilotti ei todellakaan ole hääppöinen ja matka potuttaa, Hilton on suosikkini, ja GLO oli aikamoinen pettymys. Huone oli niin pieni, että tuntui seinien kaatuvan päälle. Menin sitten iltaviinille lentokentän kahvilaan ja istuskelin siellä niin kauan, että väsymys iski ja saatoin mennä koppiini nukkumaan. Tämä teidän huone näyttää paljon paremman kokoiselta, joten ehkä minut yksinäisenä vain tyrkättiin pienimpään mahdolliseen huoneeseen. Sijainnista plussaa, mutta eipä se Hiltonkaan liian kaukana ole 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 26 helmikuun, 2018 - 9:57 pm

Kiitos Terhi

Kävin katsomassa hotellin kotisivuilta ja heillä on kahta huonekokoa: 11,5 (Smart) ja 14,5 (Comfort) neliötä. Ilmeisesti huoneen muoto/kalusteiden sijoittelu vaihtelee, eli sillä lienee se suurin merkitys, kuinka tilavaksi tilan tuntee. (Ja sitten tietenkin se, minkäkokoisiin hotellihuoneisiin on yleensä tottunut)

Meillä oli siis tuo 14,5 neliötä. Se ei kyllä tuntunut mitenkään ahtaalta, mutta tosin meillä ei ollut matkalaukkuja tai edes paksuja talvivaatteita viemässä tilaa.

Reply
Minna M 26 helmikuun, 2018 - 1:53 pm

Sen verran on kallis hinta, että meidän 6 henkinen budjettimatkailija-perhe on lähtenyt kotoa keskellä yötä ajelemaan lentokentälle. Tosin asumme kyllä paljon lähempänä kenttää. Reilussa tunnissa ajaa lentokentälle.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 26 helmikuun, 2018 - 1:58 pm

Kiitos Minna

Jos olisikin tunnin matka kyseessä, niin eipä tuo olisi ongelma. Ongelma kun on se, että me ei yksinkertaisesti ehditä Oulusta lähtevällä ekalla koneella osalle lennoista. Se kun on Helsingissä klo 0600. Tätä pohjoista sijaintia on tullut kirottua kyllä useamman kerran…

Reply
Kari 26 helmikuun, 2018 - 11:23 am

Meillä on kyllä aivan toisenlaisia kokemuksia kyseisestä hotellista, joulukuulta 2017. Respan palvelu oli luokattoman huonoa, kun paikalla oli vain yksi ihminen, joka yritti samalla hoitaa aulabaarin myyntiä. Huoneeseen kuului epämääräistä melua, ikäänkuin suoraan yläpuolella olisi ollut lentoaseman käytävä tai jokin huoltoalue, jolla läpi yön vedettiin/lykättiin kärryjä tai matkalaukkuja. Aamiainen (CESAR’s Little Italy) oli myös huomattavasti keskiverron alapuolella. Aamiaishuone oli kuin huoltoaseman baari ja palvelukin samaa tasoa. Enpä ole koskaan aiemmin ollut hotelliaamiaisella, jossa asiakkaan täytyy itse viedä likaiset astiat pöydästä. Ennemmin kävelen jatkossakin Hiltoniin, kuin menen toistamiseen GLO Hotel Airportiin.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 26 helmikuun, 2018 - 11:57 am

Kiitos Kari

Me saavuimme aika myöhään, joten muita sisäänkirjaantujia ei ollut kuin me. Mutta onhan se selvää, ettei yksi ihminen ei mitenkään riitä respaan kiireaikoina. Nyt illastakin paikalla oli 2-3 koko ajan.

Meteliä ei meidän huoneeseen kuulunut, mutta ne huoneet sijaisevat eri käytäillä, joten liekö joku käytävä sitten meluisampi kuin toinen. Itseäni häiritsivät möykkäävät hotelliasukkaat. Ihme juttu, että pitää kailottaa käytävällä ja paiskoa ovia, vaikka tietää varmasti muissa huoneissa olevan nukkuvia ihmisiä.

Aamiaisen nousimme jostain lentokentän kahvilasta. Se ei nyt kummoinen ollut. Lähinnä pahimman kahvinhimon vei pois.

Reply
Heta 25 helmikuun, 2018 - 1:32 pm

Tämä on ihan loistavaa tietoa tulevaa varten. Mulla tulee monesti nukuttua kentällä, koska aikataulut ei koskaan oikeen mätsää. Tällä viikolla kirjoitankin blogissa kentällä (siis kentällä kentällä penkeillä) nukkumisesta, mutta täähän olis loistava vaihtoehto ainakin HKI-Vantaalla!

Reply
Anna 27 helmikuun, 2018 - 10:37 am

Kiitos Heta

Luinkin kirjoituksesi lentokentillä nukkumisesta. Tämä hotelli, tai oikeastaan mikä tahansa hotelli, on kyllä paljon miellyttävämpi vaihtoehto : )

Reply
NelliL 25 helmikuun, 2018 - 1:29 pm

Olen aina kuvitellut, että lentokenttähotellit on jotenkin vähemmän hienoja. Vähän niin kuin retkeilymaja tyyppisiä. Mutta ihan kivaltahan ne näyttää 🙂

Reply
Anna 27 helmikuun, 2018 - 10:38 am

Kiitos NelliL

Lentokenttähotellit, etenkin ulkomailla voi olla todella hienoja! Juuri katsottiin Rooman lentokentän läheltä hotellia. Osa oli sellaisia, että niissä olisi voinut viettää koko loman : )

Reply
Karoliina Kazi 25 helmikuun, 2018 - 1:27 pm

Olenkin usein miettinyt tätä vaihtoehtoa jos jatkolento Kuopioon on pitkällä vaihdolla (nykyään esim myydään 15-20h vaihtoaika lentoja) ja tulee myös kalliiksi aina mennä kavereiden luokse yöksi taksilla ja sitten aamulla taas takaisin kentälle. Ollaan yövytty Glo Hotelli Kluuvissa muutaman kerran ja aina viihdytty hyvin. Kiitos esittelystä!

Reply
Anna 27 helmikuun, 2018 - 10:42 am

Kiitos Karoliina

Ollaan joskus otettu Finnairin bussi keskustaan ja sieltä sitten hotelli, jos pitkä vaihtoaika. Mutta Oulusta usein se halvin kone tulee vasta myöhään illasta ja jos kone lähtee eteenpäin aamulla aikaisin, niin ei viitsi lähteä enää mihinkään keskustaan.

Tämä oli ensimmäinen GLO-hotelli jossa yövyin ja voisin kyllä kokeilla niitä muitakin. Jotenkin olen vain niin jämähtänyt Radisson Plazaan, että tulee siitä aina huone otettua.

Reply

Leave a Comment