Lasagne Bolognese Erittäin Hyvä (ellei täydellinen)

Lasagne Bolognese Erittäin Hyvä (ellei täydellinen)

huhtikuu 8, 2017

Jos tähtäimessä on Lasagne Bolognese erittäin hyvä ja aikaa on 4-5 tuntia, tässä ohje siihen.

Ohje on melko vaativa ja sopii vain kokeneille kokeille. Ainesosien määrä, sekä niiden vaikea saatavuus voi aiheuttaa liikaa stressiä aloittelijoille, joiden onkin ehkä tarpeen hankkia kokemusta valmistamalla lasagne alussa vaikka näin.

Jotta suoritusta ei häirittäisi, on hyvä tehdä selväksi talon muulle väelle, että ruoka on valmis 5 tunnin kuluttua. Tällä aikaa he voivat hankkia nälkää sopivaksi katsomallaan tavalla. Suositeltavia ovat oman huoneen siivoaminen, kesärenkaiden vaihto, koiran pesu ja trimmaus, omenapuiden leikkaus tai varaston järjestely. Olkoon valinta mikä tahansa, kokille on suotava ehdoton rauha.

.

Lasagne Bolognese erittäin hyvä (ellei täydellinen)

Tee ensin bolognesekastike, johon tarvitset:

  • sipuli pilkottuna
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 kg hyvää jauhelihaa
  • tölkki Pirkka pastakastike tomaatti-valkosipuli 390g
  • tölkki Dolmio Bolognese Classico -kastiketta
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl Heinz ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tumma balsamicoa
  • 2 rkl sokeria
  1. Kuullota sipuli oliiviöljyssä
  2. Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti
  3. Lisää loput ainekset
  4. Keitä hiljalleen n. 3 tuntia tai niin kauan kuin haluat

Tähän vaiheeseen menee max 30 minuuttia, joten nyt sinulla on hyvää omaa aikaa ainakin 2,5 tuntia. Tämän jälkeen tarvitset:

  • 2 x Dolmio Lasagne Vaaleakastike
  • Barilla lasagnelevyjä
  • 3 x montzzarella palloa
  • 1 prk ricottaa
  • 1-2 dl parmesaaniraastetta
  1. Laita öljyllä voidellun paistovuuan pohjalle bolognesekastiketta ja vaaleakastiketta
  2. Revi montzzarellasta paloja ja levitä ricottaa kastikkeiden päälle.
  3. Lisää lasagnelevyt
  4. Toista vaiheet kunnes vuoka on täynnä
  5. Jätä päällimmäiseksi vain kerros vaaleaakastiketta sekä juustoja. Näin lasagnen pinta pysyy kauniina. Levitä koko komeuden päälle parmesaaniraastetta. Parmasaaniraastetta voi kevyesti sekoittaa muihin aineksiin, niin se ei pala niin nopeasti.
  6. Paista 200 C astetta 50 min. Kurkkaa välillä että ei pääse käristymään liikaa kulmista
  7. Anna vetäytyä 20-30 min

Kun oikein huiskii menemään, on lasagne uunissa 15 minuutissa, joten omaa aikaa on ainakin vielä tunti. Sen voi käyttää valmistamalla salaatin ja valkosipuliöljyä lasagnen kaveriksi tai sitten ihan vain surffailla.

Ai niin. Bolognesekastiketta jää todennäköisesti yli. Pistä pakkaseen ja siinä on spagettia vailla valmis ruoka jollekin kiireiselle päivälle.

Hyvää ruokahalua!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
2 comments

2 comments

Perka huhtikuu 8, 2017 - 8:53 pm

Ei kyllä ole hirveän vaativaa kaataa purkista valmiita kastikkeita pannuun…
Itse tapaan tehdä kaikki lasagnen kastikkeet alusta loppuun, enkä kyllä pidä itseäni mitenkään erityisen taitavana kokkina.Ja mitä on monzzarella?En ole moisesta ikänä kuullutkaan.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA huhtikuu 8, 2017 - 9:58 pm

Eeh… Perka ei ole nyt oikein kärryllä, tai siis pannulla 😀

Reply

Leave a Comment