Lapland Hotels Tampere | Kokemuksia

by Anna

”Sponsored by Minä ite”

Lapland Hotels Tampere | Kahden yön kokemuksia

Lapland Hotels Tampere valikoitui yöpymispaikaksi Tampereen reissulla elokuussa 2018. Lapland Hotels Tampere osoittautui tyylikkääksi hotelliksi, joka kuitenkin varausvaiheessa hieman epäilytti vahvan Lappi-teeman takia.

Ajatus Lapista keskellä Tamperetta oli mielikuvana kuin sika satulassa. Onneksi Lappi-teema tuli hotellissa esiin vain ihan perus porontaljoina ja sarvina, muutamana kelona sekä saamelaisrumpuina. Onko joku jo muuten muistanut pahastua rummuista – koska saamelaiset, eksotisointi, kulttuurillinen omiminen ja niin edespäin..?

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere | Lappi-teema ja huone

Sisääntulo, aula ja ravintolatilat olivat rento ja tulijan tyylikkäästi vastaanottava kokonaisuus. Esillä oli poronnahasta valmistettuja tuotteita (myynnissä), tuikkuja, paljon lyhtyjä, söpösti pinottuja halkoja ja kaasutakkoja. Sisustus upposi ainakin aasialaisiin kuin veitsi sulaan voihin. Seurailin, kun japanilainen pariskunta kuvasi varmasti jokaisen risunkin.

Jokaisessa kerroksessa oli oma teemansa: lapin ruska, talvi, kevät, kesä ja usva. Lappi-teema jatkui myös huoneiden sisutuksessa. Poronkuvia, poronsarvia, mutta ei onneksi enää porontaljoja.

Huone oli varsin tilava ja vuoteen lisäksi sinne oli saatu mahdutettua kunnolliset nojatuolit ja pöytä. Sisustus sekä värimaailma miellyttivät silmääni ja käytetyt materiaalit vaikuttivat laadukkaita. Sängyn päälle oli kuitenkin valikoitunut onnettoman pienet ja vähäpiikkiset poronsarvet. Ilmeisesti ne vähän komeammat oli kiinnitetty sauna- ja juhlatiloihin. Tämä nyt on ihan höpsöä, sillä ainakin aasialaiset arvostaisivat niitä isoja sarvia huoneessa. You know – mieskunto, poronsarvijauhe jne. Vähän siitä, että verisarvia ei Suomessa saakaan katkoa.

Näkymä aukesi Tampereen kattojen ylle kolmesta ikkunasta, joiden eteen sai yöksi vedettyä pimentävät verhot. Jonkinlaista kevyttä näkösuojaa vastapäisiin taloihin olisin kaivannut päivän aikana.

Huoneessa oli hyvin lämmin ja lämpötilan säätäminen kylmemmäksi ei tuonut sen suurempaa helpotusta. Tosin takana oli pitkä hellejakso ja ulkona lämpötila vierailumme aikana edelleen +22C. Ylipäätänsä ihan jees, että se koneellinen ilmastointi löytyi.

Kylpyhuoneesta näki, että ikää hotellilla alkaa jo olemaan. Kaakeleihin oli kiinnitetty vuosien saatossa peilia ym. useampaankin kohtaan. Lasisen liukuoven kädensija oli onnettoman pieni. Painavan oven auki nykäisy pelkillä sormenpäillä aiheutti vähän mutinaa.

Minibaarin hinnoittelu oli suolainen, mutta harvemmin sieltä tulee mitään nautittua, etenkin kun Suomessa kraanavesi kelpaa hyvin juotavaksi. Kylpytakit olivat mukava lisä huoneen varusteluun.

Teppo käväisi saunassakin, joka lämpiää asiakkaille joka päivä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevat saunat olivat ainakin nyt siistit ja rauhalliset. Saunan oikea lämpötila on tietenkin makukysymys, mutta tämä sauna oli kovin kuumaksi säädetty. IR-saunassa oli tarjolla jopa joogaopastusta.

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere

Lapland Hotels Tampere | Sijainti ja pysäköinti

Lapland Hotels Tampere sijaitsi hieman syrjässä Tampereen ydinkeskustasta, mutta koska liikuimme autolla, tämä ei ollut mikään ongelma. Jalkaisinkin hotellilta pääsi keskustaan kymmenessä minuutissa. Ympäristössä on yliopisto ja Tamperetalo.

Auton olisi saanut hotellin parkkihalliin hintaan 19 euroa vuorokausi. Kadunvarressa pysäköinti maksoi 1,60€/tunti ja oli 18-08 välillä maksuton, joten valitsimme tämän. Paikka löytyi samasta korttelista. Hotellin edessä on pysäköintitilaa, missä tavarat voi rauhassa purkaa ja lastata.

Lapland Hotels Tampere | Aamiainen

Lapland Hotel Tampere on saanut paljon kehuja aamupalastaan. Henkilökohtaisesti arvostan aamiaisessa kahta asiaa. ”Less is more” ja paikallisuus kunniaan. En kaipaa ”sen seitsemää sorttia”, vaan muutama hyvä riitää. Paikallisuus on yhtä kuin kotimaisuus, ja sitä kautta se ekologisin ratkaisu.

Buffet-tyyppisen ratkaisun heikoin lenkki on usein esillepano. Räävittyjä levitteitä, nuutuneita salaatteja ja purkista kipattua munakokkelia. Visuaalisestikin näistä aineksista on melko hankala saada kaunista katseltavaa, vaikka kattaus on kuitenkin puoli ruokaa. Lapland Hotel Tampere onnistui välttämään pahimmat mokat pitämällä esillä olevan ruokamäärän pienenä, täyttämällä tarjoiluastioita usein ja siistimällä aluetta tehokkaasti.

Lapland Hotel Tampere vastasi paikallisuuteen tarjoamalla mustaa makkaraa. Musta makkara oli yhdistetty myös Lappi-teemaan, eli tarjolla oli poro-mustaa (tehty poronvereen). Se, mitä muuta poro-mustan lisäksi tuotetaan Lapista, ei auennut tuotekorteista.

Parhaiten aamiainen onnistui kaloissa. Valikoimassa oli erinomaista kylmasavustettua haukea, marinoitua lohta ja katajamarjamarinoitua siikaa.

Leikkeleinä oli kalkkunaa ja mureaa porsaan savulihaa. Poroa olisin kaipaillut, mutta ymmärrän, että sen kilohinta on kohtuullisen korkea tarjottavaksi buffassa. Paistopisteestä sai tilata munakkaan mm. savuporolla tai sienillä.

Sesonkituotteita ei oltu hyödynnetty mitenkään näkyvästi. Ananaksen sijaan esille kannattaisi näin syksystä tuoda omenia, marjoja ja kauden vihanneksia.

Aamiainen nautittiin melko hälyisässä korkeassa tilassa, johon pöydät oli sijoitettu ahtaasti. Kahvi tuotiin pöytään ja palvelu oli reipasta. Summa summarum. Aamiainen oli hyvä, mutta ei mitenkään erikoisen mieleenjäävä.

Lapland Hotels Tampere

Lapland hotelleja on Suomessa 17 kappaletta, joista 14 on Lapin hotelleja ja 3 kaupunkihotelleja (Tampere, Oulu ja Helsinki).

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

15 comments

Cilla Maria 20 tammikuun, 2020 - 12:20 pm

Aika lailla samansuuntaisia mietteitä. Lisään tän siihen mun Oulu-postaukseen.

Reply
Anna-Katri / Adalmina's Adventures 26 elokuun, 2018 - 8:29 am

Näyttää kyllä kaikin puolin kivalta hotellilta, eikä sellaiselta perinteiseltä suomalaiselta kasariketjuhotellin sisustukselta. 🙂 Ja minä olen varmasti sitten se joka aasialaisten lisäksi intoilisi juuri noista Lappi-yksityiskohdista. 😀

Reply
Periaatteen Nainen 25 elokuun, 2018 - 5:19 pm

Vanhan kotikaupungin kasvava hotelli- ja ravintolatarjonta ilahduttaa, ja kiva lukea niistä näin seikkaperäisiä selvityksiä. Ei ehkä (kasvissyöjänä ainakaan aamupalan puolesta) se oma ykkösvalinta, mutta toivon onnea ja menestystä etenkin messu- ja konfrenssikävijöiden keskuudessa.

Reply
Sandra Nenonen 25 elokuun, 2018 - 5:25 am

Lapland-hotelleissa ei ole tullut käytyä, mutta tätäkin hotellia selasin, kun mietin paikkaa synttäriyölleni. Ihan perustavaralta näyttää ja uskon, että aasialaisiin uppoaa tuo rekvisiitta. Hotellin aamiainen on monen suomalaisen hotellin kompastuskivi, mutta tämä vaikutti ihan kohtuulliselta. Mutta kaikesta päätellen Lappi-teemaa olisi voinut viedä jotenkin pidemmällekin?

Reply
Anna 25 elokuun, 2018 - 5:47 am

Kiitos Sandra

Juu, ei tämä nyt oululaisen silmin katsottuna mitenkään ihmeellisen ”lappia” ollut, mutta aasialaiset tykkäsi selvästi. Kuten kuvasit, peruskiva hotelli.

Niin… Aamiainen. On se vaan ihme, että niin yksinkertainen asia voi mennä niin monella tapaa pieleen useassa hotellissa.
Itse olisin tässä hotellissa selvästi enemmän kertonut, miten tuotteet yhdistyvät Lappiin ja tarjonnut enemmän edes Pohjois-Suomesta olevia tuotteita. Leipäjuusto kun nyt ei varsinaisesti esim. ole mikään ”lappilainen” juttu 😀

Reply
Kohteena maailma / Rami 24 elokuun, 2018 - 8:52 pm

Itse en ole Tampereen Lapland Hotelissa yöpynyt, mutta pääsyynä on se, että astustelen siinä aika nurkalla. Itse asiassa yövyn aina silloin tällöin Tampereella, mutta aina Ilveksen yläkerroksen huoneissa ihailemassa ”maailman kauneinta maisemaa”. Mutta asiaan…

Ainoa Lapland Hotels kokemus on kotikaupungistasi Oulusta, jossa hotelli oli mennyt jättiharppauksen eteenpäin vanhan Holidays Inn’sin ajoista. Aika samanlaiselta sisustus näytti siellä kuin Tampereella ja aamiainen oli paras perustason suomalaisista ketjuhotelleista -> vaikka mustaa siellä ei ollutkaan. Itse ihastuin siihen, että omeletit tehtiin ”Aasian malliin” livenä sellaiseksi, kuin itse halusi! Muutenkin aamiainen palvelun, tarjottavien ja siisteyden puolesta oli huippuluokkaa eli tulevaisuudessa Lapland Hotel tulee olemaan useammin vaihtoehtona.

Reply
Anna 25 elokuun, 2018 - 4:38 am

Kiitos Rami

Ilmeisesti nämä kaikki hotellit vedetään samalla sisustuksella läpi. Helppoa ja tunnistettavaa.
Munakas oli kyllä hyvä, tosin jos saisin valita, ottaisin siihen sipulia, tomaattia ja jotain yrttejä mieluiten.
Kyllä, menisin uudestaan ja voisin testata myös Helsingin hotellinkin.

Reply
Merja / Merjan matkassa 23 elokuun, 2018 - 7:20 pm

Lapissa olen yöpynyt Lapland hotellissa mutta en tiennytkään, että niitä on myös ”etelässä”. Vaikuttaa aika perushotellilta lukuunottamatta Lappi rekvisiittaa. Minkälainen hintataso tuolla oli?

Reply
Anna 24 elokuun, 2018 - 5:21 am

Kiitos Merja

Kaksi yötä maksoi 240 euroa aamiaisineen, eli sanoisin, että sijoittuu keskihintaan. Juu. Perustasoa. Siistiä ja toimivaa.

Reply
Teija / Lähdetään Taas 19 elokuun, 2018 - 3:56 pm

Olen käynyt vain Oulun Lapland hotellissa, ja ihan kuin siitä olisit kirjoittanut sillä erotuksella, että aamiaisesta en muista mitään muuta kuin että kaikki oli niin suolaista, että oli jopa hankalaa syödä. Muuten varsin hyvä kokemus.

Reply
Anna 25 elokuun, 2018 - 4:44 am

Kiitos Teija

Aamiainen voi mennä pieleen monella tapaa ja liika suola on yksi varmimmista. Joskus tosiaan munakas on niin tönkkösuolainen ja tarjolla on tyyliin vain suolakurkkuja, suolaisia lihapullia, pikkumakkaroita ja pekonia, että itsekin rupeaa vegaaniksi nopeasti.
Tampereen aamiainen ei liiasta suolasta kärsinyt, mutta hotellien olisi hyvä ylipäätänsä kiinnittää asiaan erityistä huomiota.

Reply
Aron / Ja sitten matkaan... 19 elokuun, 2018 - 2:13 pm

Tuo sijainti tosiaan on pikkuisen syrjässä, mutta Sokos Hotel Villa näkyy olevan siinä ihan vieressä. Siellä olemme yöpyneet ja matka keskustaan oli kävellen ihan maltillinen. Toki keskeisempiäkin hotelleja Tampereella on. En olekaan aiemmin lukenut/kuullut keneltäkään kommentteja tämän ketjun hotelleista. Ainoa havaintoni ketjusta on tähän asti ollut Helsingin hotellin työmaasta, joka ikävästi aiheuttaa jalankulkuvaikeuksia yhdelle vaihtoehtoiselle työmatkareitilleni Bulevardille. Kuvissasi ainakin Tampereen hotelli näytti sen verran kivalta, että voisin hyvinkin tuota joskus kokeilla. Tosin pelkästään kuvasta katsomalla en olisi arvannut tuota kylpyhuonetta jo enemmänkin elämää nähneeksi.

Reply
Anna Koskela 25 elokuun, 2018 - 5:40 am

Kiitos Aaron

Kyllä tuon matkan käveli kivasti nyt kesäiltana. Mutta jos olisi talvi ja räntää tuli vaakasuorassa vasten naamaa, niin tilanne olisi tietty toinen.

Niin ne kuvat voivat valehdella 😉

Reply
Tarja 19 elokuun, 2018 - 5:28 am

Huomenta
Olipa mukava lukea juttusi Tampereen Laplandista, koska itse olen monta kertaa majoittunut Oulun Laplandiin.
Näyttävät olevan samanlaisia.
Ehkäpä ensi kesänä majoitun Tampereen Laplandissa minäkin.

Reply
Anna 19 elokuun, 2018 - 7:39 am

Kiitos Tarja

Oulun Laplandissa ei ole tullut käytyä, koska itse asun Oulussa, mutta sen sijainti ainakin Ainoapuiston vieressä on kiva. Helsingin Laplandissa voisi yöpyä kyllä. Se on ilmeisesti näistä uusin.

Reply

Leave a Comment