La Manga del Mar Menor – Mutakylpyjä suolajärvessä kuin Kuolleessameressä

by Anna | TÄMÄ MATKA

La Manga del Mar Menor

Alicantesta 70 km etelään sijaitsee La Manga del Mar Menor. Paikka on oikeastaan n. 25 km pitkä maakaistale, joka erottaa Mar Menorin ja Välimeren toisistaan. Vielä 1500-luvulla La Manga del Mar Menor ei ollut kuin muutama pieni saari, mutta aika on luonut maata lisää meren kuljettamasta mudasta. Nyt paikalla on pitkä ja kapea kaistale, joka on kuin luotu matkailukäyttöön.

Paikalta ei löydä mitään alkuperäistä, sillä ei siellä mitään ole koskaan menneisyydessä ollutkaan. Alue sai olla sellaisenaan 1960-luvulle asti, minkä jälkeen La Manga del Mar Menor otetiin suoraan matkailukäyttöön. Nykyään paikka on vahvasti rakennettu lukuun ottamatta aivan pohjoisosaa, joka on säilytetty alkutilassaan luonnonpuistona.

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor :ista on moneksi

Olen vieraillut La Manga del Mar Menor:in alueella kahdesti ja Teppo kävi koukkauksen siellä yksin nyt tammikuussa 2017. Mar Menor soveltuu mainiosti majapaikaksi niin lapsien kanssa matkustavalle, kuin aikuiselle parillekin. Rantahotellit ovat edullisia ja hyvätasoisia, rannat pitkiä, hyvin hoidettuja ja sopivia vesiurheiluun.

Lähellä sijaitseva La Manga Club on tasokas vaihtoehto yöpymiseen ja soveltuu hyvin golfin ja tenniksen harrastajille. Paikka on valittu kaksi kertaa n. 200 maan matkatoimistojen äänestyksessä Euroopan parhaaksi golfresortiksi.

Tästä linkistä pääset Murcian alueen turistisivuille (englanniksi)

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

”Las Salinas”, suolajärvet

Mar Menorin alueelta löytyvät myös ”Las Salinas”, suolajärvet. Järvien suolapitoisuus vaihtelee vuodenaikojen mukaan, mutta on yleensä 35-40%. Korkea suolapitoisuus johtuu alueen suolantuotannosta. Nykyään vuotuinen tuotanto on noin 75 000 tonnia merisuolaa. Merisuolaa myydään alueella säkeittäin ja sitä näkee korkeiksi kasoiksi varastoituna ympäri aluetta.

Vertailun vuoksi Kuolleenmeren suola- ja mineraalipitoisuus on korkeimmillaan 33 prosenttia. Israelin Kuollutmeri tunnetaan Mar Menoria paremmin, mutta samasta ideasta (aikuisten mutaleikeistä) on kylpemisessä kyse. Mar Menorin suolajärvien mudasta löytyy mm. kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fluoridia, klooria ja sulfaattia. Kylpyjen kerrotaan auttavan ainakin niveleumaan ja erilaisiin iho-ongelmiiin.

Mutaesiintymiä on useissa paikoissa Mar Menorin reunamilla, kuten Las Charcasissa, Baños de Lodo de lo Paganissa, San Pedro del Pinatarissa, Marchamalon suolatasangoilla La Mangan eteläpäässä sekä La Manga del Mar Menorissa, Playa Paraison läheisissä suolajärvissä.

Mutakylpyyn

Mar Menor:in alueella on erikoistuttu wellness-turismiin, mutta mutakylvyn voi ottaa ihan omatoimisestikin.

San Pedro del Pinatarissa sijaitseva alue nimeltä Las Charcas on suosituin kohde mutakylvyille. Veteen pääsee sitä varten rakennetuilta laitureilta, tai kahlaamalla. Sitten vain kahmitaan käsin tai jollain astialla mutaa järven pohjasta, sivellään sitä ihoon ja annetaan kuivua auringossa. Parhaimman tuloksen saa, kun hieroo kuivuneen mudan kuivaharjauksen tapaan pois iholta.

Paikallisen legenda kertoo, että parhaimman tuloksen saadakseen mudan levityksen jälkeen tulisi  kävellä 3 km matkan Molino de la Calceteran tuulimyllylle ja takaisin, ennen kuin huuhtoo mudan pois. Jos aiot sinne kävellä, ota juotavaa ja hattu mukaasi.

Mutaa ei saisi mennä huuhtomaan takaisin samaan paikkaan, vaan pesu tulisi suorittaa toiselle puolella aallonmurtajaa. Kokonaan puhtaaksi ihoa ei saa mitenkään, joten pyyhe menee aika mielenkiintoiseen kuntoon. Uimapukukin haisee tuon jälkeen kamalalta.

HUOM! Kokeile ensin miten ihosi reagoi mutaan. Kyse on kuitenkin viimekädessä matalasta seisovasta vedestä, jossa on paljon mikrobeja.

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

Vuokraa polkupyörä ja bongaa lintuja

San Pedro del Pinatarin alueella kannattaa vuokrata polkupyörä ja suunnata kohti niemen kärkeä aikaisin aamulla. Silloin paikalla ei ole kuin muutama kalastaja. Niemen kärjestä erottaa selvästi laguunin toisen puolen rakennukset, joihin matkaa lienee muutama kilometri. Matkaa pyöräilylle tulee rapiat 20 km.

Lintubongarit löytävät alueelta flamingoja, haikaroita, tiiroja, kuoveja, pöllöjä sekä monia muita lintuja, jotka pysähtyvät alueella muuttomatkoillaan. Oheisesta linkistä pääsee lintubongareiden sivuille.

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

2 comments

Johanna @ Out of Office 26 helmikuun, 2017 - 7:45 pm

Voi mikä pettymys! Odotin näkeväni teistä kunnon mutakylpykuvia. Rahat takaisin! 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 26 helmikuun, 2017 - 7:56 pm

On tulossa. Minusta ainakin.

Oikeasti olen lisäämässä oman mutakylpykuvani vielä tänään 🙂

Reply

Leave a Comment