Kuvahaaste – 10 kuvaa vuodelta 2020

by Anna

Minkälainen vuosi 2020 oli? Kerrotaanpa siitä kuvin

Muuttolintu -blogin 10 kuvaa vuodelta 2020 -haasteeseen oli kepeä tarttua. Vuoden 2020 muistelot ovat muuten jääneet tekemättä, sillä matkailullisesti(kin) vuosi oli niin masentava. Juttua tehdessäni havaitsin kuitenkin, että aika paljon reissuja alkuvuoteen mahtui.

1. Vuoden suosikkikuva

Kyllä se vuoden suosikkikuva on tämä sulkasatoinen pingviini Etelä-Afrikan Kapkaupungin Boulders Beachilla. Nuori lintu oli kuin rankan viikonlopun jäljiltä. Ulkomuoto johtuu siitä, että pörröinen vauvapingviinin untuvapeite on vaihtumassa hiljalleen oikeaan aikuisen pingviinin sulka-asuun.

Etelä-Afrikka Kapkaupungin pingviinit

2. Arjen luksusta

Mietin pitkään minkä kuvan tähän laittaisin. Hyvin paljon ”arjen luksusta” minulle nimittäin edustaa vapaus lähteä ex tempore pienelle reissulle omalla autolla tai mahdollisuus käydä vaikka hierojalla. Yksi ”arjen luksus” on kuitenkin aina se, kun saa tehdä itse hyvistä raaka-aineista ruokaa ilman kiirettä.

Thaimaalainen limekala

3. Kesäkuva

Kyllähän se kesällä kotimaata piti kiertää. Tässä komeilevat Siikajoen Tauvon ”salaiset hiekkadyynit”.

Siikajoki, Tauvo

4. Ihana majapaikka

Ihanin ja mieleenjäävin hotelli vuonna 2020 oli Abu Dhabin Jumeirah at Etihad Towers Hotel. Jos huone oli kaunis, niin maisema oli vielä kauniimpi. Ikkunasta pystyi ihailemaan näköalaa Arabianlahdelle ja Corniche-rantabulevardille. Illalla vastapäinen rakennus sai UAE:n lipun neonvärit ylleen. Varsinainen yllätys koitti kuitenkin aamusta, kun maiseman eteen oli tullut jotakin vaaleaa ihanaa höttöä. Olimme pilvessä!

Jumeirah at Etihad Towers Hotel

5. Hauska muisto

Hauska muisto ovat Kukka- ja eläinpuisto Escurialin laamat. Kaikenlaisten kriisien ja koronoiden kurittama ihminen saa nollattua päänsä tässä paikassa hyvin. Laamalle kun lepertelee, niin eivät siinä paljon maalliset murheet paina.

Untitled

6. Herkullinen hetki

Paljon herkkuja tuli vuoden aikana syötyä, mutta mieleenjäävin oli ehkäpä tämä. Syvällä Marokon Rabatin medinan keskellä on hurmaava ravintola nimeltä Dar Zaki. Sen löytäminen edellytti sinnikästä etsimistä, mutta vaivannäkö kannatti. Samaa paikkaa tiedän mm.  Reissu-Janin matkat -blogin etsineen vuonna 2016.

Tuossa ravintolassa maistoin ensimmäisen kerran perinteistä pastilla-piirasta, jossa rapean, kerroksittaisen lehtitaikinan sisään laitetaan kanaa, mantelia, kananmunaa ja sahramia. Pastillan päällä ripotellaan tomusokeria ja kanelia. En oikein tiennyt söinkö pääruokaa vai jälkiruokaa.

Dar Zaki

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Marokon Fes oli ihan mukava kaupunki, MUTTA värjäämö ei ollut. Tuhansittain lampaan-, vuohen-, kamelin- ja lehmännahkoja karvoineen ja rasvoineen paahtumassa auringon alla. Tosi kiva seisoa keskellä puolimätiä vuotia ja hengittäen ilmaa, joka on täynnä kalkkia, karvaa ja ammoniakkia. 

Fes

8. Rakkaassa seurassa

Kuva on vuoden 2019 puolelta, mutta menköön. Vuonna 2020 ei niin kamalasti tullut enää kuvia Tepon kanssa otettua. Hänellä alkoi kasvoihin tulla muutoksia, kun kasvaimet halvaannuttivat lihaksia ja hermoja. Mietimme, että en minä sellaisia muistoja halua myöhemmin katsella. Tuossa kuvassa ollaan kuitenkin Italiassa ja siinäkin mielessä hyvässä seurassa, että alle osui vuokraamosta avo-Audi.

Piemonte

9. Suosikkikuva itsestä

Itsestä tulee otettua vähemmän kuvia, mutta sen kerran kun pääsee helikopterin kyytiin, niin pakko oli napata selfie.

Untitled

10. Unohtumaton maisema

Louvre Abu Dhabi ei ole maisema sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta puhummehan me esimerkiksi äänimaisemista ja mielenmaisemistakin. Unohtumaton se kuitenkin on. Sen valkoisena hohtavat seinäpinnat nousevat suoraan ylöspäin turkoosista merestä. Terassit ja portaikot vuorottelevat sisäpihojen ja suojaisten salien kanssa. Kaiken yllä lepää painottoman oloisena mattahopeinen tähtikuvioinen kupoli. Pritzker-palkittu ranskalainen arkkitehti Jean Nouvel on todellakin luonut Abu Dhabin Saadiyat-saarelle jotain täysin poikkeuksellisen eleganttia ja erottuvaa.

Untitled

10 kuvaa vuodelta 2020 kuvahaaste – Ohjeet:

Minkälainen vuosi 2020 on ollut? Kerro se kuvin, edellä mainittuihin otsikoihin sopien. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

11 comments

Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning 23 tammikuun, 2021 - 4:13 pm

Nää kuvahaasteet on kivaa vaihtelua. Meinasin osallistua tähän, mut se jäi sit jostain syystä, enkä tiiä jaksaisko sitä enää osallistua.
Muistan noi sun aiemmat Marokko-postaukset, ja nyt tuli taas lisää intoa lähteä sinne heti kun aika on sopiva. Ei tosin paljoa houkuttele ne nahkapajan olosuhteet, mutta ravintoloita olis varmaan kiva metsästää.

Reply
Merja / Merjan matkassa 21 tammikuun, 2021 - 5:15 pm

Kiva haaste, johon olin myös ajatellut osallistua. Tässä oli kaksi bucket-listalla olevaa kohdetta; Etelä-Afrikka ja Marokko. Alkoi myös kiinnostamaan tuo Louvre Abu Dhabi.

Reply
Pirkko / Meriharakka 21 tammikuun, 2021 - 2:12 pm

Tämä oli ihan kelvollinen blogihaaste 🙂 – itsekin innostuin siihen sitten lopulta.
Marokko, ainakin, näyttää jääneen mieleesi viime vuodelta – tai ehkä se korostuu siksi, että matkojen määrä jäi kai paljonkin matkustavilla kuitenkin viime vuonna melko vähäiseksi.

Reply
Sini matkakuumeessa 19 tammikuun, 2021 - 7:33 pm

Muistan itsekin metsästäneeni Marokon Marrakechissa jotain ravintolaa. Reitti perille kulki pitkin sokkeloisia kauppakujia. Kannatti nähdä vaivaa. Maps Me onneksi auttoi. 😊

Reply
Tiina Johanna / Kookospalmun Alla 18 tammikuun, 2021 - 2:52 pm

Ihania matkamuistoja, kyllä niitä vain mahtui myös vuoteen 2020 itselläkin kaikesta huolimatta. Helikopterilento on varmasti ollut hauska kokemus! Ja nuo pingviinit ovat niin suloisia! 🙂 Uteliain mielin tähän uuteen vuoteen, positiivisesti ja ilman suurempia odotuksia. Marokko on varmasti mielenkiintoinen matkakohde, täytyypä lisätä se bucket listille tulevaisuuden varalle! Hyvää uutta alkanutta vuotta!

Reply
Eila Lokka 17 tammikuun, 2021 - 11:05 pm

Marokko on ollut omalla todo-listalla jo kauan. Mihin aikaan vuodesta kävitte? Tarkeneeko siellä kuinka hyvin helmikuussa? Entä huhtikuussa? Mitkä ovat Marokon parhaat kohteen, jos historia ja kulttuuri kiinnostavat?

Reply
Anna 17 tammikuun, 2021 - 11:25 pm

Kiitos Eila

Olimme maaliskuussa. Suomalaiselle ilma oli päivisin jo hyvin kuuma ja olo hikinen. Illasta toki sitten putosi lämpötila, mutta kevyt takki riitti silti. Eli varmasti tarkenee helmikuussa. Aavikolla tai vuoristossa on sitten viileämpää.

Marrakesh oli aivan ylivoimaisen kiinnostava, mutta ei pääkaupunki Rabatkaan huono ollut. Toki Rabatissa ei niin paljoa mielenkiintoista historiaa ollut. Fes oli myös mielenkiintoinen, mutta melko pieni. Tanger ei sytyttänyt lainkaan.

Sinun kannattaa varmaan lukaista nuo kirjoittamani jutut Marokosta.
https://tamamatka.fi/category/marokko/

Reply
Maapalloilija 17 tammikuun, 2021 - 8:11 pm

Osallistuin myös tähän haasteeseen! Oli oikein kiva katsoa sinun kuvasi ja lukea tarinat niiden takaa 🙂

Reply
Mari/Kodinvaihtaja 17 tammikuun, 2021 - 3:37 pm

Siis, tämä oli niin hyvän mielen kirjoitus. Sinulla todella on taito kirjoittaa, tuoda mukavalla tavalla asioita esiin. Ei uskoisi mitä muuta elämässäsi on vuoden aikana tapahtunut. Ja ehdit käydä Marokossa ja Etelä-Afrikassa – meillä ne piti olla ohjelmassa loppuvuodesta 2020

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 17 tammikuun, 2021 - 2:49 pm

Heh, pingviinit ovat kyllä hauskoja otuksia. Niiden näkeminen on aina hieno hetki, mutta pelkästään Avara luonto -jaksojakin on erittäin hauska katsoa, jos niissä on pingviinejä. Mutta niin ovat kyllä hauskoja eläimiä laamatkin, kuuluvat pingviinien kanssa omiin suosikkeihin! Me ei päästy viime vuoden aikana näkemään kumpiakaan, mutta joitain muita villieläimiä onneksi tuli vastaan. 🙂 Täytyy toivoa, että myös tänä vuonna on kivoja eläinkohtaamisia!

Reply
Anna | Muuttolintu.com 17 tammikuun, 2021 - 1:20 pm

En kestä tuota pingua, ihana! Ihan kivasti ehdit reissuja kokemaan kuitenkin. Louvre Abu Dhabi näyttää huikealta. Kiva kun osallistuit!

Reply

Leave a Comment