Kukka- ja eläinpuisto Escurial – Hyvän mielen kohde

by Anna

Escurial – Laamalle lepertelyä käy terapiasta

Kukka- ja eläinpuisto Escurial. Oulusta etelään noin 25 kilometriä ja ollaan Limingan kunnan alueella. E8-tie veisi Raaheen, mutta itse käännän auton nokan viikottain mökkimatkalla kantatie 86 mukavan routavaurioiselle pinnalle kohti Oulaisia. Noin 7 km risteyksestä, oikealle puolelle sijaitsee Kukka- ja eläinpuisto Escurial.

Tunsin viikonloppuna tarvitsevani eläinenergiaa ja jotain vähän höpsöä tekemistä kaikenlaisten kriisien ja koronoiden rinnalle. Päätin käväistä Escurialissa vuosien tauon jälkeen. Parempaa terapiakeskusta on vaikea löytää. Laamalle kun lepertelee, niin ei siinä paljoa maalliset murheet paina.

Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Untitled

Kukka- ja eläinpuisto Escurial on toiminut jo yli 30 vuotta

Kukka- ja eläinpuisto Escurial, lyhyemmin Escurial lienee jokaiselle oululaiselle tuttu. Puisto on sijainnut samalla paikalla samojen omistajien pyörittämänä jo 30 vuotta. Monelle lapsiperheelle paikka on jokakesäinen vierailukohde. Tiedän isovanhempia, jotka ovat vierailleet Escurialissa ensin omien lastensa ja nyt lastenlastensa kanssa.

Eläinpuisto kertoo itse sivuillaan, että Escurialissa asustelesi yli 50 eläinlajia ja yli 400 asukkia. Varsin suuri määrä erilaisia kotkottavia, hirnuvia, hinkuvia, puputtavia ja jopa puhuvia asukkaita siis.

Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kaija on linnuista vanhin, syntynyt vuonna 1975 ja osaa puhua
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Ankkaparvessa on intian juoksuankkoja ja ruotsin keltainen ankka. Hanhilammikolta löytyvät skånenhanhet, merihanhet sekä italian valkoiset hanhet.
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial

Escurialin aitauksissa kotkotetaa, hirnutaan ja jopa puhutaan

Eläinpuistoon on tullut vuosien varrella yhä enemmän eläimiä. Nykyisin Escurialin aitauksissa on varsin laaja joukko vesilintuja, kanoja, fasaaneita, papukaijoja, kalkkunoita, aaseja, poneja, alpakoita, vuohia, uuhia ja vaikka mitä. Lehmähakakin löytyy parkkipaikan takaa.

Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Mustajoutsenten aitauksessa asustelevat Serban, Sabrina ja Jaska-neiti
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Minulla on hieman huonoja kokemuksia näistä sarvipäistä ulkomailta. Muutaman kerran verenhimoinen tappajavuohi on jahdannut viatonta valokuvaajaa, miehen nauraessa kippurassa auton suojissa.

Eläinenergiaa Escurialista

Kyllä se niin vaan on, että näiden karvaisten kavereiden touhuja seuratessa unohtuvat surut ja murheet. Tosin siinä vaiheessa, kun huomasin lässyttäväni pörröiselle laamalle, piti oikein vilkaista, ettei kukaan vaan ole kuuntelemassa.

Kuvissa poseeraavat alpakat Dante, Darius, Danjal ja Chevy. Tai sitten ei. Nämä pitkien otsatukkien taakse kätkeytyneet pojat eivät itseään esitelleet.

Päivää. Olisiko teillä hetki aikaa keskustella koronatukasta?

Mikä oli parasta? Kana sano kot kot kot kot kot

Mikä sitten on suosikkieläimeni Escurialissa? No kanaset ja kukkoset. Mikäli ottaisin nyt jonkun lemmikin, se olisi todennäköisesti muutama kana. Pitäisi vaan olla piha, johon pääsisivät kuopsuttelemaan… Tosin näin kyllä Budapestissa myös parvekkeella kanalan. Sellainen tuskin kuitenkaan olisi sallittu Toppilansalmen alueella. Jostain syystä kotkottelijat vetoavat minuun vahvasti. Jos siis näitte täti-ihmisen polvillaan zoomailemassa kanakoppeihin – se olin minä.

Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Sebright koristekanoja
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial
Kukka- ja eläinpuisto Escurial

Escurial avoinna:

1.5. – 31.8. joka päivä klo 10 – 20. Lipun myynti lopetetaan tuntia aikaisemmin.

Hinnasto:

Aikuiset 10€
Lapset 8€, (alle 3-v. ilmaiseksi)

Jos matkailet Oulussa päin, sinua voisi kiinnostaa myös Kierikkikeskus.

Kierikkikeskus | Yli-Ii on poroja ja kivikautta – TÄMÄ MATKA

Kierikkikeskus, Yli-Ii. Vuonna 1956 paikallinen maanviljelijä löysi Purkajasuolta Yli-Iistä kivikautisen meripihkahelmen. Helmi ja myöhemmin löytynyt meripihkariipus toimitettiin silloisen tavan mukaan Helsingin Kansallismuseoon ja asia oli sillä taputeltu. Hauskaa silti ajatella näiden meripihkakorujen olleen lähtölaskenta Yli-Iin nousemisessa Suomen arkeologiselle kartalle 1960-luvulla rakennettiin jälleen yhtä Iijoen patoallasta ja alueelta noukittiin turvaan lisää korunpaloja sekä vuosille 5300 – 4100 eaa.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

12 comments

Paula - Viinilaakson viemää 7 kesäkuun, 2020 - 9:47 am

No empäs ole koskaan tästäkään paikasta kuullut, vaikka noilla nurkilla on kyllä tullut ajeltua. Edelleen olen sitä mieltä, että tunnen aivan liian vähän Suomea, ja ihmettelen, että miksei siellä kierteleminen kiinnostanut silloin kun vielä Suomessa asui. Lapset ainakin olisivat tästä paikasta ihan innoissaan. Kivan näköinen paikka.

Reply
Anna 8 kesäkuun, 2020 - 7:41 am

Kiitos Paula

Eipä tuo paljoa mainosta. Ja siis se liittymäkyltti on kyllä nopeasti vilahtanut ohi. Ne jostka siellä joskus on käyneet, muistavat kyllä paikana ja palailevat.

Reply
INDIVUE 6 kesäkuun, 2020 - 9:42 pm

Ihania nuo kanat tuossa artikkelin lopussa. En muista koskaan nähneeni, edes Korkeasaaressa Helsingissä.

Reply
Anna 8 kesäkuun, 2020 - 8:09 am

Kanat olivat siis niin söpön pörröisiä. Ja niitä oli vaikka minkälaisia <3

Reply
Reeta / Tarinoita valoisista maisemista 5 kesäkuun, 2020 - 8:07 pm

Mikä paikka, jonka olemassaolo tuli minulle ilmi vasta nyt! Kiitos vinkistä, näkisin niin itseni höpöttölemässä kaikille paikan kaikille eläimille 😍 Eläinterapia on ehdottomasti parhainta lajissaan, vaikuttaa samantien!

Reply
Anna 8 kesäkuun, 2020 - 8:10 am

Kiitos Reeta

Tuo on todella kiva paikka ja ei liian suuri. Mukava pysähtymispaikka, jos tuolla päin ajelee.

Reply
Christina - We Found Nemo 5 kesäkuun, 2020 - 11:33 am

Tämä olisi varmasti meidän taaperon mieleen! Tosin kyllä kelpais mulle kans laamaterapia <3

Reply
Anna 8 kesäkuun, 2020 - 8:10 am

Kiitos Christina

Laamaterapialle on aina tilaus!

Reply
Pirkko / Meriharakka 2 kesäkuun, 2020 - 6:56 pm

Alpakoista jäi meille ilmeisesti ikuisesti mieleen tapaus, jossa olimme joltain pyöräretkeltä Helsingistä (Espooseen) tulossa ja siippa oli lukenut jostain Metsä-aiheisesta tapahtumasta matkan varrella. En oikein enää olisi innostunut lisämutkasta matkaan, mutta kierrettiin sitten kuitenkin sinne. Ja kaikkien muiden tapahtuma-kuvioiden lisäksi alueelle oli roudattu lasten iloksi pari alpakkaa! No, ilahduttivat ne minuakin, siinä määrin, etten meinannut suostua jatkamaan matkaa! Samaisen paikan ohi kuljemme aina silloin tällöin ja aina päädymme nauraen keskustelemaan alpakoista! Eli hyvän mielen otuksia, kieltämättä!

Reply
Anna 3 kesäkuun, 2020 - 6:56 pm

Kiitos Pirkko

Alpakat ja laamat on ihania. Menen ihan pähkinöiksi niiden edessä. Voisin tosiaan lässyttää ja silitellä niitä vaikka kuinka kauan. Aivan super symppiksiä eläimiä 😀

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 25 toukokuun, 2020 - 10:36 pm

Kivalta näyttävä paikka, jossa eläimilläkin näyttäisi olevan kivat oltavat. Mun suosikkeja noista on ilman muuta alpakat. Paitsi että ovat hauskan näköisiä veijareita, niin niistä tulee mieleen myös paljon kivoja muistoja mukavalta Perun matkaltamme!

Reply
Anna 8 kesäkuun, 2020 - 8:14 am

Kiitos Mikko

Alpakat, laamat, mitkä vaan pörröiset ja vähän hupsun näköiset kelpaa. Tulee heti hyvälle mielelle, kun katselee niiden touhuja.

Reply

Leave a Comment