Korvaako OP Matkavakuutus kahvitetun tietokoneen?

by Anna

OP Matkavakuutus testattiin jälleen…

Sattuipa eräänä tammikuisena aamuna Sevillassa, että kahvikuppi kaatui tietokoneen näppäimistölle. Ei tarvinnut olla mikään IT-ihme ymmärtääkseen, että kuolo oli korjannut koneen.

RIP MacBook Pro 13″ Touch Bar 16 Gt, 512 Gt SSD 10/2018 – 1/2019.

Kyseessä oli vain 4 kk vanha kone. Hopeisen Omenan hinta oli vahinkopäivänä Verkkokaupassa mellevät 2539,90 euroa.

Matkavakuutus

OP Matkavakuutus | Tietokoneen kastumisvahinko on aina huono juttu

Yhden päivän vaeltelin varsin masentuneena Sevillan katuja, mutta illasta piristyin tapasten voimalla tutkimaan millainen matkavakuutus minulla olikaan. OP Vahinkoapu kertoi, että oli tapahtunut tietokoneen kastumisvahinko, joka oli vakuutusyhtiön mielestä harmillinen tapaus. Ei muuta kuin vahinkoilmoitusta tekemään OPn verkkopalvelussa.

Koska kyseinen vahinko tapahtui ulkomailla, hain korvausta matkavakuutuksesta. Tällöin omavastuu on 0 euroa. Alle vuoden vanhassa tietokoneesta ei tehdä ikävähennystä.

Kuukkeloin aihetta ja huomasin, että tietokoneiden päälle näyttää kaatuvan varsin usein jotain nestemäistä. Netissä tulivat vastaan myös kastuneiden koneiden korjaukseen liittyvät ongelmat. Vaihdetuille osille tulee kyllä muutaman kuukauden huoltotakuu, mutta jos joku muu osa kuin vaihdettu ei toimikaan kunnolla, niin maksu ja vaiva jäävät asiakkaalle.

Skenaario jossa minulla olisi korjattu kone, joka ei kuitenkaan syystä x toimisi kunnolla, ei tuntunut hyvältä. Päädyin pyytämään vakuutusyhtiötä hankkimaan uuden koneen, mikäli kastunutta konetta ei kannattaisi korjata. Tuntien Applen huollon hinnat arvelin korjauksen olevan niin kallis, ettei sitä yksinkertaisesti tehtäisi. Tuumailin myös, että vakuutusyhtiö saisi koneen ostettua jostain edullisesti, ja siksi kallistuisi tämän vaihtoehdon puoleen helposti.

OP Matkavakuutus | Miten korvaushakemuksen käsittely eteni

Odottelin muutaman päivän, jonka jälkeen vakuutusyhtiöstä tuli pyyntö toimittaa laite huoltoliikkeeseen. Tarvittiin kirjallinen korjausarvio. Sain mcaresta korjausarvion ja se oli vielä kalliimpi kuin olin kuvitellut. Hintaeroa uuteen oli vain noin 400 euroa.

Seuraavaksi pyydettiin kopiota ostokuitista. Minulla oli kuitteja pino, koska lokakuussa ostettu kone nro 1 hajosi jo vajaan kuukauden käytön jälkeen (!) ja vaihdettiin kokonaan uuteen. Varmuuden maksimoimiseksi lähetin vakuutusyhtiöön kaikki liput ja laput alkuperäisistä ostosta ja takuuvaihdosta. Sitten taas odoteltiin.

15 päivää oli kulunut vahinkoilmoituksen tekemisestä, kun puhelimeen saapui tekstiviesti korvauspäätöksestä. Aikaa kului enemmän kuin vakuutusyhtiön sivuilla luvattu 1-4 arkipäivää, mutta silti käsittelyaika oli ihan siedettävissä. Pahimmillaan joidenkin hakemuksien käsittelyaika näyttää olevan 4-6 viikkoa. Tällainen palvelu, jossa käsittelyajan voi etukäteen tarkistaa, on kyllä näppärä. OP:n käsittelyajat löytyvät täältä.

Matkavakuutus

Onneksi minulla on matkavakuutus!

Tässä vaiheessa pitää todeta, että sillä miten vakuutusyhtiö asian ratkaisi (uusi kone vai korjataan), ei ole oikeasti kamalasti merkitystä. Merkitystä on vain ja ainoastaan sillä, että matkavakuutus on olemassa. Vaikkakin maksan vuodessa sietämättömän määrän vakuutusmaksuja, mieleeni ei silti tule pöljäillä ja kokeilla elämää ilman vakuutuksia.

Vakuutusyhtiö maksoi korjauskustannusarvion mukaisen korvauksen, eli 2121 euroa + kirjallisen korjausarvion hinnan 89 euroa tililleni.

On aina ilo tarjota Teille arvoisat lukijat kokemusperäistä tietoa siitä, miten OP Matkavakuutus korvaa matkoilla tapahtuvia vahinkoja (sarkasmia).


Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

33 comments

Alina 6 syyskuun, 2023 - 10:22 am

Voi ei, kahvin kaatuminen tietokoneen näppäimistön päälle ei tiedä hyvää. Sama on tapahtunut kerran myös omalle läppärilleni, mutta onneksi kahvia kaatui vain vähäinen määrä, ja sain kuivattua kahvin heti sekä tilasin huollon tietokoneelle nopeasti, joten läppäri pelastui. Hienoa kuulla, että matkavakuutuksesi korvasi vahingosta edes huoltokustannusten verran, eli onneksi sinulla oli matkatavaravakuutus.

Reply
Ostolakko jatkuu, vain 2599€ meni - TÄMÄ MATKA 6 elokuun, 2019 - 12:12 pm

[…] Korvaako OP Matkavakuutus kahvitetun tietokoneen? […]

Reply
Sandra 4 maaliskuun, 2019 - 6:11 pm

Siis epäilin ja vahvasti saisitko korvauksen tuosta, mutta onneksi se tuli. Itselläni on kanssa ihan hyvät kokemukset OP:n vakuutuksesta, vaikka jouduin odottamaan kyllä todella pitkään päätöstä. Mitään infoa en tuolloin saanut ja kyselyyni tuli vain pitkä copy paste -vastaus. Tuli korvaus kuitenkin, mikä oli tietenkin tärkeintä.

Onneksi kaatui kahvit reissussa eikä kotona!

Reply
Antti 3 maaliskuun, 2019 - 11:30 am

OP:n matkavakuutus toimii nopeasti ja kätevästi. Asian saa menemään vähän sutjakkaammin kun täräyttää matkakuitit ja ostolaput samantien. Pyytävät niitä aina jokatapauksessa.

Hyvä että meni korvauksen piiriin, toivottavasti seuraava kestää vähän pidempään.

Reply
Anna 4 maaliskuun, 2019 - 6:31 am

Kiitos Antti

Juu. Olisi näin jälkiviisaana voinut tietenkin laittaa kaikki liput ja laput sinne heti. Jotenkin en vaan ajatellut asiaa loppuun. Mutta hoitui onneksi näinkin…

Reply
Virpi/Hätälasku matkablogi 3 maaliskuun, 2019 - 11:18 am

Mainio asia, että kone korvattiin! Onneksi on vakuutukset! 🙂

Reply
Anna 4 maaliskuun, 2019 - 6:29 am

Kiitos Virpi

Onneksi on vakuutus!

Reply
Eve, Jetlaggies 2 maaliskuun, 2019 - 11:10 pm

Mä niiiiiiin rakastan matkavakuutusta<3 En niinkään siksi, että sitä tulisi aina käytettyä, vaan siksi, että elämä, matkailu ja ihan kaikki on vaan niin paljon huolettomampaa sen kera. Moneen vuoteen meille ei tapahtunut juuri mitään matkoilla, mutta sitten alkoi erinäisten pikkuonnettomuuksien, tavaroiden häviämisten ja vähän isompien sairastumisten suo reissuilla (josta muuten kirjoitettu myös blogissamme mm. kokemus OP-vakuutuksen loistavasta palvelusta, kun lapsi sairastui vakavasti Thaimaassa https://www.jetlaggies.com/huone-jota-kukaan-ei-varannut/ ). Kyllähän me tuosta turvasta ihan kunnon rahaa maksetaan, mutta se on kaiken arvoista ja hävittää turhaa panikointia siitä, että "mitä jos jotain tapahtuu". Arkijärjellä ja vakuutuksella pääsee hyvään tilaan reissatessa<3

Reply
Anna 4 maaliskuun, 2019 - 6:25 am

Kiitos Eve,

Kyllä se niin on, että tavaraa vielä saa uutta, mutta sairauksien kanssa ei oikein viitsi ”leikkiä”. Kun läheinen (tai itse) on kipeä, se on aina tosi riipaisevaa ja hankalaa, etenkin jos on vieraassa maassa, missä joka kylässä ei ole lähellekään Suomen tasoista lääkärihoitoa saatavissa. Ilman matkustajavakuutusta en liikkuisi himasta mihinkään…

Reply
Rosa 2 maaliskuun, 2019 - 11:04 pm

Oli sen verran kallis laite, että nyt kai on syytä onnitella hyvästä vakuutuksesta. Minulla on aina ollut OP:n vakuutukset ja hyvin ovat muuten toimineet, mutta ikävähennykset kirpaisevat kun tavara lähtee muiden matkaan. Mulla ei ole nesteistä kaatunut tietokoneelle sikä edes kännykälle, mutta taapero päätti pestä iPadin hanan alla. Se saatiin pelastettua riisipussikikalla.

Reply
Anna 4 maaliskuun, 2019 - 6:22 am

Kiitos Rosa

Viimekerralla kun vakuutusvirkailijan kanssa vakuutuksia tarkistettiin, hän nimenomaan mainitsi siitä, kuinka tietokoneiden hinnat on nousseet ja korvausmäärää korotettiin.
Ikävähennykset kyllä riipii. Muutaman vuoden vanhasta kamerasta esim. ei enää mitään oikein saa…
Outs… hana ja iPad :/ Riisillä on saatu pelastettua ipanan puhelinkin. Hyvä kikka.

Reply
Siiri / Pilkettä 2 maaliskuun, 2019 - 8:54 am

Huh, onneksi meni läpi! 🙂 Jäin vain miettimään että olisiko tuon saanut yhtälailla kotivakuutuksesta jos vahinko olisi tapahtunut kotona…

Reply
Anna 4 maaliskuun, 2019 - 6:18 am

Kiitos Siiri

Oletan, että kyllä. Tosin kotivakuutuksessa on omavastuu.

Reply
Periaatteen Nainen 1 maaliskuun, 2019 - 11:09 pm

Olen ollut kanssa huipputyytyväinen OP:hen, jonka kautta olen vakuuttanut itseni pidemmillä reissuilla. Esimerkiksi kun passi varastettiin Meksikossa hoituivat korvaukset ja kaikki niin nopeasti ja sujuvasti, että teki mieli itkeä. Kerrankin ilosta.

Reply
Anna 4 maaliskuun, 2019 - 6:17 am

Kiitos

Kyllä OP on hoitanut nämä erilaiset caset hyvin. Outs… Varastettu passi :/

Reply
Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 28 helmikuun, 2019 - 7:15 pm

Suomalaiset matkavakuutukset ovat kyllä maailman parhaita! Ei toivoakaan, että esimerkiksi täällä Italiassa saisi mitään edes lähelle vastaavaa (paitsi moninkertaiseen hintaan toki, mutta sittenhän se ei ole vastaava). Millä muuten ostit koneesi? Kannattaa muistaa, että OP-Visalla ostaessa tuoteturva korvaa korttiostokset puoleksi vuodeksi (!!) ostohetkestä kotimaassa, ulkomailla ja verkkokaupoissa 2000 euroon asti, myös kommellusten varalta. Sen jälkeen kun saatiin Visalla joululahjaksi ostetusta ja sittemmin Tapaninpäivänä puuhun ajetusta dronesta rahat takaisin, ei olla mitään kalliimpaa ostettu kuin OP-Visalla.

Reply
Anna 4 maaliskuun, 2019 - 6:16 am

Kiitos Heli

Noinhan se menee. Eli rahalla saa, mutta jonkin kipurajan jälkeen ei ole enää järkeä maksaa suojasta.
Ostin Dinersillä muistaakseni. Mäen olekaan tiennyt tota OP-Visa etua… Mulla on Visa Norwegianin kautta, mutta tuohan kuulosta hyvältä. Kiitos vinkistä.

Reply
Petri 28 helmikuun, 2019 - 2:18 am Reply
Anna 28 helmikuun, 2019 - 9:45 pm

Mä en tajua tota ensimmäistä. Nahkakannet?? Mahtaa olla kivan näköiset hetken kuluttua.

Reply
Merja / Merjan matkassa 27 helmikuun, 2019 - 9:08 pm

Ou nou, harmillinen juttu ja vieläpä noin uudelle koneelle. Onneksi vakuutus korvasi, niistä kun ei aina tiedä. Mulla on matkavakuutus liiton kautta eikä sen toimivuutta ole onneksi vielä tarvinnut testata. Ilman vakuutusta en kuitenkaan reissuun lähtisi, koska milloinkaan ei voi tietää mitä sattuu.

Reply
Anna 28 helmikuun, 2019 - 9:45 pm

Kiitos Merja

Onneksi tosiaan tuli korvauspäätös, joka oli myönteinen.

Vain typerykset seikkailee maailmalla ilman vakuutuksia. Jos on varaa matkustaa, on varaa myös vakuutukseen.

Reply
Katja 27 helmikuun, 2019 - 5:55 pm

OP matkavakuutus on muuten aika kattava! Ainakaan mulla ei oo koskaan jäänyt mikään korvaamatta. Ja palvelu on aina ollut ensiluokkaista! Mun läppärin kastumista ei aiheuttanut kahvi, vaan shampoo… mutta ennen kuin kerkesin edes hakea korvauksia, läppäri rupeskin yhtäkkiä 4vko jälkeen toimimaan (tuossa välissä sitä yritettiin käynnistellä monen monta kertaa eikä sanonut pihaustakaan.. sitten tuli kaveri kylään jota pyysin katsomaan laitetta ja tsädäm hänen ei tarvinut kun painaa käynnistysnappia niin johan lähti toimimaan. Ilmeisesti shampoo kuivuu niin paljon hitaampaa että vasta 4 vko jälkeen virkosi 😀

Reply
Anna 28 helmikuun, 2019 - 9:35 pm

Kiitos Katja

OP on kyllä esim. parempi kuin Turva, joka Tepolla on. Tosin myös hinnakkaampi…

Millaisessa tilanteessa shamppoo voi kastella läppärin : D : D Ei vaan… KAIKKI on mahdollista!

Reply
Stacy Siivonen 25 helmikuun, 2019 - 3:52 pm

Kohta tulee minun vuoroni tutustua matkavakuutuksen saloihin. Sitä ennen penään korvauksia Luftwaffelta kadotetusta matkalaukusta. Minulla ei ole, muuten, ikinä kaatunut mitään läppärin päälle ja olen muutenkin aina sellainen, että mietin, ennen kuin teen.

Reply
Anna 28 helmikuun, 2019 - 9:33 pm

Kiitos Stacy

Mä olen tuhonnut tätä ennen mm. kännykän nesteellä.
Toivottavasti vakuutusyhtiö maksaa sulle ne korvaukset. Oli sulla kyllä varmasti hankalaa olla ilman laukkua tuo reissu.

Reply
Pia / Lyhyenä hetkenä 24 helmikuun, 2019 - 11:02 pm

Lohduttavaa kuulla, että vaikka korvauspäätöksessä kesti, se oli positiivinen. Meiltä on viimeisen kahden viikon aikana levinnyt sekä tiskikone, että pakastin, joten tässä kovasti jo odotellaan mikä laite seuraavaksi hajoaa, sillä ei kahta ilman kolmatta..

Reply
Anna 28 helmikuun, 2019 - 9:32 pm

Kiitos Pia

Niinhän se on , että kaikki kodinkoneet hajoaa sarjoina. Meillä on hajonnut myös astianpesukone ja mikro peräkanaa. Jospas tämä tietokone nyt oli se kolmas, ettei enää mitään muuta menisi rikki.

Reply
Pirkko / Meriharakka 24 helmikuun, 2019 - 7:00 pm

No olipa Sinulle mukavaa, ettei mennyt melkein uuden läppärin tuhoutuminen omaan piikkiin! Me puolestamme odottelemme vakuutusyhtiöiden kantaa tuohon Gabon/Kamerun -kuvioon, mutta se on sen verran kinkkinen, että voi hyvinkin olla, että menevät lisäkustannukset meidän piikkiin. Mutta kirjoitan siitä sitten aikoinaan varmaan blogiin ihan oman juttunsa, on siinä sen verran monta yksityiskohtaa ja näkökulmaa!

Reply
Anna 28 helmikuun, 2019 - 9:19 pm

Kiitos Pirkko

Olen kyllä todella helpottunut, että tämä ratkesi näin onnekkaasti.
Tuo teidän casenne voi olla kyllä varsin monimutkainen. Toivottavasti edes jotakin korvaisivat, vaikka yleensä se on niin, että korvaavat joko kaiken, tai sitten eivät yhtään mitään.

Reply
Sateenmuru 24 helmikuun, 2019 - 5:31 pm

Kääk, yksi pahimmista painajaisistani on kahvikupin kaatuminen koneen päälle (pitäisikin siirtää taas kaikki näytölle lojumaan jääneet tiedostot turvaan ulkoiselle kovalevylle…). Onneksi selvisit koittelemuksesta sen kummemmitta traumoitta. Totean tähän vielä, että vaihdoin itse pari vuotta sitten vakuutukseni OP:lle toiselta firmalta, ja OP on toiminut jokseenkin erinomaisesti.

Reply
Anna 26 helmikuun, 2019 - 3:01 pm

Kiitos

Todellakin tällainen pieni ”vesivahinko” saa nopeasti varmistamaan, että kaikki tärkeä on jossakin muuallakin tallessa, kuin vain läppärin muistissa. Tässä on onni onnettomuudessa se, että mun läppäri on vaihtunut viime aikoina niin tiuhaan, ettei sinne ole ehtinyt kertyä mitään kovin tärkeää. Valokuvia meni sadoittain, mutta tärkeimmät niistä löytyvät kuitenkin blogista ja Flickeristä, joten en rupea niitä sen enempää suremaan.

Reply
Piyya 24 helmikuun, 2019 - 11:36 am

Nämä informatiivisen postaukset on tosi hyviä kenelle tahansa. Viimeistään tässä kohtaa on hyvä ymmärtää matkavakuutuksen tärkeys ! Samalla voi vähän tehdä vertausta omaansa, olisiko korvaussumma ollut yhtä hyvä, palvelu yhtä joustavaa ja nopeaa. Vielä pitäydyn omassa liiton tarjoamassa sopimuksessa, joka on osoittautunut hyväksi, mutta jos minulla ei sitä olisi, harkitsisin tätä.

Reply
Anna 26 helmikuun, 2019 - 2:58 pm

Kiitos

Itsekin tykkään lukea ihan oikeita korvauspäätöksiä, eikä mitään vakuutusyhtiöiden sananhelinää. Vakuutuksissa on todellakin eroja. Viimeksi jouduin hankkimaan autolle vakuutuksen ja siinä tuli testattu myös vakuutusyhtiöiden halukkuus palvella. Kaikkea kun ei voi hoitaa verkossa.

Reply

Leave a Comment