Konst o. Deli Valve brunssi kokemus

by Anna | TÄMÄ MATKA

Konst o. Deli Valve brunssi kokemus

Konst o. Deli avattiin elokuussa 2015. Brunssit aloitettiin syksyllä, mutta aikaisemmin en ole paikalle jaksanut vaivautua. Nyt tarjolla oli Oulun Musiikkijuhlien herkkua, jazz-brunssi ja Ra­dio Hel­sin­gin jazz­oh­jel­ma suorana. Vieraina olivat Da­lindèon ja Ric­ky-Tick Big Ban­din Valt­te­ri Pöy­hö­nen se­kä muu­sik­ko-ar­tis­ti Tom­my Lindg­ren.

Kulttuuritalo Valveesta, jonka keskellä Konst o. Deli sijaitsee voidaan olla montaa mieltä. Minusta vuodelta 1883 peräisin olevan kauppakartanon keskusaukiolle olisi saneerauksen yhteydessä voinut tehdä paljon viihtyisämmänkin paikan. Onneksi kukaan oululainen arkkitehti ei ole päässyt puuttumaan suojellun talon julkisivuun.

Kons o. deli

Konst o. Deli Valve brunssi kokemus

Itse tilaisuutta oli mainostettu paljon. Sellainen pieni yksityiskohta, kuin maininta ”pöytävaraus tarvitaan” oli unohtunut järjestäjiltä lehti-ilmoituksista. Nyt kuuntelin kahden tunnin ajan pettyneiden ihmisten argumentointia kassalla, kun vapaata pöytää ei löytynytkään.

Meillä oli pöytävaraus, mutta tilanne oli silti jotenkin sekava. Ruoka piti maksaa ensin ja sitten odottaa, että kello löi 11, jolloin ruokaa sai mennä noutamaan. Koska jono kassalle ja ruokatiskille kulki samasta kohtaa, voitte vain kuvitella minkälaista sovittelua ja odottelua homma oli. Ärsyttävää. Lisäksi jono kulki suoraan pöytämme vierestä, joten ruokailin ensimmäisen puolituntia väistellen käsilaukkuja ja takapuolia.

Konst o. Deli Oulu

Konst o. Deli Oulu

Konst o. Deli brunssi oli mitäänsanomaton

Ruoka oli melko mitäänsanomatonta. Sinällään salaatit olivat kelvollisia ja ne olivat alkujaan laitettu kauniisti esille. Henkilökunta ei kuitenkaan siivonnut tarjoiluastioita tai vaihtanut likaantuneita ottimia uusiin, joten hetkisen päästä astiat olivat räävityn näköisiä.

Lämmin ruoka käsitti vain purkista otettua munakokkelia, pekonia ja erittäin huonoja tomaatteja. Lautaset sai itse viedä pöydistä pois.

Koska brunssi oli jaettu kahteen kattaukseen, ruokailijoita ruvettiin ajamaan pois pöydistään jo puolentoistatunnin jälkeen. Mietin vain tilannetta, jossa olisin tullut ystävieni kanssa syömään, rauhassa juttelemaan sekä nauttimaan muutaman lasin kuohuvaa. Kuinka tyytyväisiä olisimme näin vajaaseen ruokailuaikaan… ?

Konst o. Deli Valve brunssi kokemus OULU

Konst o. Deli Valve brunssi kokemus OULU

Konst o. Deli Valve brunssi kokemus OULU

Jälkiruoka pelasti

Kahvi oli erittäin hyvää. Ehkäpä parhainta pitkään aikaan juomaani. Jälkiruoka pelasti mitä pelastettavissa oli. Banaani-pähkinäkakku oli taivaallinen. Tunnustan myös ehkäpä kantaneeni kotiin muutaman kolmensuklaan-cookieksen.

Brunssi 19 euroa. Kuohuviini 6 euroa.

Konst o. Deli, Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, 90100 Oulu.
Aukioloajat: Arkisin klo 09-20. Viikonloppuisin klo 10-18.

Konst o. Deli Valve brunssi kokemus OULU

Konst o. Deli Valve brunssi kokemus OULU

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

2 comments

Maisa 17 maaliskuun, 2016 - 1:56 pm

Olimme piipahtamassa Turussa nyt talvella ja poikkesimme brunssilla Nick´s Food Designissa. Yllätyimme iloisesti hyvistä ja monipuolisista ruuista. Valikoima oli kattava ja luulisin, että kaikille löytyi jotain todella hyvää. Ja hauska hieman tehdasmainen ruokatila. Mukava ilmapiiri!

Eli jos sielläpäin liikkuu, niin ehdottomasti kannattava käynti.

Jonoja brunssipaikoissa taitaa olla aina, koska kattaukset alkavat aina tiettyyn aikaan. Ja vaatiihan se pitkää pinnaa. Mutta kun ruoka on hyvää, tuntuu jonottaminenkin ihan menettelevän.

http://www.food-design.fi/

Niin ja taitaa olla aina täynnä, joten vaatii pöytävarauksen.

Reply
Kirsi / Konst o. Deli 14 maaliskuun, 2016 - 6:58 am

RAVINTOLAN VASTAUS, kopioitu blogin Facebook-sivuilta:

Hei! Kiitokset arvokkaasta palautteestanne ja pahoittelut ettemme pystyneet tarjoamaan teille odotuksenne mukaista brunssikokemusta.

Tilaisuus oli tosiaan täyteen varattu, mistä me puolestamme yritimme kertoa hyvissä ajoin etukäteen. Valitettavasti n. 50 hengen saapuessa paikalle lähestulkoon samalla kellonlyömällä, jonoa syntyy hetkeksi aina — ja olo varmasti on hetken ajan vähän tukala. Se on toki valitettavaa, mutta onneksi ohimenevää!

Buffet-pöytämme kaikki tarjoilut on itse alusta saakka valmistettuja. Meille hyvä ja maistuva ruoka (jota iso osa brunssivieraista tosin kuului kehuvan) on kunnia-asia, joten käymme antamasi palautteen läpi vielä henkilökunnan kanssa. Kiva kuitenkin kuulla, että edes jälkiruuat maistuivat, jopa kotiin saakka vietyinä..

Oikein mukavaa kevään odotusta sinulle kaikesta huolimatta, ja pahoittelut vielä aiheutuneesta mielipahasta. Olethan meihin suoraan yhteydessä, jos haluat vielä jutella aiheesta.

T. Kirsi / Konst o. Deli

Reply

Leave a Comment