Hei, minä laihdutan – 10kg. Ketoilulla kilot kuriin

by Anna

Bloggari, sinusta on tullut JÄLLEEN pullukka. Ketoilulla kilot kuriin

Ketoilulla kilot kuriin | Lokakuussa 2015 kirjoitin jutun laihduttamisesta. Painoin tuolloin syksyllä 76,5 kg ja havahduin siihen, että painoa oli kertynyt muutamassa vuodessa yli 15 kg. Sain pudotettua painoa 10 kg, aina 66,5 kg saakka. Tulloin haaveilin, että voisin saavuttaa 60kg painon ja pysyä siinä.

Eihän se laihtuminen asumaan minuun tullut, vaan lähti jatkamaan matkaa. Pian tuon kirjoituksen jälkeen motivaationi katosi ja vaa’an kieli kääntyi toiseen suuntaan. Syytä oli tietenkin minussa, mutta koko elämäntilannekin muuttui tuolloin olennaisesti. Tuon syksyn aikana isäni kuoli ja Tepolta leikattiin keuhkosyövän takia vasen keuhko pois. En tuolloin kirjoittanut Tepon keuhkosyövästä reaaliaikaisesti, mutta nyt asiaa voi kerrata ihan aikajanallakin. Heinäkuussa 2015 tapahtuneen keuhkonpoiston jälkeen mies ei saanut nauttia ”terveiden papereista” kuin puolisen vuotta. Maaliskuussa 2016 tapahtui se, mitä olimme eniten pelänneet. Syöpä levisi hänen aivoihin. Omasta terveydestä huolehtiminen painui taka-alalle ja kaikki energia meni miehen puolesta pelkäämiseen.

Kun nyt loppukesästä ja syksystä 2020 Tepon sairaus toi yhä uusia ja uusia sairaalajaksoja elämäämme, huomasin itse istuvani sairaalanvuoteen vieressä lihavana. Sitä mukaan kun mieheni kuihtui syövän runnellessa hänen kehoaan, minä paisuin. Kaiken sen surun keskellä, nousi pintaan vielä itseinho. Tätäkö elämäni olisi? Surusyömistä, kiristäviä vaatteita, haluttomuutta katsoa peiliin. Tunsin, kuinka luisuin kohti jälleen uutta masennusjaksoa.

Ketoilulla kilot kuriin

Sata päivää ilman alkoholia ei laihduttanut minua

Vuoden 2020 uudenvuodenlupauksena olin 100 päivää ilman alkoholia. Se ei saanut minua odotuksista huolimatta laihtumaan. Olen kokeillut erilaisia diettejä innokkaasti elämäni aikana, mutta tulokset ovat olleet vain muutamia kiloja ja hetkellisiä. Mitään personal traineria tai nettivalmennusta en edes harkitse, mutta hetken mietinnän jälkeen liityin Facebookin Ketoruokavalio-ryhmään ja päätin saada ketoilulla kilot kuriin.

Ketoilulla kilot kuriin

Olen ketoillut aikaisemminkin ja tiedän, että hiilihydraatit aiheuttavat suurina määrinä minulle pahaa oloa. Silti niitä tulee syötyä ja kärsittyä sen jälkeen sydämentykytyksestä ja väsymyksestä. Pienempänä poikani ovat vaatineet aina paljon pottuja, pastaruokia ja leipomuksia, ja olen näitä samoja ruokia helppouden vuoksi lautaselleni laittanut. Nyt kun pojat ovat isoja ja tekevät jopa itse ruokiaan, on minun helpompi pysytellä irti hiilihydraateista ja ketoilla.

Rakastin tehdä ruokaa Tepolle, mutta koska minulla ei enää pitkiin aikoihin ole ollut ruokakumppania, ei ole ollut myöskään haluja tehdä mitään kolmen ruokalajin illallisia jälkiruokineen. Syön silti hyvin ja etenkin hyviä raaka-aineita, eli ketoilussa ei ole mistään nälkäkuurista kyse. En mittaa, punnitse tai merkitse mihinkään ruoka-aineksia, mutta mietin mitä suuhuni laitan ja kuuntelen kehoani.

Ketoilulla kilot kuriin

Ketoilulla kilot kuriin -10 kg ja toivottavasti vielä lisää

Alkusyksystä painoni oli 83 kg. Hävettää kirjoittaa tuollainen luku julki, mutta nyt se on tehty. Olen 168 cm pitkä, joten kyseessä oli painoindeksin mukaan lievä ylipaino. Minusta ylipaino ei kohdallani ollut mitenkään lievä, vaan nosti verenpainetta, hankaloitti liikkumista ja vaikutti myös henkiseen jaksamiseen.

Nyt joulukuun alkupuolella painan 73 kg. Kymmenen kiloa on poistunut, eli olen saanut ketoilulla kilot kuriin. Painolukema on edelleen ”lievä ylipaino” mutta pitkä ei ole matka enää normaalipainoiseen. Olo on kalvavasta surusta huolimatta fyysisesti koko ajan parempi ja se auttaa mentaalipuoleen paljon!

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

2 comments

Ninni 27 joulukuun, 2020 - 8:15 pm

Osanottoni puolisosi menehtymisen johdosta.
Luen satunnaisesti blogiasi ja nyt luin tämän uutisen.
Kirjoitat mielenkiintoisia artikkeleita, ja matkailu on ollut vuosia minunkin intohimo.

Olet saanut paljon aikaan vähässä ajassa leskenä. Muutto ja kaikki. Voimia jatkoonkin.

Tämä pullukka aloittaa huomenna paluun vähäkalorisempaan elämään. Ketoilusta lähti hiukset ja unet. Oli pakko lopettaa se. Nyt kokeilen 16:8 paastoa.
Aikoinaan sain 5 kg pois 5:2 paastossa. On tiukka paikka olla monta kuukautta viiskakkosella, joten kokeilen tuon toisen. Kyseessä on normaalipainoisen laihdutusurakka, joskin taidan olla asteikon yläpäässä. 8-10 kg pois niin hyvä tulee.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 12 joulukuun, 2020 - 2:24 am

Minäkin uskon ketoilun olevan varsin tehokas keino, näläntunne pitkälti häviää ja lisäksi olo on virkeä. Vaikka periaatteessa sitä selviäisi silloin vähemmillä unilla, niin minulla on todella vaikea saada nukahdettua ylipäätään. Laihduttamismielessä tuo ei itseä kiinnosta, mutta olotila on ketoillessa ihan mahtava, jos vain saisin nukuttua hyvin.

Mitä ruokia muuten olet nyt syönyt?

Reply

Leave a Comment