Kamala Kamala Beach | Vali vali vaan

by Anna

Kamala Kamala Beach | Kamala Beach oli vielä vuonna 2015 melko rauhallinen ranta, jossa saattoi viettää leppoisan päivän matalassa vedessä polskutellen. Silloin siis edellisen kerran kävimme rannalla. Vanhoihin mielikuviin ei kuitenkaan kannattaisi tuudittautua, sillä kuten se entinen heilakin, kaikki muuttuu – ja ei aina parempaan suuntaan.

Vietettyämme viikon Sirinathin kansallispuiston vieressä olevalla ihanalla ja rauhallisella Nai Yang -rannalla, päätimme lähteä tutkimaan Kamala Beachin maisemia. Eipä olisi kannattanut…

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach | 160 euroa yöltä ja en vieläkään ymmärrä mistä maksoin….

Bongasin Hyatt Regency Phuket Resort tarjouksen Clubi-huoneesta (160 euroa yö aamiaisella) ja varasimme hotellin sen enempää sijaintia tutkimatta. Edellisen kerran olimme majoittuneet Hyatt:ssa Saksan Hampurissa ja kokemus oli kaikin osin erinomainen.

Sisäänkirjaantumisesta saakka oikeastaan kaikki meni pieleen. Tyttönen tiskin takana oli todellakin ”vain töissä” ja sähläsi varauksen kanssa loputtomiin. Jouduimme odottelemaan Clubi-huonetta ikuisuuden yli sisäänkirjaantumisajan ilman, että kukaan olisi viitsinyt informoida meitä tilanteesta. Kävimme välillä syömässä hotellin ravintolassa, jossa sielläkin onnistuttiin kämmäämään tilaus. Kun lopulta pääsimme huoneeseen, totesin, että puolet pyyhkeistä, vessanmatto ja muuta pientä puuttuivat.

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Sijainti rinteessä oli hieno, mutta hotellin sivuilla kaksi suurta rakennustyömaata piti meteliä läpi päivän. Hotellin edessä oleva ranta ei ollut uintikelpoinen ja uima-altaiden vedessä oli aivan liikaa lapsia ja vesileluja. Kamala Beachille olisi toki päässyt hotellin kuljetuksella, mutta tässä vaiheessa huoneen hintaan klo 17-19 välillä kuuluvat cocktailit ruokineen alkoivat kiinnostaa enemmän. Jos hotellia joskus haluan muistella, keskityn vain kukkasiin, aamupalan miekkakalaan ja oikeaoppiseen papaija-lime tarjoiluun, sekä Clubin loungen uima-altaaseen.

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach | Palveluja löytyy laidasta laitaan

Booking.comin tutkiminen seuraavana aamuna selkeytti Kamala Beachin ”hotelliongelmaa”. Meidän budjetilla ei kovin montaa resortia löytynyt läheltä rantaa. Jos halusi rannan tuntumaan, oli jäljellä vain huoneita, joiden kommenteissa oli sanoja ”mustia pilkkuja, liikenteen meteliä, ilmastointi huutaa” ynnä muuta epämiellyttävää.

Päädyimme The Seashore Kamala -nimiseen pikku hotelliin (42 euroa yö), joka oli saanut pisteiksi huimat yhdeksän ja jonka piti olla hiljainen ja erittäin siisti. Kun oven avasi, nenään tulvahti heti homeen haju. Se onneksi hälveni, kun piti ilmastointia täysillä jatkuvasti. Pieniä muurahaisia löytyi kaikkialta – sängystä alkaen. Ja hiljaisuus on suhteellinen käsite. Epäilen arvioitsijoiden olleen puolikuuroja.

Hyatt oli palvelujen suhteen syrjässä, mutta The Seashore Kalaman kohdalla tätä ongelmaa ei ollut. Hotellin vieressä oli kokonaisvaltainen palvelukatu. Erityisesti biljardi näytti olevan paikallisten neitokaisten lempiharrastus. Jos jotain tuolta kadulta kannattaa etsiä, niin Isaan Popeye Thai food -ravintolaa, jossa on erinomaista ruokaa edulliseen hintaan. Ja tietenkin hierontaa, sitä ihan normaalia.

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach | Rannan vieressä on pasaoja

Koska rannan tuntumaan olin halunnut, niin rannalle myös mentiin. Mitä lähemmäksi meri tuli, sen voimakkaammaksi myös kasvoi pasan tuoksu. Kamala Beachia erottaa asutuksesta jonkinlainen kanava, johon ilmeisesti on johdettu jätevesiä ja kipattu kiinteämpääkin tavaraa. Veden petroolinsinisestä väristä saattoi ainakin päätellä, ettei hapetus ollut uomassa toiminut aikoihin.

Ilmeisesti lemu oli nyt käynyt jopa kaupunkilaisille liian pahaksi, sillä kanavaa ruopattiin. Kaivinkoneet mättivät lietettä ylös pohjalta ja haju oli sen mukainen. Omituisinta oli, ettei moskaa kuljetettu heti pois, vaan siitä tehtiin sieviä kasoja kanavan ja rannan väliin.

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach | Ranta on mukava klo 6-8 aamulla

Osalla Phuketin rannoista, kuten Nai Yang Beachilla ja Bang Taon rannalla aurinkovarjojen rivistöjä säädellään, eli maksimissaan puuston ja veden välissä saa olla kaksi riviä aurinkopetejä (10% alasta). Kamala Beachilla ei tainnut olla mitään rajoituksia, sillä parhaimmillaan yhdelle sektorille oli ahdettu petejä kuuteen riviin hyvin pienillä väleillä. Pieni individualisti minussa sai tässä vaiheessa sätkyn. Ei ikinä!

Ja sitten olivat ne mylvivät vesiskootterit. Jos muuten ei rantaa saada pilattua, niin takuuvarma keino on sallia moottoroitujen vesihärpäkkeiden vuokraus rannalla. Yhtä horroria koko meno. Kamala oli kamala.

Reiluuden vuoksi on todettava, että aamusta kello 6-8 ranta oli oikeinkin rauhallinen. Tosin niin varmaan on jokainen ranta Phuketissa.

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach

Kamala Kamala Beach | Varmasti monikin tykkää

En sano, etteikö Kamala Beach voisi olla ihan hyväkin paikka lomailuun. Ihmiset etsivät ja arvostavat erilaisia asioita ja jokainen peilaa kokemaansa jo koettuun. Rumasti sanottuna, jos ei tiedä paremmasta, niin tyytyy vähempään. Meille Kamala Beachin teki kamalaksi juuri liian suuri ero siihen, mitä tiedämme Phuketin ja Khao Lakin rantojen voivat parhaimmillaan tarjota.

Kamala Kamala Beach

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

8 comments

Linda 28 maaliskuun, 2019 - 9:09 pm

Onpa todella yllättävää, että sinä Anna löydät jotain valittamista matkaltasi. Tämän blogin nimeksi sopisi hyvin vali vali vaan. Aika negatiivisvoittoista sun reissaaminen.

Reply
Anna 28 maaliskuun, 2019 - 10:15 pm

Kiitos Linda

Kevät näyttää olevan tulossa. Heräilet kolostasi …

Reply
Viikonlopppukokki 13 maaliskuun, 2019 - 12:08 pm

Minun muistoni Kamalalta ovat vuodelta 2015, ja ne ovat kyllä hyviä. Silloin ranta oli melko rauhallinen, eikä aurinkotuoleja juuri ollut. Aikaisemmin 2011 käytiin BangTaolla, joka teki lähtemättömän vaikutuksen. Viimeisin kokemus viikon takaa on Khao lakin puolelta. Rauhallista rantaa haettiin ja se löydettiin. Tosin vähän haikailtiin Kamalan (ja BangTaon) palveluita, mutta kuvasi nähtyäni, en haikaila enää.

Reply
Anna 13 maaliskuun, 2019 - 1:11 pm

Kiitos

Meidänkin muistot olivat varsin ruusuisia. Eivät ole enää. Aika kamalaa…

Khao Lak jätti kyllä hyvän jäljen muistoihin. Nyt ei ehditty sinne, mutta tarkoituksena on palata!

Reply
Mangusboe 13 maaliskuun, 2019 - 12:05 pm

Suosittelen testaamaan oikeaa reissaamista resorttien ja panettimatkailun sijaan 😉 Paras paikallinen ruokakin syödään esim katukeittiöstä, siellä missä paikallietkin syövät. Turistien ravintolat ovat yleensä täyttä kuraa.

Reply
Anna 13 maaliskuun, 2019 - 1:07 pm

Kiitos

Kyllä mä luulen, että ihan oikeaa reissaamista harrastetaan 😀

Tuo katukeittiöiden ja bambumajojen korostaminen ”oikeana” reisaamisena on vähän kuule vanhanaikaista… Jokainen saa minusta mennä ihan omalla tyylillään. Ruuan suhteen olet kyllä oikeassa. Katuruoka on Thaimassa hyvää.

Reply
Nimetön 13 maaliskuun, 2019 - 8:14 pm

Eikö nykyään ole jo vanhanaikaista puhua omatoimisesta matkailusta oikeana matkailuna, kaikkihan sitä nykyään tekee? Tänäpäivänä pärjätään puolityhjällä repulla ja yksillä kalsareilla. Rinkkamatkaajat on so last season tavaravuorensa kanssa. Ja matkalaukut, huolitaanko niitä muka vielä lentokoneisiin?

Reply
Anna 14 maaliskuun, 2019 - 3:39 am

Omatoimimatkailu on tosiaan täysin normaalia, eikä mitään eksoottista seikkailuun heittäytymistä. Siksi en ole enää aikoihin lähtenyt liputtamaan jotakin matkamuotoa parempana tai oikeampana kuin toista. Jokainen matkustaa, kuten hänelle itselleen on parasta.

Kuten toteatkin kaiken mitä tarvitsee, voi ostaa matkalta.

Reply

Leave a Comment