”Kahvia, teetä, vettä ja mustikkamehua” | 44 lentoyhtiön kahvilaadut

by Anna | TÄMÄ MATKA

Suomalaiset juovat tänäkin vuonna noin 10 kiloa kahvia per henki. Tällä tuloksella pidämme edelleen hallussa maailmanennätystä. Ruotsalaiset juovat kahvia noin 9 kiloa per nuppi ja kolmatta sijaa pitävät hallussa hollantilaiset, jotka kittaavat kahvia 6,5 kilon edestä vuodessa.

Mutta mitä kahvia tarjoillaan lentokoneissa? Löysin Dripped Coffee nimiseltä kahvisivustolta hyvän infografiikan, mistä selviää 44 eri lentoyhtiön tarjoama kahvilaatu.

”Kahvia, teetä, vettä ja mustikkamehua” | 44 lentoyhtiön kahvilaadut

”Tarjoilemme teille veloituksetta kahvia, teetä, vettä ja mustikkamehua”, kuulutettaan Finnairin lennoilla. Mutta mitä kahvia tarjoillaan Finnairilla? Sitä kuva ei kerro.

"Kahvia, teetä, vettä ja mustikkamehua"

Coffee Served on 44 Airlines Around the World [Infographic] by the coffee experts atDrippedCoffee

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

4 comments

Rosa 25 joulukuun, 2017 - 11:44 am

Ainoa lentokonekahvi, mikä on ikimuistoisesti jäänyt mieleen on American Airlinesin litku vuodelta 2010. Maistoin kahvia ja luulin, että se oli teetä. Se oli elämäni ensimmäinen matka Jenkkeihin enkä voinut ymmärtää, että kahvi voi olla niin laihaa.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 25 joulukuun, 2017 - 1:53 pm

Mä muistan itse Vietnamilaisen pienen lentoyhtiön propellikoneen. Firman nimi on painunut unholaan, mutta jestas miten hyvää kahvia ne tarjoili. Se on ainut kerta, kun lentoyhtiön kahvi on yllättänyt positiivisesti 😀

Reply
Rosa 25 joulukuun, 2017 - 4:50 pm

Erityisen hyvää kahvia en muista saaneeni missään, mutta yleensä kahvihammasta on kolottanut sen verran, että kahvi on maistunut hyvälle. Norwegianin Nescafekin maistuisi paremmalta, jos ei tietäisi sen olevan pikakahvia.

Reply
Petri 25 joulukuun, 2017 - 5:34 pm

Hipster kahvilat ovat jenkeissäkin hyviä mutta esim. Starbucksilla ainoa tapa saada juotavaa on triple-shot. Seattlen Starbucks Roasteryssä osaavat kahvin eli taidon puutteesta ei ole kyse vaan enemmänkin väestön makumaailmasta.

Onneksi kofeiini vaikuttaa heikosti eikä ole pakottavaa tarvetta saada kahvia niin voi vain harrastaa hyvää kahvia 😉

Reply

Leave a Comment