Isokenkäisten Klubi | AuroraHut igluvenemajoitus – Yö lasi-iglussa Kuusamossa

by Anna

AuroraHut igluvenemajoitus Isokenkäisten Klubilla Kuusamossa

Isokenkäisten Klubi – AuroraHut igluvenemajoitus | Tie keskellä Kuusamon erämaata oli jo liki kadonnut valkoiseen puuteriin. Tasaisesti tihenevä tuisku osui autoni ajovaloihin ja sai aikaan hypnoottisen, hieman unettavan liikkeen. Edessäni oli ainoastaan pimeyttä, takanani vain autoni jäljet lumessa. Silloin kuulin sen – kilahtelun. Aivan kuin joku olisi helisyttänyt pieniä kulkusia?

Isokenkäisten Klubi näkyi kaukaa. Lumeen jääneistä pienistä jalanjäljistä päätellen tilan mökkeihin oli jo saapunut lapsiperheitä joulun viettoon. Isokenkäisten Klubia pyörittävät sisarukset Sirpa ja Katja ottivat vieraita vastaan tuvassa ja valmistelivat samalla tulevaa jouluillallista. Minut opastettiin Heikinjärven rannalla sijaitsevaan AuroraHut igluun yöksi. Kun kuljimme pienen matkan järven rantaan, kerroin samalla Katjalle autoni omituisesta kilinästä. Talon miesväestä löytyi heti asiantuntija koeajamaan autoa ja etsimään mahdollista syytä ääneen, mutta se oli loppunut mystisesti. Katja epäilikin, että kyseessä olisivat olleet joulun kulkuset, jotka korviini helisivät.

Kaupallinen yhteistyö Isokenkäisten Klubi

Isokenkäisten Klubi
Isokenkäisten Klubi
Isokenkäisten Klubi tarjoaa majatalotyyppistä majoitusta päärakennuksen yläkerrassa
Isokenkäisten Klubi
Erämaahotelli Kortteeri on viihtyisä majoitusrakennus Klubin pihapiirissä
Isokenkäisten Klubi
Isokenkäisten Klubi

Isokenkäisten Klubi | AuroraHut igluvenemajoitus – Kyllä, venemajoitus!

AuroraHut on 12 neliön kokoinen ja 12-kulmainen lasiseinäinen ja -kattoinen neljän vuodenajan igluvene. Kyllä, luitte aivan oikein. Igluvene. Majoitusmuotona AuroraHut on ekologinen 2-hengen premium-majoitus, jossa vieras pääsee erilaisten luontokokemusten äärelle vaivattomasti. Hinta aamiaisineen 450 euroa yö.

AuroraHut igluvene on hämmästyttävä konsepti muunneltavuutensa takia. Nyt igluvene oli vielä rannassa, mutta myöhemmin talvella se siirretään kunnolla jään päälle. Lattian alla on myös pilkkireikä! Sulan maan aikana AuroraHut igluvene saa ovensa eteen laiturin, jossa mahtuu istuskelemaan ja josta löytyvät myös uimaportaat. Kesäisin AuroraHut igluveneen voi sijoittaa vaikka keskelle järveä kellumaan. Jutun lopussa on muutama kuva Isokenkäisten Klubin omilta Facebook-sivuilta, joista saa käsityksen tämän majoituksen mahdollisuuksista.

Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
Itselläni mukana oli vain reppu. Matkatavarat pystyisi tarvittaessa sijoittamaan näppärästi vuoteen alla olevaan säilytystilaan.
Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
AuroraHutille oli kävelymatkaa parkkipaikalta joitakin satoja metrejä.
Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
Äänentoistoon, valaistukseen ja tunnelmanluontiin on kiinnitetty paljon huomiota. Iglusta löytyy bluetooth-kaiuttimet musiikin kuuntelua varten, säädettävä valaistus eri värisävyineen ja tietenkin toimiva Wi-Fi.
Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
Keittiötasoon on upotettu kaasuhella ja allas vesihanoineen. Säilytystilaa astioille ja kuivatavaroille löytyy laatikoista ja kaapista. Vuoteen vieressä olevan hyllykön saa muutettua pöydäksi tarvittaessa. Vesi on normaalia vesijohtovettä, mutta iglussa oli myös pullovettä saatavilla. Varsinaista jääkaappia ei igluveneessä ole, mutta viileään sijoitettavat tavarat voi laittaa kellarikomeroon. Varustus on niin toimiva, että AuroraHutissa voisi tehdä ruokaa ongelmitta.

Seitsemän tähden savusauna

Isokenkäisten Klubin ”Seitsemän tähden savusauna” on iso savusauna, joka lämpiää tilan omilla koivuhaloilla. Kokemuksen voi viimeistellä pulahtamalla talvella avantoon tähtitaivaan alla, tai kesällä yöttömässä yössä kirkkaaseen Heikinjärveen.

Sauna from Finland -yhdistys myöntää sauna elämyksen laatusertifikaatteja. Isokenkäisten Klubin seitsemän tähden perinteinen savusauna on yksi sertifikaatin saaneista saunoista.

ikk-savusauna 1
Kuva Isokenkäisten Klubi

Isokenkäisten Klubi | Mistä kaikki alkoi?

Isokenkäisten Klubi on majoittanut vieraita jo vuodesta 1990. Tuolloin asiakkaina olivat Suomen ”isokenkäiset” ja heistä paikka on saanut nimensäkin. Päättäjät, poliitikot ja silmäätekevät saapuivat talvisin moottorikelkoilla erämaan rauhaan syömään sekä savusaunomaan ”Seitsemän tähden saunassa”. Majoittuminen tapahtui aluksi kodassa tai puolijoukkueteltassa. Pian Heikinjärven rantaan rakennettiin vierailijoiden pyynnöstä kunnon mökkejä yöpymistä varten.

Nykyisin matkailijoita saapuu Isokenkäisten Klubille kaikilta maailman mantereilta, mutta syy ei ole muuttunut. Isokenkäisten Klubille tullaan nauttimaan Kuusamon maisemista, saunomaan ja syömään hyvin. Tänä päivänä majoitustarjonnassa on jo monta vaihtoehtoa olemassa. Vieraat voivat valita, haluavatko majoittua Isokenkäisten klubin hotellilla, mökeissä vai aivan uusissa AuroraHut igluissa.

Isokenkäisten Klubi

Isokenkäisten Klubi – AuroraHut iglumajoitus on matkailutrendien kärkeä

Yksilöllisyys on arvona keikkunut jo pitkään matkailutrendien kärjessä. Vahvistuviksi trendeiksi vuodelle 2021 povataan luksuskokemusten lisääntymistä ja ulkoilma-aktiviteettien, ekologisuuden sekä luonnonhelmassa sijaitsevien majoituskohteiden nousua. Matkailijat haluavat kohteelta elämyksellisyyttä ja ainutkertaisuutta, mutta myös vastuullisuutta ja tietenkin turvallisuutta. Ainutlaatuisten kohteiden ja uniikkien hotellikokemusten perässä ollaan valmiita matkustamaan jopa tuhansia kilometrejä.

Isokenkäisten Klubi
Isokenkäisten Klubi
Isokenkäisten Klubi
Isokenkäisten Klubi

Elämyksellisyys ja ainutkertaisuus kohtaavat

Kuusamon taivasmaisemien alla nukkuminen on sykähdyttävä kokemus, joka tuo Suomen luonnon lähelle aivan uudella tavalla. Lasikattoisessa AuroraHutissa yöpyminen jääkin taatusti vieraalle mieleen. Mainoskuvissa matkailija usein ihailee pohjoisen taivaan revontulia. On kuitenkin pakko todeta, että taivaantulet eivät loimua kenenkään käskystä, vaan vaativat aina luontoäitimme suosiollisuutta ilmestyäkseen. Älköön siis kukaan pettykö, jos yötaivas ei täytykää värikkäistä, tanssivista ja vaihtelevista kuvioista.

Kesän lempeänvärinen yötön yö taas on takuuvarmasti koettavissa. Yötön yö kestää Kuusamon korkeudella virallisesti kesäkuun puolestavälistä kuun loppuun saakka. Siitä kehtaa tulla nauttimaan jo hieman aikaisemmin tai vähän myöhemminkin, sillä yöt touko- ja heinäkuussa ovat nekin erittäin valoisia, ja aurinko tipahtaa horisontin taakse vain hetkeksi.

Nauttii matkailija sitten pohjanpalosta tai pohjoisen kesäyöstä, AuroraHut iglu on kokemuksena aina uniikki elämys ja ainutlaatuinen tapa yöpyä. Eräs pitkänlinjan matkabloggaaja ja satoja hotelleja kokenut aktiivimatkailija tiivistikin asian sanoihin: ”Kyllä tuollaisessa ainakin kerran elämässä kannattaa yöpyä!

Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
Isokenkäisten Klubi - AuroraHut
Paikan oman pirskahtelevan juoman pääraaka-aine on kuusamolainen kaarnikka, eli variksenmarja. 

Isokenkäisten Klubi on aina toiminut vastuullisesti

Isokenkäisten Klubi on aloittanut kehitystyön kestävän matkailun kohteeksi. Vastuullisuus, kestävä elämäntyyli ja perinteet ovat aina olleen paikan periaatteita. Vanhat ladot ja riihet ovat uusiokäytössä mökkeinä ja päärakennus toimi ennen suuren lapsiperheen kotina. Viimeisimpänä saavutuksena paikalle on myönnetty Green Key sertifikaatti.

AuroraHut iglu on paikasta toiseen liikuteltava majoitus, joka jättää sitä ympäröivän luonnon täysin koskemattomaksi majoituksen aikana ja sen jälkeen. Iglujen käyttösähkö saadaan aurinko- ja biopolttokennoista ja lämmitys hoidetaan uusiutuvalla biodieselillä. AuroraHut on tehty pitkäikäiseksi (min. 25 vuotta), jolloin valmistuksen pieni hiilijälki jakautuu käyttövuotta kohden hyvin pieneksi. Laitteet ja tekniikka ovat helposti korjattavissa tai tarpeen mukaan vaihdettavissa. Kaikki materiaalit ovat hyödynnettävissä uusiokäyttöön.

Untitled
Kuva Isokenkäisten Klubin Facebook-sivuilta.
Untitled
Kuva Isokenkäisten Klubin Facebook-sivuilta.

Koko yön pyrytti lunta. Näin hiutaleiden ensin kertyvän ikkunoihin ja kerrostuvan sitten vitivalkoiseksi kinokseksi lasikaton päälle. Aamulla jalkani humpsahtelivat pehmeään hankeen. Paluumatkalla oli aikaa ihailla lumista tietä, jota eilen olin pimeydessä ajellut. Sitten kuulin jälleen sen – kilahtelun. Aivan kuin joku olisi helisyttänyt pieniä kulkusia. Sammutin auton ja astuin keskelle valkoisuutta. Oli aivan hiljaista. Kun jatkoin matkaani, ei kilinää enää kuulunut. Ehkäpä kyseessä todellakin oli Katjan epäilemä joulun aika ja joulun taika.

Isokenkäisten Klubi

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

11 comments

hannamarielina 10 tammikuun, 2021 - 12:30 pm

Oi miten tunnelmallisia kuvia. <3 Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo Isokenkäisten klubi ja sen historia. Kiva kuulla myös igluveneestä kokemuksena, varmasti ainakin erilainen majoituskokemus, vaikkakin arvokas.

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 10 tammikuun, 2021 - 12:49 am

Onpas tosiaan erikoinen majoitus. Varmasti jää mieleen. Näyttää niin kylmältä tuolla ulkona, että väkisinkin mietin, että miten tuo iglu pysyi lämpimänä? Ehkä vielä jänskempää olisi lillua tuolla keskellä järveä tuon kanssa mutta tulisinkohan sitten merisairaaksi. Voi että, kaikkea sitä tulee miettineeksi. Mutta tykkään tällaisista perheyrityksistä joissa saa vielä aika yksilöllistä palvelua.

Reply
Elina / elinanmatkalaukussa 10 tammikuun, 2021 - 12:18 am

Ompa hauska majotus, pilkkireiät ja järvellä kellumiset yms! Ihanaa ku ihmiset keksii uusia juttuja 🙂 Jännä nuo kulkusen äänet…

Reply
Arja / Elämänmakuisia matkoja 9 tammikuun, 2021 - 9:42 pm

Aivan ihana konsepti! Mikäs sen parempaa kuin nauttia luonnosta ihan sen keskellä. Kesäyö järvellä houkuttelisi.
Ja Kuusamon maisemat on hurmaavat!

Reply
Sanna I Seven Seas 9 tammikuun, 2021 - 6:28 pm

Toi AuroraHut igglu taitaa olla juuri se sama, mikä oli viime Matkamessuilla esillä ja se kyllä vakuutti täydellisesti! Erityisesti kesällä tuollaisella olisi ihana lillua pitkin järveä ja tosiaan talvellakin kellotella tähtitaivaan alla. Varmasti hieno kokemus!

Reply
Ne Tammelat 7 tammikuun, 2021 - 4:00 pm

No nyt on kyllä hieno ja uniikki paikka! Hinta menee kyllä vaan reippaasti yli omankin budjetin, mutta on ihan ymmärrettävää, että luksus ja uniikit palvelut maksavat ja niiden kulut on katettava. Varmasti ikimuistoinen kokemus niin suomalaiselle kuin ulkomaalaisellekin.

Reply
Anna 8 tammikuun, 2021 - 10:18 am

Kiitos

On todellakin jotain aivan erilaista. Paikka on jo sijainniltaankin (rajavyöhykkeellä) sellainen, että jää mieleen. En ole koskaan aikaisemmin ollut noin lähellä rajaa. (Paitsi tietenkin kun ylittää rajan 🙂 )

Reply
Anne/ Matkahetket 4 tammikuun, 2021 - 5:28 pm

Vau, hienolta paikalta näyttää! Iglussa yöpyminen kiinnostaisi tosiaankin itseänikin. Kenties joku kerta toteutuu. 🙂

Reply
Anna 8 tammikuun, 2021 - 10:17 am

Kiitos Anne

Kyllä tällainen kannattaa ainakin kerran elämässään kokea!

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 1 tammikuun, 2021 - 7:41 pm

Olisi kyllä hienoa yöpyä tänä talvena. Täydellistä olisi, jos silloin vielä pääsisi näkemään revontulia, mutta sitähän ei voi etukäteen tietää. Tuo 450 euroa tuosta huvista olisi kuitenkin (reilusti) liikaa. Täytyy toivoa, että kun kansainväliset turistit puuttuvat vielä tämän talven, löytyisi igluyöpymistä reilulla alennuksella.

Reply
Anna 8 tammikuun, 2021 - 10:16 am

Kiitos Mikko

Tämä oli todella mieleenjäävä kokemus. Tosiaan, mielelläänhän revontulia katselisi sängyssä maaten, mutta kun niitä ei voi tilata…

Reply

Leave a Comment