Instagram – Eniten ärsyttää kaikki

by Anna | TÄMÄ MATKA

Olen itse hurahtanut Instagramin käyttöön vasta viimeisen vuoden aikana. Suhteeni Instagramiin seurailee hyvin pitkälle kaavaa, mikä usein liittyy uusiin sosiaalisen median sovelluksiin. Ensin Instagram ärsytti. Sitten se ärsytti jotenkin vielä enemmän. Nyt käytän sitä päivittäin – vaikka Instagram ärsyttääkin.

Alla lista asioista jotka saavat minut vetämään happea syvään sisään nenän kautta.

Ihmissuhteiden määrittely Instagramin mukaan

Aina ajoittain ihmisillä, myös aivan järkevillä sellaisilla, tuntuu menevän some-elämä  ja oikea elämä sekaisin.

  • ”Alisa ei tykännyt mun uudesta kuvasta. Miksi se vihaa mua?”
  • ”Mä olen siis tykännyt ja kommentoinut kaikkia Pirkko-Liisan kuvia ja se ei koskaan vaivaudu likettämään yhtään mun kuvaa!”
  • ”Oletin kyllä meidän olevan ystäviä, mutta Katja-Inkeri ei seuraakaan mua takaisin Instagramissa”
  • ”Mia-Tuulia lopetti mun seuraamisen Instassa – se on niin helvetin ylpeeksi tullut, kun sillä on enemmän seuraajia kun mulla”

Ihmisten oudot ajatukset Instagramista ja sen sisällöstä

   • Tietenkin sillä on 10k seuraajia, koska se itse seuraa 7500 – ai miten niin tietenkin? Selittäkää joku tämä. Jos siis seuraan 7500 tiliä, onko minulla automaattisesti 7500 seuraajaa? Ärsyttävää yleistystä ja asiasta mitään tietämättömien puhetta.
   • On coolia seurata itse vain 500, vaikka minua seuraa 10 000 – hymm.. Teinihommaa, itsekästä ja minusta ärsyttävästi ajateltu. Rajoittaa myös Instagramin seuraamista mediana kunnolla, kun häärää omassa pienessä kuplassaan.
   • Jos on liikaa seurattavia, et ehdi seurata kaikkia ja luomaan aitoja suhteita – no et ehdi muutenkaan, kiitos Instagramin ärsyttävän algorytmin et saa kaikkien seuraamiesi tilien kuvia feediisi koskaan ja henkilökohtaisesti minulla ei ole edes tarvetta ”aitojen suhteiden” luontiin bittiavaruudessa.
   • Sen tili ei ole aito, koska vain palmukuvia. Itselläni on aito, koska kakkaisia vauvanpyllyjä – no ihmekkös sitten se, ettet saa reissupuolelta seuraajia, vaikka yrität ärsyttävän epätoivoisesti profiloitua matkainstaajaksi. Vaihda nicheä.
   • On teennäistä miettiä liian tarkkaan mitä kuvia Instaan laittaa, siksi lätkäisen sinne mitä vaan ilman käsittelyä monta kertaa vuorokaudessa – Juu, voi olla sinusta, mutta seuraajat nyt pääsääntöisesti etsivät hyviä, tyylikkäitä ja inspiroivia tilejä seurattavakseen, eivät ärsyttävää ja jäsentymätöntä sisältöä, joka tukkii feedin.

Ihmeellinen hashtag-elämä

   • #tänään #käytiin #Amarillossa #syomässä
   • #ensin #saunaan #sitten #uimaan
   • #nyt #on #shoppailupäivä #takana #ja #löysin#kaikkea #ihanaa #kiitos #kaikille #ihanille #seurasta
   • #salin #eka #salin #vika
   • #kiitollinen #siunattu #onnellinen
   • serpenttiniemoji #fridaynight #mygirls #loveu #pusipusi #drinkdrankdrunk
   • #onollutihanhuippupäivätänään #nytsalinjälkeenihanamennä #suihkuunjanukkumaan #rakkaanviereen
   • #olenniininnoissani #koskasalaisuus
   • #eka #toka #keksi
   • #finnishgirl #russiangirl #germangirl #englishgirl #australiangirl #serbiangirl #japanesegirl #frenchgirl #italiangirl #dutchgirl #montenegrogirl #asiangirl #mexicangirl #turkishgirl #norwegiangirl #justinbieber #isacelliot #selenagomez #justintimberlake #followme #f4f

PS: Jos haluat ehdottoman suosion kuvillesi, käytä näitä: #ig, #instagram, #photography, #popular ja #like.

Muuten vain ärsyttää

   • Ärsyttävät lainaukset, huonot lausahdukset, mietelauseet tai laulujen sanat kuvien yhteydessä, missä poseerataan duckfase naamallaan kokien syvällistä maailmantuskaa.
   • __GetFollowers99__ : ”FOLLOW MY ACCOUNT TO GET 2000 FOLLOWERS” –
   • Latte ja MacBook. Latte ja kartta. Latte ja kalenteri. Latte ja ruokalista. Latte. SE *ITUN ÄRSYTTÄVÄ LATTE.
   • Tapa millä 10 ärsyttävää Marja-Liisaa poseeraa skumppalasi kourassa tekohymy kasvoilla.
   • Lentokoneen ikkunakuvat, joihin on tungettu säälittävästi joku ärsyttävä kopio Vuitton ja matkalippu.
   • Kuvat selästä joku ärsyttävän iso hatunreuhka päässä.
   • Tämän olen kopioinut Vauva-lehden palstalta, koska kirjoittaja osasi määritellä asian minua paremmin. Eli ihan älyttömän ärsyttävää on: ”olen instahipsteri en postaa selfieitä tai muuta mainstream paskaa vaan otan kuvan liikennemerkistä ja käännän ylösalaisin ja filtteröin koko kuvan niin mustaks ettei siitä nää paskaakaan ja kuvatekstiks tulee luonnollisesti sielunvaellus ja parin tunnin päästä sitte uus kuva mun varpaasta koska oon niin erilainen”
   • Ärsyttävän spontaanit ilmeet. Suu auki ollaan niin yllätettyjä, vaikka kuvia on otettu varmaan sata, aina tasan siltä puolen kasvoja joka on kuvauksellisempi ja vedetty kymmenen photoshopin läpi.
   • Viinilasikuvat, joissa koko koura kiedottuna lasin jalan ympärille. Opettele dille pitelemään lasia oikein. Ärsyttävää… kuin helmiä sioille.
   • Kuvat, joista värit ovat ärsyttävästi kadonneet, koska filtteri. Mitä järkeä on katsella palmua, joka on liki ruskea, harmaanvalkoistataivasta vasten. Palmut ovat vihreitä, taivas on sininen. Piste.
   • Emojien spämmäys. Asiallisen kuvan alla kaikki kuvan 28 kommentia koostuvat apina-, yksisarvis- ja neljästätoista sydänsilmäemojista. Kyllä ärsyttää, kun on itse yrittänyt avata kuvan taustoja ja valinnut vielä hashtagitkin taiten.
   • Lesbokuvat, homokuvat, lihavien ihmisten kuvat, liian laihojen ihmisten kuvat, liian normaalien kuvat, lapsien kuvat (paitsi omien), treenikuvat, krapulakuvat, uskovaisten kuvat, turtlesien kuvat, värjättyjen tai tuunattujen koirien kuvat, raskauskuvat, mustavalkoisetkuvat, kollaasit, huonolaatuiset kuvat, lenkkarikuvat, ennen-jälkeen-kuvat, Cappadosia-kuvat, kehystetyt kuvat, liian kapeat pystykuvat…

Jäikö jotain ehdottomasti ärsyttävää puuttumaan?

#ärsyttää

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

14 comments

Heidi 30 tammikuun, 2017 - 11:39 am

Auts, smoothiet osui 😀 Mutta olipa todella hyvä kirjoitus. Monta seikkaa allekirjoitan ärsyttäviksi myös ja aika monta seikkaa osuu piikkinä. Mutta tätä se on. Huomaan itsekin ne piikkikohdat ja usein ennen niiden julksaisemista monta kertaa mietin, julkaistako vai ei. Mutta sitten give a damn-henki on voittanut. Näin tänä vuonna 50 täyttäessäni en todellakaan ota itseäni vakavasti jossain himputin somemaailmassa. Eikä insta ole mun työ, enkä välitä siitä, kuinka monta seuraajaa mulla on. Itse seuraan niitä, jotka mua kiinnostavat tai ovat todella läheisiä (perhettä), joten aihepiiri on laaja ja monikirjoinen. Joskus muakin vaan ärsyttää ig-laiset, jopa oma itteni… 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 tammikuun, 2017 - 1:13 pm

Tiedostan itsekin koska sorrun kliseisiin, liikaan filtteröintiin, selkeään liketyksien kalasteluun jne. : ) Huomaan myös selvästi kuka on juuri vasta alkanut käyttää instaa ja kuka taas osaa jo käyttää kaikkia jippoja.

Joskus postaan sen perkuleen kissa&palmu auringonlaskussa kuvan vain katsoakseni vieläkö ihmiset tykkäävät niistä – ja tykkääväthän he.
Ajoittain oikeasti ottaa päähän, kun on onnistunut vangitsemaan esim. hyvän henkilöhahmon ja sitä ei arvosta kukaan. Nyyh…

Reply
Asko/appamatkustaa 30 tammikuun, 2017 - 7:38 am

Olipa #ärsyttävän hauska juttu vaikka ei ole edes #eläkeläiselämää eikä #appamatkustaa tarina 😅

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 tammikuun, 2017 - 9:25 am

Tosiaan, unohdin #eläkeläiset #jotka #ärsyttää #kun #niillä #on #aikaa #matkustaa #kokoajan 😀

Reply
Sanna Wallenius 30 tammikuun, 2017 - 12:20 am

Muahahaaaa! Kiitos päivän nauruista! Hyvin kiteytetty. 🙂 Eilinen Face-ketju oli ilmeisen inspiroiva. 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 tammikuun, 2017 - 9:24 am

Ole hyvä 😀

Face-keskustelu oli ihan mahtava!!!

Reply
Sandra 29 tammikuun, 2017 - 11:14 pm

Tää oli hauska. Itseäni ärsyttää saliposekuvat ja vauvakuvat (paitsi tietenkin oman siskon vauvasta, mutta tätä seuraan tietoisesti ja tiedän, että vauvaelämä on nyt 24/7). Itseäni ärsyttää se, että aluksi kuvittelen alkavani seuraamaan esimerkiksi matka-aiheista instaa, mutta sitten henkilö saa lapsen/koiran/ostaa talon ja alkaa sisustamaan ja yhtäkkiä feedi täyttyy kyseiseen aiheeseen liittyvistä kuvista. Toki hyväksyn muutaman ”ei normaaliin aihepiiriin liittyvän kuvan”, mutta kun kaikki kuvat on jotain tuttipulloja ja vauvan ilmeitä, niin kyllä mun tulee unfollowattua ko. tiliä.

Ehkä eniten ihmetyttää, miten jostain hemmetin some-appsista tehdään joku elämää isompi projekti (toki työ joillekin, mutta anyway), ja otetaan hirveästi painetta seuraajamääristä ja pyritään optimoimaan omaa somekäyttäytymistä seuraajien ja tykkääjien saamiseksi. Sitenkö olet jotenkin onnistunut elämässä (retorinen kysymys, eikä mitenkään kohdistettu sinuun Anna – jo pelkästään tästä postauksesta tietää, että otat sopivalla huumorilla tän touhun)?. Mulla on joku päälle kolmesataa seuraajaa, enkä ole yhtään onnellisempi jos niitä olisi 300 000. Joten en ota stressiä.

Parasta kuitenkin tässä elämässä on se, että kukin tekee tyylillään ja postaa mitä mieli tekee. Moni asia, mikä tässä listassa oli ärsyttävää, on juuri sellaista, mikä saa seuraajia.

Joten peace, love and respect with a bit of humor. 😉

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 tammikuun, 2017 - 9:23 am

Jep. Just tuo. Enin matkustellaan ja sitten yhtäkkiä on raskausvatsan kuvia, imetyskuvia, vauvakuvia, kuolauskuvia jne. koko feedi täynnä. Kyllä lähteen nopsaan pois seurattavista. Tai tosiaan ostetaan joku perskuleen kyläkoulu ja ruvetaan remppaamaan sitä täysillä…

Jos Insta on työ, niin tietty sitä pitää tehdä kunnolla, MUTTA jos se on vain appsi, niin en kyllä tajua miten helvetissä siitä saadaan revittyä kauheasti stressiä? Itselläni tämä Insta on sellainen puolivallaton projekti. Rupesin vajaa vuosi sitten miettimään voisiko 46-vuotias oululainen nainen saada kasvatettua itseleen kansainvälisen seuraajajoukon ja siitä se sitten lähti 😀 Myönnän ihan rehellisesti, että seuraajat eivät ole mulle ”kavereita” tai en pyrikään luomaan heidän kanssaaan mitään ”aitoa vuorovaikutusta”. Ne nyt vaan on appsin käyttäjiä, kuten minäkin.

Huumoria ei kannata koskaan unohtaa. Elämä on melko tylsää, jos elää sitä ammattiloukkaantujana 😉

Reply
Johanna @ Out of Office 29 tammikuun, 2017 - 8:42 pm

Tämä oli kyllä kyllä hyvä! 😀 😀 😀

Joskus tekisi mieli joillekin tutuille antaa ilmaista somekonsultaatiota noiden hästägien käytöstä. #muttasittenmävaantajuanettäsevainärsyttäis . Tilin kuvat voivat olla ihan mukiinmeneviä, mutta #eihän #niitä #noiden #häsien #takaa #kukaan #löydä. Mutta eniten ärsyttävät kyllä ne helvatan kehykset (niillä pilaa takuuvarmasti kuvan kuin kuvan) ja ne p#¤%&¤##n kollaasit! (tämän säännöksen vahvistukseksi postasin itsekin sen #BestNine2016 kollaasin. On galleriassa niin ruma, kuin puukko silmässä, että tekisi mieli poistaa koko iljetys)

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 tammikuun, 2017 - 9:17 am

Itse pyrin olemaan lukematta niitä tägejä, koska mulla vaan rupeaa sauhu nousemaan korvista. Eniten typerät tägäykset ärsyttää silloin, kun etsii jostain tietystä paikasta kuvaa ja saa eteensä jotain aivan muuta.

Itse tein aikanani paljon kollaaseja. Nyt kun katsoo parin vuoden takaksia kuvia, niin filtterit on niin övereitä ja kollaasit niin karseita, että tekisi mieli poistaa ne kuvat…. Ehkäpä poistankin : D

Reply
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 29 tammikuun, 2017 - 4:48 pm

Anna, yksi unohtui. Ne äärettömän mielenkiintoiset ja terveelliset muro- ja myslikulhot 🙂

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 29 tammikuun, 2017 - 4:55 pm

Aivan! ja smoothiet 😀

Reply
Maarit Johanna 29 tammikuun, 2017 - 3:53 pm

Aamen aamen aa-aamen! 😀

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 29 tammikuun, 2017 - 4:18 pm

😀 😀

Reply

Leave a Comment