Hua Hin – Hemmottelua ja hyvää ruokaa

by Anna | TÄMÄ MATKA

Hua Hin tuli katsastettua talvella 2015. Lienee kohteliasta myös kirjoittaa tästä lomakeitaasta vihdoin. Hua Hin ei nimittäin ole lainkaan hullumpi paikka lekotella leppeässä auringossa ja venytellä jäseniään vain sen verran, että saa siirrettyä huurteisen juoman huulilleen.

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin – Kuninkaallinen lomakohde

Hua Hiniä kutsutaan usein kuninkaalliseksi lomakohteeksi. Sille on syynsä. Thaimaalainen rantalomailu alkoi Hua Hinista 1920-luvulla. Ensimäinen ja kuuluisin lomailija oli Thaimaan kuningas Rama VI, joka perusti Hua Hiniin kesäpalatsinsa vuonna 1923. Pian pieni kalastajakylä oli muuttunut aatelisten ja muiden kuninkaalisten lomaparatiisiksi.

Hua Hin on edelleen suosittu lomanviettopaikka Thaimaan kuninkaallistenkin keskuudessa. Kuninkaallisuus näkyy myös loistohotelleissa, joita lienee Thaimaan rantakohteista täällä eniten. Se takaa hyvän hinta-laatu suhteen myös heille, jotka hakevat hieman yleellisempää majoituspaikkaa.

Hua Hin

Hua Hin

Wora Bura Hua Hin Resort & Spa 9.1. 2016 yön hinta oli 112€

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin

Kala-ateriaa ei voita mikään

Hua Hinin keskeinen katu on Damnoen Kasem -katu eli Soi 61. Tälle kadulle ja sen poikkikaduille on keskittynyt suurin osa ravintoloista, kaupoista jne. Soi 61 :stä risteää rannan tuntumaan ravintolakatu Naresdamri Road. Kun seuraa katua, päätyy kalastusveneiden täyttämään laituriin ja vanhojen puutalojen täyttämään kortteliin. Täältä löytyvät kaupungin parhaimmat kalaravintolat.

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hinissa on rantaa kuusi kilometriä

Hua Hinin rannoilla on meduusoja etenkin talvella. Joulun aikaan merivirrat kuljettavat tyhjän muovikassin näkoisiä klonttejä kohti Hua Hinia. Jos näitä näkyy rannalla kuolleena, on niitä todennäkoisesti myös meressä.

Rannalla paikalliset tietävät kuinka auttaa meduusan polttamaksi joutunutta. Ensiapuna käytetään etikkaa. Ikävää on se, että meduusanpolttama tekee yleensä toisen asteen palovammat ja kuumassa ilmassa kohta tulehtuu helposti. Kipu on kova, mutta tasaantuu puoessa vuorokaudessa.

Hua Hinissa on hiekkarantaa lähes kuusi kilometriä. Nousuvesi kaventaa rannan pieneksi osalla aluetta, eli kannattaa tarkistaa mikä on hotellin oman rannan tilanne.

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin

Baan Bayan – Hua Hin 6.1. 2016 yön hinta oli 137 €

Hua Hin

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

1 comment

Matkavuosi 2016 - 2,6 kertaa maapallon ympäri | TÄMÄ MATKA 8 tammikuun, 2017 - 2:33 pm

[…] 2016 sinne tehtiinkin kaksi reissua. Ensimmäinen suuntautui Thaimaan Bangkokin kautta hienostuneen Hua Hinin ja rennon Cha-Amin sekä Ban Krutin liki rakentamattomille rauhallisille […]

Reply

Leave a Comment