Hua Chang Heritage Hotel | Ihana keidas ostoshelv* MBK:n vieressä

by Anna

Hua Chang Heritage Hotel on loistava hotelli shoppailijalle

Hua Chang Heritage Hotel napsahti heti vahvasti positiivisen puolelle 💖 Kyseessä on hauska boutique-hotelli, joka on sisustettu varsin veikeästi. Vaikka sijainti on vain viiden minuutin kävelymatkan päässä ostostaivashelvetti MBK:sta ja yhdestä Bangkokin kuhisevimmasta risteysolmusta, on hotelli itse kuin pikkuinen paratiisi puutarhoineen.

Hua Chang Heritage Hotel
Hua Chang Heritage Hotel
Hua Chang Heritage Hotel

Hua Chang Heritage hotellin sisustus on varsin kitsch

Hotellin sisäänkäynti on varsin huomaamaton, mutta aulaan onkin sitten ladattu kaikki mahdolliset wau-efektit. Suuren lasiseinän läpi näki heti upean puutarhan.

Hua Chang Heritage Hotel
Untitled
Hua Chang Heritage Hotel
Hua Chang Heritage Hotel
Hua Chang Heritage Hotel

Hua Chang Heritage Hotel | Hotellihuone toimii hyvin

40 m² huoneemme sijaitsi puutarhan puolella. Jostain syystä saimme erilliset sängyt, mutta tuo oli kyllä levein yhden hengen vuode, missä olen koskaan nukkunut. Hua Chang Heritage hotellin huoneluokista käyttämämme oli keskimmäinen, eli Premier Deluxe.

Ilmastointi toimi moitteetta ilman turhia tuhinoita ja vessassa odotti lämmitetty WC-istuin pesuineen ja kuivauksineen. Kuvassa kylpyhuone on avoin, mutta sen sai onneksi myös suljettua liukuovilla täysin. Tietty määrä yksityisyyttä on hyvä olla olemassa ja varsinkin yöaikaan vessassakävijä herättää muuten jo valot laittamalla toisen nukkujan.

Rakennus mukailee kolonialismin aikaista arkkitehtuuria ja ikkunoiden edessä on pieni uloke ja ikkunaluukut. Kuvissa nämä antavat vaikutelman siitä, että huoneeseen kuuluisi parveke. Ikkunoita ei kuitenkaan saa auki, eli kyseessä on koriste.

Hua Chang Heritage Hotel

Yöpöydän laatikossa oli tabletti, jolla ohjattiin ilmastointia, valaistusta, huonepalvelua, herätyksiä jne. Minusta tämä oli varsin näppärä vehje. Osa asiakkaista tosin on valittanut palautteissa, että eivät ymmärtäneet miten ohjausta käytettiin. Noh, samat ihmiset ovat valittaneet myös siitä, että tohveleita ei saanut ottaa kotiin maksutta.

Hua Chang Heritage Hotel
Hua Chang Heritage Hotel

Uima-allas on kaunis katseenvangitsija

Itseäni eivät hotellien uima-altaat kiinnosta mitenkään erityisesti uimisen takia, ulkonäöllisesti kylläkin. Tämä allas oli varsinainen katseenvangitsija putouksineen ja suihkulähteineen. Osalle asiakkaista voi tulla yllätyksenä, että se sopii vain kahlaamiseen ja vedessä lillumiseen, ei varsinaiseen uimiseen.

Hua Chang Heritage Hotel on hinnoitellut itsensä varsin maltillisesti. Huoneen hinta aamiaisen kanssa liikkuu 100 euron kieppeillä. Me majoituimme lokakuussa 2019.

Hua Chang Heritage Hotel
Hua Chang Heritage Hotel
Hua Chang Heritage Hotel

Aasialainen osuus aamiaisessa täysi kymppi

Parkeerasimme itsemme aamiaiselle suoraan cooking stationin viereen. Hua Chang Heritage hotellin aamiainen tarjoilee ilahduttavan paljon paikallisia aamiaisannoksia. Tarjolla oli noodeleita paistettuna ja keitettynä, congeetä, eli riisikeittoa, tahmeaa riisiä, kookoskakkuja ja erilaisia munakkaita. Nämä aasianherkut olivat täysi kymppi mauiltaan. Lisäksi löytyi bufeekattaus salaatteja, hedelmiä, mehuja, leipiä, leivonnaisia ja erilaisia makkaroita ja pekonia. Muutaman papaijanpalan ja siivun ananasta kävin poimimassa lautaselle. Muuten keskityin ihan vain paikallisiin annoksiin.

Hua Chang Heritage Hotel on sijainniltaan loistava

Hua Chang Heritage hotellin sijainti on liikkumisen kannalta erittäin hyvä. Harvasta hotellista tekee mieli lähteä kävellen yhtään mihinkään, mutta tässä sijainti on niin keskeinen, että monta paikkaa saavuttaa nopeammin jalkaisin, kuin turvautumalla taksiin tai Skytrainiin.

En ole mikään himoshoppailija, mutta kieltämättä MBK:n sijainti aivan vieressä helpotti tuliaisostosten tekoa. Ostoskeskuksessa sijaitsevan Tokyo-tavaratalon ruokaosastolta tuli ostettua erilaisia currytahnoja, mangoa ja vihreääteetä matkalaukun täytteeksi.

Hotellilta kävelee alle viidessä minuutissa MBK-ostoskeskukseen. Mikäli oikaisee Bangkok Art and Culture Centren kautta, ei kuumassa ilmassa tarvitse tallustella kuin max. 300 metriä. Samalla voi vilaista vaihtuvan taidenäyttelyn. National Stadium BTS -aseman läheiset ostosalueet Siam Paragon, Siam Discovery ja Centralworld ovat max. 10 minuutin kävelyn päässä.

Jim Thompson House löytyy 500 metrin päästä. Jim Thompson lienee monelle tuttu, tai ainakin brändin silkkituotteet. Olen tuolla museossa vieraillut aiemminkin, mutta yhtä nätti ja kiinnostava se edelleen tarinoineen on. Hotellilta pääsee kävelemään museolle Khlong Saen Saep -kanaalin rantaa pitkin. Jos intoa riittää, voi samalla lähteä pienelle kanava-ajelulle.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

9 comments

Stenvikin Pia 26 marraskuun, 2019 - 6:18 pm

Upeita kuvia! Bangkokista tuli vuosi sitten oma suosikkini ja toivon, että pääsisin sinne taas vuoden päästä! Itse reissasin pääosin hostelleissa, joista löytyy yllättävän kivoja huoneita tällaiselle 50+ yksin reissaavalle naiselle. MBK:ssa tuli lähes paniikki, kun en meinannut löytää ulos!
Vinkkinä naapurustoon: Scala leffateatteri on entisöity täydelliseen 60-luvun tyyliin. Valittu paikka rastitettiin tiskillä paperikartasta ja henkilökunta saattoi penkkiin asti. Kansallislaulun kajahtaessa pystyyn vaan kaikki. Villatakki on ehdoton varuste, ehkä pilkkihaalari olisi vielä parempi. Mieleenjäävä kokemus.

Reply
Pirkko / Meriharakka 4 marraskuun, 2019 - 7:17 pm

Tuota kylpyhuone ”olohuoneessa” ideaa en ole oikein ymmärtänyt, vaikka niihin siellä täällä olenkin törmännyt.
Kivan näköinen huone – ja uima-allas. MBK:n läheisyyden hyödyllisyydestä en ole ihan varma 🙂 Kävimme siellä taannoin Bangkokissa käydessämme, ehkä jopa suosituksestasi, mutta kyllä siellä melkein pakokauhu tuli. Jos olisi vaikka pitänyt ostaa jotain elektroniikkaa, niin en olisi kyllä keksinyt miten olisin löytänyt oikean/sopivan/kelvollisen kojun niiden tuhannen kojun joukosta!

Reply
Anna 4 marraskuun, 2019 - 9:10 pm

Kiotos Pirkko

On tosiaan aika yleinen ja tavallaan ihan kiva ratkaisu, mutta pitää saada suljettua myös. Muuten ei toimi.

Hotelli oli sisustettu erittäin hauskasti ja sen sijainti on erinomainen. MBK voi aiheuttaa monenlaisia tuntemuksia 😀 itse harhailin siellä ostamassa kameraan uuttaa linssisuojaa. Stiljoona kojua. Pakko oli vaan kysyä muutamasta onko niillä ja mitä maksaa ja sitten ostaa ja äkkiä pois!

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 4 marraskuun, 2019 - 1:33 pm

Ihanan näköinen hotelli! 🙂 Tällaisista helmistä on aina kiva lukea. Olen varma, että palaan Bangkokiin vielä useamman kerran. Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto majoitukseksi, kun tuo sijaintikin on noin hyvä.

Reply
Anna 4 marraskuun, 2019 - 3:11 pm

Kiitos Sandra

Sijainti on erinomainen. Bagkokiin on aina ihana mennä. On se vaan niin upea kaupunki.

Reply
Jaakko / lomalla viimeinkin 3 marraskuun, 2019 - 6:25 pm

Mukavan vehreä paikka noin keskeisellä sijainnilla. Heti alkoi tehdä mieli päästä Aasiaan täältä Suomen pimeästä syksystä 🙂

Reply
Anna 3 marraskuun, 2019 - 11:12 pm

Kiitos Jaakko

Pieni Aasian kierros loka-marraskuussa piristää kummasti!

Reply
Reissu-Jani 3 marraskuun, 2019 - 1:46 pm

Kivan näköinen paikka. Itse en pidä Bangkokissa tuosta alueesta paljoakaan (shoppailu on mulle täyttä ajanhaaskausta…), mutta olen tuolla alueella kerran yöpynyt pari yötä – Ariaysom Villa nimisessä pienessä hotellissa tuon samaisen kanavan varrella. Jim Thomson House oli aikamoinen ryysis – mutta onhan ihan mielenkiintoinen paikka.

Reply
Anna 3 marraskuun, 2019 - 7:14 am

Kiitos Jani

Tuo on tosiaan hyvä alue, jos tykkää shoppailla, muuten löytyy monia muitakin hyviä alueita!
Kanavan varrella on ihania paikkoja ja se on muutenkin niin erilaista kuin normaali betoniviidakko.

Reply

Leave a Comment