Hotelli Iso-Syöte on WAU – Ja mikä Ferrari!

by Anna

Hotelli Iso-Syöte ja Ferrari

Hotelli Iso-Syöte. Ajo Oulusta Hotelli Iso-Syötteelle oli varsin leppoisaa talviajoa. Mitä nyt lumisade sakeni tasaisesti. Viimeiset 15 km tietä 858 tarjosivat jo hieman liukastelua ja mutkainen nousu ylös hotellille viimeisteli hauskuuden. Ei ole riemulla rajaa, kun nelivedolla ajaa. Hupi tosin loppui siihen, kun autosta oli poistuttava keskelle talvimyräkkää. Syöksyin räntäsateesta silmälasit huurussa hotellin aulaan ja seisahduin. Wau! Hotelli Iso-Syöte vakuutti saman tien. Kuinka monessa lobbyssa olette nähneet Ferrarin?

Olen ulkomailla törmännyt useastikin luksusautoihin hotellin edessä tai respassa. Niitä voi vuokrata tähtitieteelliseen hintaan tai toki sellaisen voi myös ostaa, jos tuntuu, että kaipaa jotain matkamuistoa. Suomessa tällainen on kuitenkin täysin poikkeuksellista, joten respekt.

Hotelli Iso-Syöte-4
Ferrari Roma, 2021. 3,9-litrainen turboahdettu V8-moottori. 6,8 hv. 0–100 km/h 3,4 sekunnissa. Huippunopeus yli 320 km/h. Hintalappu 332 840 euroa – Myy: Luxury Collection Automobiles.

Hotelli Iso-Syöte | Vanha hotelli paloi maan tasalle vuonna 2018

Moni ei varmaankaan tiedä, mutta paikalla ollut vanha Hotelli Iso-Syöte paloi joulukuussa 2018 täysin. Sen raunioille on rakennettu nyt uusi tunturihotelli, jonka tyyli sai ainakin minut hykertelemään tyytyväisyydestä. Ripaus pohjoista mielikuvaa, maltillisesti poroja ja pöllejä, sopivasti kansainvälistä lounge-tunnelmaa ja kruununa suurien ikkunoiden kehystämät upeat maisemat.

Hotelli Iso-Syöte huoneet | Star Superior -huone

Majoituin Hotelli Iso-Syötteellä Star Superior -huoneessa, jolla oli kokoa 35 m². Star Superior -huoneita löytyy uuden hotelliosan alimmasta ja keskimmäisestä kerroksessa ja ne on avattu syksyllä 2020. Näkymät avautuvat hienosti rinteeseen. Näissä huoneissa on kaikki tarvittava. Varusteisiin kuuluu mm. kuivauskaappi, jossa vaatteet kuivuvat nopeasti ulkoilupäivän jälkeen. Pidin huoneesta paljon.

Elegantti ja melko eleetön huone oli täynnä harkittuja yksityiskohtia ja materiaalivalintoja. Erityisesti mieleen jäivät valaistusratkaisut ja itse valaisimet, jotka loivat mm. kylpyhuoneeseen hienoja varjoja. Kuivauslasta suihkutilassa oli kuitenkin liikaa suomalaista käytännöllisyyttä. Heti pois.

Hotelli Iso-Syöte-15
Hotelli Iso-Syöte-14
Nämä poronsarvi-taideteokset olivat hauskoja
Hotelli Iso-Syöte-17
Hotelli Iso-Syöte-18
Hotelli Iso-Syöte-16

Hotelli Iso-Syöte | Porohuoneet

Hotellissa on myös olemassa pienempiä Porohuoneita (20 m²), joiden ovet ovat aivan ihastuttavat. Porohuoneet on sisustettu kahdella eri teemalla: yläkerran Talvihuoneissa on tummempi sisustus ja alakerran Kesähuoneissa vaaleampi. Ikkunasta avautuvat maisemat ovat täälläkin varsin hulppeat.

Alla oleva kuva on hotellin sivuilta, mutta muut omia.

Hotelli Iso-Syöte-8
Hotelli Iso-Syöte-5

Aurora-sviitit

Kyseessä ei ollut mikään blogimatka, mutta juttelin respassa omistaja Juha Kuukasjärven kanssa ja sain luvan käydä kurkistamassa sviittejä.

Kaksikerroksisissa Aurora-sviiteissä (55 m²) vuodepaikkoja on neljälle. Parvekkeelta löytyy ulkoporeamme. Sviiteissä on mm. kierrätysmateriaalista valmistettu allergiaystävällinen kokolattiamatto ja seiniin on kerätty vanhaa, jäkäläistä poroaitaa Pudasjärveltä ja Taivalkoskelta. Kyllä tuolla nukkuisi.

Aurora-sviitit
Aurora-sviitit

Feeniksi-sviitti

Kaikista uusin ja kiinnostavin, eli Feeniks-sviitti ei ollut vielä kuvauskunnossa (huonekalut puuttuivat ym.), joten alla oleva kuva on hotellin sivuilta.

Feeniks-sviitti sijaitsee laskettelurinteiden puoleisessa kulmauksessa, tulipalossa 2018 tuhoutuneen ravintolan paikalla. Hiilen ja tuhkan sävyisen sviitin koko on 95 m² ja sisustuselementteinä on käytetty muun muassa hiiltynyttä paneelia. Näyttää kuvassa erittäin ihanalta.

Untitled

Hotelli Iso-Syöte Ravintola Hilltop 

Ravintola Hilltop ja hotellin lounge muodostavat hyvän kokonaisuuden. Iso avotakka, ryhmiksi asetellut huonekalut jotka luovat mukavia saarekkeita, tumma värimaailma ja ikkunoista avautuva maisema tekee välittömästi sellaisen keskieurooppalaisen fiiliksen. Tässä hotellissa ei todellakaan nysvätä mäntykalusteiden kanssa.

Söin illallisen hotellin ravintolassa pitkän kaavan kautta ja uskaltaudun paikkaa myös suosittelemaan. Erityisesti alkuruoka: Poronkieltä, poronvasan maksamoussea, prässättyä hirven paistia, karpalohilloketta ja tattimajoneesia, oli erinomainen suoritus keittiöltä. Jopa siinä määrin koukuttava, että unohdin ottaa annoskuvan.

Hotelli Iso-Syöte-9
Hotelli Iso-Syöte-27
Ravintola Hilltop
Paahdettua sorsanrintafileetä, grillikasviksia, ohrattoa ja karpalokastiketta
Ravintola Hilltop
Rosmariinilla maustettu lakka crème brûlée ja
marinoituja lakkoja

Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi

Hotelli Iso-Syöte sijaitsee Pudasjärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla, yhdellä Suomen lumisimmista alueista. Se on Suomen eteläisin tunturi. Laskettelukeskusta ympäröi rauhallinen Syötteen kansallispuisto.

Rinteet ja ladut alkavat aivan hotellin vierestä. Mikäli sukset eivät kiinnosta, voi Iso-Syötteellä luonnosta nautiskella myös muuten. On kelkka- ja porosafareja, husky-ajelukin järjestyy. Kesäisin pääsee patikoimaan tai maastopyöräilemään upeissa maisemissa ja innokkaimmat voivat kalastaa, laskea koskea tai mennä melomaan kanootilla.

Hotelli Iso-Syöte-26
Hotelli Iso-Syöte-24

Ja aina on olemassa myös se vaihtoehto, että vain fiilistelee ja nautiskelee. Itse kävin Hotelli Iso-Syötteen Beauty & Wellness -osastolla perinteikkäässä Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ja aamusta Spa-alueella kylpemässä. Ulkona olisi ollut myös allas, mutta sinne saakka en jaksanut edetä. Kaikki oli ihastuttavan uutta ja puhdasta. Sain lillua vedessä aivan yksin. Kun poistuin sisään tuli äiti kahden teinin kanssa.

Hotelli Iso-Syöte-3
Hotelli Iso-Syöte-19

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

8 comments

Arja / Elämänmakuisia matkoja 1 helmikuun, 2021 - 11:50 pm

On kyllä upean näköinen tuo uusi hotelli ja Iso-Syöte paikkana on kiva, tunturi mukavan matkan päässä etelästäkin katsottuna! Se oli meillä yksi vaihtoehto, mutta tällä kertaa päädyttiin mökkeilemään Rukalle. Joku kerta taas Iso-Syötteelle 🙂

Reply
Annemaria/Samppanjaa muovimukista 29 tammikuun, 2021 - 9:51 pm

Mikä Iso-Syöte, missä? Piti oikein tarkistaa, missä tällainen paikka on. Tukka putkella on paahdettu aina ohi Lappiin ajaessa. Jo tällaisen herkun takia kannattaisi pysähtyä. Aivan ihkun näköinen hotelli.

Reply
Pirkko / Meriharakka 27 tammikuun, 2021 - 9:37 pm

Näyttää ihan kelvollisen kokoiselta tuo allas – olen tässä sen myötä, että täällä etelässä julkiset uima-hallit ovat menneet kiinni alkanut katsella hotelleja ja kylpylöitä sillä mielellä, että pääsisikö tuolla oikeasti uimaan. Lohjalta löytyi Lohja Spa, jossa on 25 metrin allas – jees! Ei sitä näillä loskakeleillä oikein viitsi ulkona talsiakaan ja vaikka yksityiset kuntosalit ovatkin auki, niin vaihtelua pitää olla!
Lohjalta palatessamme päädyimme jo ajamaan vähän lumisilla teillä, mutta onneksi ei sentään ihan nelivetoa tarvittu, vaan normaalilla etuvetoiselle A4:lla pärjättiin 🙂

Reply
Reissu-Jani 25 tammikuun, 2021 - 9:42 pm

Onpas upean näköinen hotelli. Tuo Ferrari taisi olla joku sponsorikierros – mutta harvoin autoja näkee Suomessa hotellin alussa. No on tietysti yksi paikka – Tuurissa Onnen Tähti hotelli. Siellä oli Vesan kauppakassit (molemmat Lambot) lasien takana kansan kuolattavana. No eipä se ihan siinä hotellin ”check-in” deskin vieressä ollut – vaan siinä kaupan sisäänkäynnin yhteydessä.

Reply
Anna | Muuttolintu 25 tammikuun, 2021 - 2:10 am

Pakko myöntää, etten edes tiennyt missä Iso-Syöte on, mutta nytpähän tiedän senkin. Tosi kivannäköinen paikka! Mikä unelma tuo Feeniks-sviitti. Ja ruoka kuulostaa ja näyttää taivaalliselta. Täytyy pistää korvan taakse tämä paikka.

Reply
Anna 25 tammikuun, 2021 - 9:10 am

Kiitos Anna

Luultavasti paikka on sellainen kohde, että sitä ei esim. Etelä-Suomessa niin kovin tiedetä, koska sieltä lennetään Kittilään tai Kuusamoon laskettelemaan. Paikka on kuitenkin hyvin suosittu, koska luonto ympärillä on erittäin kaunista ja tuolla on hyvät ja uudet palvelut kaikin puolin. Eli jos on autolla liikenteessä, niin ehdottomasti suositeltava kohde käydä.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 24 tammikuun, 2021 - 8:32 pm

Kävimmekin Syötteellä pariinkin kertaan syksyllä, mukava paikka ja kaunis eri vuodenaikoina: https://www.matkallamissamilloinkin.com/syotteen-kansallispuisto-tutustumista-kansallispuiston-luontoon-ja-historiaan-rytivaaran-kierroksella/ Mainitsimme itse majoittuneemme Hotelli Pikku-Syötteessä, mutta olemme jälkikäteen katsoneet tuota Hotelli Iso-Syötettä ja erityisesti noita sviittejä, jotka näyttävät kyllä todella hienoilta! Talven aikana olisi tarkoitus käydä Syötteellä katsomassa, josko tykkylunta olisi muodostunut. Tuolloin majapaikkana olisi varmaankin juuri Hotelli Iso-Syöte.

Reply
Anna 25 tammikuun, 2021 - 9:12 am

Kiitos Mikko

Kyll, tosi kaunista, oli sitten kesällä tai talvella liikenteessä.

Sviiteistä jäi itse asiassa mainitsematta Kotkanpesä, joka lienee se kaikista kuvatuin ja tunnetuin. Sinne vaan (jos rahat riittää 🙂 )

Reply

Leave a Comment