Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa ja elämäni paras Churrasco!

by Anna | TÄMÄ MATKA

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

7 uima-allasta, suuri suolaisen veden allas, myös adults only -allas. 1,5 km yksityistä hiekkarantaa. 14 ruokapaikkaa, myös adulst only ravintola. 475 hotellihuonetta, villoja ja suuri päärakennus upeinen terasseineen. Tätä on Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa.

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

Saapuminen

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa sijaitsee Al Maareedhin alueella, Ras Al Khaimahin pohjoisosassa. Muista alueen Hiltoneista poiketen sen lähellä on paikallisasutusta, mutta kuten Emiraateissa yleensä, liikkumiseen tarvitaan silti taksi tai oma auto.

Vallet Parkin pojat tyhjensivät nopeasti matkatavaramme autosta. Tässä vaiheessa matkaa, olin jo oppinut luottamaan sihen, että myös kamerarepun voi antaa huoleti kannettavaksi. Matkatavaroita kohdeltiin nätisti, ja monessa paikkaa ne myös peitettiin hupulla heti. Eihän se sovi, että joku muu tuijottelee matkatavaroitani!

Kirjaantumisen yhteydessä poika toi heti ihanan kylmän ja sitruunalta tuksuvan pyyhkeen sekä juoman. Pidän siitä, että saan käteni puhtaaksi heti hotelliin saapuessani.

Pyysin, että saisimme mahdollisimmman rauhallisen huoneiston, ja sellainen löytyikin aivan päärakennuksen päädystä. Kulmahuoneistot ovat mukavia, koska niistä aukeaa näköala paremmin moneen suuntaan.

Matka huoneeseen oli piiitkä. Matka vain jatkui ja jatkui. Kun puhisin epäuskoisena taas uutta käytävää, laukkupoika vinkkasi oikotien uimarannalle. Käytimme myös rappuja paljon, sillä niiden kautta kulkeminen lyhensi matkaa moneen paikkaan hissiin verrattuna.

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa majoittaa saksalaisia, brittejä, italialaisia, skandeja ja emiraatteja. Hotellissa oli myös jokunen virolainen ja venäläinen, mutta ei häiritsevästi.

IMG_8166
IMG_8167

Huoneemme

Meillä oli huoneisto, johon kuului oleskelutilan ja makuuhuoneen lisäksi myös kaksi parveketta. Tai oikeastaan parveke ja valtava terassi. Tuosta suuresta terassista, mistä aukeni näkymä Persianlahdelle ja uima-altaille, tuli ehdottomasti lempipaikkamme. Oli ihana kuunnella rukouskutsuja ja katsella kun aurinko hiljalleen laskee.

Minareeteista toiseen polveileva kaanoni kuuluu ehdottomasti asioihin, joita haluan kuulla lomallani arabimaissa. Äänimaailmalla on aina suuri merkitys lomaani. Keski-Euroopassa kuuntelen ikkunat auki kirkonkelloja, jotka voivat löydä kauneimmillaan jopa neljännestunnit.

Terassin lisäksi minua miellytti oleskelutilan tumma puulattia, sekä hauska ikkunayhteys kylpyhuoneen ja makuuhuoneen välillä. Mitään erityistä luksusta ei huoneessamme ollut, enemmänkin kyseessä on rentoon oleiluun tehty, tilava ja toimiva huoneisto.

IMG_8137
IMG_8138
IMG_8134

Huoneesta löytyi Peter Thomas Rothin hygieniatuotteet, kylpytakit, vedenkeitin, jääkaappi ja joka aamu oveen tuotiin sanomalehti. Pieniä vikoja löytyi, kuten toimimaton tallelokero ja kiukutteleva allas, mutta ne korjattiin samantien, kun huomautimme asiasta. Yksi omituisuus jäi vaivaamaan. Hiustenkuivain olisi vaatinut adapterin, mutta sitä ei ollut huoneistossa valmiina missään. Miksihän sellainen malli oli ylipäätänsä edes huoneeseen hankittu?

Wi-Fi on maksuton julkisissa tiloissa, huoneessa maksullinen. HHonors kortilla sen sai veloituksetta.

Ilmastoinnin kanssa tappelin jonkun aikaa. Lopulta pääsimme jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen laitteen kanssa. Yöksi kytkin koko kapistuksen pois, koska tuntui että pienimmälläkin puhalluksella, se silti oli liian kovilla tehoilla. Matkan kauheimman ilmastoinnin uhriksi päädyin Dubaissa, jossa jäätävä ilmastointi kytkeytyi päälle aina puolentunnin välein. Onneksi Suomessa noita äänekkäitä ja energiasyöppöjä laitteita ei tarvitse käyttää.

Lomakeskuksessa on myös villoja, jotka sijaitsevat lähempänä rantaa ja joista suurimmasta osasta aukeaa esteetön näkymä Arabianmerelle. En päässyt kurkistamaan sisälle, mutta hieman vakoilin netistä kuvia, ja kuten jo ulkoapäinkin saattoi arvata, sisustus villoissa oli enemmän arabialainen. Huoneistot näyttivät kuvien perusteella todella viehättäviltä, osa erittäin yleellisiltä.

Meillä oli käytössä Deluxe-sviitti, kooltaan 79 m². Huoneiden 48m² – 90m², hinnat päärakennuksessa väliltä 202 – 392 €, villat 60m² -145m², hinnat 264-737€

AAMIAINEN

Aamiainen oli hyvä ja kasvivaihtoehtoja oli jälleen tarjolla miellyttävän paljon. Marinoidut viinirypäleet, halva, intialaiset lämpimät vaihtoehdot, lassi, grillatut tomaatit, maalaisjuusto, mausteiset arabialaiset salaatit. Kyllä! Pidän tällaisesta buffetista kovasti.

Yksi pieni asia minun täytyy mainita. Alueella on paljon variksia ja muita lintuja. Jos ruokailet aamusta ulkona, älä valitse pöytää missä on avoin maitokannu valmiina. Variksen nimittäin juovat niistä! Linnun levittävät tauteja, joten asia on oikeasti huono juttu. Koko lintuongelma hoituisi, mikäli henkilökunta korjaisi nopeammin käytetyt lautaset pois ja pöydissä ei olisi sokereita ja maitoja valmiina odottamassa.

IMG_8210
IMG_8312
IMG_8317

RANTA- JA ALLASALUEET

7 uima-allasta, suuri suolaisen veden allas, myös adults only -allas. 1,5 km yksityistä uimarantaa Arabianlahdella, jossa merivesi on kuin linnunmaitoa. Voi ei, mikä kielikuva tuon aamiasosion jälkeen, mutta menköön : )

Kirjoitin Hilton Al Hamra Beach and Golf Resortin esittelyyn : ”Täälläkin oli minusta jotenkin niin omituinen tuolileikki käynnissä heti aamusta. Asiakkaat marssivat määrätietoisesti varailemaan juuri sitä tiettyä aurinkotuolia itselleen. Pahoittelut, jos jotakuta loukkaan, mutta se on nau-ret-ta-vaa. Herran tähden, nehän ovat vain tuoleja, joissa hikoillaan muutama tunti. Ja täällä ne eivät lopu.”

Kun nyt selaisin arvosteluja tästä hotellista, niin eiköhän siellä jo löytynyt asiasta kirjoituksia tyyliin:”Varasimme täysihoidon, johon sisältyi klubihuoneen lisäpalvelut. Tämä tarkoitti, että meidän ei tarvinnut herätä joka päivä aamun aikaisina tunteina varaamaan itsellemme auringonottotuoleja”.

Näimme näitä ”varattuja” tuoleja, joihin kuljetettiin pyyhkeet valmiiksi, mutta en käsittänyt kuinka tärkeästä asiasta on kyse. Siis mieletöntä, ei tarvitse herätä aikaisin varaamaan itselleen aurinkotuolia, vaan voi jatkaa uniaan lomalla niin pitkään kuin haluaa.

No juu… Kukin tyylillään. Ihmettelen edelleen nouseeko joku oikeasti lomallaan aikaisin sängystä, vain varatakseen tietyn paikan päiväksi altaalta? Jos näin, niin kerro miksi on niin tärkeää saada sama paikka joka päivä?

IMG_8196
IMG_8264
IMG_8267
IMG_8161
Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

Hotellin alueella oli tosiaan myös erillinen adults only-allas. Ihan mukava, mutta jos oikeasti haluaa lomailla ilman pienten lasten iloisia ääniä, suosittelen valitsemaan tällaisen K-18 vaihtoehdon. Tässä tapauksessa osa vanhemmista ei ymmärtänyt altaan syvintä olemusta, vaan antoi jälkikasvunsa myös pulikoida siellä.

Keskellä hotellialuetta oli iso merivesiallas, josta lähti ympäri aluetta sivupolkuja. Tällaista toteutusta en ole aikasemmin nähnytkään, ja tuo näytti paitsi kauniilta, myös toimivalta ratkaisulta. Eripuolilta pihaa pääsi helposti uimaan ja vesi oli läsnä joka puolella. Alueelta löytyy myös lämmitetty uima-allas talvikuukausien tarpeeseen. En harmi kyllä huomannut kysyä, mikä altaista se olisi.

Upea 1,5 km pituinen ranta koostuu kolmesta poukamasta. Hiekka lanattiin joka yö. Aallonmurtajat rytmittävät maisemaa ja poistavat aallot lähes täysin. Maininkia ei ollut käytännössä lainkaan ja ranta on pitkään matala, mikä on lapsien kannalta mainio juttu.

Itse vesi oli kirkasta, lämmintä ja suloista. Olen varsinainen vedenvihaaja, ja jotta suostun mereen kastautumaan, pitää olosuhteiden olla optimaaliset. Ihan vertailuna voi tunnustaa, että jouluna Ko Lantalla, en uinut kertaakaan meressä. Täällä kävin uimassa jo heti aamusta ja kahlailin pitkään seuraillen rapuja, rauskuja, pieniä meduusoja ja raidallisia kaloja.

IMG_8287
IMG_8298
IMG_8190IMG_8155

PURA VIDA ravintola

Kun luin sanan churrascaria, se oli siinä. Tuohon ravintolaan oli päästävä. Pura Vida sijaitsee hotellin alueella, hiekkarantojen päässä rauhallisessa niemessä, aivan meren rannassa.

Churrasco-sana löytyy sekä portugalin-, että espanjankielestä, ja se tarkoittaa tietyntyyppistä tapaa grillauksessa. Tarjolla on lihaa kanasta lampaaseen, mutta se varsinainen ”the juttu”, ovat pitkiin vartaisiin asetetut naudanlihat, jotka leikataan pitkittäissuuntaan.

Pöytään tuodaan erilaisia kastikkeita, lisukkeita ja punavihreä palikat. Kun näytät ”vihreää valoa”, tarjoilija tuo sinulle lihoja tarjolle, kunnes käännät ”punaisen valon” päälle. Ensimmäisenä lihana oli kanaa, jonka ohitimme, koska tiesimme mikä olisi todellaista herkkua.

Kun on naudanlihojen vuoro, päästää itse asiaan. Lihat leikataan vartaasta pöydässä, joten on helppo esittää toivomuksia paksuudesta, tai pyytää esim. oikein rasvaista palaa. Nämä naudanlihat ovat aivan käsittämättömän hyviä. Niitä on marinoitu ja valeltu erilaisilla mausteliemillä tuntikausia, ja lihat ovat huippulaatua. Lihat lennätetään tänne USA:sta, Uudesta-Seelannista ja Etelä-Amerikasta.

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, Pura Vida

En yksinkertaisesti ymmärrä, miksi lihoja ei saa näin leikattuna myös kotimaasta. New York strip loin on parasta grillilihaa mitä tiedän. Tarjolla oli naudanlihaa eläimen parhaimmista paloista: Trip-tip roast, New York strip loin, Rump cap steak ja Rib Eye beef. Hui kuinka hyvää! Tämän jälkeen sai vielä lammmasta ( kyljyksiä ja paistia) ja possua halutessaan. Me keskityimme tiukasti nautaan ja lampaaseen. Näin laadukasta lihaa saa Suomessa harvoin syödä niin paljon kuin napa kestää. Koko upean aterian hinta oli noin 50€, ja se oli joka euron arvoinen!

Miten sujui?

Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa on suuri hotelli, mutta rakennukset ja yleiset tilat jakautuu niin laajalle alueelle, ettei suurta asukasmäärää huomaa. Parasta hotellissa ovat suuret terassit, mielenkiintoiset merivesialtaat, sekä Arabianlahden kaunis ja hyvinhoidettu ranta. Viikonloppuna hotellissa oli todella paljon asiakkaita, kun Dubaista saapuu vieraita nauttimaan pienemmän Emiraatin idyllistä. Viikolla hotellissa oli miellyttävän rauhallista ja se näkyy hinnoissakin.

Olen kirjoittanut kokemuksia myös  Hilton Al Hamra Beach and Golf Resortista. Eli kurkkaa sekin, jos RAK:in hotellitarjonta kiinnostaa.

IMG_8282 - Versio 2

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

11 comments

Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa – juhlimassa kahden kesken 26 elokuun, 2023 - 4:51 pm

[…] Tämä matka: Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa ja elämäni paras churrasco! […]

Reply
L-A S. 8 tammikuun, 2016 - 1:43 pm

Aamuinen tuolileikki altaalla ei ole naurettavaa jos matkustat täysin tai lähes uimataidottoman lapsen kanssa!!! Jos et itse halua istua altaassa jatkuvasti, niin tuoli mahdollisimman lähellä lastenallasta on todella paljon elämää helpottava asia. Elämän ehtoopuolella olevat ihmiset eivät tietenkään sellaista ymmärrä/muista.

Reply
Anna Koskela 8 tammikuun, 2016 - 4:05 pm

Taidan pitäytyä mielipiteessäni, että tuolileikki on naurettavaa. Mutta asiasta saa tietenkin olla myös toista mieltä.

Ajatus, että olisin itse tuolilla ottamassa aurinkoa, ja lapseni altaassa yksin, oli aikanaan täysin mahdoton minulle. Pieni uimataidoton lapsi hukkuu hetkessä myös siihen matalaan lastenaltaaseen. Mutta kukin tekee tietenkin miten itse katsoo parhaaksi.

Reply
Maria M. 2 toukokuun, 2015 - 11:22 am

Ei huono 🙂 miten tuolla muuten sai vaihdettua rahaa, vai kävikö kortti jokspaikassa

Reply
Anna Koskela 7 toukokuun, 2015 - 2:35 pm

Rahaa saa vaihdettua ihan OK kurssiin hotellin respassa. Kortit käy ongelmitta.

Reply
Reissaaja 2 toukokuun, 2015 - 8:40 am

<3 Upea!

Oliko tuolla mitään kauppoja lähellä?

Reply
Anna Koskela 7 toukokuun, 2015 - 2:36 pm

Ei valitettavasti ihan lähellä, mutta taksi on edullinen.

Reply
Katja 2 toukokuun, 2015 - 8:39 am

Ihanan näköistä! Ollaan harkittu RAK yhtenä vaihtoehtona ja katseltu juuri tätäkin hotellia. Ei huono!!

Reply
Anna Koskela 7 toukokuun, 2015 - 2:37 pm

Kiitos!

Ei todellakaan ole huono vaihtoehto : )

Reply
Mia / Elämää ja Matkoja 1 toukokuun, 2015 - 9:16 pm

Olipa mukava lukea kokemuksia tästä hotellista! Huone vaikuttaa viihtyisältä ja tilaa on mukavasti perheellekin. Olemme itsekin majoittautumassa tulevalla matkallamme deluxe-huoneeseen. Mainitsemasi kasvisvaihtoehdot aamiaisella toivat veden kielelle, mums!

Reply
Anna Koskela 2 toukokuun, 2015 - 6:56 am

Tuo oli siinäkin mielessä mainio hotelli, että aina pystyi valitsemaan eri altaan tai rannan, mille mennä aurinkoa ottamaan. Myöa aallonmurtajilla oli kiva kävellä.

Olen itse aina ihan sekaisin noista huoneluokista, mutta jotenkin tuntuu, että tuolla kaikki huoneet ovat varmasti ihan OK 🙂

Ruoka oli ihan loistavaa, ja mikä parasta, ei tarvinnut pelätä mitään vatsapöpöjä.

Reply

Leave a Comment