Gran Canaria ja tuttu ja turvallinen Occidental Roca Negra

by Anna | TÄMÄ MATKA

Gran Canaria ja Occidental Roca Negra | Teppo hämmästytti minut aikanaan kysymällä, olenko ollut koskaan missään hotellissa useampaan kertaan. Nopeasti muistellen Aasiassa kyllä, mutta Euroopassa samaan hotelliin ei ole tullut etsiydyttyä kovinkaan usein. Espanjan Andalusiassa on muutamia sijainniltaan niin hienoja hotelleja, että niihin on tullut mentyä useamman kerran. Ja sitten on Gran Canarian Roca Negra. Tämä hotelli on ensimmäinen, jossa olen yöpynyt neljästi! Alla kuvat hotellihuoneesta helmikuussa 2013 ja tammikuussa 2023

Occidental Roca Negra
Untitled

Occidental Roca Negra. Juttu on oikeastaan melko klisee. Gran Canaria, tuttu ja turvallinen kohde ja aina sama hotelli.

Miksi sitten olen eksynyt samaan hotelliin näin useasti, kun Gran Canarialla on pelkästään Booking.comin valikoimissa 668 hotellia?

Kyllä se on paikan sijainti, joka tänne tuo. Roca Negra and Spa, tai siis nykyisin Barcelo ketjun Occidental Roca Negra – Adults Only sijaitsee pienessä kalastajakylässä Agaetessa, Gran Canarian luoteisrannikolla. Se on juuri hyvällä etäisyydellä lentokentästä ja toimii näppäränä yöpymispaikkana kun lähtee kiertämään saarta ”vastapäivään”. Hinnaltaan hotelli oli aikanaan kohtuullinen 70-80 euroa yö, mutta omistajan vaihdoksen jälkeen hinta on noussut 130-150 euron tuntumaan yöltä.

Rakennus on kukkulan laella ja sieltä kiemurtelee alas Puerto de Las Nieves:in kylään kävelytie. Illalla tunnelma on aivan erityinen. Valot valaisevat juuri sen verran, että näkee mihin jalkansa asettaa. Meri pauhaa vieressä. Sitä ei näe, mutta ilma on kosteana tyrskyistä.

Agaete
Gran Canaria
Occidental Roca Negra
Occidental Roca Negra
Hotellin laajalle katolla on rakennettu mukava oleskelutila
Occidental Roca Negra
Occidental Roca Negra aamiainen on aina erittäin hyvä.
Occidental Roca Negra

Las Salinas de Agaete on kolmesta luonnonaltaasta muodostuva kokonaisuus 

Rannalta löytyvät myös isot merivesialtaat. Niillä on varmaan oma tarinansa, mutta missään asiasta ei kerrota sen enempää. Kun katsoo kukkulan päältä alas pärskivään mereen, tuntuu omituiselta että altaiden vesi on aivan tyyni. Lähempää erottaa aaltoja vastaan muuratut muurit ja niistä nousevat pylväät.

Kävellessä kohti altaita näkee hyvin rajan, mihin asti vesi myrskyjen aikana nousee ja vie mennessään rantamaata. Muutenkin paikassa on jotain vähän villiä. Vieressä on vaihtolavoista tehty ja haalein värein maalattu aita ja sen takana asuntovaunuja, joissa soi iltaisin aina reggae. Muutama maalle nostettu vene, joiden alla pössytellään ihan näkyvästi. Hitusen hippimeininkiä ennen rantaravintoloiden jonoa.

Veteen pääseminen aiheuttaa tuskaa jalkapohjille. Kengät jalassa voi taiteilla tasaisten laavakivien päällä jonkun matkaa, mutta jossain vaiheessa kengät on riisuttava ja asetettava jalat sementille, josta pistää esiin teräviä kiviä. Kuitenkin täältä löytyy myös paikka pyyhkeelle ja auringonottoon.

Altaita on kaikkiaan kolme ja kaikissa niissä uiskentelee paljon pieniä kaloja. Reunoilla kiipeilee rapuja ja aallonmurtajan vieressä pojat surffaavat kiljuen aalloilla märkäpuvuissaan. En minä tänne pieniä lapsia toisi, mutta aikuisille paikka toimii hyvin muutaman tunnin löhöilypaikkana ja vaihtoehtona hotellin uima-altaalle.

Agaete
Agaete

.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

12 comments

Liina 16 tammikuun, 2023 - 8:52 pm

Oletko mukana matkamessuilla tänä vuonna?

Bloggaamisesi on ollut melko tauolla ja olisin toivonut sisältöä entiseen tapaan.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 8 tammikuun, 2023 - 12:12 pm

Aloin itsekin miettimään, että olenko yöpynyt useampia kertoja samassa hotellissa, mutta ei kyllä tule mieleen. Hyvä, jos olen edes kahdesti, mutta se johtuu tietysti vähintään osittain siitä, että itselläni ei taida olla sellaisia matkakohteitakaan, joissa kovin monta kertaa kävisin. Näin siis ulkomailla, Suomessa on hotelleja, joissa olen yöpynyt yli kymmenenkin kertaa.

Reply
Anna 15 tammikuun, 2023 - 9:34 am

Tuo on totta, eli jos menee aina uuteen paikkaan, niin eihän niitä samoja hotelleja tule kierrettyä.
Tuli myös hyvä näkökulma Facessa esiin, eli työmatkoilla ihmiset suosivat samoja hotelleja, koska tietävän miten sinne pääsee julkisillan tai löytyykö taksi perille, missä on hyvä ravintola tai supermarket vieressä jne. Säästää aikaa ja hermoja.

Reply
reissuesa 23 marraskuun, 2014 - 10:48 pm

Las Palmasissa olen yöpynyt useamman kerran Hostal Alcaravanerasissa.

Reply
Anna Koskela 24 marraskuun, 2014 - 10:38 am

Mitä sitä hyvää vaihtamaan. Tai ainakin oletan että oli hyvä 😉

Reply
Virpi 23 marraskuun, 2014 - 11:00 am

Palasin kuukausi sitten Gran Canarialta, lasten kanssa rantaloma aurinkoa ottaen ja löhöillen ja syöden! 🙂 Oltiin samassa hotellissa kuin vuosi sitten. Bahia Felizissä ”lomakylä”, johon kuuluu 4 hotellia, päähotelli Orkidea. En oikeastaan edes harkinnut muuta vaihtoehtoa, kun päätettiin että Gran Canarialle lähdetään taas. 🙂 Siinä mielessä ”outoa”, että valitsin nyt näin, sillä yleensä ainakin hotelli vaihtuu aina, vaikka useamman kerran samassa paikassa voinkin lomailla.

Reply
Anna Koskela 23 marraskuun, 2014 - 1:05 pm

Onkohan Gran Canariassa joku ”taika”, joka saa menemään samaan hotelliin aina 😉

Toisaalta, jos on hyväksi havainnut jonkun ja on liikenteessä lasten kanssa, niin miksi tehdä elämäänsä hankalaksi ehdointahdoin. Lasten kanssa kun ylläyksiä voi tulla eteen muutenkin lomalla, joten helpoimman kautta sitä kyllä minäkin haluan mennä.

Reply
Tapsa 23 marraskuun, 2014 - 10:31 am

Ainakin Firefly kysyi Malpensassa ja Malagassa. Lisämaksu olisi ollut n. 7 euroa/päivä… en tiedä, olisiko tuo päivämaksu pitänyt maksaa koko ajalta, vai niiltä päiviltä, kun ajelee rajan takana. En ole näitä rajanylitysmaksuja maksanut, koska kyllähän vakuutuksien luulisi olevan voimassa naapurimaissakin. Välittäjäfirman Autoeuropen ehdoissa on myös kohta, jossa tuosta mahdollisesta lisämaksusta mainitaan. Firefly lisää muutenkin kaikenmoisia toimistokuluja autoa noudettaessa, vaikka Autoeurope mainostaa sivustollaan, ettei piilokuluja ole. Reklamaatio on vetämässä…

Reply
Anna Koskela 23 marraskuun, 2014 - 1:02 pm

Oho, ei ole tuollaista tullut vastaan. Toivottavasti reklamaatio saa asiallisen käsittelyn ja tuloksen.

Meidän kokemuksen mukaan Autoeuropea ei kannata muutenkaan käyttää, koska *usettaa aina. Yleensä auto on Sixtiltä, Budgetilta tai Europcarilta. Ei tule loppujenlopuksi sen kalliimmaksi, ja ei tarvitse kikkailla näiden piilokulujen, tyhjällätankilla palauttamisten ja lisämaksujen kanssa. Autoeurope on siinäkin mielessä ongelmallinen, että jos välittäjiltä on autot loppu, niin ne levittelee vaan käsiään 🙁

Reply
Tapsa 22 marraskuun, 2014 - 5:21 pm

No, harvoin tulee, kun ei muutenkaan tule samoja polkuja tallailtua (viimeiseen asti). Vantaan Airport Hilton on tietysti eri asia olosuhteiden pakosta.
Seuraava ei nyt varsinaisesti kuulu tähän asiaan, mutta kysyn silti: Kun ajelette paljon tuolla Euroopan mantereella, niin ilmoitatteko joka maan, missä visiteeraatte, autovuokraamolle, ja maksatte niistä lisämaksut. Itse en ole koskaan ilmoittanut, eikä niitä ole aina kysyttykään. On sitten joskus käynyt mielessä, että jos sattuu jotain, niin onkohan miten pahassa pulassa?

Reply
Anna Koskela 22 marraskuun, 2014 - 6:05 pm

Juu, lentokenttähotellia ei lasketa 😉

Singaporessa ja Bangkokissa on sellaiset vakkarihotellit aina, mutta nekin on hieman sellaisia mihin menee koomassa vain nukkumaan lennon jälkeen, ennen siirtymistä eteenpäin.

Mutta tuo auto. Eli ei ilmoiteta, koska ei olla tuollaiseen törmätty. Ainoastaan isoilla autoilla on rajoituksia Italiaan ja muihin epäluotettaviin (Balkanin) maihin, eli sinne ei saa mennä, eikä siis mennä. Tuollaisesta lisämaksusta ei ole koskaan ollut mitään puhetta (tai sitten on mennyt ihan ohi).

Jos vuokaamon säännöissä on, että pitää ilmoittaa joka maa missä ajaa ja ei ilmoita ja jotain tapahtuu, niin taatusti on pulassa. En riskeeraisi, sillä olen aika säikky kaikkien sääntöjen suhteen sitten loppupeleissä.

Mitkä vuokraamot tuollaista kysyy??

Reply
Anna Koskela 23 marraskuun, 2014 - 9:16 am

Edit: Kävimme Teneriffan puolelta La Gomeralla vuokra-autolla ja voi olla, että säännöissä oli kielletty auton vienti toiselle saarelle (todella yleistä), mutta ajoimme silti auton lauttaan. Muistan, että ne lautalla kysyi auton papereita. Yritin nyt etsiä vuokrauspapereita jälkikäteen ja tarkistaa asiaa, mutta en enää löytänyt. No onneksi hankaluuksia ei tullut!

Reply

Leave a Comment