Gran Canaria, tuttu ja turvallinen (hotelli)

by Anna | TÄMÄ MATKA

Teppo hämmästytti minut kysymällä, olenko ollut koskaan missään hotellissa useampaan kertaan. Nopeasti muistellen Aasiassa kyllä, mutta muualla ei. Paitsi täällä. Tämä hotelli on ensimmäinen, jossa olen yöpynyt kolmesti!

Juttu on oikeastaan ihan klisee. Gran Canaria, tuttu, turvallinen ja aina sama hotelli.

Roca Negra Agaete01Roca Negra Agaete03Roca Negra Agaete02Gran Canaria Agaete05Miksi sitten olen eksynyt Roca Negra and Spa -hotelliin kolmesti, kun Gran Canarialla on pelkästään Booking.comin valikoimissa 668 hotellia?

Kyllä se on paikan sijainti, joka tänne tuo. Roca Negra and Spa sijaitsee pienessä kalastajakylässä Agaetessa, Gran Canarian luoteisrannikolla. Se on juuri hyvällä etäisyydellä lentokentästä ja toimii näppäränä yöpymispaikkana kun lähtee kiertämään saarta ”vastapäivään”. Hinnaltaan hotelli on kohtuullinen 78-90 eur. yö. Kun sen varaa Booking.comin kautta, saa edullisiinkin huoneisiin ilmaisen sisäänpääsyn pieneen kylpylään, josta löytyy hauska ”kuolleenmerenallas” kellumiseen.

Rakennus on kukkulan laella ja sieltä kiemurtelee alas Puerto de Las Nieves:in kylään kävelytie. Illalla tunnelma on aivan erityinen. Valot valaisevat juuri sen verran, että näkee mihin jalkansa asettaa. Meri pauhaa vieressä. Sitä ei näe, mutta ilma on kosteana tyrskyistä.

Kylästä löytyy hyviä kuvia Reissuesan blogista, ja vielä parempi hänen kuva-albumistaan täältä, klik.

Roca Negra Agaete07Gran Canaria Agaete10Gran Canaria Agaete13Rannalta löytyvät myös isot merivesialtaat. Niillä on varmaan oma tarinansa, mutta missään asiasta ei kerrota sen enempää. Kun katsoo kukkulan päältä alas pärskivään mereen, tuntuu omituiselta että altaiden vesi on aivan tyyni. Lähempää erottaa aaltoja vastaan muuratut muurit ja niistä nousevat pylväät.

Kävellessä kohti altaita näkee hyvin rajan, mihin asti vesi myrskyjen aikana nousee ja vie mennessään rantamaata. Muutenkin paikassa on jotain vähän villiä. Vieressä on vaihtolavoista tehty ja haalein värein maalattu aita ja sen takana asuntovaunuja, joissa soi iltaisin aina reggae. Muutama maalle nostettu vene, joiden alla pössytellään ihan näkyvästi. Hitusen hippimeininkiä ennen rantaravintoloiden jonoa.

Roca Negra Agaete10Roca Negra Agaete11

Veteen pääseminen aiheuttaa tuskaa jalkapohjille. Kengät jalassa voi taiteilla tasaisten laavakivien päällä jonkun matkaa, mutta jossain vaiheessa kengät on riisuttava ja asetettava jalat sementille, josta pistää esiin teräviä kiviä. Kuitenkin täältä löytyy myös paikka pyyhkeelle ja auringonottoon.

Altaita on kaikkiaan kolme ja kaikissa niissä uiskentelee paljon pieniä kaloja. Reunoilla kiipeilee rapuja ja aallonmurtajan vieressä pojat surffaavat kiljuen aalloilla märkäpuvuissaan. En minä tänne pieniä lapsia toisi, mutta aikuisille paikka toimii hyvin muutaman tunnin löhöilypaikkana ja vaihtoehtona hotellin uima-altaalle.

Roca Negra Agaete17Roca Negra Agaete15Roca Negra Agaete18Roca Negra Agaete20

 Miten on – Tuleeko muuten majoituttua samoissa hotelleissa useasti?

.

9 comments

9 comments

reissuesa 23 marraskuun, 2014 - 10:48 pm

Las Palmasissa olen yöpynyt useamman kerran Hostal Alcaravanerasissa.

Reply
Anna Koskela 24 marraskuun, 2014 - 10:38 am

Mitä sitä hyvää vaihtamaan. Tai ainakin oletan että oli hyvä 😉

Reply
Virpi 23 marraskuun, 2014 - 11:00 am

Palasin kuukausi sitten Gran Canarialta, lasten kanssa rantaloma aurinkoa ottaen ja löhöillen ja syöden! 🙂 Oltiin samassa hotellissa kuin vuosi sitten. Bahia Felizissä ”lomakylä”, johon kuuluu 4 hotellia, päähotelli Orkidea. En oikeastaan edes harkinnut muuta vaihtoehtoa, kun päätettiin että Gran Canarialle lähdetään taas. 🙂 Siinä mielessä ”outoa”, että valitsin nyt näin, sillä yleensä ainakin hotelli vaihtuu aina, vaikka useamman kerran samassa paikassa voinkin lomailla.

Reply
Anna Koskela 23 marraskuun, 2014 - 1:05 pm

Onkohan Gran Canariassa joku ”taika”, joka saa menemään samaan hotelliin aina 😉

Toisaalta, jos on hyväksi havainnut jonkun ja on liikenteessä lasten kanssa, niin miksi tehdä elämäänsä hankalaksi ehdointahdoin. Lasten kanssa kun ylläyksiä voi tulla eteen muutenkin lomalla, joten helpoimman kautta sitä kyllä minäkin haluan mennä.

Reply
Tapsa 23 marraskuun, 2014 - 10:31 am

Ainakin Firefly kysyi Malpensassa ja Malagassa. Lisämaksu olisi ollut n. 7 euroa/päivä… en tiedä, olisiko tuo päivämaksu pitänyt maksaa koko ajalta, vai niiltä päiviltä, kun ajelee rajan takana. En ole näitä rajanylitysmaksuja maksanut, koska kyllähän vakuutuksien luulisi olevan voimassa naapurimaissakin. Välittäjäfirman Autoeuropen ehdoissa on myös kohta, jossa tuosta mahdollisesta lisämaksusta mainitaan. Firefly lisää muutenkin kaikenmoisia toimistokuluja autoa noudettaessa, vaikka Autoeurope mainostaa sivustollaan, ettei piilokuluja ole. Reklamaatio on vetämässä…

Reply
Anna Koskela 23 marraskuun, 2014 - 1:02 pm

Oho, ei ole tuollaista tullut vastaan. Toivottavasti reklamaatio saa asiallisen käsittelyn ja tuloksen.

Meidän kokemuksen mukaan Autoeuropea ei kannata muutenkaan käyttää, koska *usettaa aina. Yleensä auto on Sixtiltä, Budgetilta tai Europcarilta. Ei tule loppujenlopuksi sen kalliimmaksi, ja ei tarvitse kikkailla näiden piilokulujen, tyhjällätankilla palauttamisten ja lisämaksujen kanssa. Autoeurope on siinäkin mielessä ongelmallinen, että jos välittäjiltä on autot loppu, niin ne levittelee vaan käsiään 🙁

Reply
Tapsa 22 marraskuun, 2014 - 5:21 pm

No, harvoin tulee, kun ei muutenkaan tule samoja polkuja tallailtua (viimeiseen asti). Vantaan Airport Hilton on tietysti eri asia olosuhteiden pakosta.
Seuraava ei nyt varsinaisesti kuulu tähän asiaan, mutta kysyn silti: Kun ajelette paljon tuolla Euroopan mantereella, niin ilmoitatteko joka maan, missä visiteeraatte, autovuokraamolle, ja maksatte niistä lisämaksut. Itse en ole koskaan ilmoittanut, eikä niitä ole aina kysyttykään. On sitten joskus käynyt mielessä, että jos sattuu jotain, niin onkohan miten pahassa pulassa?

Reply
Anna Koskela 22 marraskuun, 2014 - 6:05 pm

Juu, lentokenttähotellia ei lasketa 😉

Singaporessa ja Bangkokissa on sellaiset vakkarihotellit aina, mutta nekin on hieman sellaisia mihin menee koomassa vain nukkumaan lennon jälkeen, ennen siirtymistä eteenpäin.

Mutta tuo auto. Eli ei ilmoiteta, koska ei olla tuollaiseen törmätty. Ainoastaan isoilla autoilla on rajoituksia Italiaan ja muihin epäluotettaviin (Balkanin) maihin, eli sinne ei saa mennä, eikä siis mennä. Tuollaisesta lisämaksusta ei ole koskaan ollut mitään puhetta (tai sitten on mennyt ihan ohi).

Jos vuokaamon säännöissä on, että pitää ilmoittaa joka maa missä ajaa ja ei ilmoita ja jotain tapahtuu, niin taatusti on pulassa. En riskeeraisi, sillä olen aika säikky kaikkien sääntöjen suhteen sitten loppupeleissä.

Mitkä vuokraamot tuollaista kysyy??

Reply
Anna Koskela 23 marraskuun, 2014 - 9:16 am

Edit: Kävimme Teneriffan puolelta La Gomeralla vuokra-autolla ja voi olla, että säännöissä oli kielletty auton vienti toiselle saarelle (todella yleistä), mutta ajoimme silti auton lauttaan. Muistan, että ne lautalla kysyi auton papereita. Yritin nyt etsiä vuokrauspapereita jälkikäteen ja tarkistaa asiaa, mutta en enää löytänyt. No onneksi hankaluuksia ei tullut!

Reply

Leave a Comment