Gran Canaria, Agaete – valkoinen kylä pohjoisrannalla

Gran Canaria, Agaete – valkoinen kylä pohjoisrannalla

marraskuu 10, 2014

Gran Canaria, Agaete

Barranco de Agaete -rotkon lopussa sijaitsee valkoiseksi kalkittu kylä, Agaete. Täällä banaanit, mangot, papaijat, appelsiinit ja sitruunat kasvavat rinteillä ja kaikkialla on upeita kaktuksia, joiden valokuvaamisesta villiinnyin täysin kaksi vuotta sitten.

Kun yritän kertoa paikasta ihmiset kuulevat vain sanan Gran Canaria ja katse rupeaa harhailemaan. Liian tuttua, liian nähtyä. Tai niin moni luulee. Kuitenkin vain harva ottaa auton alleen ja kiertää saarta ennakkoluulottomasti. Viikossa et ole nähnyt vielä mitään. Ja siksi lähden saarelle uudestaan aivan pian.

Gran Canaria Agaete02Gran Canaria Agaete03Gran Canaria Agaete04Gran Canaria Agaete14

Kylän kapeilla kaduilla on unelias tunnelma jos asian haluaa sanoa kohteliaasti. Kyseessä on kylä, missä ei oikeastaan ole mitään mielenkiintoista, mutta se ei haittaa, koska lähellä on meri ja sen tuoma tunnelma. Täällä ei ole turisteja, mikäli muualta tulleita espanjalaisia ei lasketa.

Gran Canaria Agaete05Gran Canaria Agaete09Gran Canaria Agaete10

Aivan kylän alapuolella on Puerto de Las Nievesin satama, josta lautat naapurisaari Teneriffalle kulkevat tauotta. Hieman kauampana rannalla on kolme luonnon merivesiallasta, jotka ovat muodostuneet laavakallioiden väliin. Niissä uiminen ja rantatiellä kävely ovat oikeastaan ne aktiviteetit mitä täällä kannattaa tehdä. Ja tietenkin syödä rauhassa.

Gran Canaria Agaete06Gran Canaria Agaete07

Kylässä on muutama loistava kalaravintola. Tunnen edelleen maut suussani ja auringon lämmön sen laskiessa hiljalleen mereen. Jos jotakin odotan tältä paikalta jälleen, niin kylmää valkoviiniä ja niin suurta samana aamuna pyydystetyistä merenelävistä kasattua kalalautasta eteeni, että sen syömiseen tarvitaan Teppo ja minä sekä ravintolan kissa.

Gran Canaria Agaete13

Gran Canaria Agaete12

Gran Canaria Agaete11

  •  
  •  
15 comments

15 comments

Gran Canaria, tuttu ja turvallinen (hotelli) - Tämä matka tammikuu 14, 2016 - 1:10 pm

[…] se on paikan sijainti, joka tänne tuo. Roca Negra and Spa sijaitsee pienessä kalastajakylässä Agaetessa, Gran Canarian luoteisrannikolla. Se on juuri hyvällä etäisyydellä lentokentästä ja toimii […]

Reply
Fuerteventura - Kanariansaarten pettymys - TÄMÄ MATKA joulukuu 29, 2015 - 10:53 pm

[…] kanarianmäntymetsät, upeat rotkolaaksot, ihanat banaaniplantaasit ja Teide. Gran Canarian avarat laaksot pienine kylineen, ja Pico de las Nievesin upeat kalliot. La Gomeran […]

Reply
Gran Canaria, tuttu ja turvallinen (hotelli) - TÄMÄ MATKA marraskuu 22, 2014 - 1:35 pm

[…] Gran Canaria, Agaete – valkoinen kylä pohjoisrannalla […]

Reply
AnskuBcn marraskuu 19, 2014 - 9:08 pm

Kanarian saaret ovat tosiaan paljon mainettaan paremmat, pitää vaan jaksaa hinata se ahteri vähän kauemmas uima-altaan reunalta. Viimeksi Lanzarotella ollessamme kiersimme kaukaa kaikki markkinat, joita hotellilla mainostettiin ja otimme auton alle. Aivan ihania paikkoja löytyi, ja ennakkoluuloja romutettiin isolla kädellä. Olisi kiva mennä taas pian käymään, tällä kertaa jollain toisella saarella 🙂

Reply
Anna Koskela marraskuu 20, 2014 - 11:09 am

Näinhän se on. Vaatii hieman vaivaa lähteä pois hotellialueelta. Siinähän voi vaikka nähdä jotakin uutta 😉
Juttelin muutaman pariskunnan kanssa ja he pitivät ajatusta autoilusta ja saaren kiertämisestä hyvin riskialttiina. Jäi hieman epäselväksi, missä siinä oli se riski?

Lanzarote oli myös aivan ihana saari!

Reply
Tiina, Kinttupolulla marraskuu 14, 2014 - 2:59 pm

Totta turiset, ihmisillä on huvittavia ennakkoluuloja. Tavallaan ihan hyvä, niin pysyvät Gran Canarian upeat patikkapolut hiljaisina 😉 Menkööt sitten ryysimään jonnekin muualle 😀
Puerto de las Nievesin kyliltä lähtee muuten lyhyehkö patikkapolku läheiselle autio rannalle,jossa omaan tykätty käydä monen monta kertaa.

Reply
Tiina, Kinttupolulla marraskuu 14, 2014 - 3:01 pm

Nonniin, taas näitä tabletilla kirjoittamisen iloja 😉
Siis, ollaan tykätty…

Reply
Anna Koskela marraskuu 20, 2014 - 11:05 am

😀

Reply
Anna Koskela marraskuu 20, 2014 - 11:05 am

Juu, ei ole saaren keskiosassa tungosta ainakaan suomalaisten suhteen. Paljon oli muualta patikoijia, mutta ilmeisesti tätä vaihtoehtoa ei oikein ole osattu markkinoida Suomeen. Mutta ei todellakaan tungosta 🙂

Reply
Annika | travelloverblogi marraskuu 13, 2014 - 10:37 pm

Kaktukset. <3

Reply
Anna Koskela marraskuu 20, 2014 - 10:58 am

<3

Reply
reissuesa marraskuu 11, 2014 - 1:12 pm

Tuttu paikka, kävin tuolla Puerto de Las Nievesin kylässä vuosi sitten, linkki ohessa. Ainakin pitempiaikainen vuokraus on tuolla edullista, näin ilmoituksen 350 e/kk 50m2.

Reply
Anna Koskela marraskuu 12, 2014 - 8:23 am

Piti oikein miettiä, että missä se linkki on? Mutta siis tietenkin olet osannut linkata sen suoraan nimeesi. Itsekin pitää muistaa tuo keino!

Dedo del Dios eli Jumalan sormi jäi minulle vähän hämäräksi aikanaa, koska en tajunnut, että sitä ei enää ole. Mietin, että olen vaan vähän huononäköinen kun en sitä nää 😀

Reply
lena / london and beyond marraskuu 11, 2014 - 10:24 am

Mitahan tuollainen residenssi noissa rannan valkeissa taloissa kustantaisi? Jotenkin alkoi kovasti houkuttelemaan. 😀

Totta on tuo, etta GC:n kuullessaan monelta nousee karvat pystyyn. Ja nousee minullakin, jos on esim Playa del Inglesista kyse. Mutta ei tosiaankaan noiden ihanien pikkukylien kohdalla. Kaverin isovanhemmilla on talo Teneriffalla kaukana kaikesta, ja se on oikeasti aivan upea paikka missa on upea luonto eika tosiaan yhtaan turistia. Eli pitaa tuolla kanarialla osata valita kohteensa 😉

Reply
Anna Koskela marraskuu 11, 2014 - 11:35 am

Noistakin taloista olisi saanut vuokrata huoneistoja. En vaan tajunnut silloin katsoa hintaa. Pitääpä nyt tarkistaa.

Olimme silloin hotellissa hieman ylempänä ja mennään samaan hotelliin nytkin. Teen sitten oman postauksen noista majoitusvaihtoehdoista.

Gran Canaria on monelle juuri yhtä kuin ne rannat ja suomibaarit. Se eteläpuoli on minusta todellakin ns. veteläpuoli. Sinne vaan paistumaan viikoksi auringossa ja juomaan kännit joka ilta 😉 Tuntuu, että kovin monelle se on just tuota edelleen.

En ole kirjoittanut tuosta parin vuoden takaisesta reissusta blogiin oikeastaan mitään ja ajattelin poimia nyt tulevan matkan ”viereen” myös niitä kaksi vuotta sitten nähtyjä kohteita ehdotuksiksi siitä, mitä tuolla _oikeasti_ kannattaisi nähdä!

Gran Canaria on loistava saari. Mainettaan paljon parempi .

Reply

Leave a Comment