Singapore | Gardens by the Bay – Kokemuksia Singaporen ikonista

by Anna | TÄMÄ MATKA

Gardens by the Bay on Singaporen ikoni. Alue sijaitsee Marina Bayn alueella ja käsittää 100 hehtaaria viheraluetta. Rahaa on kulunut yli miljardi Singaporen dollaria.

Gardens by the Bayn suunnittelukilpailun voittaneelle arkkitehtitoimistolle annettu työtehtävä oli futuristinen: Suunnitelkaa maailman ihmeellisin trooppinen puutarha käyttäen uutta luovaa ympäristödesignia ja kestävän kehityksen periaatteita.

Gardens by the Bay ei ole puutarha, joka on rakennettu vaan turisteille, vaan paikka on erittäin suosittu myös paikallisten keskuudessa. Alueella järjestetään kaikkea mahdollista pyöräilykilpailuista sinfoniaorkesterien konsertteihin. Ajantasaista tietoa ohjelmasta saat täältä.

item_3.renderimage.imagepath.1100.618

item_1.renderimage.imagepath.1100.618

item_2.renderimage.imagepath.1100.618

Gardens by the Bay | Steel Giant Supertrees

Alueen maamerkki ovat kaksitoista metallista superpuuta, Steel Giant Supertrees. Superpuut ovat uskomattomia. Niitä löytyy korkeudeltaan 25 ja 50 metrin väliltä. Korkeimman huipulla on kahvila, josta pääsee ihastelemaan 360 asteen näkymiä ympäristöön.

Teräksestä rakennetut puut on päällystetty saniaisin, tillandsioin ja orkideoin. Teräspuiden leveät, suppilomaiset latvustot keräävät kasvitieteellisen puutarhan käyttöön sekä valoenergiaa että sadevettä. Ne myös toimivat kasvihuoneiden ilmanvaihtokanavina.

Jouluna 2017 tällä alueella on erillinen Christmas Edition, joka pitää sisällään kaiken mahdollisen singaporelaisille jouluun liittyvän.

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay | The Cloud Forest

The Cloud Forest -kupolin alle on luotu viileä paratiisi, joka simuloi pilvimetsää, maailman rikkaimpiin ja uhanalaisimpiin kuuluvaa ekosysteemiä. Näitä pilvimetsiä löytyy vuoristoista Kaakkois-Aasian, sekä Keski- ja Etelä-Amerikan trooppisilta alueilta. Kupolissa on kasvillisuutta, joka normaalisti kasvaa 2000-3000 metrin korkeudessa vuoristossa. The Cloud Forestin ylimmältä tasolta aukeavat hienot näkymät koko Gardens by the Bayn alueelle.

The Cloud Forest

The Cloud Forest

The Cloud Forest

The Cloud Forest

The Cloud Forest

Gardens by the Bay | Flower Dome

Flower Dome -kupoli käsittää vaihtuvia näyttelyitä. Siinä missä The Cloud Forest on viileä kuin Suomen syksy, vallitsee Flower Domessa ikuinen kesä. Lauhkean ilmaston kasvit on kerätty Välimeren alueelta, Australiasta, Etelä-Amerikasta ja eteläisestä Afrikasta.

Nämä kuvat ovat vuoden 2016 joulunäyttelystä. Näyttelyt Flower Domessa vaihtelevat muutaman kuukauden välein.

Flower Dome

Flower Dome

Flower Dome

Flower Dome

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Flower Dome

Gardens by the Bay

Flower Dome

Flower Dome

Marina Bay Sands

Puiston vieressä sijaitsee luksushotelli Marina Bay Sands, jonka uima-allas on ylimainostettu ja huoneet laatuunsa nähden ylihintaisia. Hotellin auloja voi kuka tahansa käydä ihmettelemässä sen läpi kulkevan ylikulkusillan päältä.

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay | Kulkuyhteydet

Paikalle pääsee MRT:llä helposti, tai sitten taksilla. MRT:n pyörölinja tuo Bay Front MRT:n asemalle. Kannattaa poistua uloskäynnistä B ja etsiytyä Dragonfly-sillalle, joka itsessään on jo kokemus. Silta vie suoraan puistoon. Flower Dome + Cloud Forest pääsymaksu on 28 SGD.

GB16_2639-Garden-3D_Extended-Map_R1_desktop-v3-1670x940

*yökuvat paikan kotisivuilta

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

2 comments

Laura S / Tuuliajolla 3 joulukuun, 2017 - 5:51 pm

Tämä! Gardens by the Bay on mulle Singaporessa se helmi. Viimeksi huhtikuussa käyneenä olin niin haltioissani kävellessäni pimeän aikaan valaistujen Superpuiden alla 🙂 Nuissa on itselle jotakin maagista kun samalla taustalle piirtyy metropolin rakennukset.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 3 joulukuun, 2017 - 6:05 pm

Paikka on kyllä melko taijanomainen. Ei siihen kyllästy. Oikeastaan koko alue on mitä miellyttävin. +26 astetta ja lempeä tuulenvire. Mikäs siinä on kävellessä 🙂

Reply

Leave a Comment