Finnmatkat – Marsa Alamin hotellit ennakkotestissä

by Anna | TÄMÄ MATKA

Lamaya Resort

All Inclusive Blue Village Lamaya Resort sijaitsee aivan rannan äärellä Coraya Bayn alueella.

Finnmatkojen hotelli Egypti21Finnmatkojen hotelli Egypti15

Arvostelu tutulla asteikolla.

Siisteys ja viihtyvyys

7, kohtalainen. Huone oli pitkänomainen ja ilmeisesti lapsille tarkoitettu välitila sänkyineen pimeä. Parvekkeen ovi ei sulkeutunut kunnolla ja ilmastointilaite oli erittäin äänekäs. Parvekkeelta oli kuitenkin kaunis näkymä merelle. Suurin omituisuus oli peiton puuttuminen. Pelkällä lakanalla ei ole miellyttävää nukkua.

Vaikka huone ei ollut aivan uusimmasta päästä, se oli pidetty siistinä. Kylpyhuoneessa oli kuitenkin epämiellyttävä ummehtunut virtsan haju, joka ei poistunut edes tuulettamalla. Hotelli on todella suuri ja ei mitenkään persoonallinen. Sellainen tylsä perushotelli.

Finnmatkojen hotelli Egypti22

Sijainti

9, hyvä. On melko vaikea määritellä tälle hotellille sijainti pisteitä, koska lähellä ei ole mitään. Lentokentältä tänne on kuitenkin lyhyt matka ja ranta on hyvä.

Palvelut

8, hyvät. Aamiainen hyvä ja monipuolinen. Ruokaa ja ravintoloita löytyy joka lähtöön. Wi-Fi ei toimi (ei se toimi muuallakaan Egyptissä). Erilaisia pikkuherkkuja sekä tulo/lähtölahjoja tuotiin huoneeseen koko ajan.

Alueella järjestetään kaikenlaista toimintaa koko ajan. Itseäni eivät allasjumpat tai illalla raikuvat viihdeshowt miellytä lainkaan, mutta jos sellaisesta pitää, niin kyllä löytyy…Hotelli on osa isompaa usean hotellin kokonaisuuttaa ja alkuun on vaikea hahmottaa, mitä kaikkea alueella on tarjolla. Paljon mainostettu vesipuisto on kyllä täysi floppi. Sen sijaan joogaajat ja lenkkeilijät löytävät alueelta miellyttävää ympäristöä harrastukselleen.

Finnmatkojen hotelli Egypti18Finnmatkojen hotelli Egypti17

Finnmatkojen hotelli Egypti14Finnmatkojen hotelli Egypti13

Henkilökunta

8, Erityisesti respan henkilökunta osaa asiansa. Baarien tarjoilijat ovat olevinaan hauskoja, mutta ehkäpä se kuuluu tällaisen hotellin formaattiin.

Vastinetta rahoille

8, hyvä. Katsoin päivähinnan Agodasta merinäköalalla olevalle huoneelle. 98 eur. sisältäen aamiaisen. Noin paljoa en maksaisi tästä, mutta ei kukaan tähän hotelliin tule omatoimimatkalla. Finnmatkojen viikko lentoineen tuonne maksaa 700 eurosta ylöspäin.

Vinkki

En tiedä onko näitä Finnmatkojen valikoimissa, mutta samalla alueella on myös paljon parempia samaan ketjuun kuuluvia hotelleja. Jos menisin tuonne, valikoisin ehdottomasti jonkun niistä. 

Ehkäpä joku Finnmatkalainen lukee tämän ja osaa täydentää tietoja kommenteihin.

Finnmatkojen hotelli Egypti20Finnmatkojen hotelli Egypti19Finnmatkojen hotelli Egypti16

Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort

All Inclusive Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort on lähellä Port Ghalibin rantoja. 

Siisteys ja viihtyvyys

9, oikein miellyttävä. Huone oli yksi puhtaimmista jossa olen pitkään aikaan ollut. Kalusteissa ei ollut mitään turhaa bling-blingiä, vaan enemmän selkeää rustiikkia. Huoneen kauniit pienet villaiset matot olivat ihania ja kokonaisuus miellyttävän valoisa ja toimiva. Huoneistot sijaitsevat altaan ympärillä tai pitkin puutarhan rinteitä. Arvostan sitä, että en joudu kävelemään pitkiä kolkkoja käytäviä huoneeseeni.

Hotelli on ihanasti ihmisen kokoinen, ei kalsea suuri tehdas.

Finnmatkojen hotelli Egypti07

Ruoka07Ruoka01

Sijainti

9, hyvä. Edelleen en oikein tiedä mikä tässä olisi oikea arvio. Hotelli on keskellä ei mitään, kuten kaikki hotellit Marsa Alamin rannikolla. Lentokenttä on ihan vieressä ja ranta upea.

Palvelut

9, oikein hyvä jollei loistava. Aamiaista en päässyt nauttimaan lainkaan tässä hotellissa, koska lähdin kohteisiin aina miellyttävästi klo 4 aamuyöllä. Illallisen buffat olivat kuitenkin matkan parhaat. Siis aivan käsittämättömän hyvää ja monipuolista ruokaa. Arvioisin tämän hotellin buffetin yhdeksi parhammista mistä olen koskaan hotelleissa nauttinut.

Wi-Fi ei toimi kunnolla kuin rantabaarissa, mutta plussaa on se, että se edes toimii. Yksi pieni, mutta miellyttävä yksityiskohta on myös aulan pyyhepoika, joka on aina valmiina tuoksuvan kylmän pienen pyyhkeen kanssa, kun saavut kuumissasi hotelliin.

Ranta on ihana. Pitkä laituri vie yli korallien ja tilaa löytyy. Aivan upea. 

Finnmatkojen hotelli Egypti08Finnmatkojen hotelli Egypti09

Finnmatkojen hotelli Egypti1 Finnmatkojen hotelli Egypti2

Henkilökunta

9, oikein avuliasta

Ei mitään turhaa showta vaan ystävällistä ja avuliasta palvelua.

Vastinetta rahoille

9, Oikein hyvä. 156 eur. sis. täysihoito. Voisin maksaakin tuon muutamalta päivältä. Ruoka ja ympäristö huomioiden hyvä hintalaatu suhde. Finnmatkojen viikko tänne lentoineen maksaa alkaen 1080 euroa, joten tietenkin on järkevämpi hyödyntää sitä.

Jos tulisin Marsa Alamiin uudestaan, valintani olisi ehdottomasti tämä hotelli.

Finnmatkojen hotelli Egypti12

Muuta:

Hotelli panostaa todella paljon ympäristöystävällisyyteen. Tämä hotellin kohdalla se ei ole pelkkää sanahelinää ja plakaatteja hotellin aulassa, vaan todellista toimintaa. Heillä on käytössä mm. massiiviset aurinkopaneelijärjestelmät, hotelli on liki kokonaan omavarainen energiantuoton suhteen. Vedenkäyttö on mietitty tarkkaan ja vesi, jota ei voida enää puhdistaa riittävästi käytetään hotellin puutarhan kasteluun. Mitään jätevesiä ei pääse täällä luontoon.

Hotelli kierrättää jätteitä, öljyjä ym. kunnolla ja välttää mm. muovipussien käyttöä, jotka ovat todellinen ongelma tällä alueella päästessään autimaahan. He myös kouluttavat henkilökuntaansa ympäristönsuojeluun ja tekevät valistustyötä paikallisten asukkaiden keskuudessa, joiden asenne ympäristönsuojeluun on vielä valitettavan huono.

Arvostan tällaista toimintaa todella. Ja toivon, että myös muut matkustajat arvostaisivat. Me emme voi enää vain mennä viikoksi kehitysmaahan lomailemaan ja vähät välittää siitä, mitä roskillemme tapahtuu. Kunnia kuuluu, paitsi belgialaiselle omistajalle (arvot hieman erilaisia kuin paikallisilla), myös innovatiivisesti toimivalle hotellinjohtajalle herra Haggag:ille. Hänellä on tekemisen meininki.

Finnmatkojen hotelli Egypti04

Egyptin turistitoimiston mediamatka

Jos harkitset näitä hotelleja ja joku asia askarruttaa, niin kysele ihmeessä lisää. Vastaan mielelläni.

 

 

 

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

3 comments

Millainen on hyvä (matka)blogi? - london and beyond 28 lokakuun, 2014 - 4:09 pm

[…] mutta annetaan myös hyvää palautetta sen ollessa paikallaan. Tästä hyvänä esimerkkeinä ovat Annan hyvät ja rehelliset […]

Reply
Punainenmeri - Delfiinejä ja dugong - TÄMÄ MATKA 23 lokakuun, 2014 - 8:46 pm

[…] Finnmatkat – Marsa Alamin hotellit ennakkotestissä […]

Reply
Anna Koskela 4 lokakuun, 2014 - 6:27 am

Laitan Fb:n puolelta tänne keskustelua, jotta satunnainen lukija löytää ne samasta paikasta.

-Valitsinko sittenkin väärän hotellin, Lamaya? Onko positiivisempia kokemuskia kellään?

Tämä matka – Blogi Tervehdys. Et lainkaan välttämättä. Kannattaa muistaa että kokemus on aina henkilökohtainen. Jos olisin viipynyt viikon, en tietenkään olisi suostunut olemaan huoneistossa, jonka vessassa haisee pissi. Kerro vähän enemmän mitä haet, niin koitan löytää niihin vastauksia omista kokemuksistani.

– Olemme lähdössä lasten (3v ja 9v) kanssa 2 viikon lomalle. Tarkoitus olisi päästä nollaamaan kiireinen arki. Toivottavasti allasalue on viihtyisä ja toimiva? Vesipuistolla ei ole niin väliä, koska ei ole meidän juttu. Millainen ranta? Tärkeintä meille olisi, että lapset viihtyisivät ja me aikuiset saisimme olla möllöttää heidän kanssa.

Tämä matka – Blogi Rehellisesti sanoen en altaaseen mennyt. Se ei nyt näyttänyt niiiin houkuttelevalta, että olisin sinne halunnut. Olen todella nirso ja tuossa hotellissa se allas ei vaan ollut kovin kivan näköinen. Tajuan kuitenkin hyvin mitä haet lapsille (omat nyt jo 10 ja 12 vuotta) ja ihan varmasti heille joku allas on mieleen. Kaiken syvyisiä altaita löytyy alueelta hyvin. Tosin en koskaan tajunnut mikä allas kuuluu millekin hotellille, mutta tuskin mistään pois heitetään.

Rannat taas olivat hyviä tuolla. Ja erilaisia poukamia ja touhupisteitä ym. on paljon. Rantojen soveltuvuus pienille lapsille sisältää vaan joka paikassa saman ongelman. Punainenmeri on erittäin suolainen, ja pisarakin sitä aikuisenkin silmiin saa kyyneleet virtaamaan. Jos 9-vuotias osaa snorklata, hän viihtyy varmasti loistavasti. Harkitsen todella vahvasti että veisin omat poikani Punaisellemerelle snorklailemaan ensi talvena. Se on aivan mahtavaa!

Kaksi viikkoa tuolla on täysin mahdoton ajatus minulle, koska en koskaan ole missään enempää kuin kaksi päivää. Jos osaa heittää ns. aivot narikkaan ja nauttia kaikenlaisista kerhoista ja iltaohjelmista, niin varmasti ajan saa myös tuolla kulumaan. Lähellä ei todellakaan ole mitään ja 3 -vuotiaan kanssa ei ole puhettakaan, että lähtisi erämaahan tai sukeltelemaan. Mutta jos tavoite on vain fiilistellä lapsien kanssa lämmöstä, niin Marsa Alam on vallan mainio kohde.

Toivottavasti tästä oli apua!

Reply

Leave a Comment