Finnair Platinum Wing Lounge non-Schengen | Plutonium tasoa

by Anna

Finnair Platinum Wing lienee tällä hetkellä yksi Euroopan parhaimpia loungeja

Finnair Platinum Wing lounge lienee tällä hetkellä yksi Euroopan parhaimpia loungeja. Se tarjoaa paikan 155 matkalaiselle, joiden taskusta löytyy Finnair Plus Platinum, Finnair Plus Platinum Lumo tai oneworld Emerald -tasokortti. Finnair Plus Gold -jäsenet pääsevät nauttimaan Finnair Platinum Wing -loungesta siihen asti, kunnes uuden Finnair Business loungen remontti non-Schengen-alueella valmistuu.

Finnair Platinum Wing
* Finnair

Finnair Platinum Wing on uudistettu laadukkaasti

Finnair Platinum Wing loungessa ensimmäinen asia minkä asiakas näkee on erittäin näyttävä baari. Jos kiire syömään ei ole kova, kannattaa istahtaa hetkinen ja nauttia vaikka lasillinen Joseph Perrier Cuvée Royale Rosé tai Brut Vintage 2008 samppanjaa. Tai ehkäpä haluat valita viidestä erilaisesta pohjoismaisesta ginistä itsellesi sopivimman.

Baarin jälkeen mielenkiinto keskittyy ruokailutilaan. Lämmin aamiainen tarjoillaan klo 5.30–10.30 ja a la carte -pääruoat ovat saatavissa n. 10.30-17. Se, että à la carte -vaihtoehtoa tarjotaan vain klo 17.00 asti, on hieman outoa. Illasta ja yöllä lähtevien lentojen asiakkaat varmasti arvostaisivat myös à la carte -illallista suuresti.

Ruokailualueen vieressä, tummien verhojen kätkemänä, on suuri olohuonemainen oleskelutila. Muhkeista sohvista, upottavista lepotuoleista ja pehmeästä kokolattiamatosta koostuva tumman sävyinen tila on erittäin miellyttävä paikka vaikka ottaa pienet nokoset, jos aikataulu vain antaa myöden.

Finnair Platinum Wing loungessa pääsee myös saunomaan. Itse en ole edellisessäkään loungessa saunonut, mutta suihkussa on tullut käytyä muutamaan otteeseen.

Vessasta en löytänyt muuta extraa, kuin mahdollisuuden kuivata kädet paperin ohella myös froteepyyhkeeseen. Tosin hämmennystä aiheutti ensimmäisellä vierailullani (lokakuu 2019), ettei pyyhkeille oltu merkitty selkeää keräysastiaa. Toisen kerran käydessäni (marraskuussa 2019), oli suomeksi teipattu toisen roskiksen kohdalle kehotus laittaa käytetyt pyyhkeet sinne.

* Finnair
Finnair Platinum Wing
Finnair Platinum Wing
* Finnair
suomi-helsinki-vantaa-finnair-lounge-platinum-wing-finnair (1)
* Finnair

Loungessa ei jää nälkäiseksi, mutta …

Finnair Platinum Wing loungessa on arkisin tarjolla a la carte -ruokailu. Lentoni Bangkokiin lokakuussa 2019 lähti päivällä, jolloin pääsin valitsemaan ruokani listalta. Touhukas ja puhelias tarjoilija istutti minut pöytään tehokkaasti (kiitos, palvelu oli erinomaista) ja hetkessä edessäni oli mitä mainioin siika siihen sopivalla viinillä. Tarjolla oli myös buffa lämpimine ruokineen ja salaatteineen, mutta sieltä en löytänyt mitään houkuttavaa. Teppo käväisi loungessa viikkoa ennen ja kehui buffan teriyaki ribsejä onnistuneiksi. Pienet alkupalakipot olivat onnistuneita, erityisesti karitsaa, porkkanaa ja tattaria, jäi mieleen. Jälkiruokana pöytään tarjoiltiin ihan nätti, mutta hieman mauton suklaamousse.

Finnair Platinum Wing
Finnair Platinum Wing
Finnair Platinum Wing

Marraskuussa 2019 Singaporeen lähtiessäni tarjolla oli vain buffa, joka ei varsinaisesti loistanut laadullaan. Haukikatkarapumureke oli kuohkeaa ja tarjolla oli hyvää caesarsalaattia, johon lisäsin ravunpyrstöjä sattumiksi, mutta muuten tarjoilusta jäi varsin laimea maku. Jälleen pienet alkupalaksi tarkoitetut kipposet olivat tuon noutopöydän parhaimmistoa. Paahdettua maa-artisokkaa ja tattipyrettä, sekä sorsaa ja palsternakkaa, olivat loistavia.

Hieman ihmettelen sitä, että Finnair Platinum Wing loungessa jälkiruokapöytä näyttää hyvin pitkälti samalta kuin Finnair Business loungen tarjoilu Schengen-alueella. Macaron-keksejä rupeaa tulemaan hiljalleen korvista ulos ja leivokset olivat oikeasti älyttömän surkea esitys. Juustoja sentään oli hyvä valikoima esillä.

Loungesta on kirjoitettu paljon

Koska Finnair Platinum Wing lounge on luonnollisesti kiinnostanut monia kansainvälisiä bloggaajia, kuukkeloin hieman fiiliksiä. Ajattelin olleeni aivan liian nirso tarjoilujen suhteen, mutta moni oli laillani hieman pettynyt ruokaan ja kaipaili jälkiruokiin parannusta. Osa kirjoittajista oli perehtynyt asiaan oikein tosissaan ja maistellut mm. kaikki à la carte -annokset läpi.

Then a round dessert table. It looked very nice at first, but at a closer inspection it only offered the similar small bites that´s been offered at the two other AY lounges for quite some time now. – Flyertalk.com

All in all, I am not sure whether we were looking for breathtaking Finnish flavours or had our expectations set too high, but neither me nor my partner were very impressed with the à la carte menu. – Point Hacks.au

Henkilökohtaisesti koen, että entisessä loungessa tiskiltä tilatut ruoka-annokset olivat parempia, kuin mihin nyt pystyttiin. Toisaalta Finnair Business lounge Schengen-alueella, jossa siis eniten tulee vierailtua, on yllättänyt minut nyt muutamaan kertaan petraamalla tasoaan kovasti (tahtoo ”Kiovan kanaa” ja kvinoasalaattia lisää). Pidän laadun mielummin näin päin, sillä oma ”plutonium siipeilyni” loppuu sillä sekunnilla, kun kultakorttilaisten oma lounge saadaan auki.

#muuten. Finnair Platinum Wing loungessa 98% asiakkaista on empiirisen tutkimukseni mukaan miehiä. Kummallakin käynnillä naisia on ollut tyyliin minä, muutama muu nainen yksin ja joitakin pariskuntia lapsiensa kanssa. Tällä jäsennyystasolla lounge maailma taitaa olla miesten maailma. Ei haittaa. Ainakin naistenvessassa on tilaa!


Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen-puolella Finnairin lounge sijaitsee portin 50 luona. Tästä linkistä näet kaikki Finnairin lounget ja niihin pääsyn edellytykset.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

10 comments

Miikka 15 elokuun, 2022 - 10:24 am

Platinum Wing lounge tuntuu olevan alotuiseeen suljettu tätä nykyä – netissä toki lukee että on auki. Lieneekö syynä raha vai mikä. Respassa kierrellään ja kaarrellaan asiasta.

Reply
Mirva / Albanianlomakodit.com 24 marraskuun, 2019 - 11:12 pm

Ihan mielenkiintoista ja paljon lentävillä kantakorttilaisille varmasti ihan mielenkiintoista arvostella laatua ja tasoa. Omat kokemukset on vain Istanbulin lentokentän maksetusta loungesta (jonne kuka tahansa pääsi kunhan siitä maksoi), sillä odotusaikaa oli 7h ja öinen Istanbul eikä hotellin metsästys yksin kiinnostanut. Ruoka oli enemmän alkupalatyylisiä kaikki, juomat oli hyviä ja drinkkejä tehtiin reippain kaadoin. Suihkut yllättivät siisteydellään ja siellä olleet pyyhkeet. Mutta rauhallisempaa siellä oli kuin missään hikisessä käytävässä ja untakin sai muutaman tunnin.

Reply
Sanna I Seven Seas 23 marraskuun, 2019 - 11:10 pm

Lounget on mulle ihan vierasta herkkua 😀 Siitäkin syystä kiva päästä kurkkaamaan mikä siellä on meininki. En tosin tiedä, milloin itse ennättäisin noissa edes viettää aikaa. Joskin en pistäis pahaksi joillain vaihtokentillä hyödyntää mahdollisuutta.

Reply
Anna 24 marraskuun, 2019 - 1:47 pm

Kiitos Sanna

Meillä on usein Oulun lennot niin, että loungessa tulee Helsingissä notkuttua. Ulkomailla harvoin on vaihtoja, mutta kotiinpalatessa on kiva odotella konetta vähän rauhallisemmassa paikassa.

Reply
Cilla Maria 22 marraskuun, 2019 - 3:04 pm

Aika huonoa mainosta, jos ruoka on saanu noin paljon negatiivista arvostelua osakseen. Itse en noissa paremman tason loungeissa istuskele, joten oli ihan kiva lukea, millasta siellä on.

Reply
Anna 23 marraskuun, 2019 - 9:32 am

Kiitos Cilla Maria

Luultavasti on niin, että se ruoka kelpaisi ja kelpaa satunnaiselle vieraalle ihan ongelmitta. Ongelma tulee, kun loungen asiakkaat maistelevat eri loungeruokia ympäri maailman, jotkut jopa useita kertoja kuukaudessa (viikossakin). Silloin pienetkin asiat rupeavat nyppimään ja ennakko-odotukset uudesta loungesta nousevat liian korkealle. Vähän kuten jos käy vain fine dining -ravintoloissa, niin satunnaiselle ruokailijalle se ruoka voi olla vuoden ruokakokemus, mutta jos siihen on tottunut, niin sitä saattaa nyrpistellä nenäänsä jonkun osa-alueen epäonnistumisen takia rankastikkin. Mutta selvää on, että ruokaan tulisi kiinnittää enemmän huomiota, sillä tuo lounge on luotu palvelemaan sitä tasokorttilaisten kermaa.

Reply
INDIVUE 22 marraskuun, 2019 - 1:31 pm

Jotain iloa Helsingin korkeisiin asumiskustannuksiin tuo se, ettei tarvitse Helsinki-Vantaan lentokentällä suihkussa käydä, mutta kyllä nuo loungen sohvat näyttävät soveltuvan paljon paremmin bloggaamiseen kuin lentokentän yleiset tilat, jotka nekin ovat kyllä tiettyinä aikoina mukavan rauhalliset.

Suomessakin on muuten matkabloggaajia, jotka kirjoittavat englanniksi. Onkohan Finnair jo ehtinyt tutustuttaa heidät palveluihinsa?

Reply
Anna 23 marraskuun, 2019 - 9:23 am

Kiitos

Kyllähän se välillä korpeaa odotella Oulun konetta, mutta tosiaan Helsingissä asumiskustannukset on ihan eri tasoa. Olen kummallakin kerralla onnistunut kuluttamaan aikani vain loungessa haahuiluun, eli en ole saanut edes konetta esille 😀

Finnairhan ei ole maksanut palkkioita kellekään niistä bloggajista joiden juttuja luin. Osa oli ns. mailienkeräilijöitä, joilla on kaikki mahdolliset kantakortit olemassa ja osa laillani saanut itsensä hilatuksi omilla lennoillaan tietylle tasolle kanta-asiakasohjelmassa.

Reply
Merja / Merjan matkassa 20 marraskuun, 2019 - 10:30 pm

Pääsin kesällä Platinum Wing Loungeen juurikin toisen loungen remontin vuoksi. Koska oltiin aikaisin aamulla liikenteessä, söimme aamiasta jossa valikoimaa riitti ainakin meidän makuun kylliksi. Nautin eniten ihanan pehmeistä sohvatuoleista, jonne olisi tehnyt mieli upota loppupäiväksi 🙂

Reply
Anna 23 marraskuun, 2019 - 12:06 am

Kiitos Merja

Aaamiainen olisi ollut mukava kokea myös. Uskon, että siinäkin vatsansa saa täyteen.
Sisustus on tuolla tosi kiva!

Reply

Leave a Comment