Eze, pieni kylä Ranskan Rivieralla

by Anna | TÄMÄ MATKA

Eze Ranskan Rivieralla. Eze on pieni kylä Ranskan Rivieran rantakaistaleella. Paikka lienee likimain Nicen ja Monacon puolivälissä. Hotellimme sijaitsi rinteessä ja saapuessamme yöllä ainut asia minkä rekisteröimme oli aivan käsittämättömän kova sammakoiden kurnutus. Lähellä oli vesitankki ja se oli sammakoita täynnä. Minulla on vieläkin kännykässäni äänitys tuosta metelistä.

Kun aamulla avasin silmäni, vastassa oli tällainen näkymä.

Eze1

Eze9

Eze Ranskan Rivieralla

Rauhallisesta merielämästä ja kauniista rantahuviloista voisi nauttia Èze Bord de Mer -kaupunginosassa, mutta aikataulumme ei antanut myöden sen tutkimiselle. Kylän vanha kaupunki, Èze Village, oli syy täällä yöpymiseen. Kylä kiertää kukkulan huippua ja ulottuu yli 400 metrin korkeuteen merenpinnasta.

Eze on ollut asutettu jo vuodesta 2000 EAA. Ranskalle kylä siirtyi vuonna 1860. Kylän korkeimmalla huipulla on vielä jäljellä satoja vuosia vanhoja jäänteitä linnan raunioista – Ranskan kuningas Louis XIV käski tuhota linnan 1706 sen Villefranchen ja Monacon välisen strategisesti uhkaavan sijainnin vuoksi.

Linnan raunioilta aukeaa uskomattomat näkymät Italian rajalta Saint-Tropez’iin ja kirkkaalla säällä jopa Korsikalle saakka.

Eze2

Eze6

Eze5

Eze – Mene aamulla varhain

Ylhäällä Ezen huipulla on myös kaktuspuutarha. Oli kuitenkin niin aikainen aamu, että mikään paikka, eikä kahvilakaan ollut auki. Hetken aikaa paistattelimme päivää muuriin nojaten, kunnes jostain laahusti aamuäreä kahvilan pitäjä myymään kahvit.

Olemme aikaa sitten valinneet tämän strategian näihin ns. ”vanhoihin kaupunkeihin” joita matkan varrella aina riittää. Eli aikaisin aamusta ylös ja liikkeelle paljon ennen muuta kansaa. Silloin, kun kauppiaat eivät vielä ole avanneet oviaan ja levittäneet matkamuistoja pitkin katuja, näyttävät nämä pienet kylät aivan erilaisilta.

Eze on vanha ja kaunis kylä, joka koostui pienistä kivitaloista ja kapeista kujista. Katuja rytmittävät mielenkiintoiset käsityöputiikit ja tunnelmalliset kuppilat. Käytännössä paikka kuitenkin on turistirysä. Kun menet – mene aamulla varhain.

Eze3

Eze8

Eze7

Eze4

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

15 comments

Noora 2 heinäkuun, 2019 - 2:20 pm

Hei! Mikä tuon hotellin nimi on? 🙂
-Noora

Reply
Anna 3 heinäkuun, 2019 - 10:01 am

Moi

Hotelli oli sellainen kuin Les Terrasses d’Eze – Hôtel & Spa

Reply
Marttiina | Onioni.fi 31 maaliskuun, 2019 - 6:23 am

Miten kaunista! Ihania kuvia. Ranskalaiset pikkukaupungit ja -kylät nyt on muutenkin lähellä sydäntä, vaikka eteläinen Ranska on vielä jäänyt kokematta. Ezestä olen lukenut, joskaan en tajunnut, että siitäkin on tullut jo noin suosittu kohde. Toisaalta ei ihme noilla maisemilla ja tunnelmalla.

Reply
Monaco - Ei köyhille - TÄMÄ MATKA 20 maaliskuun, 2019 - 9:32 am

[…] on loistava vastakohta Ezen idylliselle maalaisromantiikalle ja Nizzan rennolle tunnelmalle. Välimatkaa on vain viisikymmentä kilometriä, joten näissä […]

Reply
Cassis - Ranskan Rivieran pikkuinen hurmuri - TÄMÄ MATKA 24 heinäkuun, 2018 - 9:12 am

[…] pikkuinen hurmuri. Se on niin pieni, että jää monelta jopa huomiotta. Hieman samanlainen kuin Eze, joka taas sijaitsee […]

Reply
Avignonin silta ja Paavien palatsi - Provence hurmaa - TÄMÄ MATKA 22 heinäkuun, 2018 - 2:49 pm

[…] Eze […]

Reply
Tiina, Kinttupolulla 18 maaliskuun, 2016 - 11:51 pm

Pöllähdettiin sattumalta Ezeen ajomatkalla alas vuorilta Mercantourin luonnonpuistosta. Halusin nähdä upean autoilupäivän päätteeksi vielä auringonlaskun jostain korkealta paikasta rannikon ylle, mutta suureksi pettymykseksi sokkeloisesta kylästä ei löytynyt yhtäkään maisemapaikkaa auringon suuntaan. Kaikki oli jo kiinni ja kylä ihan autio, mikä oli kuitenkin ihan mukavaa. Ranskalaiset kylät ovat kyllä jotain todellisen ainutlaatuista!

Reply
peru 5 marraskuun, 2014 - 12:01 pm

Siinä rannalla on myös mahdollista ottaa aurinkoa muuan Bonon ”takapihalla”. Hänen huvilansa on se suuri pinkki ja ranta siinäkin kohdalla ihan julkista aluetta.

Reply
Anna Koskela 5 marraskuun, 2014 - 12:31 pm

Höh, tuota en tiennyt. Olisi voinut mennä sinne piknikille ja tähyillä näkyykö herraa. Mä en koskaan onnistu bongaamaan ketään staraa, vaikka olenkin ollut monessa paikassa, missä siihen pitäisi olla keskimääräistä paremmat mahdollisuudet.

Reply
Annika - Tarinoita Maailmalta 5 marraskuun, 2014 - 1:46 am

Voi miten nätin oloinen paikka! Majoituspaikkakin vaikuttaa oikein lupaavalta… 🙂

Reply
Anna Koskela 5 marraskuun, 2014 - 9:15 am

Paikka oli nätti kuin karkki, etenkin kun ei ollut ketään muuta liikenteessä.

Majoituspaikka oli todellakin ”jees”, mutta ne kovaääniset sammakot naurattaa edelleen. En ole koskaan tätä ennen kokenut, että sammakotkin voisi olla häiriöksi 🙂

Reply
Lena / london and beyond 4 marraskuun, 2014 - 2:39 pm

Voisinpa itsekin herätä tuohon näkyyn. Sininen taivas ja pooli, kelpaa. Samoin kuin takaraivossa se kutkuttava tieto, että ollaan Ranskan rivieralla. 🙂

Reply
Anna Koskela 4 marraskuun, 2014 - 3:17 pm

Juu, ei hullumpi herätys.

Nuo alueet Raskassa ovat aivan unohtumattomia.

Reply
Minna 4 marraskuun, 2014 - 1:43 pm

Taas ihan huisin hieno postaus, ihan kun oisin ollut itsekin tuolla 🙂 Mahtavaa

Reply
Anna Koskela 4 marraskuun, 2014 - 1:50 pm

Kiitos!

Tuosta paikasta ei ollut vaikea kirjoittaa. Hyvin kaunista <3

Reply

Leave a Comment