eSIM kokemuksia ja paikallisia SIM-kortteja

by Anna

Airalo eSIM toimi vain Intiassa

Airalo eSIM nousi vaihtoehdoksi, kun haeskelin eSIM kokemuksia.

Valittavana oli useita eri vaihtoehtoja, kuten kuvasta huomaa. Innostuneena päätin tietenkin ottaa kalleimman ja pisimpään voimassa olevan. Lupaus oli, että Airalon eSIM toimisi Intiassa ja Sri Lankalla, sekä 82 muussa maassa. 180 päivän voimassaoloaika tuntui helpolta, sillä tiedän että minulle tulee tässä reissuja tässä keväällä ja kesällä moneen muuhunkin maahan Euroopan ulkopuolella.

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

Airalo eSIM
Airalo eSIM

Itse osto ja asentaminen oli vain muutama klikkausta. Tein sen Suomessa matkalle lähtöä edeltävänä päivänä. Kun sitten saavuin pää pyörällä Intiaan, ei SIM lähtenyt toimimaan. Tein kaikki normaalit kommervenkit. Sammuttelin puhelinta ja kiroilin. Lopulta tajusin kytke automaattisen verkonvalinnan pois ja alkaa kokeilemaan jokaista verkkoa erikseen. Tämä tuottikin tulosta ja data alkoi kulkea.

Intiassa Airalon eSIM toimi todella hyvin. Jos verkko alkoi hidastella, auttoi kun valitsi uuden operaattorin.

Nepalissa ja Bangladeshissa ostin paikallisen SIM-kortin

Nepalin Kathmandun kentällä paikallisen SIM-kortin sai ostettua pienen jonotuksen jälkeen. Viikko maksoi 500 Nepalin rupiaa, eli 3,5 euroa. Nepalissa toimii myös jonkinlainen eSIM, mutta en lähtenyt sitä sen tarkempaa selvittämään.

Untitled

Bangladeshissa paikallinen SIM oli myös erittäin edullinen hankkia. Hinta oli noin 4,20 euroa ja sen sai samoin heti lentokentältä.

Untitled

Airalon eSIM:in piti toimia Sri Lankalla, mutta ei sitten toiminutkaan

Sri Lankalle siirtyessäni oletin Airalon eSIM:in toimivan siellä, sillä niin mainosteksti oli luvannut. No ei toiminut. Hetken aikaa asiaa pohdittuani totesin, että asiaa ei kannata jäädä surkuttelemaan ja marssin kioskille ostamaan data-SIM:in. Sri Lankalla on sellainen erikoisuus, että sosiaalinen media kuten WhatsApp, IG, Facebook ym. ovat turisteille tarkoitetussa SIM-kortissa täysin ilman käyttörajaa. Erittäin fiksusti ajateltu, sillä turistien kuvat ovat mitä parhainta mainosta saarivaltiolle. Hintaa SIM-kortille tuli 7 euroa.

Untitled

eSIM kokemuksia. Vain yksi ongelma ja sekin ratkottavissa

Kaikkiaan SIM-korttien vaihtelu oli varsin yksinkertaista. WhatsApp viestittelyä varten puhelin kysyi aina, pidetäänkö aikaisempi numero vai vaihdetaanko uuteen. Varsinaisia ongelmia ei Sri Lankan toimimattomuuden lisäksi tullut vastaan kuin yksi. Olin autuaan onnellinen omassa lomakuplassani, kunnes WhatsAppiin alkoi tulla viestejä, että voisinko käydä lukemassa työmailia. Tajusin, että en päässytkään Oulun kaupungin mailiin käsiksi. Koska minulle oli koko ajan ulkomaalainen SIM, tai e-SIM käytössä, vahvistuskoodi tai soitto ei tullut läpi. Jouduin tukeutumaan kaupungin ICT-tukee.

Sieltä kerrottiin ensin, että tällaista tilannetta ei ole tullut eteen aikaisemmin, mutta he lupasivat pohtia ratkaisua. Ongelmahan oli se, että vahvistuskoodi lähetetään siihen liittymään, mikä aikanaan oli vahvistettu. Liittymän vaihtaminen piti siis tehdä juuri sen vahvistuskoodin avulla, jota nyt en pystynyt vastaanottamaan. Yksi vaihtoehto olisi ollut tietoturvaominaisuuksien höllentäminen, mutta se olisi vienyt aikaa ja ollut toimenpiteenä monivaiheinen.

Nopeasti sain kuitenkin ehdotuksen siitä miten tilanteen voisi ratkaista niin, että puhelin ei siirrä dataa mobiilidatalla ja tee laskua. Laitoin puhelimeen mobiilidatan eston päälle ja kytkin sen hotellin Wi-Fiin. Vaihdoin puhelimeen oman Telian SIM-kortin ja sain vastaanotettua vahvaistuskoodin. Pelkona oli, että paikallisen SIM:in asetukset muuttuisivat samalla, mutta niin ei onneksi käynyt.

Untitled
Untitled


Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

7 comments

Armenia - Jerevan. Maa numero 80. - TÄMÄ MATKA 2 marraskuun, 2023 - 10:14 am

[…] piti hankkia paikallinen SIM-kortti. Muuten Airalon eSIM toimi hyvin. Hinta datapaketille 7 […]

Reply
This is Africa - Meriharakka.net 27 heinäkuun, 2023 - 5:03 pm

[…] Airalosta (ja paikallisten SIMien käytöstä), ei tosin Afrikassa, löytyy ihan blogijuttukin Tämä matka -blogista. […]

Reply
Via Baltica ja Balkan autolla - Eurot ja kilometrit - TÄMÄ MATKA 19 heinäkuun, 2023 - 3:06 pm

[…] Mapsi ei huomaa minun edes käyneen. Tämä epätarkkuus selittynee sillä, että minulla oli Airalon eSIM käytössä ja osin etenin Balkanilla ihan Offline kartoilla, jolloin Google Maps ei tietenkään pysty […]

Reply
Via Baltica 2023 kokemukset - Autolla Baltiaan ja Puolaan - TÄMÄ MATKA 17 heinäkuun, 2023 - 12:26 pm

[…] Mapsi ei huomaa minun edes käyneen. Tämä epätarkkuus selittynee sillä, että minulla oli Airalon eSIM käytössä ja osin etenin ihan Offline kartoilla, jolloin Google Maps ei tietenkään pysty paikantamaan […]

Reply
Azerbaidzan Georgia ja Armenia -matkan kulut - TÄMÄ MATKA 16 huhtikuun, 2023 - 8:43 am

[…] oli ainut maa, missä piti hankkia paikallinen SIM-kortti. Muuten Airalon eSIM toimi hyvin. Hinta datapaketille 7 […]

Reply
Aila ja Juha 2 huhtikuun, 2023 - 11:37 am

Hei! Olipa mielenkiintoinen selvitys eSimistä eri maissa. Ihan Suomi-simitkin toimivat joskus oudosti. Meillä on läppäreissä, iPadissa ja kännyköissä VPN, mutta jos haluaisi katsoa vaikkapa reaaliaikaista uutislähetystä ukomailla, se pitää kytkeä pois. Tällä saralla on varmasti vielä tekemistä.
Juha

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 26 maaliskuun, 2023 - 6:15 pm

Täytyypä pitää mielessä tuo Airalo, vaikka ei Intian lisäksi muualla toiminutkaan. Itse en ole ikimä ostanut useammankaan viikon reissulle paikallista sim-korttia, vaikka se tosiaan saattaisi olla kätevää.

Reply

Leave a Comment