Eijas Garden- Elämyspuutarha, jossa tutkittavaa riittää

by Anna

Eijas Garden on yksi Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuman puutarhoista

Eijas Garden on yleisölle avoin elämys- ja aistipuutarha Ahvenkoskella Loviisassa. Puutarhan omistaa MTV3:n Pioni-puutarhaohjelmasta vuosilta 2001–2007 tuttu Eija Keckman. Kyseessä on laaja, pinta-alaltaan 1,5 hehtaarin kokoinen englantilaistyyppinen puutarha, johon kuuluu puutarhamyymälän, kahvio ja taimitarha. Tilaan kuuluu myös vuonna 1880 rakennettu hirsirunkoinen torppa, jossa Eija asuu.

Eijas Garden on yksi Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuman puutarhoista. Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo viidennentoista kerran. Vierailijoille tarjotaan mahdollisuus päästä tutustumaan 22 puutarhaan kolme kertaa kesän aikana! Tämä on aivan huima juttu, sillä puutarhahan muuttuu ulkonäöllisesti sitä mukaa kun kukkia nousee maasta, kukkii komeasti ja lakastuu pois. Kannattaa siis vierailla samassa puutarhassa useasti. Puutarhat auki 20.6. ja 8.8.2021 klo 10-17.

Pressimatka Loviisaan ja Kotkaan 24.-25.5.2021

Eijas Garden
Eijas Garden
Eijas Garden
Eijas Garden
Eijas Garden
Eija`s Garden
Eijas Garden
Eijas Garden
Eijas Garden
Eija's Garden

Eija Keckmanin puutarha on on laaja englantilaistyyppinen kokonaisuus

Elämyspuutarhan perustamisidea kehittyi useiden vuosien aikana Eijan Englantiin tekemien matkojen tuloksena. Keväällä 2008 hän aloitti yleisölle avoimen puutarhan toteuttamisen. Maa-alueen hankkiminen jo olemassa olevan tontin vierestä mahdollisti puutarhahankkeen käynnistämisen.

Tontilla on paljon jääkauden jättämiä massiivisia kiviröykkiöitä, sekä suuria siirtokivilohkareita. Kivien pois vieminen tai räjäyttäminen ei missään vaiheessa ollut vaihtoehtona. Ne tuovat puutarhaan mielenkiintoa ja omaa ainutlaatuista tunnelmaa. Suunnitelmassa Eija halusi myös kunnioittaa torpan vanhaa piha-aluetta ja Ahvenkoskella vallitsevaa historiallista ilmapiiriä.

Eijas Garden on jaoteltu erilaisiin tiloihin, joiden läpi vierailija kulkee yhä uusiin näkymiin. Paikalla on suuri karppilampi, japanilainen puutarha ja antiikkia henkivä pylväspuutarha. Vaihtelevuutta kurinalaisiin osioihin tuovat luonnontilaan jätetyt alueet. Alue on laaja, eli aikaa kannattaa varata kunnolla puutarhan kiertämiseen. Kasvit on merkitty hyvin ja tutkittavaa riittää.

Eijan omien sanojen mukaan. ”Puutarhassa toteutuvat minulle tärkeimmät: Siellä näkyy kuinka luonnontilaiset ja rakennetut alueet ovat keskenään harmoniassa, sekä se, että puutarhan ei pidä olla kertasilmäyksellä nähtävissä. Se pitää kokea huoneina, jotka avautuvat kävijälle yksi kerrallaan. Puutarhassa täytyy ehdottomasti olla tutkittavaa, muuten elämys jää kokematta.”

Eijas Garden
Eijas Garden
Eijas Garden
Eijas Garden
Eija's Garden
Eija's Garden

Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuma

Eijas Garden on yksi Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuman puutarhoista. Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo viidennentoista kerran. Vierailijoille tarjotaan mahdollisuus päästä tutustumaan 22 puutarhaan kolme kertaa kesän aikana! Tämä on aivan huima juttu, sillä puutarhahan muuttuu ulkonäöllisesti sitä mukaa kun kukkia nousee maasta, kukkii komeasti ja lakastuu pois. Kannattaa siis vierailla samassa puutarhassa useasti.  Puutarhat auki 20.6. ja 8.8.2021 klo 10 – 17.

Osa puutarhoista löytyy aivan Loviisan keskustasta, osa hieman kauempaa. Suurin ja ympäri kesän auki oleva näistä on Eijas Garden.

Lisää tietoa Loviisan avoimet puutarhat tapahtumasta ja puutarhoista löydät täältä https://www.loviisanpuutarhayhdistys.com/

Eija's Garden
Eija's Garden
Eija's Garden
Eija's Garden
Eija's Garden

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

12 comments

Anne | Elämää Nomadina 26 kesäkuun, 2021 - 11:29 am

Tunnelmallisen näköinen (ja jättimäinen) puutarha! Loviisa vaikuttaa varsin kivalta kesäkaupungilta, saattaa olla että ajellaan sitä kautta kun tässä pari seuraavaa viikkoa kierrellään Etelä- ja Itä-Suomessa.

Reply
Virpi/Hätälasku matkablogi 26 kesäkuun, 2021 - 11:22 am

Onpa upean näköinen puutarha! Tykkään vierailla tälläisissä yleisölle avoimissa puutarhoissa, etenkin kun itsellä on vain pieni takapiha, niin ei pääse kotona nauttimaan puutarhan rauhasta. Harmi ettei nyt ole Loviisan suuntaan visiittiä tiedossa, mutta täytyy pitää tämä mielessä.

Reply
Eila Lokka 23 kesäkuun, 2021 - 10:18 am

En ole käynyt koskaan Loviissassa, joten jos olen oikeaan aikaan menossa, puutarhojen ystävänä piipahdan myös Eijan puutarhassa! Ihana paikka!

Reply
Anna 26 kesäkuun, 2021 - 9:30 am

Hei Eija

Loviisa on upea kesäkaupunki. Kannattaa poiketa.

Reply
Teija / Lähdetään taas 22 kesäkuun, 2021 - 8:51 am

Siis wau! On tuossa ollut kyllä puuhaa, ja miten mahtavaa, että näihin pääsee tutustumaan. Harmillisesti sijainti ei ihan osu kesäreitilleni ainakaan tänä vuonna. Ehkä ensi kesänä!

Reply
Anna 26 kesäkuun, 2021 - 9:31 am

Kiitos Teija.

Ei tuossa kyllä ole aikaa eikä rahaa säästelty. Upea paikka.

Reply
Maisemaonnellinen Johanna 21 kesäkuun, 2021 - 11:00 pm

Näyttääpä hienolta! Aikoinaan Englannissa asuessani opin tykkäämään sikäläisestä puutarhasuunnittelusta ja tilan käytöstä. Eija näyttää onnistuneen upeasti oman puutarhansa luomisessa.

Täytyy mennä käymään, olenkin joskus koiraharrastuksen tiimellyksessä ajanut tuosta onneni ohi.

Reply
Anna 26 kesäkuun, 2021 - 9:32 am

Kiitos Johanna.

Englantilaiset puutarhat ovat niin upeita. Olen siellä päin niitä kierrellyt ja Eija on kyllä tässä onnistunut oikein hyvin.

Reply
Kohteena maailma / Rami 20 kesäkuun, 2021 - 9:44 pm

Saattaapa hyvinkin olla, että käyn kesällä tsekkaamassa tämän tulevalla Loviisan reissulla. Komean näköinen paikka kaikin puolin, saattaa ideat tulla taas kalliiksi 😁

Hieno idea tämä avoimet puutarhat. Jos asuisi hieman lähempänä, voisi lähteä varta vasten tapahtumaan. Miksipä ei kauempaakin, mutta ainakaan tänä vuonna päivät ei osu kohdille.

Reply
Anna 26 kesäkuun, 2021 - 9:32 am

Kiitos Rami

Komea on paikka ja ei ole tosiaan rahaa tai työtunteja säästelty.

Reply
Sari / matkalla lähelle tai kauas 26 kesäkuun, 2021 - 7:23 pm

Kyllä on upean näköinen puutarha ihan pienine yksityiskohtineen. Siinä saa hiukan tehdä töitä, jotta paikka pysyy kunnossa. Hienoa vielä, että eri ajankohtina kukassa on aina jokin upea kukka.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 19 kesäkuun, 2021 - 7:12 pm

Näyttää kyllä hienolta, täytyypä tosiaan käydä tuolloin elokuussa 8.8 ja käydä myös muissa puutarhassa. Kuvien perusteella näyttää varsin isolta puutarhalta tuo Eijas Garden.

Reply

Leave a Comment