Clarion Hotel Helsinki – Tarjoaa maisemia yli muiden

by Anna | TÄMÄ MATKA

Clarion Hotel Helsinki nousee kohti korkeuksia Helsingin Jätkäsaaressa. Hotellin kaksi tornia sisältävät yhteensä 425 erikokoista hotellihuonetta, 16 eri kerroksessa. Hotelli avasi ovensa hieman vaivihkaa lokakuussa 2016

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki – osa Nordic Choice Hotels -ketjua

Clarion Hotel Helsinki kuuluu Nordic Choice Hotels -ketjuun, jolla on yhteensä 164 hotellia muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Hotellia kaavailtiin aikoinaan jopa 33-kerroksiseksi ja 113-metriseksi. Toteutunut versio oli kuitenkin ”vain” 16-kerroksinen ja 78 metriä korkea.

16 kerroksisenakin hotelli erottautuu edukseen. Tornihotelli tarjoaa jotain sellaista, mitä muut keskustan hotellit eivät voi tarjota. Sen ikkunoista avautuvat upeat maisemat yli Helsingin keskustan ja Jätkäsaaren satama-alueen. Yöpyessäsi tällä, varmista, että huoneesi ikkunat ovat satamaan päin.

Hotellin julkisivu on hyvin vaalea, se koostuu pääosin komposiittialumiinilevystä. Myös hotellihuoneiden ikkunat muodostavat vaihtuvan kuvion. Merkittävää ikkunoissa on sekin, että ne ulottuvat aivan lattiasta kattoon asti.

Kahta tornia yhdistää lasinen kävelysilta sekä lasiset näköalahissit. Toisen tornin huipulla on näköalaterassi, sekä kovasti hypetetty Sky Room. Toisen tornin katolla taas Roof Top Pool & Terrace -alue, jossa voi nauttia uinnista lämmitetyssä kattouima-altaassa sekä saunoa.

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki Aula

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki Sky Room

Clarion Hotel Helsinki ja 50 euron kokeilu

Teppo iski silmänsä Clarionin Facebook-mainokseen, jossa tarjottiin yöpymistä 50 euron hinnalla. Hän varasi samantien kolme hotelliyötä eri päiville. Kaksi Jätkäsaaresta ja yhden Clarionin lentokenttähotellista.

En tahdo pitkästyttää lukijaa venyttämällä postausta romaaniksi. Todettakoon lyhyesti, että Standard huone vaihtui Superior huoneeksi pienellä neuvottelulla respassa ja 10 euron lisämaksulla. Kahdessa ensimmäisessä huoneessa oli pikku vikoja, kuten hajuhaittoja, sekä huono näköala. Respan Sini teki hyvää työtä ja kolmas kerta toden sanoo joten pääsimme aloittamaan illanvieton 14. kerroksen huoneessa, josta aukeni upea näkymä kaupunkiin ja merelle.

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Superior kahden hengen huone

Superior-huonetyyppi on kooltaan 20-22,5m². Sisustuksen sävy on vaalea tai tumma, riippuen siitä kummassa hotellitornissa huone on. Kylpyhuoneita on saatavilla sekä suihkulla että ammeella. Kylpytakit ja tohvelit löytyvät.
Sisustus on perustasoa. 180 cm vuode on hyvä ja hauska yksityiskohta ovat supersuuret lukutyynyt vuoteessa. Ikkunoiden kapeahko ja korkea muoto luo varmasti lisää nostetta julkisivulle, mutta itse huoneissa ikkunan kapeus on häiritsevää.Clarion Hotel Helsinki

Roof Top Pool & Terrace -alue

Suuntasimme samantien Roof Top Poolille, sillä tätä lämmitettyä uima-allasta kattojen yllä oli hehkutettu kaikista eniten. Hotellin sivuilla vihjataan näin: Uima-altaan ja saunojen vierestä löytyy pienempi unisex-pukuhuone, mutta suosittelemme, että vaihdat uima-asun ja kylpytakin päällesi jo hotellihuoneessa. Sen verran vaan toteaisin, että Standard-huoneeseen ei kuulu kylpytakkia. Tästä asiasta kimpaantuivat Matkakuume.net -blogin kirjoittajat Gia ja Miika. Sauna-osastolla oli kyllä pyyheitä tarjolla, joten omaansa ei välttämättä tarvitse huoneesta tuoda.

Teppo pisti lippalakin päähänsä ja pulahti altaaseen. Itse himmailin altaan reunalla ja totesin veden aivan liian märäksi ja kylmäksi minulle. Mies kävi myös aamusaunassa, mutta silloin uima-altaan päällä oli suoja. Henkilökunta olisi varmasti suojan tullut poistamaan pyynnöstä.

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Kitchen & Table

Kitchen & Table oli tasoltaan juuri sellainen kun hotellin ravintolat yleensä ovat. Hieman ylihintainen ja ei mitenkään erikoinen tai yllättävä. Yllätys sen sijaan oli ravintolan suosio. Saimme ravintolan viimeisen vapaan pöydän.

Jaoimme Papaya salaatin (6€) ja KT Kimchi Burgerin (18€), sekä lasillisen viiniä. Salaatti oli sellainen välttävä ja hampurilainen ei ollut kimchiä nähnytkään, mutta pihvi oli sentään onneksi jätetty roseeksi. Nälkä lähti kahdelta. Tarjoilijatyttöset sekoilivat laskun kanssa ja lopputulema oli, että viinilasillinen jäi laskuttamatta. Kun laskusta sai vielä 4 euroa pois voucherilla, niin ei tuolle illalliselle paljoa hintaa jäänyt. En silti suosittele paikkaa kuin äärimmäisen laiskuuden yllättäessä hotellivierailulla.

Aamiainen

Se oli aamiainen, jolla pärjää lounaaseen asti. Positiivista olivat marinoidut pienet kalat, hölskykurkut, hyvä valikoima rapeita leipiä ja juustot hilloineen.

VINKKI: Samalle jäsenyystasolle Nordic Choice Clubissa

Oletko jonkun toisen hotelliketjun kanta-asiakasohjelman jäsen? Nordic Choice Club tarjoaa 5. lokakuuta – 5. joulukuuta mahdollisuuden päivittää jäsenyytesi samalle tasolle, jolla olet jonkun toisen hotellin kanta-asiakasohjelmassa. Lue lisää täältä.

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki

Hotelli kärsii vielä pienistä lastentaudeista, mutta on ymmärrettävää, että se halutaan ottaa käyttöön heti ja ajaa henkilökuntaa sisään. Puutteet korjaantunevat ajan kanssa kuntoon. Nyt asukkaita enemmän käytävillä pyöri vielä työmiehiä.

Havainnekuvat http://www.mynewsdesk.com/se/nordic-choice-hotels/pressreleases

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

4 comments

Yö Jätkäsaaressa – upouusi Clarion Hotel Helsinki – Lähtöportti 16 elokuun, 2023 - 11:41 pm

[…] hotellista myös muista matkablogeista, kuten Matkakuume.net, Siveltimellä, Stilettikorkokanta, Tämä matka, Huge Passion for Life sekä Pää pilvissä. Viimeksi mainittua blogia kirjoittavan Maaritin […]

Reply
Miksi bloggari ei saa pitää hotellista? | TÄMÄ MATKA 18 elokuun, 2017 - 9:53 am

[…] vai mikä… – Tanja Jaakkola Facebook keskustelu, jossa hän kommentoi Clarion hotellista tehtyä postausta […]

Reply
Jael 30 lokakuun, 2016 - 5:06 pm

Tosi upeat näköalat,ja hienot kuvat. Noita näköaloja kelpaisi kyllä katsella.Hyvä kun Helsinkiin tulee lisää hyvää hotellitarjontaa:)

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 30 lokakuun, 2016 - 6:01 pm

Kiva uutuus tämä Clarion on. Näkymät todellakin ovat ainutlaatuiset!

Reply

Leave a Comment