Cha Am – Hua Hinin rento maalaisserkku

by Anna | TÄMÄ MATKA

Cha Am oli ensimmäinen rantakohde Thaimaassa johon matkustin. Aika oli 1990-luvun alkupuolta ja kyseessä oli Aurinkomatkojen yhdistelmäloma Bangkok – Cha Am. Cha Am oli silloin joutilaisuuden ilmentymä, vasta turismiin kurkoittava pieni kaupunki.

Vuoden 2016 tammikuussa vierailin kaupungissa uudestaan.  Ajoimme itse Bangkokista Hua Hinin ja Cha Amin kautta aina Ban Krutin ylisöpöön kylään.

Cha Am on tyylikkään Hua Hinin rento maalaisserkku

Cha Am on edelleen hyvin rauhallinen n. 45 000 asukkaan kalastajakaupunki. Olen lukenut vertauksen, että Cha Am on vieressä sijaitsevan tyylikkään Hua Hinin rento maalaisserkku. Tämä pitää hyvin paikkansa. Paikat ovat kuin yö ja päivä.

Hua Hinissa kaupunki on laaja, ostosmahdollisuuksia täynnä ja liikkumiseen tarvitsee avukseen Tuk-tukin. Cha Amissa kaikki sijaitsee yhden kadun ääressä. Rantakadun toisella puolella ovat hotellit, kaupat, hierojat ja ravintolat. Toisella puolella, kasuriinipuiden reunustamana, on vain rantaa. Liikkumiseen riittää polkupyörä tai omat jalat.

Jos rauhallinen lomakohde alkaa tylsistyttää, Cha Amista voi helposti tehdä päiväretken 25 km päässä sijaitsevaan Hua Hiniin. Taksimatka Hua Hiniin maksaa n. 300-400 THB/suunta.

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am on paikallisten rantapaikka

Viikolla Cha Amissa on rauhallista, jopa unettavaa, mutta viikonloppuisin, kun bangkokilaiset saapuvat vapaapäivän viettoon, paikasta tulee vilkas. Rantakatu täyttyy lava-autoista, joita parkkeerataan kolmeenkin riviin. Parkkipojat tietävät missä minkäkin auton kuljettaja on ja osaavat hakea hänet, jos joku haluaa lähteä paikaltaan.

Voi olla hyvä varautua muutamaan asiaan mikäli kaupungissa on viikonloppuna. Me katsoimme touhua melko hämmästyneinä.

Seurueet saapuvat Bangkokista suurilla, siis todella suurilla busseilla ja ovat varsin äänekkäitä. Päivä vietetään uimalla vaatteet päällä traktorin sisäkumin päällä rantavedessä tai ajamalla polkupyörällä vedessä. Lomailevat thaimaalaiset syövät uskomattoman määrän ruokaa päivän aikana rantaravintoloissa ja ottavat selfieitä viiden minuutin välein. Yöksi he ahtautuvat kaikki samaan hotellihuoneeseen, mutta ennen sitä jostain on taiottu karaokevälineet ja muita turisteja on viihdytetty pikkutunneille.

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Yövyimme kaksi yötä I Calm Resort Cha Am-nimisessä hotellissa. Hinta oli tammikuussa 2016 kahdelta yöltä amiaisen kera yht. 132 euroa. Paikka oli hyvä, mitä nyt yhden yön saimme nauttia thaimaalaisten lomailun aiheuttamista äänistä.

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Vessapaperi käy servetiksi

Me otimme mallia paikallisista ja päätimme, että syöminen olkoon täällä suurin ajanvietteemme. Hetkinen meni ennen kuin opimme miten tulee toimia, mutta sen jälkeen homma sujui.

Merenrannan kalakuppiloissa homma toimii niin, että valitaan altaista esim. puolikiloa katkoja, simpukoita, kala tai vaikka hevosenkenkärapuja. Mammat osaavat kyllä grillata tai höyryttää ne hyväksi ilman yhteistä kieltäkin. Pian annokset ovat pöydässä maustekastikkeiden kera.

Näissä paikoissa kiertää myös usein kauppiaita, jotka myyvät erilaisia keitettyjä munia, kalakakkusia, hedelmiä jne. Pöytään voi tuoda myös omia eväitä ihan luvallisesti. Osa paikallisista perheistä istuu koko päivän lepotuoleissa, tilailen ruokaa aina välillä lisää.

Tilaukseen ei välttämättä kuulu edes lautasia. Jos näin on, pöydän viereen ilmestyy pian myyjä, joka sopuhintaan myy vessapaperirullan servetiksi, sekä lautaset ja haarukat. Mukeja emme onnistuneet ostamaan, vaikka kuinka yritimme. Ilmeisesti ne olivat sitten loppu, ja meneehän se olut pullostakin.

Oman viskipullon voi kuppiloihin myös tuoda niin halutessaan. Tarjoilijat tuovat jäitä ja lantrinkia sen kaveriksi. Myös oluelle voi pyytää jäitä, mutta kannattaa yrittää näyttää, että haluaa ne jäät cooleriin. Muuten ne löytyvät lasista.

Ruokailu on maakunnissa naurattavan edullista verrattuna Bangkokin hintoihin. Puolikiloa isoja tiikerirapuja, sekä kokonainen kala maksoivat valmistettuna oluen kera 10 euroa.

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Cha Am

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

2 comments

Johanna @ Out of Office 9 joulukuun, 2016 - 9:48 pm

Tuli niin ikävä Thaimaan lämpöön. Ja nälkä!

Reply
Anna| TÄMÄ MATKA 9 joulukuun, 2016 - 10:02 pm

Jep. Mä olen niin lähtöfiiliksissä…

Reply

Leave a Comment