Azerbaidzan Georgia ja Armenia -matkan kulut

by Anna

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia -matkan kulut

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia -matkan kulut. Mukaan on laskettu lennot, hotelli, oppaat ja kuljetukset. Henkilökohtaisia kuluja kuten ruokailuja, tuliaisia (kolme magneettia) ym. ei ole otettu mukaan, sillä ihmisen pitää syödä myös kotimaassa olleessaan ja tuliaisten suhteen jokainen voi itse aina päättää miten paljon tekee ostoksia.

Helsinki – Istanbul – Azerbaidzan

Lähtöselvityksessä Helsingistä Istanbuliin virkailija antoi minulle exit-paikat ilmaiseksi. Toinen olisin maksanut 25€ ja toinen 40€. Mukava yllätys ja hyvät paikat matkustaa. Menomatkalla ihmettelin Istanbulin kenttää kolmen tunnin ajan ja en jaksanut ottaa edes maksullista loungea. Katseltavaa riitti, sillä ramadanin takia oli paljon pyhiinvaeltajia liikkeellä ja heitä on aina mukava seurailla.

Azerbaitsaniin tarvitaan Visa, jonka hinta on 25 euroa ja jonka voi hankkia netitä helposti.

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut

Azerbaidzanissa olin tilannut noudon kentältä. Sama kuljettaja joka haki minut kentältä, tuli hakemaan minut iltakierrokselle klo 17. Kaupungista jäi kokonaisuudessaan sellainen so-so -mielikuva.

Paikka on täynnä liian isoja ja erikoisia rakennuksia, jotka eivät mitenkään sopineet kaupunkiin. Yksi pilvenpiirtäjä siellä ja toinen täällä ja kolmannessa kulmassa joku omituinen museorakennus tai pikku-Venetsia. Välissä on kaikenlaista sälää eri aikakausilta ja isoja teitä, liikennekaaosta ja osin ei kurjuutta kummempaa. Veikkaan, että pääarkkitehti ei ole ollut noh… arkkitehti, vaan joku suuruudenhullu tirehtööri.

Turvallista on, ehkäpä jo hieman ylikorostetusti. Poliiseja ja vartioita oli joka paikassa ja todistin, kuinka hieman epämääräinen kaupustelija siivottiin nopeasti poliisin toimesta pois. Kun joku ”avulias aatu” tuli vanhassa kaupungissa selittämään jotain minulle, ilmestyi vartija välittömästi huitomaan miehen pois. Puhdastakin on. Metroasemien käytävät ja alikulut ovat marmoria, eivät mitään pissalta haisevaa betonia, kuten Suomessa.

Hotelli on kiva, mutta… miten olisi sellaiset kaadot ja suihkunurkkaukset, ettei koko lattia lainehdi. Oikeasti sain kontata ja vetää pyyhkeellä vesiä viemäriin. Ja eihän hotellin lähelle päässyt autolla. Tai siis olisi päässyt, mikäli alla olisi ollut iso BMW tai joku muu ökyauto. Kuski ja minä kävelimme kiltisti matkalaukkua raahaten erittäin vanhoja noppakiviä pitkin paljon pitempään kuin ”only 2 minutes walk”.

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Azerbaidzanin lentokenttä on uusi, iso, hieno ja toimiva. Ainut ongelma oli saada virkailijat tajuamaan, että en tarvitse viisumia. Niin ja läppäri piti turvatarkastuksessa laittaa päälle, mitä ei ole pyydetty aikoihin.
Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Buta Airways Baku – Tbilisi 388 AZN eli 209 euroa

Azerbaidzan – Georgia

Azerbaidzanin Bakusta suuntasin Georgian Tbilisiin. Georgian Tbilisi oli juuri minulle sopiva. Täydellinen paikka päämäärättömään haahuiluun ja täynnä rappioromantiikkaa. Olisin voinut viettää kaupungissa ja sen lähialueilla helposti viikon.

Kuljettajan hotellille otin lentokentällä prebaidina. Retkiin otin kuskin hotellin ulkopuolelta. Bolt olisi myös toiminut hyvin

Hotellilla ehdotettiin, että perun Booking.comin varauksen (254€) ja saan alennushinnan (241€). Ja koska maksoin käteisellä oli loppuhinta 234€. Eurot ja dollarit kiinnostivat paikallista rahaa enemmän. Jos teette näin huomioikaa, että Booking.com utelee teiltä useaan kertaan onko kaikki kunnossa ja miksi ette yöpyneet hotellissa.

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut

Tbilisin lentokenttäsekoilut

Lähtiessäni kohti Armenia Jerevania Tbilisistä, FlyOnen -tiskillä ilmoitettiin, että online checkin on tekemättä. Maksa 20€. No oli, koska sitä ei pystynyt tekemään yhtiön surkealla appsilla. Koko lipun ostokin oli yksi painajainen, kun joka kohdasta pompsahti lisämaksua, jos ei ollut tarkkana.

Tästä lisämaksusta ei ollut mitään selkeää tietoa nettisivuilla ja vieressä japanilainen ryhmä sai ihan jäätävät raivarit samasta syystä. Kyllä. Japanilaisetkin voi hermostua.

Maksaa ei voinut tiskillä vaan piti mennä kulman taa jonottamaan ynseälle tädille. Ja kappas. Hinta pompsahti. 90 laria. Eurot, dollarit tai kortit eivät käyneet. No eihän ihmisillä ollut 30€ paikallista, joten seuraavaksi jonotettiin vaihtamaan rahaa. Minulla oli 70 laria ja onneksi 20 euron seteli. Loput larit piti sitten tuhlata ylihintaiseen Tax-Free -myymälään.

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut
FlyOne lento Tbilisi – Jereva

Georgia – Armenia

Georgiasta suuntasin Armeniaan. Armenian pääkaupunki Jerevan oli paikka, joka nopeimmin palautti mieleen, että käydyt maat olivat entisiä Neuvostoliiton alueita. Hämmentävän isot aukio, betoniarkkitehtuuri ja oudot patsaspuistot eivät olleet mieleeni. Armenialainen ruoka sen sijaan oli uskomattoman hyvää.

Jerevanissa minulla oli käytössä lentokentältä ottamani kuljettaja. Hän kuljetti minua nähtävyydeltä toiselle sujuvasti. Ainut mistä meinasi tulla hieman nikottelua, oli aamuyönkuljetus hotellilta kentälle. Ihan kamalan luotettavalta ei kuulostanut lause: ”Minun ystävistäni tulee hakemaan sinut. Älä huoli, minulla on paljon ystäviä. Musta Mersu. Klo 02”. Siinä ohjeet. No lentokentälle päästiin, mutta hieman mietin onkohan tämä nyt hyvä idea.

Armeniassa piti hankkia paikallinen SIM-kortti. Muuten Airalon eSIM toimi hyvin. Hinta datapaketille 7 euroa.

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kulut

 • Finnair lento Helsinki-Oulu 109 euroa
 • Turkish Airlines lento Helsinki – Azerbaidzan 440 euroa
 • Buta Airways Baku – Tbilisi 209 euroa
 • FlyOne lento Tbilisi – Jerevan 140 euroa
 • LOT lento Jerevan – Varsova 412 euroa
 • Finnair lento Varsova – Oulu 280 euroa

LOT:in lento saapui aikaisin aamusta Varsovaan. Minun piti kuluttaa kolme tuntia Varsovan ei niin viihtyisällä kentällä, ennen kuin sain matkatavarat sisään. Mieleeni tuli, että jos vain jättäisin laukun hihnalle ja painelisin käsimatkatavaroilla turvasta läpi ja loungeen. Sitten kotona pyörittelisin päätäni ja sanoisin, että laukku hävisi. Tässä korostui taas se, miksi käsimatkatavaroilla eteneminen on liki aina parempi vaihtoehto.

Hotellit

 • Hotelli Azerbaitsan Seven Rooms Boutique Hotel 3 yötä aamiaisella 123 euroa
 • Hotelli Tbilisi Hotel Aqua Liberty 3 yötä aamiaisella 234 euroa.
 • Hotelli Nova Hotel Yerevan 2 yötä aamiaisella 136 euroa

Lentokenttäkuljetukset ja retket

 • Baku lentokenttäkuljetus 14 euroa ja retki 60 euroa
 • Tbilisi lentokenttäkuljetukset ja retket 80 euroa
 • Jerevanin lentokenttäkuljetukset ja retket 50 euroa

Muut kulut

 • Visa Azerbaitsaniin 25 euroa
 • SIM-kortti Armenia 7 euroa

Azerbaidzan, Georgia ja Armenia -matkan kokonaiskulut

Omatoiminen yhdeksän päivän matka maksoi 2319 euroa. Halvemmalla olisi päässyt ostamalla lennot aikaisemmin. Maiden välisten lentojen hinnat nousivat hämmästyttävästi ja minulle tuli kiire varata loput. Säästää olisi voinut myös valitsemalla edullisempia hotelleja. Koska matkustin yksin, pidin kuitenkin hotellin keskeistä sijaintia täysin olennaisena.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

7 comments

Georgia - Tbilisi. Maa numero 79 - TÄMÄ MATKA 10 tammikuun, 2024 - 2:52 pm

[…] Turvatarkastuksessa takana oleva idiootti hipaisi takamustani. Ajattelin ensin, että kyseessä oli vahinko. Mutta eihän se ollut. Ukkeli tunki lähemmäksi ja taputti uudestaan takamukselle. Minulla meni jotenkin ihan täydellisesti pinna. Kyllä sen perkele ja idiootti ymmärretään näköjään hyvin missä päin maailmaa vaan. Turvatarkastuksessa henkilökunta oli kuin entisestä Neuvostoliitosta. Varmasti se ulkomaalainen tajuaa, kun huutaa vaan lujempaa. Olipa kurja lopetus tälle maalle.Koko Azerbaidzan, Georgia ja Armenia kiertomatkan kuluista pääset lukemaan täältä. […]

Reply
Tbilisin kulkukoirat ovat ihania - TÄMÄ MATKA 26 marraskuun, 2023 - 7:13 pm

[…] Tämä kirjoitus on osa Azerbaidzan, Georgia ja Armenia -matkaa. Löydät matkan kulut täältä. […]

Reply
Azerbaidzan - Baku. Maa numero 78 - TÄMÄ MATKA 15 marraskuun, 2023 - 7:40 pm

[…] […]

Reply
Armenia - Jerevan. Maa numero 80. - TÄMÄ MATKA 2 marraskuun, 2023 - 10:19 am

[…] Azerbaidzan Georgia ja Armenia -matkan kulut ArmeniaAzerbaitzanCascades-patsaspuistoCascades-portaatGeorgiaJerevanKamancha RestauratRadio Jerevan 0 comment previous post […]

Reply
Iguassu matkakustannukset - Karibialta Boliviaan - Meriharakka.net 18 huhtikuun, 2023 - 3:38 pm

[…] alkoi kahdellakin matkakustannuksiin johdattelevalla jutulla, niin päätin, että nyt on sen aika. Tämä matka -blogi oli julkaissut tuoreen kustannusyhteenvedon matkasta Kaukasian maihin ja Helsingin Sanomien etusivulla Albatros -matkatoimiston mainoksella, jossa mukana oli matka […]

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 16 huhtikuun, 2023 - 10:41 am

Itse en ole tainnut ikinä törmätä siihen, että läppäri pitää laittaa turvatarkastuksessa päälle. En edes tiedä, että mihin se mahtaa perustua? Tuosta viisumiasiasta tulee mieleen tilanne, jossa Intiassa piti vakuuttaa, että uutta viisumia ei tarvitse, kun meillä on jo vuoden usean maahantulon sisältävä viisumi olemassa. Usampi tunti siinä silloin meni ja alkoi jo jännittämään, ehditäänkö vaihtolennolle. Onneksi oli erittäin pitkä vaihtoaika.

Reply
Anssi Väisänen 16 huhtikuun, 2023 - 7:13 pm

Ei ole kuin vuosikymmen siitä, kun Saksastakin lähtiessä piti laittaa läppäri päälle, minkä lisäksi se myös punnittiin. Vertaamalla painoa valmistajan ohjeisiin vakuututtiin, ettei läppärissä ole räjähdysainetta. Samaa tarkoitusta varten se myös vaadittiin käyntiin: akun paikalle mahtuisi paljon C4:ää.

Reply

Leave a Comment