Autonvuokraus Mallorcalla – paras tapa ottaa saaresta kaikki irti

by Anna | TÄMÄ MATKA

Yhteistyössä SIXT. Autonvuokraus Mallorcalla on paras tapa ottaa saaresta kaikki irti. Autonvuokraus Mallorcalla mahdollistaa sen, että vuoristokylät ja kirkot voi nähdä itselleen sopivassa aikataulussa, kiemuratiet edetä itselleen sopivalla vauhdilla ja ruoka/pissatauot pitää juuri itselleen sopivina hetkinä – Ei retkibussin 40 muun kanssa ennalta määrättyinä aikoina.

Autonvuokraus Mallorcalla on sitä paitsi edullista turistiretkiin nähden. Esimerkiksi Aurinkomatkojen kokopäiväretki Solleriin ilman ruokaa maksaa 75 euroa/henki. Viikoksi auto taas irtoaa 100-300 eurolla mallista riippuen. Osaan paikoista, kuten Cap de Formentorille ei edes retkillä pääse.

Autonvuokraus Mallorca SIXT

Palma de Mallorca

Autonvuokraus Mallorcalla

Vuokra-auton saa helpoiten lentokentältä saapuessaan, mutta jos on suuntaamassa ensimmäiseksi Palma de Mallorcalle, ei autoa kannata heti ottaa alle. Palmassa kun autoa ei tarvitse. Se on lähinnä vain riesa ja ylimääräinen kustannus vaikean pysäköintilanteen takia.

SIXT:iltä valikoitui alle Mercedes-Benz A180. Penkit olivat todella hyvät istua. Istuin oli kuppimainen ja säätöjä riitti. Kojelauta ja mittareiden pohjat olivat kuvioitu Jacquard-tyyppisesti, siis kiiltävä kuvio matta pohjalla. Hankala selittää, mutta todella tyylikkään näköinen. Ainut omituisuus oli näyttö. Siis se näytti siltä, kuin olisi jälkikäteen kiinnitetty kojelautaan.

Auton keula näytti parkkiruudussa todella muhkealta, mutta todellisuudessa A-Mersu on kuitenkin pikkumersu – laadukkaan oloinen ja jämäkkä, mutta hieman tehoton kulkija. Onneksi kuitenkin diesel ja automaatti, niin mutkatiet sujuivat ilman ärtymystä.

Muutama käytännön neuvo

Paikallislehdessä oli artikkeli, jossa vuorafirmat olivat yhdessä päättäneet työskennellä sen eteen, että tarjonta ja palvelu olisi asiakkaalle luotettavaa ja asiallista. Kuten muuallakin, Mallorcaltakin löytyy välittäjiä, joiden toiminnassa on monasti hieman kohentamisen varaa. Suosittelen vahvasti käyttämään vain firmoja, joilla on omia autoja, brokereiden sijaan. 

Ota aina kaikenkattava vakuutus, ilman omavastuuta. Omavastuun poisto takaa että et joudu tilanteeseen, jossa maksettavaksesi laitetaan jo autossa olleita naarmuja tai pelkäämään joka yö, että autoa naarmutetaan parkkipaikalla. Myös ajaminen on levollisempaa, kun jokaista lähelle tunkevaa autoa ei tarvitse säikkyä. Omavastuun poisto myös nopeuttaa usein palautusprosessia, kun autoa ei tarvitse tutkia läpi.

Auton vuokrauksen kiemuroista voit lukea täältä.

Muuta huomioitavaa:

  • Varmista, että hotellilla on parkkipaikka tarjota. Nyt sesongin ulkopuolella asia ei ollut mikään ongelma, mutta saaren täyttyessä turisteista, täyttyvät myös parkkipaikat.
  • Varaudu myös siihen, että autolla ei pääse kaikkialle. Monessa vuoristokylässä auto piti jättää kauas itse kylän keskustasta ja kävellä loppumatka. Parkkihalleja kyllä oli, mutta ne olivat usein täynnä.
  • Tiellä on autojen lisäksi myös pyöräilijöitä, lampaita ja vuohia. Alamäkeen vapaasti laskevat pyöräilijät eivät tule yllätyksenä paikallisille autoilijoille, turistille kylläkin. Hyvät laskijat eivät paljoa jarruja laahaa, joten pyörät liikkuvat alamäkeen nopeammin kuin autot.
  • Vuoristoteillä piennarta ei usein ole lainkaan, eli jos auton vahingossa antaa haukata tien viertä, pyörä putoaa tieltä pois välittömästi min. 20-30 cm.
  • Muista, että kapealla tiellä alamäkeen menijä väistää. Paitsi, että busseja väistetään aina.

Autonvuokraus Mallorca SIXT

Etelä-Mallorca

Kohti Etelä-Mallorcaa

Palma de Mallorcalta suuntasimme Etelä-Mallorcan Migjornin-tasangolle. Kesällä kaikki paahtuu täällä auringonpaisteessa täysin kuivaksi ja vain kaktukset ja oliivipuut viihtyvät. Nyt keväästä pellot olivat vielä huumaavan vihreitä ja keltaiset kukat tuntuivat täyttävän jokaisen pientareen.

Etelä-Mallorca on alueena hieman hankala hahmottaa. Kartasta katsoen Etelä-Mallorca näyttää olevan rytmitetty rannoin. Sisämaassa kulkee muutama tie siellä täällä ja kaupunkeja on harvassa. Jos aikaa on vähän, tämän alueen voi jättää katsomatta.

Etelä-Mallorcasta voit lukea lisää täältä.

Maisematie Ma 3110

Maisematie ei aina tarkoita serpentiinimutkia ja henkeäsalpaavia pudotuksia. Joskus maisematie voi olla ihan vain peltoa, kukkia ja kauniita kivimuureja. Tie Sencellesin ja Algaidan välillä on vain noin 15 km pitkä pätkä. Laittakaa silti numero Ma 3110 ylös. Se on ehkäpä maailman söpöin pikkuinen ja kapea kylätie, jonka ajaminen hämärtyvässä illassa oli hyvin romanttista.

Etelä-Mallorca

Etelä-Mallorca

Länsi-Mallorca – Vuoristokylät vaativat aikaa

Länsi-Mallorca on se alue, jolta löytyvät hienoimmat Mallorcan vuoristokaupungit. Niiden välillä kulkee useita teitä, osa merenrannassa, osa sisämaassa. Länsi-Mallorca on varsin laaja ja vuoristoinen paikka, jolla liikkuminen kylästä toiseen mahdollisimman nopeasti ei ole se juttu.

Yhdessä päivässä Länsi-Mallorca ei ole valloitettavissa, joten varaudu antamaan paikalle sen ansaitsema aika. Itse käytimme yli viikon pelkästään Länsi-Mallorcan alueeseen ja paljon jäi silti kokematta.

Länsi-Mallorca on suosittu. Kesäkuukausina 8 miljoonaa muuta turistia haluaa tutustua myös näihin kyliin. Tässä on yksi syy, miksi kannattaa kannattaa valita _aina_ se mutkaisempi ja pienempi tie. Voi käydä niin, että suurimpiin ja turistisoituneimpiin kyliin ei enää houkutakaan poiketa, kun on nähnyt jotain paljon mukavampaa jo matkan varrella.

Länsi-Mallorca. Vuoristokylät ja lomakohteet. Andtrax - Port d’Andratx, Valldemossa - Port de Valldemossa, Soller - Port de Soller, Deià

Länsi-Mallorca. Vuoristokylät ja lomakohteet. Andtrax - Port d’Andratx, Valldemossa - Port de Valldemossa, Soller - Port de Soller, Deià

Port de Valldemossaan vievä tie täyttää kunnolla mutkatien määritelmän.

Mallorcan vuoristokylät

Andtrax ja Port d’Andratxin satama ovat Palma de Mallorcalta lounaaseen päin lähdettäessä saavutettavissa moottoritietä ajaen puolessa tunnissa. Andtraxin kaupungin ohitse voi ajella ilman, että menetät mitään, mutta Port de Andratx on vierailun arvoinen.

Pohjoisen rantatie Andratxin ja Valldemossan välillä on todella hieno ja sitä kannattaakin käyttää ajamiseen mielummin kuin moottoritietä, mikäli aikaa riittää.

Noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Palmasta pohjoiseen sijaitsee Valldemossan vuoristokylä. Kylää tituleerataan Mallorcan kauneimmaksi kyläksi, jonkun äänestyksen voiton mukaan. Kaunein kylä Valldemossa tuskin on, mutta yksi turistisoituneimmista kylläkin.

Deiàn kylä tulee vastaan seuraavaksi. Sitä ympäröivät pengerretyt viljelmät ja kylänraitilta avautuu kaunis näkymät Välimerelle ja El Teix-vuorelle. Deiàn kylässä huokuu raha. Talot pengerretyissä rinteissä ovat komeita ja puutarhat isoja.

Deiàn jälkeen eteen tupsahtaa Sóller, joka sijaitsee hauskasti kauniissa laaksossa. Yksi vaihtoehto tulla Solleriin, on ottaa museojuna, Ferrocarril de Sóller, Palmasta. Reitti on perustettu 1912 ja kulkee Palman ja Sóllerin välillä useaan otteeseen päivän aikana.

Sollerista 3 km päässä sijaitsee Port de Soller. Rannalla on paljon erinomaisia kalaravintoloita ja uimaranta on erittäin siisti. Port de Sollerin rinteiltä puuttuvat suuret hotellit, joten turistimäärät pysyvät kohtuulisina.

Länsi-Mallorcasta voit lukea lisää täältä.

Länsi-Mallorca. Vuoristokylät ja lomakohteet. Andtrax - Port d’Andratx, Valldemossa - Port de Valldemossa, Soller - Port de Soller, Deià

Länsi-Mallorca. Vuoristokylät ja lomakohteet. Andtrax - Port d’Andratx, Valldemossa - Port de Valldemossa, Soller - Port de Soller, Deià

Pohjois-Mallorcalla ovat upeimmat tiet

Pohjois-Mallorca on varsin kivaa aluetta autoiluun, sillä tässä osassa saarta sijaitsevat ehkäpä Mallorcan upeimmat tiet. Maisemissa viihtyvät niin patikoijat ja pyöräilijät kuin vuohetkin.

Sollerista Pollencaan vie tie numero Ma-10. Tämä tie kulkee länsirantaa pitkin Antratxista Valldemossan kautta Solleriin. Moni ajaa Valldemossan ja Sollerin välin ja kääntyy sitten kotiinpäin. Minusta ehdottomasti kauniimpi ja mielenkiintoisempi osuus tietä on kuitenkin vasta edessä. Maisema on mielenkiintoisempi ja muuttuu pohjoiseen päin mentäessä koko ajan jylhemmäksi. Tien päästä löytyy Cap de Formentor, joka on saaren pohjoisin paikka.

Cap de Formentor

Cap de Formentor on Mallorcan pohjoisin huippu. Ensimmäinen stoppi sinne ajaessa on Mirador des Colomer, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Port de Pollencasta. Monissa oppaissa sanotaan maisemien olevan parhaimmillaan juuri täältä katseltuna. Tähän on syynsä. Monet retkibussit eivät jatka tätä pidemmälle, eli ne eivät siis mene lähellekään kärkeä.

Cap de Formentorille johtava tie on ensimmäinen design-tie, jota käsittääkseni olen ajanut. Italialainen insinööri Antonio Paretti on suunnitellut tämän upean liki 14 km pitkän tien. Jotain yksityiskohdista kertonee se, että mm. metalliset kaiteet on päällystetty kauniisti puulla sisäpuolelta.

Ajaminen on helppoa ja kaistat leveitä. Kuskilta tai autolta ei vaadita mitään erityistä. Varsinaista ratin vääntämistä ei tällä pätkällä pääse kokemaan. Tie ruuhkaantuu helposti ja varsinkin kesäkuukausina voit joutua ajamaan koko tien osana autoletkaa.

Annan vinkin. Mene aikaisin aamusta. Silloin tuulikin on tyynempi. Usein suositellaan auringonlaskun katsomista Cap de Formentorilla, mutta se tarkoittaa sitä, että joudut ajamaan takaisin pimeässä.

Pohjois-Mallorcasta voit lukea täältä.

Pohjois-Mallorca

Pohjois-Mallorca

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

31 comments

Maija 2 heinäkuun, 2020 - 10:32 am

Ompa upeita maisemia! Kiitos myös neuvoista autonvuokraamiseen liittyen, en olekaan tiennyt näistä ennen. Olemme lähdössä reissuun Norjaan, tosin kyllä omalla autolla mikä on käytettävä autopesulassa ennen matkalle lähtöä. Tuntuu mukavammalta lähteä puhtaalla autolla kesäloman viettoon!

Reply
Virpi /Täynnä tie on tarinoita 23 huhtikuun, 2017 - 8:11 pm

Aaargh..miksi en vain uskalla vuokrata autoa lomilla. Ihania teitä ja maisemia kieltämättä jää näkemättä. Noh, maailman sivu on onneksi pitkä joten ehkä vielä joskus!

Reply
Anna 24 huhtikuun, 2017 - 10:41 am

Nyt vaan itseä niskasta kiinni. Kerta se on ensimmäinenkin : )

Reply
Viherjuuria 23 huhtikuun, 2017 - 12:40 pm

Me autoilimme hiljattain Portugalissa, ja se oli kyllä hyvä tapa päästä kiertelemään maata ja näkemään pieniäkin paikkoja.

Reply
Anna 24 huhtikuun, 2017 - 10:42 am

Näin on. Portugali on meillä vielä valloittamatta!

Reply
Ariela/ Andalusian auringossa-ruokamatkablogi 22 huhtikuun, 2017 - 11:56 pm

upeita maisemia olette kyllä saaneet vangittua postauksiinne – itseltä kun ei edes korttia löydy, niin autonvuokraus ei herätä tunteita suuntaan tai toiseen…

Reply
Anna 24 huhtikuun, 2017 - 10:43 am

Kiitos : )

Reply
Kohteena maailma / Rami 22 huhtikuun, 2017 - 11:09 pm

Mallorcalla olen viikon autoillut, lähinnä pääkohteina golfkentät. Upeita maisemia ja kaiken kaikkiaan aivan mahtava saari. Mallorca, jos mikä, on tehty autolomailua varten. Saarella on yllättävän paljon vaihtelevuutta ja korkeuserot tekevät siitä erittäin kivan autoilukohteen! Teidän reitit on muutenkin varsin onnistuneen oloisia olleet 🙂

Reply
Anna 24 huhtikuun, 2017 - 10:44 am

Kyllä. Saari on hyvin valloittava. Hieman kuten Kanariansaarillakin, tuolla on paljon vähemmän tunnettuja paikkoja, joihin pääsee vain omalla autolla.

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 22 huhtikuun, 2017 - 5:14 pm

Ihailen aina teidän rohkeutta vuokrata auto lähes paikassa kuin paikassa. Täällä Yhdysvalloissa on aina jotenkin luonnollista liikkua vuokra-autolla (tai omalla) koska välimatkat on niin pitkiä, ja tykkään siitä kun siinä pääsee näkemään vähän muutakin kuin vain kaupungit. Mutta jostain syystä Euroopassa mua välillä hirvittää. Veljeni viime kesänä minulle nauroikin että ”ajelet sitten San Franciscossa ja Chicagossa mutta Viroon lähteminen jännittää”. Ha ha…

Reply
Anna 24 huhtikuun, 2017 - 10:45 am

Kyllä minua enemmän pelottaisi ajaa Jenkeissä, kuin Mallorcalla. Eli ymmärrän hyvin mitä veljesi yritti vihjaista : )

Reply
Lotta | Watia.fi 22 huhtikuun, 2017 - 12:53 pm

Nojoo, ei oo kyllä hinnalla pilattu. Varmasti just paras tapa nähdä Mallorcaa ja tykkään kyllä muutenkin automatkailusta. Sitä on tullut jo aika hyvin harrastettua, mutta varsinkin Euroopassa pitäisi vain useammin vuokrata auto. Pääsee näkeen niin paljon enemmän omassa tahdissa

Reply
Anna 24 huhtikuun, 2017 - 10:46 am

Juu, ei ole kallista. Euroopassa ajaminen on vielä mukavaa, koska liikenneympäristö on tuttua. Aasiassa tulee heti vastaan ongelmia, kun osa liikennemerkeistä on ”kiinan kielellä” ym.

Reply
Heidi / Seikkailujen helmiä 22 huhtikuun, 2017 - 12:45 am

En ole ikinä ajanut ulkomailla muualla kuin Ruotsissa ja Norjassa. Ja sielläkin vain omalla autolla. Ei ole vielä tullut muualla sellaista kohdetta vastaan, jossa olisi autoa tarvinnut. Silti olen sitä mieltä, että auto on paras kulkuväline. Ei ole sidoksissa aikatauluihin ja saa vapaasti mennä sinne minne mieli tekee.

Reply
Merja / Merjan matkassa 21 huhtikuun, 2017 - 10:32 pm

Tämä postaus tuli todella kreivin aikaan. Ollaan just mietitty auton vuokrausta ensi kesän Mallorcan matkalle. Koko viikoksi ei tarvita, mutta parina päivänä voisi ajella ympäriinsä. Kannattaako auto vuokrata jo Suomesta vai paikan päältä?

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 22 huhtikuun, 2017 - 7:50 am

Minusta kannattaa varata jo Suomesta, niin pääsee rauhassa vertailemaan hintoja ja päättämään mitä vakuutuksia haluaa. Paikan päällä menee usein sähellykseksi myyjän kanssa ja ne osaa sekoittaa sut niin, että lopulta valitset kuitenkin niille edullisemman, mutta sulle huonomman vaihtoehdon : )

En muista, että olisimme koskaan vuokranneet autoa tiskiltä, tapauksessa jossa autonvuokraus onnistuu jo Suomesta käsin. Googlettaa vaan riittävästi vaihtoehtoja eteensä ja ei kun vertailemaan!

Tässä vielä linkki autonvuokraamiseen.

Reply
Terhi / Muru Mou 21 huhtikuun, 2017 - 9:10 pm

Auton vuokraaminen kannattaa kyllä lähes missä vain paikassa (kaupunkilomia lukuun ottamatta). Ymmärrän kyllä, että jotkut eivät halua/uskalla ajaa ulkomailla, mutta kun kerran kokeilee niin tajuaa, että se ei ole yhtään sen kummallisempaa ja voittaa retkibussit mennen tullen. Ainakin silloin, jos joukossa on joku, joka ei välitä viinilounaista 🙂 Upeita kuvia!

Reply
Heidi/Himomatkaajan Turinoita 21 huhtikuun, 2017 - 8:36 am

Auton vuokraus Euroopan kohteissa on ihan must! Tosin me vuokrataan auto jo etukäteen Suomesta käsin, näin pääsee vertailemaan hintoja kaikessa rauhassa, eikä lomasta mene ”sekuntiakaan hukkaan”.

Reply
Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 21 huhtikuun, 2017 - 2:08 am

Omasta Mallorcan reissusta on aikaa, eikä se kuulu niihin kohteisiin joihin olisi väliksi palata.
Keskityimme kaverin kanssa auringonottoon ja bilettämiseen, mutta kävimme julkista liikennettä hyödyntäen eli bussilla tuolla Puerto de Sollerissa. Eipä se silloin parikymppisenä mitenkään rassaavalta tuntunut, mutta nykyään olen toki mukavuudenhaluisempi ja haluaisin sen autokyydin. Muistelen että Valldemossa olisi ollut siinä matkan varrella, avautunut yhtäkkiä näkyviin vuoren rinteessä.

Matkanjärjestäjien retkillä en ole tainnut käydä kuin markka-aikaan, mutta kuulostaa hintavilta.

Reply
Stacy Siivonen 20 huhtikuun, 2017 - 10:43 pm

Minua houkuttaa auton vuokraaminen. En ole ajanut 20 vuoteen ja silloin ajamani autot olivat nykypäivän mittapuun mukaan antiikkia. Kaikkea pitää kuitenkin aina kokeilla. Olin massiivisen huono autoilija kaiken maailman pysäköimisten ja teillä pysymisten kanssa. Jälkiviisaana voisin sanoa, että minun keskittymistäni haittasi sairaus. Siksi olen julkisten armoilla. Julkinen liikenne kuitenkin rupeaa nopeasti nyppimään.

Reply
Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 20 huhtikuun, 2017 - 11:07 am

Upeita maisemia! 🙂 Ei olla ikinä vuokrattu autoa reissuilla, koska kaikki mitä ollaan sillä hetkellä haluttu nähdä on ollut tarpeeksi lähellä. Välillä sitten julkisia käyttäen tai muita palveluita käyttäen menty mestoihin 🙂 Toki tuo on helppoa, mutta ei ehkä olla ikinä uskallettu ajella esimerkiksi ”väärällä” puolella 🙂

Reply
Anna | Muuttolintu.com 20 huhtikuun, 2017 - 1:35 am

Jos joskus lähtisin uudestaan Mallorcalle, niin ehdottomasti vuokraisin auton. En kyllä usko, että tulee lähdettyä, kun maailmassa on niin paljon muutakin nähtävää, mutta kuitenkin. On se kuitenkin hieno saari autolomaan, ja pieneksi saareksi nähtävää riittää.

Reply
Kati / Lähinnä Kauempana 18 huhtikuun, 2017 - 11:20 pm

Kreikassa, Lefkaksen saarella ajellessa, lomailevat italialaiset eivät (muka) tienneet, että alamäkeen ajava väistää. Jumankekka, että oli kammottavaa peruutella kapealla serpentiinitiellä, kun innokkaat italiaanot rynnivät maailmankuuluille uimarannoille. Ja hyvähän niiden oli, kun niiden omat autot oli jo valmiiksi naarmuilla ja kolhuilla. Me jännitettiin oman vuokra-auton kanssa, joka ONNEKSI oli todella käytetty jo ennen meitä.

Autoa vuokratessa nimittäin kävi niin, että koska oltiin hetken mielijohteesta asioimassa, tarjolla oli vain kärsinyt Toyota meidän hintaluokassa. Vuokraaja sanoi, että hyvä vaan. Voitte ajaa rennosti kun ei tarvii varoa naarmuja. Tästä autosta ei enää tiedä onko joku kolhu tullut nyt vai ollut jo paljon aiemmin. 😀

Reply
Emma / Mutkia Matkassa 17 huhtikuun, 2017 - 11:25 am

Aika kallis on kyllä tuo Aurinkomatkojen retki verrattuna auton vuokraamiseen, eli jo senkin takia varmasti kannattaa! Tosin hyvä että opastettujakin retkiä edelleen järjestetään niitä haluaville.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 17 huhtikuun, 2017 - 11:50 am

Kaikkihan eivät halua ajaa autoa ulkomailla ja siksi on hyvä, että pääsee helposti hotellilta käymään retkillä. Lukaisin vain arvosteluja ja ilmeisesti kaikilla retkillä opastusta ei saa suomeksi ja se oli ollut sitten monelle pettymys.

Reply
Pia / Lyhyenä hetkenä 16 huhtikuun, 2017 - 10:11 pm

Vaikka omistakin ajokortin, edellisestä kerrasta auton ratissa on useampi vuosi. Autonvuokraus ulkomailla jännittää sen verran paljon, etten siihen ryhdy, ellei seurueessa ole henkilöitä, jotka nauttivat ajorupeamista. Etenkin kapeat vuoristotiet ja ahtaat kaupungit ovat minulle painajaisia. Samalla tiedostan, että useissa kohteissa näkee ehdottomasti eniten vuokraamalla oman menopelin. Kauhean ristiriitaista.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 16 huhtikuun, 2017 - 10:43 pm

Kieltämättä ahdas kaupunki ja parkkipaikan etsiminen vie hermot ja ahdistaa. Siksi mietimme melko tarkkaan tarvitseeko autoa edes pitää, jos kyseessä on kaupunkikohde, jossa pyöritään tyyliin vain vanhassa kaupungissa. Valenciassa auto seisoi 3 päivää hallissa, koska ei sillä ollut mitään järkeä liikkua mihinkään kaupungin sisällä.

Toisaalta ei se ajaminen kamalasti poikkea kotimaassa ajamisesta. Viimeksi hermot menivät ja ahdistus iski ihan suomalaisessa parkkihallissa : )

Reply
Pirkko / Meriharakka 16 huhtikuun, 2017 - 10:06 pm

Autonvuokrauksen ja turistibussin välillä on toki muitakin vaihtoehtoja, esimerkiksi julkinen liikenne toimii Mallorcalla ihan kivasti. Jaoimme lyhyen vierailumme saarella toissakesänä Palman ja Playa Muron (pohjoisrannalla) välillä ja tuo väli taittui hyvin bussillakin. Yhdeksi päiväksi otimme auton – ja Port Sollerissa saimme sitten sen yhdenkin päivän aikana parkkisakon, eli paikoitus on monessa paikassa kyllä ongelma. Sakko ei ollut suuri, mutta menihän senkin selvittämiseen vähän aikaa.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 16 huhtikuun, 2017 - 10:35 pm

Julkinen liikenne on tietenkin aina vaihtoehto, mutta kyllä se hieman hankalaksi saaren kiertelyn tekee. Tietenkin jonkun siirtymän sillä voi hoitaa, mutta esim. osaa näistä ajamistamme teistä ei kyllä julkinen liikenne kattanut. Jos ajatellaan, että retkibussia karttaa siksi, että siinä on sopeuduttuva valmiiseen aikatauluun, niin samalla lailla jumissa on julkisen liikenteen aikataulujen kanssa.

Itseäni viehättää autoilussa juuri riippumattomuus, se, että tilaa ei tarvitse jakaa kuin omanaporukan kanssa, mahdollisuus pysähtyä siloin kun haluaa ja tietenkin se, että tavarat kulkevat helposti mukana, koska meillä on tapana vaihtaa hotellia liki päivittäin. Osaan hotelleista mitä käytimme, ei päässyt kuin omalla autolla.

Reply
Teija / Lähdetään Taas 16 huhtikuun, 2017 - 8:34 pm

Autonvuokraus on kyllä paikallaan niin monessa paikassa. Mallorcalla oli kyllä kiva ajella, kun välimatkat on niin lyhyitä, että lapsikin viihtyi kyydissä 🙂

Reply
Suunnaton 16 huhtikuun, 2017 - 8:17 pm

Komppaan täysin, Mallorcalla tosiaan kannattaa vuokrata auto! Auton valintaan tosin kannattaa kiinnittää jonkin verran huomiota. Me valittiin aikoinaan yksi vuokraamon halvimista autoista, ihan kivan näköinen Chevrolet. Sen potku ei kuitenkaan meinannut riittää Mallorcan mäkisillä osuuksilla. Ylämäessä vauhti hidastui, vaikka kuinka yritti painaa kaasupoljinta ja pitää vaihdetta sopivan pienellä. Kaikki mäet päästiin ylös, mutta muutaman kerran meinasi tuskanhiki nousta pintaan, kun rekatkin painoivat ylämäissä ohi.

Reply

Leave a Comment