Anna Koskela, perussuomalaiset – Oulun puhtain oikeistokonservatiivi?

by Anna

Rouva aluevaaliehdokas Koskela ja Kalevan vaalikone

Anna Koskela, Oulun puhtain oikeistokonservatiivi | On taas se aika vaalitohinoissa, kun erilaisia vaalikoneita putkahtelee sähköpostiin kuin sieniä sateella. Minä ja rakas läppärini olemme viettäneet monta kiihkeää hetkeä sylikkäin. DELL on sietänyt huokaisuni, ehkäpä ajoittain hieman alatyyliset kommenttini, sekä kovaa naputtavat sormenpääni kiitettävästi.

Vaalikoneisiin vastaaminen ei ole mitään kevyttä kauraa. Keskimäärin 30 kysymystä yhdessä, joista osa pohjaa arvoihin, osa paikallisuuteen ja sitten on asioita, jotka ei mitenkään liity aluevaltuutetun työhön, mutta kyselyn tekijä on heittänyt ne mukaan tyylillä ”kännissä ja läpällä”. Siinä sitten vastailet ja valitset tyylillä rutto vai kolera. Ja perustellakin pitäisi.

Kalevan aluevaalikone testissä

Tänään otamme purtavaksi Kalevan vaalikoneen. Vaalikoneessa on 25 kysymystä, joissa mitataan sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja pelastuspalveluun liittyviä yleisiä tai paikallisia kysymyksiä, sekä ehdokkaan arvoja yleisesti. Ajatus on, että äänestäjä haluaa tietää myös aluevaaliehdokkaan persoonasta ja ajatuksista hieman enemmän.

Oikeasti oikealla – Oulun puhtain oikeistokonservatiivi?

Ensimmäisen yllätyksen tarjoilee arvokartta. Tästä nähdään sijaintini liberaali-konservatiiviakselilla. Sijainnit määräytyvät kysymyksiin 16-20 annettujen vastausten pohjalta. Oikeisto-vasemmistoakseli määritellään kysymyksin 1,5,9,13 ja 18 annettujen vastausten pohjalta. Näyttää siltä, että aluevaaliehdokas Anna Koskela on Oulun puhtain oikeistokonservatiivi. Tiedä sitten hyvä vai huono asia. Mutta rehellisesti kysymyksiin olen vastannut.

Toinen yllätys tulee puoluekartasta. Grafiikka näyttää kolme parhaiten ja kolme huonoiten sopivinta puoluetta. Akseli sijainnit määräytyvät kuten aiemmassakin. Puolueen sijainti arvokartalla määräytyy kyseisen vaalipiirin ehdokkaiden vastausten keskiarvon perusteella. Herääkin kysymys, mitä arvoja osa perussuomalaisista aluevaaliehdokkaista tunnustaa? Tunnen hyvin Oulun ehdokkaat ja he löytyvätkin pitkälti hyvin läheltä minua arvokartasta. (Harmillisesti kartalle ei saa kuin 3 lähinnä olevaa ehdokasta). Muualla maakunnissa täytyy siis olla melkoista hajontaa arvoissa. Kysyisin myös, missä kokoomus?

Anna Koskela - Oulun puhtain oikeistokonservatiivi?
Anna Koskela - Oulun puhtain oikeistokonservatiivi?

Rouva aluevaaliehdokas Anna Koskela – taustatiedot ja vaalilupaukset

Edetään itse vaalikoneen kimppuun. Ensin hieman kevyttä taustatietoa ja vaalilupauksia. Mitäs se aluevaaliehdokas Anna Koskela lupaileekaan. Hieman vappusatasia ja kaikille lisää liksaa… No en todellakaan.

Aluevaalit sähköistävät puoluekenttää. Vaalien yksi epämieluisempia piirteitä on se, että ennen niitä yritetään kaupungin päätöksentekoon tuoda kaikenlaista lisäkulua, jota luonnollisesti perussuomalaisena vastustan. Sitten tammikuussa vihervasemmisto laittaa ”maksettuja mainoksia” heistä, jotka eivät ole olleet myöntämässä sitä ja tätä kertakorvausta, lisäkorotusta ja etuuksia läpi koko kaupungin henkilöstön.

Olisi niin mukavaa luvata kaikkea kivaa, mutta kun se nyt vaan ei käy. Hyvinvointialueen tulee tuottaa palveluita. Näistä suurin osa on lakisääteisiä. On olemassa myös vapaaehtoisia palveluita, joiden luonnetta ja määrää tulee harkita tarkasti. Julkista rahaa käyttävän laitoksen tulee koko ajan arvioida rahankäyttöään kriittisesti ja pyrkiä sen tehostamiseen.

Anna Koskela - Oulun puhtain oikeistokonservatiivi?
Anna Koskela - Oulun puhtain oikeistokonservatiivi?
Aluevaalit Anna Koskela
Aluevaalit Anna Koskela

Kalevan aluevaalikoneen vastaukset

Tästä voidaankin hypätä varsinaiseen kysymyspatteriin. En halua kuulostaa mustavalkoiselta, mutta se on joko kyllä tai ei. Näissä ei ole kohtaa ”tavallaan”. Neutraali vastaus poliitikolta on juuri sitä kädenlämpöistä, mitä kansalaiset eivät tarvitse. Aluevaalit tulevat määrittelemään kuka päättää missä ja miten juuri sinua hoidetaan. Ei mikään pikku valtuusto, vaan hyvinvointialueen korkein päättävä elin.

Aluevaltuustoon tarvitaan ihmisiä, jotka uskaltavat olla oikeasti sitä mieltä, että soten on oltava suomalaisia varten. Kun suomalaista hyvinvointivaltiota alettiin rakentaa toisen maailmansodan jälkeen, päättäviä tahoja yhdisti käsitys siitä, että rakennettava sotejärjestelmä on suomalaisia varten tarkoitettu. Tämä kansallisvaltiokeskeinen ajattelu on sittemmin vaihtunut valtapuolueilla visioon Suomesta globaalina sosiaalitoimistona, jolloin järjestelmän rahoittamiseen osallistumaton maahanmuuttaja pääsee välittömästi nauttimaan julkisesti rahoitetuista palveluista

On pystyttävä valvomaan, että sotea rakennetaan rakentaa asiakkaan näkökulmasta, ei poliitikkojen tai terveysjättien etu edellä. Ikävä kyllä suomalaisen toiveet ja tarpeet ovat toissijaisia. Rahat kuluvat korruptoituneiden poliitikkojen lempihankkeisiin, jotka ovat hyvin kaukana tavallisen suomalaisen arjesta. Pahimmassa tapauksessa suomalainen odottaa lähiterveyskeskuksessa tuntikausia saadakseen apua vaivaansa ja hänet ottaa vastaan suomea vain auttavasti osaava ulkomaalaislääkäri.


Kuvakommentteihin on laitettu lopulliset vastaukset kirjoitusvirheiden ym. korjausten jälkeen. Muutamasta kohdasta perustelut olivat tippuneet pois, mutta ne on nyt jälkikäteen sinne lisätty.

Aluevaalit Anna Koskela
Kysymys 2. korjaus: Digimaailma mahdollistaa sujuvia konsultaatiokäytäntöjä ja tehokkaampaa työn jakamista. Esim. lääkäreillä voi olla tehtäväpooli, josta työtä pystytään jakamaan eri alueille, tehdä hiljaisemmilla hetkillä ja etätyönä. Myös nettiterapiaa voidaan toteuttaa etänä hyvin.
Aluevaalit Anna Koskela
Kysymys 3. perustelut: Perussuomalaisille sotepalvelun tarjoajan valinta ei ole ideologinen kysymys, vaan kustannustehokkuuden ja palveluiden laadun on aina toimittava valintakriteereinä. Parhaimmassa tapauksessa julkinen, yksityinen ja kolmas sektori kirittävät toisiaan parantamaan sotepalveluiden tuottavuutta ja luomaan uusia palveluinnovaatioita, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia
Aluevaalit Anna Koskela
Aluevaalit Anna Koskela
Kysymys 9. lisäys: Pelastustoimen rooli on erittäin merkittävä ja arvostettu. Pohjois-Pohjanmaa on 415 000 asukkaan alue, sisältäen niin kaupunkimaista asumista, maaseutua kuin sisävesistöä ja merta. Ambulanssin on tultava nopeasti ja sopimuspalokuntien toiminta turvattava
Kysymys 20. korjattu: Kansalaisten ääntä tulee tietenkin kuunnella. Alueellisia neuvottelukuntia kuitenkin vierastan, koska näen siinä taas lisää kustannuksia. Valtaa ei tule hajauttaa ja tulee muistaa, että vaaleissa saatu mandaatti on nimenomaan aluevaltuutetuilla. Kansalaisten tulee ottaa rohkeasti yhteyttä omiin valtuutettuihin ja puolueisiin.

Muista äänestää aluevaaleissa! Ennakkoäänestysaika kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Erestähänsä löytää joka ei käy äänestämässä aluevaaleissa. Se menee valitusoikeus siinä, jos ei äänestyskoppiin saakka jaksa!


Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

4 comments

Konstantinos 24 elokuun, 2023 - 8:46 am

Olen kaksoiskansalainen – Kreikka ja Suomi – ja PS:n äänestäjä Helsingistä. ÄLÄ KOSKAAN pyydä anteeksi vasemmiston väkijoukolta. Kiitos. 👍

Reply
Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022 - TÄMÄ MATKA 7 maaliskuun, 2022 - 11:20 am

[…] Anna Koskela, perussuomalaiset – Oulun puhtain oikeistokonservatiivi? […]

Reply
Lukija 11 tammikuun, 2022 - 12:32 pm

Anna, kaikkea hyvää Sinulle poliittisella kentällä, mutta matkabloggaajana Sinua myös on kaivattu! On ymmärrettävää että korona-aika ja parhaan reissukumppanin poismeno on hiljentänyt matkablogia, mutta toivottavasti vielä palaat tänne, sillä matkajuttujasi on ollut ilo lukea. Vilpittömästi, uskollinen lukija lähes alusta asti.

Reply
Anna 16 tammikuun, 2022 - 3:07 pm

Kiitos. Aikapula.
Kunhan nämä aluevaalit on saatu alta pois, lähtee blogi taas käyntiin. Matkoja kyllä on ollut ja tule olemaan

Reply

Leave a Comment