Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022

by Anna

Syyskuussa aloiteltiin aluevaalikampanja 2022

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022 | Eletään syyskuuta 2021. Aluevaalikampanja 2022 on alkanut. Oulun Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen jäsenenä yritän saada kasaan Oulun omaa aluevaaliohjelmaa ja auttaa ehdokkaita kampanjatyön aloituksessa. Tämä ruohonjuuritason paikallisyhdistyksessä tehtävä työ on kaiken A ja O. Ilman Oulun Perussuomalaiset ry:tä ei perussuomalaisilla olisi mitään toimintaa alueella.

Olen kaivanut kampanjaraitapaitani esille. Tulevaisuudessa häämöttää Kepun läpisaama hallintohimmeli, joka mahdollistaa aivan liikaa hillotolppia, omituisia rahoituskuvioita ja piilotettuja puoluetukia.

Aluevaalikampanjoinnin rinnalla kulki luottamustyö kaupunginvaltuutettuna. Kiireisimmillään päivään mahtui Oulun Digin seminaari johtokunnalle, johon osallistun Teknisten liikelaitosten johtokunnan puheenjohtajana. Sen jälkeen siirryin johtokuntatyöskentelyn sparraukseen ja tämän jälkeen ryntäsin Perussuomalaisten toimistolle, jossa vietetään joka viikko Tuumaustiistaita alkaen klo 17. Klo 19 alkoi vielä piirijohtajien, varapuheenjohtajien ja piirisihteerien kokous. Sai siinä suorittaa.

Arvioitu lukuaika: 16 minuuttia

Aluevaalit 2022
Aluevaalit 2022

Lokakuu – Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022

Haku perussuomalaisten aluevaaliehdokkaaksi oli edelleen käynnissä. Aluevaalikampanja 2022 hieman yskii. Osa ehdokkaaksi haluavista ei tiedä mihin oli hakemassa, kansalainen vielä vähemmän, mitä se valtuutettu tulisi tekemään tai mitkä vaalit ovat ylipäätänsä tulossa. Media oli edelleen hipihiljaa. Kuitenkin aluevaaleissa tammikuussa tullaan valitsemaan valtuutetut ja varavaltuutetut, jotka käyttävät hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa aluevaltuustossa. Turhauttaa.

Marraskuu

Otatin ”viralliset” kuvat. Ne ovat aina yhtä kamalia, mutta minkäs teet.

21. marraskuuta telttailemme toimiston edessä Lumo-valofestivaalien tiimoilta. En ole koskaan jakanut yhtä montaa Perussuomalaisten lehteä muutamassa tunnissa.

Jossain vaiheessa iski myös suoranainen raivo. Koko viikon olin painunut duunia. Tehnyt päivityksiä Faceen, kertonut Oulun PS:n yrityksistä vaikuttaa surkeaan kotouttamissuunnitelmaan, nostanut esiin tilastoja, kuten: ”Poliisille ilmoitetut lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt lisääntyivät Oulun alueella 50 prosenttia” jne. Kuitenkin osaa ihmisistä, kiinnosti liikaa aivan joku muu kuin politiikka. Sain ”mielenkiintoisia” ehdotuksia, sekä raivostuttavia Messengerin kautta soitettuja äänipuheluita. Raivosin Faceen: ”Hakiessasi seuraa, mene Tinderiin. Mene suoraan Tinderiin kulkematta Facebookin Messengerin kautta.”

Rouva Oulun kaupunginvaltuutettu oli siis jo hieman väsy. Silmäpussit kasvoivat ja hyvin edennyt painonpudotus jämähti lanteille. Eteenpäin oli silti vain jaksettava painaa.

Joulukuu

16. joulukuuta saan vihdoin valmiiksi aluevaaliteesini.

On aika asettaa suomalaisten hyvinvointi ensin! Seuraavaksi se voit olla sinä, josta puhutaan vain ikävakioituneena kustannuksena.

Olen bloggaaja, Oulun kaupunginvaltuutettu, PS:n valtuustoryhmän pj. ja Pohjois-Pohjanmaan piirin 1. vpj. Napakka ja nuiva nainen. Kahden pojan äiti. Leski. #ProLinnanmaa

Vaaliteemat
Suomalainen ensin. Suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi aina ensin. Suomalaisia hoitajia halpatyövoiman sijaan. Palvelua on saatava hyvällä suomella. Laittomasti maassa oleviin ei tule kohdistaa verovaroja.

Saattohoito kuntoon. Mieheni kuoli keuhkosyöpään. Palliatiivinen- ja saattohoito oli varsin karua katsottavaa – saati koettavaa. Hyvinvointialueen on varmistettava, että ihminen saa sairastaa arvokkaasti ja kivuitta.

Apua läheltä ja nopeasti. Pohjois-Pohjanmaa on 415 000 asukkaan alue, sisältäen niin kaupunkimaista asumista, maaseutua kuin sisävesistöä ja merta. Ambulanssin on tultava nopeasti ja sopimuspalokuntien toiminta turvattava.

Ei ilmaston, vaan terveydenhuollon ja pelastustoimen hätätila. Vaikka verotus on ennätyskireää, ei suomalainen saa vastinetta verovaroilleen. Rahat menevät haittamaahanmuuttoon ja liian kunnianhimoiseen ilmastopolitiikkaan.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue: 1,7 miljardia euroa, 18 000 työntekijää, satoja sotekiinteistöjä. Poistotasoja ja palveluntuotannonohjausverkostoja. Vastasyntyneiden parkaisuja, syöpähoitoja, vanhuksia vaipoissaan, itsemurhia, ”arvauskeskuksia”, tulipaloja ja kolareita. Hoitoa ja hoivaa tarvitaan yhä enemmän, mutta rahaa ei ole.

Hyvinvointialueen johtaminen ja hallinnon perustaminen tulee ottaa heti vahvaan poliittiseen ohjaukseen. On osattava priorisoida ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

Ehdoton ei hallintohimmelin hyväveliverkostolle.

Toiminnanohjauksen on oltava kustannusperusteista ja tavoite kaikessa toiminnassa vähentää välihallintoa, ei suorittavia käsiä. Toiminnan on muututtava, jotta talouden tunnusluvut voivat muuttua. Nykyinen rakenne aiheuttaa nykyiset kustannukset.

Mieheni kuoli marraskuussa 2020. Kotihoito, palvelutarpeenarviointi, apuvälinekeskus ja saattohoito tulivat ongelmineen iholle. Hyvinvointialueen on varmistettava, että kuntalainen saa sairastaa, vanheta ja kuolla arvokkaasti.

Aluevaltuusto on hyvinvointialueen korkein päättävä elin. Minun kauttani voit vaikuttaa ja saada haluamiasi asioita vireille. Seuraavaksi se voit olla sinä, josta puhutaan vain ikävakioituneena kustannuksena. Muista äänestää!

19. joulukuuta vaalikoneita toisensa perään

On taas se aika vaalitohinoissa, kun erilaisia vaalikoneita putkahtelee sähköpostiin kuin sieniä sateella. Keskimäärin 30 kysymystä yhdessä, joista osa pohjaa arvoihin, osa paikallisuuteen ja sitten oli asioita, jotka eivät mitenkään liity aluevaltuutetun työhön, mutta kyselyn tekijä on heittänyt ne mukaan tyylillä ”kännissä ja läpällä”. Siinä sitten vastailet ja valitset tyylillä ”rutto vai kolera”.

Arvokysymys: ”On oikein nähdä vaivaa sen eteen, ettei vahingossakaan loukkaa toista”. Miten vastaat?

30. joulukuuta. Aluevaaliedustajanne Pohjois-Pohjanmaalla. Puheenjohtajat Anna Koskela ja Matti Rinnekangas. Saa äänestää!

Tienvarsikylttien kiinnittäminen on varsin raakaa puuhaa. Nippusiteitä, puukkoa, poraamista, tikkaita, syvää hankea, yötyötä, tuiskua ja tuulta. Perussuomalaiset miesehdokkaat Ylönen ja Rinnekangas tekevät pitkää päivää. Paikat, joihin tauluja saa laittaa, ovat hieman hyvin hankalasti määriteltyjä. On kaupungin teitä, joiden varrelle ei kylttejä saa laittaa ja sitten on valtion ylläpitämiä teitä, joille kylttejä saa laittaa tietyille paikoilla. Virheitä sattuu. Niinpä löydän itseni eräänä iltana hakemassa poistettuja tauluja konevarikolta takaisin. Pelottava paikka jossain keskellä korpea.

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022
Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022
IMG_9765 (1)
89b701b7-924f-43c2-bc6f-691e801a9075
Aluevaalit 2022

3. tammikuuta aluevaalihuuma alkaa. Saan flyerit painosta

Lehdet ovat heränneet. Meillähän on tulossa vaalit. Päivitän Faceen ahkerasti vähän kevyempääkin materiaalia.

Saan flyerit painosta. Nyt ne on vielä jaettavakin. Samalla pohjalla ostan myös mainostilaa mm. Rantapohja-lehteen. Kalevaan ei rahat riitä mitenkään.

Telttailemme koronarajoitukset huomioon ottaen. Kalenterissa lukee vaan VAALIDUUNIA. Seisoskelen tuulessa ja tuiskeessa mm- Länsi-Tuiran Salen ja Myllyojan Salen edessä.

Puolueena Perussuomalaiset valittavat aluehallintoviranomaisten päätöksistä hallinto-oikeuteen.

Päivitän Faceen: ”THL:n ja STM:n mukaan ulkona tapahtuva vaalikampanjointi on matalan riskin toimintaa. Silti aluehallintoviranomaiset ovat kieltäneet kampanjoinnin Pohjois-Pohjanmaalla. Aluehallintoviranomaisten päätöksestä on tehty valitus hallinto-oikeuteen. Allekirjoittanut on yksi valituksen tekijöistä Pohjois-Pohjanmaan piirin alueella.”

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022

6. tammikuuta jaetaan lisää tienvarsitauluja

Yöduunin satoa. Komeita keltaisia torneja PS: Elias on päässyt hyvään seuraan.

Itse jaoin myös vaalitauluja Oulun alueelle ja esitin pienen toivomuksen: ”No niin… Ja nyt kaikki pitää tussit ja sprayt irti näistä. Jos joku on pöljäillyt, niin mulle tietoa. Vaihdetaan.”

Kalajoella asuu myös Anna Koskela niminen nainen, joka päivittää epätoivoisesti Faceen, että HÄN ei ole ehdolla yhtään mihinkään.

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022
Aluevaalit 2022
Aluevaalit 2022
Aluevaalit 2022

8.tammikuuta on kylmää

Rouva aluevaaliehdokas numero 570 ja poliittista sanomaa -25C asteen pakkasessa. Näissä pakkaslukemissa punnitaan todellinen into tähän vaaliduuniin. Huulien kohmettuminen hieman haittasi suoritusta.

Aluevaalit 2022
Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022

9. tammikuuta olin Kalevassa

Kaleva kysyi yh­dek­säl­tä eh­dok­kaal­ta heidän vaalibudjeteistaan, vaalityöstään ja siitä, miten saada kansalaiset äänestämään aluevaaleissa. Haastateltavat valittiin eduskuntapuolueista niin, että mukaan tuli eri ikäisiä ihmisiä eri ammateista ja eri puolilta maakuntaa.

Teksti, Päivi Alasuutari, Kaleva

Anna Koskela (ps.) on bloggaaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta.

– Vaalibudjettini on noin 8 000 euroa, ihan omaa rahaa, mitään tukiyhdistystä tai lahjoitusrahaa en ole tähän ottanut. Tarkoitus oli alun perin kiertää koko vaalialueella, mutta kun se ei ole nyt mahdollista, olen satsannut teiden varsien valomainoksiin, jotka ulottuvat läpi koko maakunnan. Aika paljon olen hankkinut tienvarsikylttejä ja flaijereita.

– Alkuperäisiltä suunnitelmiltani tehdä vaalityötä putosi pohja koronarajoitusten myötä. Ne perustuivat täysin siihen, että mennään kentälle ja tavataan ihmisiä. Meillä oli muutaman ehdokkaan ja paikallisyhdistysten kanssa täysin sovittuna aikataulu maakuntakierroksesta.

– Yritän laidasta laitaan löytää tapoja tehdä vaalityötä, mutta se on jäätävän hankalaa, kun ei päästä tapaamaan ihmisiä. Flaijereita jaamme perussuomalaisten lehden mukana. Somessa olen mahdollisimman paljon erilaisissa ryhmissä, joissa kansalaiset kyselevät ehdokkailta. Vaalikoneiden täyttämiseen olen käyttänyt paljon aikaa, koska haluan perustella vastaukseni huolellisesti. Kirjoitan myös itse kirjoituksia blogissani, joiden toivon herättävän kiinnostusta vaaleihin.

– Miten saada äänestäjät liikkeelle, sen kanssa tuskailevat varmaan nyt kaikki ja toivottavasti myös ylin valtiovalta. Siinä on mediallakin paljon tekemistä: enemmän pitäisi pitää esillä sitä, miten tärkeät aluevaalit ovat.

– Perussuomalaisena painotan meidän kannattajakunnallemme sitä, että isossa kuvassa kysymys on samoista asioista kuin muissakin vaaleissa. Eivät ”eri asia” tai ”eri vaalit”, poliittinen ohjaus on tärkeää. Jos jättää äänestämättä, se on viesti, että on tyytyväinen nykymenoon.

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022

10.tammikuuta lähtivät näytöt pyörimään läpi Pohjois-Pohjanmaan

Olen hankkinut Kärppien näyttöjä 28 kpl ympäri Pohjois-Pohjanmaan. Huhuilen tietoja netissä, pyörivätkö näytöt. Saan viestejä Kuusamosta Raaheen, että hyvin näkyy naama.

Osa ihmisistä ei tiedä mitä sana ”nuiva” tarkoittaa ja avaan sitä yksityisviesteissä ja Facessa usealle tiedustelijalle. Muutama soittaa ja kerto, että ihan tyhmä mainos. Kerron, että jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja kannattaa rauhassa etsiä joku toinen ehdokas, jos minä en käy. Ja muistaa äänestää.

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022

11.tammikuuta, ennakkoäänestyksen aatto

Telttailemme edelleen. Viesti kansalaisilta on selkeä. Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka jalkautuu ihmisten pariin tuulessa ja tuiskussa. Tämä harmittaa muita puolueita. Erilaisissa poliittisissa ryhmissä on viikkoja mietitty, miten minut ja muita Persuja voisi ilmiantaa tai mihin meistä voisi ilmoittaa.

Mainosnäytöt pyörivät, vaalitelineiden julisteet pysyvät ehjinä, pakkanen on hyydyttänyt elokapinan ja yleinen rauha vallitsee Oulussa. Päivät venyvät, tahti kiihtyy ja vielä illatkin pitäisi jaksaa. Mietiskelen, että tässä se punnitaan, mitä intohimoa ja energiaa on sitten valtuustossakin annettavana asian eteen.

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022
Aluevaalit 2022

12. tammikuuta ennakkoäänestys alkaa

Ennakkoäänestys alkaa ja kampanjointiin yritetään saada lisää vauhtia. Rouva aluevaaliehdokas numero 570 ja *askat kamppisideat #mikävoismennäpieleen #vainsinkkujutut #äläkokeiletätä. Nämä eivät siis lähteneet toteutukseen.

Aluevaalit Anna Koskela
Aluevaalit Anna Koskela

13.tammikuuta olen Kalevassa jälleen

Kalevan mukaan Pohjois-Pohjanmaan aluevaaliehdokkaiden selvä enemmistö katsoo, että ilmasto- ja ympäristökysymykset tulee huomioida päätöksenteossa aihealueesta riippumatta. Ja sitten on rouva aluevaaliehdokas numero 570

Aluevaalit Anna Koskela

15.tammikuuta

Telttailemme Rajakylässä. Paikalla on ennätysmäärä ehdokkaita. Kaikenlaisen muun tekemisen ohella se olen minä, joka tekee näitä Oulun Perussuomalaisten mainoksia. Tarkkana saa olla ehdokasnumeroiden kanssa. Olisihan se supernoloa laittaa naamat ja numerot sekaisin.

271921351_303141545186747_7956677285474505024_n
Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022

17. tammikuuta ja vaaliauto

Rouva aluevaaliehdokas numero 570 ja vaaliauto 🇫🇮 #Audinainen. Audin teippaus jäi loppumetreille, mutta parempi myöhään, kun ei milloinkaan.

Samana päivänä katson ennakkoäänestystilanteen Pohjois-Pohjamaalla. Tilanne on aika surkea.

Pilapiirtäjä Ville Ranta ottaa myös kantaa tuleviin vaaleihin.

Anna Koskela ja aluevaalikampanja 2022
Aluevaalit 2022
Aluevaalit Anna Koskela
Vaalipäivä: Kyllä kansa tietää!

22. tammikuuta – Aluevaalikampanja 2022 on ohi

Rouva aluevaaliehdokas numero 570 hiljentyi kampanjoimasta ja antoi vaalirauhan laskeutua. Perussuomalaisten tiivis ja aikaansaava porukka hitsautui yhteen kampanjoinnin edetessä ennennäkemättömällä tavalla. Kun telttaa revitään pystyyn -20C asteen pakkasessa ja poliittista sanomaa jaksetaan vääntää olosuhteissa missä huuletkin kohmettuvat, ovat arvot kohdillaan.

Koronan varjostama kampanjointi Pohjois-Pohjanmaalla oli ohi.

24. tammikuuta. Vaalisunnuntai. Vaalinumero 570. Ääniä 570 kappaletta. Läpi ollaan!

Vaalivalvojaisia vietettiin Perussuomalaisten toimistolla. Oli Yleä ja Kalevaa haastattelemassa. Seuraavana päivänä naama pyöri Ylen Oulun aamutelevisiossa kyllästymiseen saakka. Kun katsoin äänimäärää sitten lopulta illasta, tuli sellainen fiilis, että voiko tämä olla totta. Ääniä oli annettu tasan 570 kappaletta, eli ehdokasnumeroni määrä. Määrä myös pysyi tarkastuslaskennassa.

Aluevaalit Anna Koskela

26. tammikuuta – Aluevaalikampanja 2022 on ohi, mutta hommia riittää edelleen

Vaikka aluevaalikampanja 2022 oli ohi, vaalityö jatkui. Ympäri kyliä viedyt kyltit tuli tietenkin kerätä pois. Itse hain pois isoja julisteita vaaliteineistä. Osa lähti helpolla. Osa ei. Hajoitin kolme telinettä.

Aluevaalit 2022

Kotona ilmoitin, että jatkossa minua puhutellaan aluevaltuutetuksi. Toinen poika kysyi: ”Ai, mikä sä oot? Ihan sama. Tuo lasi maitoa”. Se siitä kampanjasta.

Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

Leave a Comment