Alicanten hotellit x 4 | Testattua ja toimivaksi todettua

by Anna

Alicanten hotellit ovat tulleet tutuiksi, sillä olemme viettäneet aikaa kaupungissa vuosina 2013-2019 kuudesti. Joskus Alicante on ollut vain saapumis- ja lähtöpaikka autoreissuille ympäri Murciaa ja Kataloniaa. Välillä kaupungissa on tullut vietettyä kaikki reissupäivät. Moni hotelli ja huoneisto on jo unohtunut, mutta muutama on jäänyt mieleen sellaisena, että niistä voisi muutaman rivin kirjoittaa ylös.

Alicanten hotellit ovat usein huoneistohotelleja, joissa voi kokkailla ja pestä pyykkiä. Tarjontaa on sesongin ulkopuolella paljon ja hintataso maltillinen. Laatu on usein hieman epätasaista ja moni asia hoidetaan varsin ”espanjalaisittain”. Yksikään kohde ei ollut ihan täydellinen, vaikka tällä varauskokemuksella mitä meillä on kertynyt, osaammekin jo omasta mielestämme kiinnittää huomiota moneen asiaan ennen päätöstä.

Numerot on laitettu hotelleille vain luetteloinnin takia. Ne eivät siis ole mitään sijoituksia

Alicanten hotellit 1

Alicanten hotellit nro 1 | Hotel Sercotel Spa Porta Maris

Hotel Sercotel Spa Porta Maris sijaitsee Postiguetin rannan ja Alicanten venesataman välissä. Paseo de la Explanada, Espanjan kauneimmaksi kutsuttu merenrantapromenadi, on aivan vieressä. Tämä on hyvä rantahotelli auringonpalvojalle, mikäli tarjoushintoja osuu kohdalle.

Yövyin hotellissa vuonna 2013, jolloin huone oli puhdas, suuri ja kaikin puolin OK. Koska ajankohdasta on jo 6 vuotta, on tilanne tietenkin voinut muuttua. Hotellin vieraat saivat tuolloin käyttää myös viereisen kylpylän palveluita. Spa oli kuitenkin niin kulahtanut ja epäsiisti, että kertakäynti riitti. Hotellin parasta antia oli aamiainen. Se oli kattava, aineksiltaan erittäin laadukas ja tarjoiltiin upeissa maisemissa.

Suoraan hotellia vastapäätä oli Casino, sekä suuri ravintolakeskittymä. Espanjalainen tapa bailata aamu viiteen aiheutti ikävästi meteliä huoneeseen. Auton sai parkkiin kalliiseen parkkihalliin (20 eur/vrk).

Alicanten kokemuksia

Alicanten hotellit, AlicanteHotelli on tuon kuvassa näkyvän rakennuskokonaisuuden reunimmaisessa siivessä.

Alicanten hotellit, Alicante

Alicanten kokemuksia

Alicanten hotellit nro 2 | Apartamentos Poeta Quintana

Apartamentos Poeta Quintana sijaitsee mukavasti lähellä Alicanten hyvätasoista kauppahallia. Kauppahallista saa ostettua omiin kokkailuihin kaikki mahdolliset herkut. Lisäksi lähellä on muutama Mercadona. Ympärillä on vain normaalia paikallisasutusta, joten yöllä häiriötä tulee joskus roska-autojen ja mopojen äänistä, mutta ei ravintolametelistä.

Huoneisto on aina ollut hyvin siisti. Kahdesti olemme saaneet suuren kulmahuoneiston 4. kerroksesta ihan perusasunnon hinnalla. Pyyhkeitä, lisäpeittoja ja astioita on asunnossa ollut aina riittävästi. Yleisissä tiloissa on pyykkikone ja kuivausrumpu asiakkaiden käyttöön. Oikeastaan en löydä muuta moitittavaa, kuin huonot tyynyt sängyssä.

Meille yksi tärkeimmistä asioista on auton paikoitusmahdollisuus. Parkkipaikan saanti Alicanten keskustasta kun on liki mahdotonta. Huoneistohotelli tarjoaa ilmaisen autopaikan parkkihallissa 50 m päässä huoneistosta. Jos pyöräily kiinnostaa, niin Booking.comin Genius Memberinä polkupyörän saa veloituksetta käyttöön.

Olemme yöpyneet tässä huoneistohotellissa kolme kertaa aiemmin ja nyt maaliskuussa 2019 jälleen. Tämä kertonee, että paikka on erittäin suositeltava.

Huoneiston hinta n. 70 euroa yö.

Alicanten kokemuksia

Alicanten kokemuksia

Alicanten hotellit

Alicanten hotellit

Alicanten hotelli nro 3 |Apartamentos Tito San Nicolas

Apartamentos Tito San Nicolas sijaitsee vanhassakaupungissa 400 metrin päässä Alicanten nykytaiteen museolta. Santa Marian kirkko on 200 metrin päässä ja San Nicolás -katedraali naapurina, joten kirkonkellojen ääni kuuluu ihanasti huoneeseen. Vanhankaupungin rappioromantiikka graffiteineen ja hieno kaupungintalo ovat aivan vieressä. Rantabulevardille on vain muutaman korttelin matka. Sijainti ei voisi olla keskeisempi, jos hotellin vanhastakaupungista haluaa.

Kannattaa huomioida, että illasta tämä alue muuttuu juhlintapaikaksi. Etenkin viikonloppuna huoneistoon kuului melkoinen älämölö läpi yön. Hotelli lienee hyvin tietoinen ongelmasta, sillä se tarjoaa majoittujille korvatulpat.

Huone oli pintapuolisesti siisti ja kivan valoisa. Keittiö oli varusteltu poikkeuksellisen hyvin. Parveke ei todellakaan ollut suurensuuri, mutta parveke kuitenkin. Yläkerrassa oli suuri terassi, mutta sinne pääsystä olisi pitänyt maksaa, ts. tilata sinne olutta ja tapaksia kovaan hintaan.

Tuoksusta päätellen epäilisin ainakin kylpyhuoneen rakenteiden kastuneen joskus ihan kunnolla. Viemäri tuoksahti myös. Hajuja yritettiin peittää sähköpistokkeeseen tungetulla huonetuoksulla (sellainen missä on jotain öljyä sisällä ja joka lämpenee). Kesti hetken ennen kuin paikallistin lemun aiheuttajan ja pääsin irrottamaan sen. Roskat kerätään huoneistosta joka päivä klo 14 aikoihin ja kerääjä tulee sisälle omilla avaimillaan ”ei saa häiritä” -kyltistä huolimatta. Siivooja on sitten vielä erikseen tunkemassa huoneistoon myös.

Sisäänkirjaantumista varten pitää kännykkään ladata erillinen appi, ja ottaa kuvat passista ja naamastaan. Appi avaa ulko-oven ja huoneiston oven. Huoneistossa on sisällä kaksi avainkorttia, jolla sitten jatkossa kuljetaan ovista. Sovellus on näppärä, mutta edellyttää tietenkin, että asiakas on halukas latailemaan appeja ja osaa niitä myös käyttää. Kirjaantumistavasta ei ole selkeää mainintaa ainakaan Booking.comin sivuilla.

Hinta 63 euroa yö.

Apartamentos Tito San Nicolas

Apartamentos Tito San Nicolas

Alicanten hotellit

Alicanten hotellit, Alicante

Alicanten hotellit

Apartamentos Tito San Nicolas

Alicanten hotellit, Alicante

Alicanten hotellit nro 4 |CasaTuris Estudio con vistas que enamoran en Centro de Alicante A119

CasaTuris Estudio con vistas que enamoran en Centro de Alicante A119. Kyseessä on yksityisen vuokranantajan yksiö suuressa kerrostalossa, jossa toimii myös toinen huoneistohotelli. El Corte Inglés -tavaratalo, Alicanten paras ostoskatu Avenida de Maisonnave ja paikallisten suosimat hyvät ravintolat, ovat aivan vieressä. Shoppailijalle tämä sijainti on unelma.

Vuokraemännän kanssa sai sovittua, että asuntoon pääsi jo klo 12. Huone oli siisti ja näköala parvekkeelta mahtava. Tuo näkymä olikin suurin syy valita tämä asunto ja sen takia antoi anteeksi monia asunnon puutteita.

Kapeassa ja kovassa vuoteessa ei ollut lainkaan täkkiä, vaan ainoastaan lakana ja päiväpeite. Kyllähän siinä nyt nukkui, mutta ei tuollainen mikään ihannetila ole. Äänieristys oli mitä oli, joten kaikki meteli naapuriasunnoista ja mm. hissin merkkiäänet kuuluivat huoneeseen. Varustukseen ei kuulu tiskikonetta, eli jos kokkailee ja syö kovasti ”kotona”, joutuu kädet upottamaan tiskiveteen.

Hinta 60 euroa yö ja siihen kuului ”aamiainen”, joka oli kahvia, kasa keksejä ja muffinseja, sekä tuoremehuja ja vettä.

CasaTuris Estudio con vistas que enamoran en Centro de Alicante A119

Alicante, Alicanten hotellit

CasaTuris Estudio con vistas que enamoran en Centro de Alicante A119

CasaTuris Estudio con vistas que enamoran en Centro de Alicante A119


Lisää kirjoituksia samalta maantieteelliseltä alueelta

1 comment

Alicanten kokemuksia - vinkkejä vuosien varsilta - TÄMÄ MATKA 14 huhtikuun, 2019 - 8:14 am

[…] Alicanten hotellit x 4 | Testattua ja toimivaksi todettua […]

Reply

Leave a Comment